|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tuljenje (rabim tolažbo!)
14.7.2006 21:58:28   
živa
Živjo!

Prosim, samo malo me potolažite. user posted image  Moj mali danes ni spal praktično nič čez dan (tri četrt urice okrog poldneva in četrt urice popoldne), zvečer si je non-stop mencal učke, ker je bil tako utrujen, ampak zaspat pa ne!

In potem je tulil eno uro skupaj - pa sem ga vzela iz posteljice in ga objemala, pa je raje gledal naokrog in se odrival; pa sem ga v posteljici božala; pa sem mu pela; pa sem mu prigovarjala; pa sem mu odločno rekla, naj zaspi (ja, kot da to pali pri skoraj polletnikuuser posted image ); pa sem mu dala dudo pa vodo in mu potiskala njegov palček v usta pa svoj mezinček; pa je še ati poskusil in ga je crkljal pa ga božal pa mu pel - užaljen jok in tuljenje, kot bi ga dajali iz kože!!! 

Zaspal je po eni uri, ko sem ga še enkrat podojila (se je bolj crkljal kot jedel), čeprav je ati nasprotoval, ker je mali resnično zganjal cel teror nad nama - delal užaljene šobe in še bolj užaljeno jokal, če ga je kdo skušal potolažiti. Problem je, ker zaspi samo v svoji posteljici (in zelo redko med dojenjem), če ga nosimo, ne zaspi.

Ves dan smo se igrali z njim - jaz pa moja mami, ga crkljali, hecali, čofotal je v bazenčku, se zunaj gugal z nami, delal vse in še več kot navadno, tako da je bil zagotovo utrujen. (Mogoče še prevečuser posted image ).

Tako sem danes čisto na tleh. A res ne znam pomirit in uspavat svojega otroka po pol leta izkušenj?!

Lp,

živa 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tuljenje (rabim tolažbo!)
14.7.2006 22:04:55   
rainbow
Taki dnevi pridejo. Pa grejo tudiuser posted image

ps
zakaj pa je tako slabo, če se je želel dojit za cartanje?? Mogoče pa ga je mučila prebava/zobki/preutrujen/.....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tuljenje (rabim tolažbo!)
14.7.2006 22:13:00   
Gina
Saj veš, kako je to. Tudi mi smo včasih zabavni in polni energije, včasih smo pa sitni in zoprni. Z otročki je čisto enako. IN otroka okrog obrnit ko je siten tudi ni vedno enostavno. nikogar se ne da na silo v dobro voljo spravit, niti otročka ne. In se tem ni nič narobe. Vzemi življenje tako, kot je - včasih preprosto in veselo, včasih pa komplicirano in naporno. Danes je bil pač tak dan. Jutri bo drugačen. Dobro spančkaj.user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tuljenje (rabim tolažbo!)
14.7.2006 22:15:01   
cmokec
Kaj pa, če mu je bilo prevroče? In ko se je malo shladilo, je zaspal.

Pia je stara skoraj 9 mesecev, pa ima podobne finte, če ji je vroče. Bolj odprem okno, da pride do nje svež zrak, pa zaspi. Pa spi samo v bodiju brez rokavov, ko grem pa jaz spat, pa jo oblečem v pižamco. Okno imamo pa celo noč odprto.

Probaj ga tudi z vlažno tetra pleničko osvežiti (obrisati), ker se je od večernega kopanja lahko že na novo spotil.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tuljenje (rabim tolažbo!)
14.7.2006 22:44:22   
Anonimen
pozdravljena
tudi jaz imam 6 mesecev starega user posted image  in pri nam se enako dogaja.
je bolj radovedne sorte in se boji da mu bo kaj ušlo, ko pa je že preveč zaspan pa nemore zaspati. takrat poskusimo z glasbo, pestvanjem, petjem in če tudi tonerata ga damo v vozičekn in na zrak to pa vedno pali.
bo že minlo se tolažim in tudi bouser posted image user posted image user posted image
lp

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tuljenje (rabim tolažbo!)
14.7.2006 22:48:17   
Anonimen
Včasih je otrok od vsega silnega dogajanja okoli njega in od vsega novega dojemanja vseh teh stvari razdražen. Pravimo, da se mu je zgodil preskok v razvoju. Jaz sem pri nas ob takih trentkih vedno pomislila na to in prišla do tega, da je res v kratkem času osvojil veliko novega. To malčke malo zmede, pa so potem razdraženi. Traja kakšen dan, dva, potem pa je spet O.K. Če to razumeš, jim laže pomagaš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tuljenje (rabim tolažbo!)
14.7.2006 22:51:52   
Mavrična zvezdica
Živa - opisan dan sem jaz živela nekje od tretjega do devetega meseca: praktično vsak dan, nato pa je nekega dne mali mirno zaspal in še danes spi kot polhek (podnevi in ponoči)- le kaka polna luna ga malo s tira vrže.

Jaz sem že mislila, da se mi bo zmešalo, a nato ugotovila, da to preprosto pride in mine in ne moreš prav dosti pomagati - meni so rekli, da je kao scrkljan,  ampak mislim, da ni to ker se otrok ne more kar čez noč 'odcrkljati'.

Lp



(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tuljenje (rabim tolažbo!)
14.7.2006 22:53:56   
BLAŽIKA
Tudi mi smo imeli danes napet dan za sabo. Naša 17 mesečnica je pretulila tričetrt dneva. Za vsako malenkost je vklopila sireno. Glavo imam takšno kot sod od tega dretja. Ker je drugače pravi dobrovoljček me takšni dnevi prav vržejo iz tira. Saj jih do sedaj ni bilo veliko takšnih dnevov mogoče 5 krat. Verjetno tudi malo vreme vpliva na njih.user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tuljenje (rabim tolažbo!)
14.7.2006 23:04:36   
živa
Hvala, zlate ste!

Lahko noč,

živa

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tuljenje (rabim tolažbo!)
15.7.2006 8:29:48   
nana 27
Sem pravkar v drugi temi pisala, da je bil tudi za našega včeraj nor dan, kar se tiče jokanja in tolaženja. Mogoče je imel pa preveč vtisov od celega dneva, preveč utrujen..Pri našem ful pazimo, da je dan približno v mirnem tempu, ker imamo drugače z uspavanjem in čez noč norišnico. Že en sam obisk, kamor gremo ali ki pride v poznih popoldanskih urah, ko ga ponavadi dajemo spat, našemu čisto zmeša bioritem.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?