|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne mara goste hrane
25.2.2006 20:26:05   
bena
Naš user posted image  je star 4 mesece in pol. Se dojiva, ob večerih pa dobi po flaški še max 90 ml Novalaca, ker mu dojenje več ne zadošča, saj imam ob večerah manj mleka, ker se čez dan pogosto dojiva. Sicer pa lepo napreduje v rasti. Problem pa so krči in napenjanje, ki ga matrajo čez cel dan, zadnji teden pa tudi ponoči. Sem že čito obupana in več ne vem kaj naj storim. So namreč vse hujši.
V zadnji posvetovalnici sem to omenila pediatrinji. Zato ga je dala testirati, če je morebiti alergičen na beljakovine iz kravjega mleka. Vendar so izvidi negativni. Zato mi je svetovala naj mu začnem dajati gosto hrano.
Tako sva 2 dni nazaj poskusila z naribanim jabolkom in svežim jabolčnim sokom. Ko je to okusil na jeziku, je takoj vse izbljuval. Sem si mislila, da mu pač ta okus ni všeč. Naslednji dan sem tako poskusila z mareličnim sokom (Frutek), pa je spet vse takoj izbljuval in ni hotel pogoltnit. Danes pa se je zgodba ponovila s korenčkovim sokom. Skratka noče goste hrane. Kako ga naj pripravim k temu? Lepo prosim za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne mara goste hrane
25.2.2006 20:33:25   
Mina1
Bena, predvsem ne obupati. Res rabijo čas, kar pomeni, da dolgo traja, vsaj pri nekaterih. Pri našem drugem je bilo podobno. Zavračal je mleko na polni črti, z uvajanjem sva zato začela res zgodaj, pa je tako dolgo trajalo, da je spravil vase tisto prvo pravo malo tini mini žličkico nečesa, npr. jabolčka, bananice ipd.

Tudi pri našem niso ugotovili alergije na mleko in mlečne izdelke. Naš je šele malo pred prvim letom starosti pričel jesti npr. kašice z mlekom, kruhek oz. žemljice in vso to hrano, ki bi jo moral že veliko prej.

Očitno bo tvoj rabil nekaj časa, da se privadi na žličko, da bo spravil vase in ne pljunil ven. Če pa so poleg še krči in napenjanje, pa je še toliko huje. To bo vsak čas izvenelo, boš videla, glede goste hrane pa res zelo počasi, kar pomeni na začetku tini mini žličkica banane, jabolčka, korenčka. Kupljena hrana npr. Hipp, Alete in podobno so lahko v hladilniku 3 dni, tako da..

Veliko sreče pri uvajanju, sej bo, boš videlauser posted image .   

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne mara goste hrane
25.2.2006 20:47:26   
Marogica
Mislim, da ni vzrok, da ne mara goste hrane, temveč, da je še ne pozna. Jaz bi ti priporočala, da začneš z uvajanjem tako, da otroka najprej podojiš/daš flašo, nato pa mu ca 3 tedne daješ nekaj žličk predvsem jabolčnega soka ali pa drugih sokov. Vendar pa samo po obroku, da se privadi okusa. Pri 4 mesecih ne moreš pričakovati, da bo otrok kar celo porcijo sadja pojedel. Da se pa otroci zmrdujejo in pluvajo na začetku, je pa normalno, ker kot sem rekla, ne poznajo okusa. Saj bo, vendar počasi in z vztrajnostjo.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ne mara goste hrane
25.2.2006 21:26:32   
PBJ
Midva sva začela z gosto hrano pri 6. mesecih in je trajalo celih 14 dni, da mu je hrana postala "všeč". Takrat  sem rekla, da ne vem, če bo kdaj sploh jedel gosto hranouser posted image
Poskusi mu par dni dati enako vrsto hrane: npr. jabolko ali korenček... Mogoče bosta vsak dan pojedla kakšno žličko hrane več, ampak bo to že  velik napredek
Jaz sem mu začela najprej dajati korenček in ga je imel  več okoli ust kot v želodcu. Ko sem mu korenček začela mešati s cvetačo in brokolijem pa ni več problemov.
In sedaj ima najraje zelenjavo - sadje sicer je, ampak se vidi, da mu ni preveč všeč.

