|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Klop pri malčku
25.4.2006 21:45:15   
kepa*
Naš 16 mesečni malček je dobil danes na nogici klopa. Našla sem ga zvečer, ko sem ga kopala. Seveda sva ga z možem previdno odstranila, vendar sem vseeno zaskrbljena.
Naj bom na kaj posebej pozorna?
Pa še to me zanima, ali cepijo proti klopom tudi malčke? Če jih, ga bom zagotovo dala cepit, saj živimo na podeželju in smo ogromno zunaj v naravi.

_____________________________

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Klop pri malčku
25.4.2006 21:53:09   
al1*
Naslednje tri tedne bodi pozorna na mesto, kjer je bil klop. Če se pojavi rdečina ali rdeč kolobar, takoj k Zdravniku.

Cepijo otroke po 1. letu, s tem da je cepljenje proti klopnemu meningitisu, proti boreliji ni cepiva.
Cepiti se je potrebno 3x, eno cepivo je 6.200 sit. Prvi dozi sledi naslednja čez 2-4 tedne, čez eno leto tretja doza, nato pa vsakih 3-5 obnovitev cepleenja.
Mi smo vsi štirje ceplejni, saj smo doma poleg gozda, tamali je že 2x imel kolobar (okužba z borelijo) in to od klopa, ki ga je dobila doma na dvorišču.


_____________________________

lp


(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Klop pri malčku
25.4.2006 22:00:01   
mami darka
Predvsem bodi pozorna na mesto ugriza, ne sme postati bledo z rdečim kolobarjem. Povišana temparatura je lahko sumljiva, če je drugače zdrav. Otroke pa cepijo mislimda, od tretjega leta dalje. Točno se pozanimaj pri pediatrinji. Cepijo pa samo proti klopnemu meningitisu, boreliozi pa ne, pa se meni zdi tudi huda bolezen.
Aja, rdeči madeži lahko nastanejo kjerkoli po telesu, še več mesecev po ugrizu.Mislim pa, da je kužnih zelo malo klopov. Cepijo pa v jesenskam času, se mi zdi.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Klop pri malčku
25.4.2006 22:10:13   
Marogica
V MB cepijo od tretjega leta dalje.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mami darka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Klop pri malčku
25.4.2006 22:18:21   
Jana4
moja malčica je imela lani klopa na zadnji strani mešičke ( na ušesu ), in ko smo klopa odstranili je lepo zginila rdečina pa se zopet pojavila, pa izginila, tako da nismo bili prepričani da je od klopa. Po 14 dneh pa je nastal nekakšen kolobar ki je imel zunanji rob bolj pordečen, bila je borelija. drugih znakov pa ni kazala. Z klopi bodi previdna kar nekaj časa in ob najmanjšem sumu pojdi k zdravniku saj testirajo odvamejo kri če niso prepričani da gre za boreliozo.

_____________________________

You're Unique, Just Like Everyone Else....

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Klop pri malčku
26.4.2006 8:26:31   
Anonimen
No ker so ti že vse druge napisale,kaj storiti,če se pojavijo določeni znaki,tijaz svetujem samo to:
Najprej vsem,svetujem,da si v lekarni nabavijo posebno pinceto za odstranjevanje klopov,imejte jo veno doma,prav pride tudi tistim,ki imate domače ljubljenčke.Nato,pa,ko se odprvlate na sprehod v naravo,pošpricajte od glave do nog kar po obleki sebe in otroka z Avtanom.Tako se boste rešile vseh skrbi in nevšečnosti.

(odgovor članu Jana4)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Klop pri malčku
26.4.2006 10:52:09   
Anol
Živ,

Jaz sem se tudi že zanimala pri Ažbejevi zdravnici v vezi z klopnim meningitisom in je rekla, da otrok do tretjega leta ni ogrožen, da ne utrpi posledic, če dobim klopni meningitis, naj bi imel le povišano temperaturo, kasneje pa svetujejo cepljenje, predvsem za starejše, ker starejši ko si slabše odreagiraš na klopni meningitis.

Anol

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Klop pri malčku
26.4.2006 21:49:47   
kepa*
Hvala vam vsem za odgovore, sem se pomirila in bom od zdaj naprej bolj pozorna in ga tudi zaščitila.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Klop pri malčku
27.4.2006 7:33:47   
SaaS
Proti klopnemu menengitisu cepijo otroke po 1. letu starosti. Sem se ravno zanimala za to. Vendar pa mora prej opraviti vsa obvezna otroška cepljenja, predvsem tistega proti rdečkam, ošpicam in mumpsu. Najbolje, da se pozanimaš pri pediatru in poglej na stran od Zavoda za zdravsteno varstvo Slovenije (ZZV).
Odrasli se cepimo na zavodu. Otroke do treh let v Ljubljani cepijo pediatri in ne na ZZV. V Kranju pa jih cepijo na ZZV in ne pediatri. Ne vem iz kje si in kako je pri vas, ampak najbolje, da se pozanimaš po telefonu.
Mora biti pa otrok zdrav, ko ga cepijo. Midva sva bila že zmenjena za datum, pa je ravno takrat staknil virozo, nekaj dni za tem vneta ušeska (na antibiotiku) in spet čakava, da se lahko ponovno zmenim za cepljenje.  

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Klop pri malčku
27.4.2006 8:37:08   
Anonimen
Da vas ne bo preveč strah tega cepljenja, v Avstriji je cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu obvezno za majhne otroke, tako kot druga cepljenja pri nas. In to že dolgo vrsto let.
Pri nas pa so lani dobili novo cepivo, ki je namenjeno prav otrokom. Do lanskega leta so otroke in odrasle cepili z istim cepivom.

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?