|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontracepcijska injekcija
8.6.2006 21:43:47   
eya
Še enkrat ponavljam vprašanje pod drugo temo, ker sem sigurna, da vas je nekaj, ki ste imele to kontracepcijo, samo mogoče ne veste, kako se ji reče (ne znam pa popravit samo naslova temeuser posted image ).
Torej:
Zanimajo me izkušnje doječih mamic, ki so uporabljale to hormonsko injekcijo kot kontracepcijo... Vpliva kaj na dojenje-ali res hormoni ne prehajajo v mleko? So se pokazali kakšni stranski učinki pri vas? Ste bile potem brez menstruacije?
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kontracepcijska injekcija
8.6.2006 21:51:56   
Anonimen
Jaz sem mojega g. povprašala o tej vrsti kontracepcije. Pa mi je povedal, da je svojim pacientkam ne daje niti ne priporoča, ker ima stranski učinek ta, da pri večini žensk povzroči krvavitve skozi cel mesec brez vzroka. Zato se jim on izogiba. Daje pa jih samo puncam v zavodih (torej problematičnim in tistim s posebnimi potrebami), da jih zaščitijo, ker nimajo odgovornosti, da bi jemale KT ali kaj takega. In da pri njih stranski učinki niso važni. Evo, to je to, kar jaz vem o tem.user posted image

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kontracepcijska injekcija
8.6.2006 22:01:57   
lelaval
Mislim, da ti, dokler dojiš , G ne bo dal nobene hormonske kontracepcije.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kontracepcijska injekcija
8.6.2006 22:05:42   
katjandraž
Jaz sem jo dobila pred slabima 2 mesecema. Po 14 dneh sem začela krvaveti in sem jo totalno preklela. Krvavela sem dokaj močno, kot ena normalna M, 14 dni! Potem je bil 14 dni mir in spet zelo rahla krvavitev, vendar samo 1 dan. Pri G so mi povedali, da so krvavitve možne, vendar le v prvih 3 mesecih, pri daljši uporabi te zaščite, jih ni več. Tako da mislim, da se bom čez dober mesec zopet odločila za to. Imenuje se pa Depo Provera, se mi zdi. Imajo jo sigurno v Leonišču, pa dr. Strahova v Domžalah jo tudi daje, za drugje pa ne vem.
Dobiš jo tudi, če polno dojiš.

< Sporočilo je popravil katjandraž -- 8.6.2006 22:06:22 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kontracepcijska injekcija
8.6.2006 22:07:49   
dix
Jaz sem o tem razmišljala po drugem porodu pa mi jo je ginekolog odsvetoval, rekel je samo da to ni za mene in da sem premlada za to. In sva končala z debato.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kontracepcijska injekcija
9.6.2006 10:01:06   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Mislim, da ti, dokler dojiš , G ne bo dal nobene hormonske kontracepcije.
[/quote]

Ja, jaz sem tudi mislila, da je tako, samo ta injekcija naj ne bi vplivala na dojenje, ker vsebuje samo progesteron.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kontracepcijska injekcija
14.6.2006 10:48:19   
marjanaR
Tudi jaz sem dobila to kontracepcijo po porodu. Imenuje se depo provera. Sem pa jo po drugi dozi opustila, ker sem ves čas malo krvavela.
Skupno - odsvetujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kontracepcijska injekcija
16.6.2006 22:37:22   
bini
jaz sem jo tud dobila 2 meseca po porodu... ginekologinja mi jo je svetovala prav za čas dojenja, ker na to ne vpliva... in jaz glede tega nimam res nobenih težav!!
nimam pa čist nobenih zgoraj omenjenih težav, samo kilaža se je ustavla in noče dol - ampak tukaj je verjetno žretje še večji vzrok kot ta injekcija user posted image ..
jaz sem zadovoljna, samo včasih me mal stisne ker mi ni treba nič nardit za kontracepcijo in sploh nimam pravega občutka da je dost zihr - čeprav po statistiki pač je!! upam da bom znotraj te statistike, ker nekaj časa sigurno ne bi bla spet noseča user posted image

torej - jest bi jo svetovala user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu marjanaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kontracepcijska injekcija
21.6.2006 9:47:44   
lojska
Evo jaz sem dobila to inekcijo in sem 3 mesece krvavela. Zredila sem se, dojke so se mi napihnile, noge imam kosmate kot jeti najhuje pa je to, da sem prejšni teden obiskala svojega G., ki mi je povedal, da bom najbrš krvavela še vsaj 3 mesece, kljub temu, da sem zamenjala kontracepcijo in nebom več dobila inekcije. Rekel je, da ta inekcija deluje na vsako drugače, da nekatere so srečnice in zgubijo menstruacijo druge pa imajo stranske učinke.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Astrološko znamenje otroka vam pove, kako ...
Razlog zakaj nekateri dojenčki spijo kot polhi, drugi pa spravljajo neprespane starše na obrate, je tudi v astrološkem z...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?