|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uhančki
11.6.2006 21:47:14   
Anonimen
ne bi rada odprla šeene debate o smislnosti oz nesmislnosti luknjanja ušes pri otrocih!!! zanimajo me konkretne izkušnje istih, ki ste svojim otrokom dal preliknat ušesa!

koliko so bli stari?
kako so to prenesli?
so pustili uhane na miru al so se non stop vlekli za ušesa?
a radi nosjo tudi drug nakit recimo verižice, zapestnice, špangice? al vse to vlečejo dol iz sebe?

hvala za vaše izkušnje!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uhančki
11.6.2006 21:59:43   
Marogica
Jooooj, ne tega otroku delat. user posted image user posted image

p.s. oprosti, sem se morala oglasiti, ker me kar zaboli, ko berem kaj takšnega

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uhančki
11.6.2006 22:10:33   
babylove
Meni so uhani na otroku (ali celo dojenčku) strašno grda stvar user posted image .

Rada bi povedala samo, da sem bila na razgovoru za zaposlitev na delovno mesto vodje angleške prodajalne z raznimi modnimi dodatki, nakitom itd. No in tam morajo vse zaposlene tudi luknjati ušesa (tudi dojenčkom od 6 meseca dalje). Naučijo se na papirju - malo papir naluknjajo za prakso, potem pa hop na stranko user posted image . No in smisel mojega posta je: če že moraš, potem pelji otroka nekam, kjer to počno izkušeni in resni ljudje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uhančki
11.6.2006 22:16:13   
Ancy
Men se zdi luknjanje dojenčkov popolnoma nesmiselno in totalno butasto dejanje. Kaj ce si bo otrok kasneje zelel imeti nepreluknjana useska ? Jaz in sestrica sva dobili luknjice ob obhajilu na lastno zeljo, in se mi zdi da je to ravno pravsnja starost....

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uhančki
11.6.2006 22:17:02   
Anonimen
no marogica in babylove, ravno tega nisem hotla!!! :) tut men so pri ene treh preluknal ušesa in to z iglo pa sem še živa! in noben ni reku da bom dala svojim preluknat ušesa (že zdej) zanima me kako je blo pri tistih k so jih dal!!!

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uhančki
11.6.2006 22:25:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ancy

Men se zdi luknjanje dojenčkov popolnoma nesmiselno in totalno butasto dejanje. Kaj ce si bo otrok kasneje zelel imeti nepreluknjana useska ? Jaz in sestrica sva dobili luknjice ob obhajilu na lastno zeljo, in se mi zdi da je to ravno pravsnja starost....


LEJTE NISM VAS VPRAŠALA A VAM JE SMISLNO AL NE! POVEJTE SAMO TISTI K STE DAL PRELUKNAT KAR SEM VAS VPRAŠALA PROSIM. SEM ŽE V PRAŠANJU NAVEDLA DA NOČEM RAZPRAVE AL JE SMISELNO AL NESMISNLO, DA BI DALA DOJENČKU LUKNAT PA SPLOH NISM NAPISALA!
HVALA TISTIM KI BOSTE ODGOVORIL NA ZASTAVLJENA VPRAŠANJA!

