|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ODŠKODNINA - IZKUŠNJE IN NAPAKE
8.3.2006 17:23:25   
india
Kot večina veste, smo imeli z družino pred 2 meseci prometno nesrečo. Težjih poškodb nismo imeli,smo pa vseeno šli k zdravniku vsi 4 : mož, oba otroka in jaz.
Po končanem zdravljenju smo dali zahtevek za odškodnino eni od teh agencij, na samem začetku se mi nekaj ni zdelo OK, ampak sem vseeno dala papirje tja in čakala, da me kaj obvestijo.
Ja, moram povedati to, da je na kraju nesreče bila policija in v zapisnik je bilo zapisano, koliko nas je bilo v avtu, kje je kdo sedel,...ter, da je povzročitelj moj mož.
Pred tednom dni je mož, kot povzročitelj dobil ponudbo od zavarovalnice, mi 3 pa še nič. Ko sem klicala na agencijo, mi je obljubil, da bo poizvedel,kaj je na stvari in da mi takoj sporoči. Seveda ni klical in sem ga spet klicala jaz. Odgovor je bil: da bomo dobili sigurno ta teden. Ker se mi je spet zdelo vse skupaj nekako sumljivo, sem klicala priajteljico,ki dela na zavarovalnici, če lahko poizve, kako daleč so odškodnine za nas 3.
No in danes me pokliče in pove, da nimajo zapisnika,kjer bi pisalo, da smo bili mi 3 tudi v avtu in ne da smo bili poškodovani!
Pove mi še to, da so o tem pisno obvestili odvetnika agencije že pred dobrim tednom. Takrat mi je pa začelo vreti!
Poklčem tipa od agencije, pravi, da bo preveril na policijo in me obvestil v roku ene ure. Čakam uro, dve, ga pokličem in pravi, da trenutno nima časa, ker je pri arhitektu!
Ok, pokličem na policijo in vprašam kako in kaj, nakar mi policaj pove, da bi jih morali mi sami obvestiti o tem, da smo bili mi 3 tudi poškodovani in da bi potem oni dali tak zapisnik na zavaraovalnico. V bistvo bi morala to narediti odškodninska agencija.
Pokličem spet na agencijo in mi tip reče, da to prvič sliši, pa da oni niso dobili nobenega obvestila od zavarovalnice.
Torej, vzamem papirje in grem na policijo, tam  oddam kopije in izvem, da bo spet trajalo najman teden dni, preden bo prišla pošta nazaj iz bolnice do njih in potem na zavarovalnico, kar pomeni, da se bo stvar spet zavlekla.
Pokličem na agencijo in povem kaj jim gre, tokrat moja prijaznost ni bila več prisotna in mi tip pravi : bom uredil, obljubim, da bo to čimprej!
A tako kot je do zdaj? Če ne bi sama vrtala in iskala vez, telefonarla, letala na zavarovalnico in policijo, ter zgubila tono živcev, še danes ne bi vedela, da sploh dokumentacija ni popolna. In oni bodo za to neopravljeno delo pokasirali lep denar, 10% in verjetno še kaj.

Sedaj mi preostane čakanje na to, da policija pošlje zapisnik na zavarovalnico in da se gospodje iz agencije usmilijo in mi izplačajo denar po prejeti ponudbi.
Postaja mi žal, da sem odškodnino začela urejati preko agencije, oz. preko odvetnika, ki tako ni  uredil nič. V bodoče, če bo potrebno, bom urejala take zadeve sama!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ODŠKODNINA - IZKUŠNJE IN NAPAKE
9.3.2006 7:25:23   
mala




Moj mož je imel lani nesrečo in smo tudi urejali odškodnino prek agencije, dobili smo dobr znesek in vse skupaj se je končalo v enem mesecu mogoče kakšen teden več, moram pa rečt da smo bli zelo zadovoljni, ker v bistvu midva nisva mela cajta, da bi vse to urejala sama...no upam,da se bo tudi pri vas vse lepo in prav rešilo.user posted image

lp



(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ODŠKODNINA - IZKUŠNJE IN NAPAKE
9.3.2006 8:25:48   
puncica
Ravno včeraj sem izvedela da te odškodninske agencije mastno služijo na račun takih ljudi, ki so z malim zadovoljni. Povejo kolk bi lahko iztržl odškodnine in če je to 500 000 oni sigurno iztržijo enkrat več, če ne še več , tako dobijo npr.  1 200 000 če ne še več človeku daju 500 jurčkov, pa še kak procent poberejo, ostalo pa roma v njihov koš. Tako da jaz tem oderuhom že ne bi zaupala. user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ODŠKODNINA - IZKUŠNJE IN NAPAKE
9.3.2006 8:34:30   
india
Ja,saj to je to. Služijo na naivnih ljudeh,ki so zadovoljni z malim denarjem, zavarovalnice jim pa tudi hrbet krijejo. Mi je ravno ta prijateljica iz zavaroalnice povedala, da oni  ne dajo nobenih informacij niti oškodovancu,samo odvetniku. Se pravi, odvetni dobi ponudbo, ti pa tistih par fičnikov pa še zadovoljen moraš bit.
O ne, sem tolko razuser posted image , da jim ne zaupam niti če rečejo dobro jutro. Hočem imeti vse črno na belem, prej ne vzamem nič. Pa še sama bom težila tako dolgo, da dobim od zavarovalnice ponudbo v roke jaz, ne pa odvetnik ali agencija.
Najbolj me pa razuser posted image  to, da niti ne opravljajo svojega dela kot bi bilo treba, user posted image  lene!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ODŠKODNINA - IZKUŠNJE IN NAPAKE
9.3.2006 8:46:20   
Maj78
Jaz sama z temi agencijami nimam izkušnje, ker ko sva imela midva z mojim prometno nesrečo sva odšla k odvetniku to vse rihtak, ker so mi vsi tako svatovali, sicer povzročitelja nisva bila midva pa vseeno, res je da je trajalo cca 4 mesece po vložitvi vseh dokumentov k odvetniku predno sem jaz dobila odškodnino, morali smo celo zavarovalnici zagroziti da bomo šli v tožbo (v mojem primeru in smo jo tudi vložili) zaradi tega je potem tudi moj dragi dobil hitreje ponudbo ki sva ju potem tudi sprejela (odvetnik pa nama je vzel 10 %).
Imam občutek da tudi odvetniki ki se s tem ukvarjajo nimajo dobrega mnenja o teh agencijah.
Po drugi strani pa imam prijateljico ki je šla k eni od agencij pa je bila z njihovim delom naduse zadovoljna, tako da ne vem v teh stvareh nisi nikoli dovolj pameten.