Saj bo tudi vama šlo in sama boš ugotovila, kaj mu ustreza in kaj ne. Po prvih poskusih težko veš, če mu hrana ni pogodu. To je zanj nova izkušnja, okusov se mora vsekakor privaditi.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ne mara goste hrane
26.2.2006 8:23:11   
smrka
Jest mislim da ima malcek krce predvsem zaradi tega mleka ki mu ga dodajas. Ali je imel pred tem kake krce? Ali pa zaradi tvojega mleka, pazi da nejes kake hrane ki napenja.
Sem pa tudi mnenja da si malo prehitro zacela z uvajanjem goste hrane. Ni cudno da ti pljuva jabolko, saj je totalno drug okus od mleka. Ce mu ze uvajas gosto hrano, daj zacni s krompirjem 3 dni, pa potem nevem s korenckom 3 dni. Jest sem zacela po 5 mesecu z gosto hrano in sem zacela najprej s krompirjem, in vso zelenjavo, sele nato s sadjem. Tako mi je tudi svetovala Babica, da se zacne najprej z zzelenjavo.



(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ne mara goste hrane
26.2.2006 9:07:43   
CIPRESA
Bena otrok je do sedaj jedel le mleko in mu je to totalno drugi okus na katerega se mora še privaditi. Tudi moj je pri  4 mesecih ko sem mu začela dajat gosto hrano le za okus najprej vse ven pljuval ampak to je bil začetek tega da nekoč bo pa prvo žličko tudi dol pogoltnil. Tako kot pravijo ostale ne obupaj, ko bo otrok pripravljen bo začel sam od sebe. Do takrat pa mu djaj tako še naprej po žličko za okus in tudi če ven spljuva okus v ustih še vedno ostane, počasi se bo nanj navadil in bo papcal vse. Doba da se navadi je pa malo daljša kot pričakujemo in zato si belimo glavo "kaj je narobe da noče probat"....počasi bo tudi on začel!!!

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ne mara goste hrane
26.2.2006 13:28:12   
bena
Smrka! Uvajanje goste hrane mi je priporočila pediatrinja, kateri povsem zaupam. Ona pa bo že vedela, kdaj je pravi čas. Uvajanje goste hrane pri 4 mesecih nikakor ni prezgodaj, le priporočljivo je, da bi se naj pričelo uvajati po 6. mesecih.
Sicer pa mu dodajam Novalac AC 1, ki je namenjen prav dojenčkom s kolikami tako, da mu ta že ne bi povzročal krčev. Krče ima cel preljubi dan, adaptirano mleko pa mu dodajam le ob večerih.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ne mara goste hrane
27.2.2006 9:45:32   
kati*
kar se priporočil pediatrinje tiče - jaz sem omenila, da sem začela pri 4m z uvanjem drugih okusov (ne morem reči hrane, ker je bilo le par žličk na dan) in je pediatrinja skoraj histerični napad dobila, če sem nora, da do 6m nič!! user posted image

moje mnenje pa je - mogoče pa tvoj otrok pač ni še pripravljen na nove okuse - počakaj kak teden in probaj znova - pa najprej vztrajaj kar pri enem okusu !! - le tako bo jedel vse, ker če bomo otroku vsakič odvzeli tisto kar takoj zavrne, bodo na koncu oni odločali, kaj bodo jedli (to pa vemo, kako se konča user posted image )


_____________________________

lp, K

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ne mara goste hrane
27.2.2006 9:46:21   
kati*
aja pa še to - daj mu na začetku redko hrano (sok iz jabolčka ali korenčka) in potlej na bolj gosto