(odgovor članu Ancy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uhančki
11.6.2006 22:46:16   
lelaval
Jaz sem moji starejši hčeri dala delat luknjice  pri 11 mesecih. Enim to ni všeč, meni pa je. In vsak počne s svojim otrokom, kar sam misli, da je dobro zanj (pretepanje in mučenje oz. vsakršnokoli nasilje ali pedofilijo izključujem, da ne bo pomote).
Tu so si mnenja pač različna-kot so si različna mnenja staršev, kdaj dat otroka npr. v vrtec (zaposleni itak nimajo dosti izbire), kdaj ga vpisat na tečaj tujega jezika, plesa,...
Mislim pa, da danes res več nihče ne prebada doma z iglo. Ali pač. user posted image
Sem šla k zlatarju in so ji z medicinskimi predrli. Uhančkov pa si ni nič vlačila ven. Lahko pa se zgodi, da v eno uhico naredi uhan, pa se ustraši, ker jo zaboli in ji v drugo ne bo mogel naredit. To se pri nama hvalabogu ni zgodilo. Je pa res, da vsi ne delajo luknjic otrokom pred 3. ali 4. letom.
Druga hčera je za krst dobila dvojne uhane, stara bo leto dni, pa ji bom tudi dala delat (verjetno še ta mesec). Mi gre tudi že prav na živce, ko mi vsak reče: koliko pa je star?, kako mu je ime?, fantek je, ne?,... in podobna vprašanja. Res, da ima voziček modre barve, a to ni merilo, oblečena pa je vedno v punčkaste oblekice večinoma roza in rdeče.
Aja špangice pa moja niti sedaj pri 9 letih noče nosit. Tu pa tam, jih je še imela, večinoma pa sem ji zjutraj, ko je šla v vrtec dala špangice in naredila frizurco, domov pa jih je vedno nosila v žepih. In to počne še sedaj - z gumicami. user posted image
Verižice ni nosila, razen kasneje, ko si je sama izdelovala, je pa jo nosil sin, in ga ni motila, a v vrtcu so rekli, naj je raje nima, ker se otroci vlačijo in ni varno, pa še ne morejo odgovarjat v primeru, da se strga ali celo izgubi.
Tako, moje mnenje je drugačno od predhodnic, ti pa narei po svoji vesti. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uhančki
12.6.2006 7:17:52   
diva 4
Mi smo Ani dali preluknjat uhice letos , ko je bila stara 3 leta.Smo povedali , da to malo boli.Seveda smo šli k zlatarju ,pa so tam rekli , da pred tretjim  letom itak ne luknjajo otrokom uhic.Se je pa pri prvi luknici malo ustrašla.Sem mislila , da jo boli pa je rekla , da je preveč počlouser posted image .Pa smo še hitro drugo nardili ,pa za nagrado šli na sladoled.Uhanov si pa ne šlata kaj dosti,pa rada ima špangice , pa čopke ,kitke,pa en kup plasticnih zapestnic in prstanov ima.Je rada lepauser posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uhančki
12.6.2006 12:12:09   
alja2004
tut mi smo naši dali delat uhančke in sicer ko je bila stara 16 mesecev. zdaj jih imamo že 2 meseca in moram povedat da je sploh ne moti. nosimo pa tudi špangice in gumice ki pa ostanejo nekaj časa potem pa si jih vzame dol. to če daš delat uhančke otroku pa je res volja vsakega starša posebej

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: uhančki
12.6.2006 20:07:12   
čaki
mi smo sinku dali en uhan ko je imel 3 leta, bil je res ponosen hodil se je gledat v ogledalo, dokler ga ni tast našuntal da imajo to samo babe, od takrat ga ne mara ve. recimo po enem letu

(odgovor članu alja2004)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uhančki
13.6.2006 9:04:07   
jasnika
midva sma hčeri dala delat luknjice pr 4 letih-na njeno željo, ker je v vrtcu to videla in ji je bilo tako všeč da je jokala ko sma ji rekla da ne, ampak pol sma popoustila in je sedaj prav luštna z uhančki

prva luknjica je šla brez problema, no drugo pa smo naredili z solzicami, ampak se je potolažila in je vesela še danes.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uhančki
13.6.2006 20:46:38   
Anol
Živ,

Jaz ti lahko povem za svojo nečakinjo, ki si je dalo prvič preluknjati ušesa pri 7-ih letih, ko si je to sama želela. Se ji dogaja, da si kdaj zatakne kam uhan pri igri, ampak ni nič hujšega hvala bogu.
Samo toliko, moje mnenje je, da si mora to otrok sam želet, pa naj bo to kar koli; o.k. razen špangice, če ma punčka dolge laske; drugače je brezveze, ker bo otrok samo znerviran.
Zase vem, da sem bila tudi zelo vztrajna, da sem si dala ušesa luknjati 5, ker so se mi tokrat zagnojila in zarasla, pa sem bila tudi dokaj majhna.

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?