|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko časa driska
31.1.2006 8:04:33   
Lari
Pozdravljene punce!

Mi smo prejšnji teden v vrtcu staknili nekaj podobnega rota virusu (1 leto). Bruhali smo samo v četrtek 2x, od sobote pa imamo drisko. In to kar obilno, tam ene 5x na dan. Jemo precej slabo, pijemo za silo, smo pa brezvoljni in samo crkljali bi se (hvalabogu se še dojiva).
Zdaj me zanima koliko časa ponavadi traja ta driska pri rota virusu? Kaj lahko naredim, da se bo počasi to ustavilo?

Prosim za vaše nasvete.

_____________________________

Lara in Jan, moja sončka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko časa driska
31.1.2006 8:23:28   
jannina
živjo,

če je tako kot praviš ti svetujem da obiščete zdravnika (če ste ga že, ne bo škodilo še enkrat), ker otrok zelo hitro dehidrira. Jaz ne bi čakala niti en dan več.

lp,
petra

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko časa driska
31.1.2006 8:41:59   
Spark
Naša mala je 3 tedne nazaj fasala calicij virus, ki je zelo podoben rota virusu. Ona nam je več kot en teden vsaj 2x (ali več) na dan bruhala in imela drisko ~4x na dan.  Obupno. Naša je bila v bolnici en dan zaradi dehidracije. Tako da  sili vašega otročka da spije veliko tekočine. nam je zdravnik rekel, da naj dajam sladkan sadni čaj. Spiti ga mora ~ 1liter. Saj veliko izgubi z bruhanjem in drisko. Naša je jedla samo juhice, pa potem sem ji dajala še prepečenec. Naša je še pirekrompir hotela jesti, drugega pa nič.
Upam, da se boste čim prej pozdravili, ker vem kako so bogi ti naši enoletniki.

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko časa driska
31.1.2006 12:20:05   
nejcko
Tudi naša 1,5-letnica je 14 dni nazaj dobila hudo drisko. Prvi dan je 3x bruhala in imela zvečer rahlo vročino, potem pa samo drisko. Jedla skorajda ni, bila je zelo mirna in brezvoljna. Smo šli k zdravniku, ki je potrdil neko črevesno virozo in nam dal recept za Nelit 60 - prašek za nadomeščanje izgubljenih elektrolitov. Samo to je blazno zanič okusa, zato se ne drži navodil, ampak raje v vsako pijačo, jed ali juho daj en ščepec tega praška. Zdravnica nam je priporočila sveže naribano jabolko (pustiš, da malo počrni), banano, prepečenec, bobi palčke, grisine - skratka vse kar zapira. Nikakor pa ji ne smeš  dati kakšnih citrusov in mlečnih izdelkov!!!!!!

Aja, pri nas je trajalo točno en teden. Srečno

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko časa driska
31.1.2006 13:14:12   
TaRe*
Pejt do zdravnika.Naša niti ni 5 krat kakala tisti dan,pa bruhala je tudi samo dvakrat,pa ko sem jo pripeljala v dežurno je takoj rekla,da je že vidna dehidracija.Ni se za igrat .Pa ko sva bile gor,je predzadnji dan samo zajtrk zbruhala,pa so ji dali infuzijo.
Zdi se mi,da lahko vidiš dehidracijo tudi po tem,da ima otrok podočnjake.Drugače jaz ne znam oceniti.

Pejta ,res.

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko časa driska
31.1.2006 13:24:52   
Lari
Saj smo bili v nedeljo pri dežurnem in je rekla, da zaenkrat ni panike, samo čimvečkrat naj se dojiva in pijeva.  Zato mi je čudno, ko vas berem, ker ste bile skoraj vse na infuzijah nas pa niso dali.
Kako pa naj jo prepričam, da bo kaj jedla. Saj zjutraj kar je, potem pa vedno manj. Najraje se doji. Palčk noče, tudi juhe ne. Ne vem več kaj naj naredim. Sem pa danes klicala najino pediatrinjo in je rekla da naj čimveč pije, jutri imava pa kontrolo.

Še kakšno mnenje prosim.

_____________________________

Lara in Jan, moja sončka.

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko časa driska
31.1.2006 21:48:04   
Spark
Jaz ti lahko samo povem, da kompliciraj, saj to je tvoj otrok.
naša ko je začela bruhati je eno uro bruhala na vsakih 5minut.Po tretjem bruhanju ni imela nič več v želodčku in je bruhala tisto želodčno kislino. Jaz sem jo hotela takoj peljat k zdravniku, in sem poklicala v naš zdravstveni dom, pa mi reče da njena zdravnica ne dela, in da počakam do jutri, če se stanje ne bo poboljšalo, pa da pridemo jutri.
Ko je še eno uro bruhala, je možek klical v zdravstveni dom, takrat je že bilo ura 18:30, pa so rekli, da to ni dobro, da se moramo pokazat. Ampak, ker bodo oni zdaj nehali delati, da naj gremo k dežurnemu zdravniku. Tam nas je tudi sestra v sprejemni sobi hotela poslati domov, češ da preveč kompliciramo. No notri je po zdravnica rekla da moramo takoj v bolnico, ker mala kaže znake dehidracije. V bolnici je takoj dobila infuzijo.
Tako da kar poskrbi za vašega malčka.
Raje pojdi 1x preveč, kot pa enkrat premalo.


(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko časa driska
31.1.2006 21:56:37   
Cikica
Lari naš je imel rotavirus,sicer ni bruhal(1Xko je kašljal)pa tudi vročine ni imel.Je pa bil full bogi,saj 2dni ni nič jedel in ne pil.Bil je dehidriran in je bil na infuziji.V bolnici so mi rekli,da če se driska ne ustavi v 2 tednih moramo nazaj,saj z drisko izgubijo največ kar potrebujejo.Probaj dati borovničev sok-baje najbolj pomaga.Če pa še vedno ne bo boljše pa pojdi nazaj v bolnico,saj je to hudo ko jih boli trebušček,imajo drisko,bruhajo...ni lepo in se samo mantrajo.

Upam,da bo čim prej minilo.
lp,cikica

_____________________________

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/





(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?