|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rumene lise na zobkih
23.4.2006 19:41:37   
Anonimen
Pozdravljene, danes sem opazila, da ima naša 1,5- letnica na zgornjih dveh sekalcih rumene lise..ne znam točno opisati.Kaj bi to lahko bilo?Naj povem, da na to do zdaj nisem bila pozorna, ker sva imeli pri umivanju zobkov kar nekaj težav- z muko sem ji jih umila 2x dnevno, ker jih ni pustila. Zdaj pusti malo bolj.Kolikokrat dnevno umivate zobke vašim malčkom? Je 3x v redu?So lahko rumene lise tudi od tega, ker občasno (cca. 2x tedensko) ponoči pije razredčen sadni sok (razmerje 1: 10)? Kdaj so vaši malčki šli prvič k zobozdravniku?? Nam pediater tega niti omenil ni...user posted image user posted image  Hvala lepa za odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rumene lise na zobkih
23.4.2006 19:57:13   
Anonimen
lahko je od soka, lahko je od kakšnih sirupov. jaz našemu oz. si jih sam umiva zvečer, torej enkrat na dan, prvič smo bili pri zobarju pri enajstih mesecih, so nas sami poklicali iz ZD, zdaj pa hodiva na kontrole vsake pol leta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rumene lise na zobkih
23.4.2006 19:58:39   
*pepelka*
V primeru, da je otrok jedel antibiotike je možnost, da so te lise tudi od antibiotika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rumene lise na zobkih
23.4.2006 19:59:27   
Anonimen
Ja, ali pa od železa.

(odgovor članu *pepelka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rumene lise na zobkih
23.4.2006 20:02:47   
Anonimen
Ne, do zdaj še nikoli ni jemala kakih antibiotikov (ali drugih zdravil, tudi sirupov in železa ne)..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rumene lise na zobkih
23.4.2006 20:04:14   
Anonimen
Mi zobe umivamo zjutraj in zvečer, v vrtcu pa jih še po kosilu. Prvič smo bili pri zobarju pri treh letih, na sistematskem. Potem pa nič več do zdaj, ko je star 4 leta. Bo treba počasi na pregled.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rumene lise na zobkih
23.4.2006 20:04:50   
Anonimen
Potem pa ne vem...geni morda, saj eni imamo bolj drugi manj bele zobe. pa se k zobvarju naročita, da vidita, koliko je ura..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rumene lise na zobkih
23.4.2006 20:09:39   
Anonimen
Lahko je od česarkoli, saj niti zobarji ne vedo. Od moje kolegice hčerka je stara 7 let in ima že stalne zobke zdaj take z rumenimi črtami. Zobozdravnica pravi, da ima tako močno slino in da morajo res pogosto in res temeljito zobe čistiti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rumene lise na zobkih
23.4.2006 20:30:26   
*pepelka*
Meni pa so rekli, da ima otrok lise na zobkih (bile so temne) lahko celo od sline. Baje je možno, da je za to kriva sestava sline in naj bi z leti izgineile. Tudi s čiščenjem tega nismo mogli odstraniti. Zobozdravnica mu je poskušala s ščetkanjem, vendar je lise odstranila le delno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rumene lise na zobkih
24.4.2006 8:07:08   
darjatimci
Mi smo bili pred dobrim mesecem pri zobozdravnici, imamo kar lepe zobke, ampak na sekalcih podobno kot opisuješ, zgoraj rjavo- oranžna črta. Zobozdravnica pravi,da je to karies in nas vprašala,če  ima kakšno razvado. Pri treh letih še nič ne delajo razen, če je kaj bolj zakompliciranega. Se spomnim od prejšnih dveh otrok,da je bilo čisto drugače,da so tudi dajali neko zaščito, zdaj pa nič, kontrola čez pol leta.user posted image

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rumene lise na zobkih
24.4.2006 9:48:41   
Anonimen
user posted image Darjatimci, potem bodo ti zobki pri vas kar zgnili ali kako?Kakšne razvade pa imate pri vas- dudo, nočno pitje soka? Lp

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rumene lise na zobkih
24.4.2006 9:55:13   
Anonimen
Ja take znake je imel moj sin,zobke pa mu je uničila steklenička in duda,počasi so se začeli drobiti in ostale so škrbine,ki pa so se na žalost zagnojile,otrok je revež pri treh letih že imel granolom.Niso mu jih izpulili,ampak smo vsak dan škrbine pucali vse dotlej doklet niso sami izpadli.Zrasli pa so novi stalni veliki in beli in zdravi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Rumene lise na zobkih
24.4.2006 10:09:19   
honey
Naš user posted image  je bil 1. 4. star eno leto in gre 12.5. prvič k zobozdravniku. V ZD na Viču (Lj.) so mi rekli, da tiste, ki so iz Lj. kličejo na 1. pregled že pri 7. ali 8. mesecih, da se otroci navadijo na zobarja, pa čeprav niti še nimajo zob. Jaz sem ga naročila, še preden je bil star 1 leto (zaradi čakalne dobe), ker imam kolegico, ki je pri 3 letih hčerko prvič peljala k zobarju in ni hotela ust odpret, ker je bilo pač to nekaj novga in jo je bilo strah. Zato sem začela razmišljat, da bi bilo treba iti k zobarju čimprej (glede na to, da sem jaz tak zajc za k zobarju, bi ga morala začet vozit že prej, da ga ne bi bilo strah, hihihi). Drugač pa ne vem, kdaj peljat otroka prvič k zobarju, splošni zdravnik ne pove nič druzga, kot sam: "umivat zobke, najprej s krpico, nato s ščetko".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Rumene lise na zobkih
24.4.2006 10:33:45   
darjatimci
Joj neva ne mi prosim omenjat, me kar zmrazi, ampak doktrina se ves čas spreminja( seveda tudi v našo škodo).user posted image
Anonimna, pri nas v bistvu sploh ni nobene razvade, dude nikoli ni bilo, sladkih sokov in pijač itak ne sme, dobi pa za spanje flašo(ne s cucljem)z otroškim čajem, ampak jo nima ves čas pri sebi, popije in zaspi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Rumene lise na zobkih
25.4.2006 10:22:12   
Anonimen
Rumene obloge lahko pridejo od soka, sladkorja, antibiotikov, neumivanja zob itd itd. Ali pa kar brez vzroka. Naša Ana jih je imela pri enem letu, ko ji še nisem umivala zob. Potem smo ji jih takoj začeli umivati s pasto 2x na dan, po večernem umivanju zob pa sta dovoljena samo še voda in jabolko. Ima krasne, bele, močne zobke. Je pa tudi to res, da je to tudi genetsko pogojeno in da če imata vidva bolj švoh zobe, je verjetno, da jih ima tudi mala.

P.S. 3x na dan je mogoče celo preveč. Preveč drgnjenja lahko škoduje zobni sklenini, tako da ni treba biti preveč vneta user posted image

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?