|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RAHITIS??????????
26.4.2006 11:21:49   
natanklavdija
Pri šestih mesecih sem peljala,sina na pregled zaradi povečane vročine(najverjetneje zobki ).Na pregled sem šla v Dravogradu (drugače sem iz Velenja),opazila sem,da ima sin povečan prstni koš,tako kot jaz že od rojstva. Pri treh mesecih se je začel sam obračati v postelji,sedaj se na trbuščku že sam dviguje na roke,na pregledih v Velenju,ga je zdravnica dvigovala in pregledovala hrbtenico in vse je bilo OK.Sedaj pa mi je zdravnica v Dravogradu pri bežnem pregledu rekla da je povečan prstni koš znak za rahitis???????A ni rahitis bolezen šibkih kosti?Naš jih po mojem mnenju nima,saj počne vse stvari, ki jih normalno počnejo šestmesečniki.Kaj si mislite o njeni čudni diagnozi???

_____________________________

15 oktobra 2005,se bom spominjala celo življene,saj sem rodila čudovitega fantka po imenu NATAN
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RAHITIS??????????
26.4.2006 13:04:20   
MLIN
Najbolje bo da greš do svoje zdravnice in ji pač poveš kaj ti je ta v Dravogradu rekla in ti bo ona kaj več povedala.

Jaz sem sicer iz Ljubljane, mož pa je iz Dravograda in ko sem bila na porodniški smo bili cel mesec pri njegovi mami in mi je naš fantek pri dveh mesecih zbolel, šli smo k zdravnici v Dravogradu, samo sem pozabila kako se piše, jo pa itak večkrat kaj omenijo, sicer ne vem koliko jih tam je in če govoriva o isti (ta pri kateri smo bili mi je že starejša). Naš je imel takrat bronhitis, imel pa je težave tudi s kakanjem, ni kakal tudi 10 dni skupaj. V Ljubljani zdravnica iz tega ni delala nobenega problema, ta iz Dravograda nas je pa čist prestrašila kaj bi bilo lahko narobe in sem komaj čakala da se spokamo domov, da sem šla k naši zdravnici. No iz tega ni bilo nič, ko je začel z gosto hrano se mu je vse uredilo. Hočem ti povedati, da ne takoj za slabo vzeti ampak se še malo pozanimaj pri svoji, ker lahko da sploh nič ni, upaj na najboljše.
Jaz na kratko povedano tam sploh nisem bila zadovoljna z zdravnico, pa delajo čudno, pa čez vikend smo imeli probleme pa je bilo vse zaklenjeno, nikjer nobenega in smo šli v Slovenj Gradec pa je bilo tudi vse prazno. Potem smo šli pa raje domov kot da bi ga šli kazati v bolnišnico v Slovenj Gradcu, pri nas že vsaj vem kam peljati otroka pa če je nedelja ali pa ponoči.

Pa ko sem bila še noseča, sem jaz tam zbolela, cel dan ful bruhala, pa tako slabo se počutila, da stat nisem mogla, pa so klicali zdravnika, ki hodi na dom, pa bi ga morala prav dolgo čakati, ker je šel baje v planine k enemu bolniku. Tako da smo štartali za Ljubljano in sem pomoje prej prišla do njega kot bi tam. Skratka tam sem se počutila kot da sem v nevem katere čase prišla, pri nas sem vsega bolj navajena in mi je bolj pri roki.

LP, Mojca

(odgovor članu natanklavdija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: RAHITIS??????????
26.4.2006 13:06:53   
kati*
obstajata dve obliki rahitisa (pri otrocih):
1.Rahitis odporen proti vit. D. Rahitis je bolezen, pri kateri postanejo kosti boleče in mehke ter se hitro skrivijo. Je presnovna bolezen in se navadno pojavi v prvem letu življenja. V blagi obliki ne povzroča nikakršnih zaznavnih simptomov, medtem ko huda oblika ukrivi kosti in povzroča druge kostne deformacije, bolečine in nizko rast. Posledično tudi manjšo gibljivost sklepov. Naj še omenim, da jemanje samega vit. D ni učinkovito, jemati se mora ti. aktivno obliko vit.D. Je pa skoraj vedno podedovana po ženski strani.

2. Rahitis zaradi pomanjkanja vit. D. Prvi simptomi pri dojenčkih so mišični krči zaradi nizke konc. kalcija (poslednično). Malo starejši otroci začnejo pozneje sedeti in se plaziti. Lobanjske kosti se počasi zaraščajo. Hrbtenična krivina je nenormalna, otroci imajo pogosto krive noge in kasneje shodijo. Starejše otroke boli ko hodijo. Kasneje so pogostejši zlomi. Zdravimo z dodajanjem vit D (2-3 tedne 5x priporočeno dnevno dozo).

Glede na tvoj opis, jaz ne bi rekla, da ima tvoj otrok rahitis. vsekakor si pa pridobi drugo mnenje. Se mi pa zdi neodgovorno od zdravnika, da brez pravega pregleda postavi tako diagnozo. Oz. če je postavila to diagnozo - je podal/a tudi kako zdravljenje?

_____________________________

lp, K

(odgovor članu natanklavdija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?