|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prispevek za vrtec in izvenzakonska skupnost
4.7.2006 8:15:00   
marsovc
Mene pa zanima ena bolj občutljiva zadeva. Upam, da kdo pozna odgovor. Hvala že vnaprej.

S partnerko, ki je brezposelna, nama v občini prebivališča nočejo priznati izvenzakonsko skupnost, ker imam stalno prebivališče različno od njenega, kljub temu, da dokazljivo živiva skupaj že šest let. Iz tega izvirajo tudi težave in do nekaterih zadev ni upravičena (recimo ne morem jo zavarovati po meni). OK, sem si rekel, če je tako, potem mora tak način obravnave veljati tudi pri vlogi za znižanje prispevka za vrtec.

Zanima me, če me sploh kaj zavezuje, da kot oče prijavim svoje dohodke, saj s partnerko itak nisva priznana kot izvenzakonska skupnost in če kje obstaja kakšna bolj konkretna informacija na to temo ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prispevek za vrtec in izvenzakonska skupnost
4.7.2006 9:00:26   
BarbaraO
Zakaj pa pri njej ne prijaviš začasnega prebivališča? V tem primeru bi ti (mislim, da po dveh letih) priznali izvenzakonsko zvezo. Kar se tiče vrtca, pa mislim, da v kolikor bi se ona prijavljala kot samohranilka, bi morala navesti vsaj preživnino, če si otroka priznal. 

Midva sva imela situacijo, ko je partner stanoval (torej živel) pri meni in sem ga navedla v vlogi, ker mi je zmanjšal plačilo vrtca (svojih prihodkov ni imel, tako da so se moji delili na 3 člane). Tudi sedaj, ko sva poročena, sva prijavljena vsak na svojem naslovu, če pa bi kdo hotel dokazilo, da živi pri meni, bi mi potrdilo napisala starša, ki sta lastnika hiše. Zaenkrat še nisem imela primera, da bi morala to komu dokazovati.

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu marsovc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prispevek za vrtec in izvenzakonska skupnost
5.7.2006 12:04:09   
Tasika
Tele zadeve z izvenzakonsko skupnostjo so problematične.

Po zakonu izvenzakonska skupnost obstaja, če jo potrdita oba partnerja, ne gede na bivališče. Torej ti in tvoja izjavita da sta izvenzakonska partnerja, in to velja. Vendar le za vajine medsebojne odnose (npr. v primeru smrti).

Za dohodnino pa lahko kot olajšavo uveljavljaš samo izvenzakonskega partnerja, s katerim živiš na istem naslovu vsaj 2 leti. Za ostale prejemke žal ne vem, ampak predvidevam da so pogoji podobni.

Glede vrtca pa lahko prijavita prihodke obeh, in se vama upoštevajo 3 družinski člani (glede bivališč ne bo nihče kompliciral), lahko pa na sodišču določita preživnino, partnerka prijavi svoje dohodke in preživnino, ter upoštevajo 2 družinska člana.

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prispevek za vrtec in izvenzakonska skupnost
8.7.2006 16:27:17   
joma
Pri vlogi za znižano plačilo vrtca sploh ni pomembno, če sta prijavljena na različnih naslovih. Velja, da oddaš vlogo v občini, kjer je stalno prijavljen otrok in eden od staršev. Zakonska ali izvenzakonska nista pomembni, bistvo je, da da sta starša otroku. Saj tu se gre za njega. Če se starša razideta (ali če to trdita) je potrebno priložiti sklep s sodišča o višini preživnine.

(odgovor članu marsovc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?