Lp

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ODŠKODNINA - IZKUŠNJE IN NAPAKE
9.3.2006 9:04:48   
india
Maj78, v mojem primeru gre za agencijo,ki dela z odvetnikom...se pravi ne vem,kdo je več kriv, odvetnik ali oni od agencije. Vsak ima pač prste k sebi obrnjene user posted image

(odgovor članu Maj78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ODŠKODNINA - IZKUŠNJE IN NAPAKE
9.3.2006 21:42:59   
matahari
Moje izkušnje s policijo in zavarovalnicami: IZREDNO SLABE...
Decembra smo imeli nesrečo - po mesecu dni sem z grožnjo glavnemu komandirju na Griču prišča do policijskega zapisnika (opravičilo je bilo, da je bil policist na dopustu in v roku 3 tednov po nesreči ni oddal zapisnika).
Kar se tiče agencije in njihovih odvetnikov naj vam vsem postrežem z informacijo, da nam strankam poberejo 10%, ravno toliko dobijo od zavarovalnice plus povrnjene vse stroške...itd...skratka: ta naša ljuba država ima v svojem sistemu en milijon lukenj, ki jih ljudje in podjetja z pridom izkoriščajo na žalost največkrat v škodo nas navadnih potrošnikov...verjetno moramo biti veseli, da nas vsak policaj na licu mesta še ne pretepe ko mu v roku 5 sekund ne izročimo osebnega dokumenta..tudi temu sem bila priča pred banko v kateri delam..pa je kamera vse posnela..in kaj je policija ponudila človeku, ki ga je policaj pretepel? Izven sodno poravnavo seveda iz njihovega budžeta za take primere - beri naš davkoplačevalski denar..za bruhat...

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ODŠKODNINA - IZKUŠNJE IN NAPAKE
9.3.2006 22:24:28   
NRMM
Tako jaz kot moj mož, ko sva imela prometni nesreči sva odškodnino vložila preko odvetnikov. Možu je odvetnik vzel njegovih 10% od zneska s tem, da je napisal samo vlogo na zavarovalnico in eno pritožbo, kajti šlo je za hudo poškodbo in so hitro popustili, kar ne moreš verjet in je imel denar nakazan v dveh mesecih od prvega prihoda k odvetniku.
Jaz sem dobila v 3 mesecih odškodnino, s tem, da si odvetnica ni vzela ničesar ampak je njen način takšen, da itak pobere stroške in res je to.

Škoda Miška, ko prej nis rekla, bi ti dala njeno cifro in naslov je pa iz Šentilja in je res super user posted image user posted image , veliko mojih kolegov je šlo preko nje za odškodnino.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ODŠKODNINA - IZKUŠNJE IN NAPAKE
9.3.2006 22:59:07   
Anonimen
No, vsi vi ste vsaj kaj dobili. Jaz nisem dobila nič, pa čeprav je bilo na licu mesta dokazano, da nisem kriva. Hujših poškodb sicer nisem imela, pa vseeno. Dobila sem samo od zavarovalnice za avto. In nič drugega.
Aja... pa kazen 100.000 SIT, ker sem bila tam, kjer ne bi smela biti... ampak to je pa že druga zgodba...
Kasneje sem izvedela, da bi mi, ne glede na ostale okoliščine, pripadala odškodnina (ker krivda ni bila moja), ampak do takrat, ko sem pa to izvedela, sem pa že zamudila rok za uveljavljanje odškodnine (rekli so, da je to 3 leta)...

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ODŠKODNINA - IZKUŠNJE IN NAPAKE
9.3.2006 23:18:30   
Anonimen
Moj user posted image  je tudi imel pred tremi leti nesrečo in je odškodnino z njegovim pooblastilom uveljavljala odvetnica. Smo bili zelo zadovoljni z njo. Vse kar je bilo potrebno naredit je bilo par podpisov. Je pa sama povedala da ji naša zavarovalnica plača 10%. Nama pa je zaračunala 5%. Tako da je dobila vse skupaj 15%. Ja drugač pa na ta način lahko odvetniki ogromno zaslužijo k z odškodninami ni glih veliko dela plačano je pa zelooooo dobro.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?