_____________________________

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ne mara goste hrane
27.2.2006 11:34:07   
Šoni
Bena, mi smo mu tudi pri 4 mesecih ponudili gost obrok, ker mu je bilo dojenje premalo. Začeli smo s korenčkom, pa z bučkami, pa je šlo vse bolj okoliuser posted image . Nisem ga silila, saj ima do 6. meseca  še čas, pa še polno sem ga dojila. Potem sem poskusila z iztisnjenim sokom jabolka, pa se je samo pačil, potem s kuhanim jabolkom, pa tudi ni šlo. Ker se mi je ponoči zbujal (lakota!)sem zato pred spanjem uvedla riževo kašico z mojim mlekom, o to je pa šlo po grluuser posted image . Pri 5. mesecu sem pa po nasvetu pediatra poskusila z banano in kuhanim jabolkom v razmerju 1:1 in na začetku mu ni bilo prav všeč, danes pri 6. mesecu je pa pravi požeruhec. Zdaj bom pa počasi začela z zelenjavo, pa bomo videli. Potrebno je pa kar nekaj potrpljenja, da se mali navadijo na nove okuse, jim pa tudi ne bo vse všeč, tako kot nam ni. So pa deljena mnenja ali začeti najprej z zelenjavo pa potem sadje ali obratno. Jaz sem poskusila z zelenjavo pa je ni maral, zato sem uvedla najprej sadje. Saj ima za zelenjavo še čas, če ne prej, jo bodo jedli, ko bo pripravljena tako kot jo imamo radi odrasli. Saj če poskusiš špinačo na vodi kuhano ali katerokoli drugo zelenjavo res ni za prste oblizat. Če pa špinačko pripraviš s česnom, pa smetanco,.. pol pa gre. Poskusi pa z takimi okusi, ki so bolj nevtralni, npr bučke so bolj blagega okusa, pa malo posoli, da bo imelo vsaj malo okusa. Pri sadju je pa tako, da imajo banano ponavadi radi in če jo zmešaš še z drugim sadjem kar gre. S korenčkom je pa tako, da ima močan okus, pa še spasira se ne prav dobro, naš se je kar davil, če mu je ostal na jeziku, zato korenček pomešaj z jabolkom pa bo šlo. Pa kašico mu na začetku naredi bolj redko, dodaj malo vode, v kateri se je sadje ali zelenjava kuhala. Ja pa še to, na začetku mu daj najprej malo mleka, kadar je zelo lačen, ker če ne, ne bo hotel nekaj novega poizkušat, kasneje pa ne bo problema.

Pa srečno..

Lp, Šoni

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ne mara goste hrane
27.2.2006 12:50:54   
hubi
Pri nas sva začela z gosto hrano pri 4,5 meseca. Ta teden bo star 6 mesecev in šele sedaj poje cel obrok sadja dop, medtem ko se pri zel. še vedno zmrduje in vse leti okrog. Daj mu čas. Je pa na začetku raje jedel bolj tekoče, da je skoraj popil z žlice, ker drugače ni vedel kaj naj z njo počne. user posted image

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ne mara goste hrane
3.3.2006 13:47:15   
anek
Tud midve imava isti problem. Pred 14 dnevi, ko je dopolnila 6 mesecev sva začeli z uvajanjem in do zdej še ni pojedla niti 1 žličke korenčka, jabolka ali česa drugega. Sem tudi že čisto obupana, naša pa ne da pljune ven ampak kr glavico obrne in ustka zapre in je konec. Če mi slučajno uspe, da pade kej not, pa gre takoj vse ven. Probala sem tudi že menda vse, najprej sva začeli z jabolčnim sokcem, pol s korenčkovim, potem sem kašice nardila, kupljene dala za probat, v glavnem nič od tega nima rada. Upam, da bo res kmalu boljše tako kot ve tukaj pravite, da rabijo svoj čas in ko so pripravljeni, da bodo začeli jest.

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?