|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Joj, ugriznila bi se v rit!
23.7.2006 19:13:29   
digi
Tok sem jezna, da je kar hudo... Prvi otrok itd.... potem pa si cel zmešan kaj vse rabiš itd. Torej sva se z dragim odpravla v avstrijo po lupinico.... Najdeva eno od haucka za 65Eur za katero so nama zagotovili, da je po varnosti popolnoma primerljiva z ostalimi lupinicami in da je ne bi prodajali, če temu ne bi bilo tako... vredu.... Varnost, to nama je na prvem mestu, amapk midva štora se valda ne spoznava... Privlečeva to stvar domov in ugotoviva, da ne paše ne v moj ne v njegov avto. V moji opel corsi jo spraviva sicer na prvi sedež, vendar mi ne zgleda ravno varno nameščena, na zadnji sedež ne gre, ker je prekratek pas.... V njegovem fordu mondeotu pa so pasi spredaj in zadaj prekratki, čeprav je avto taka krava, da bi si človek mislil, da so tudi pasovi dolgi.... V glavnem.... potem pa še berem v priročniku mojega avtomobila, da lahko imaš lupinico na sprednjem sedežu samo, če ima nek k... sistem, ki omogoči izklop air-baga.... Mislim kriza...... Sedaj pa please.... Imam opel corso, l.2001, comfort, trivratna, 1,2 16 V, tudi s stranskimi air-bagi (ne vem kaj še naj napišem oz. kaj vse še je pomembno) - kakšno oz. katero lupinico naj kupim?! A ima katera isti avto? In valda lupinico..... Saj vem, da sem ko kokoš, amapk lupinica oz. avtosedež je edina stvar za katero pa sva rekla, da ne bova šparala.... dama makar 200 eur samo, da je varno, ker sem anmreč neprestano na cesti, ker sva doma pač bogu za hrbtom.... Pa saj ni važno.... Pomoč rabim!!!!!user posted image

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
23.7.2006 19:41:43   
ada2
sicer nimam opel corse ampak v vsakem avtu z airbagi se ti dajo izklopit. če ne gre s ključem za vžig avta pa pelji avto v kak oplov servis in ti bodo tam izklopili. glede izbire lupinice pa ne vem, mi smo imeli Maxi cosi, pa je šla v vse naše avte spredaj - v katro, golfa 2, starega hrošča, clia in laguno (pa ne mislit, da imamo tolko avtov - katro je imel bivši - od Nuše ata, golfa 2 je imel prej moj ata, ponosen lastnik skoraj 40 let starega hrošča sem bila nekoč jaz, clia ima moj ata zdaj, laguna pa je zdaj naš družinski avto).
kaj pa če greš v kako trgovino z otroško opremo in prosiš, da bi sprobala kako gre lupinica v avto. seveda bi šla prodajalka s tabo na parking, saj ponavadi sta 2 v trgovini. na koncu koncev lupinice niso poceni, zakaj bi brezveze denar stran metala. čeprav ne razumem kako ne gre not, a jih ne delajo po določenih standardih?

saj ne vem, če sem ti kaj pomagalauser posted image

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
23.7.2006 19:53:50   
digi
Ja tko je, da če bi midva vedela, da ne paše v vse avte, potem bi že rekla tam, da probamo.... ampak je kak je.... Pasovi so prekratki preprosto in to kar krepko- po 20 cm, tko da ni variante, na mojem prvem sedežu pa je lupinica kar gor dvignjena, kar pomeni, da če bi stopila na zavore bi otročička z lupinico zabrisalo gor v naslonjalo..... Za popiz.... Saj to z odklopom airbagov sem že študirala, vendar potem pa spet ni variante, da grem na cesto brez otroka, s kolegico npr. in da ona spresi sedi.... To še, da se kaj zgodi, spet ne gre.... Na vsak način je totalni ****, pa saj res ne bova šparala pri sedežu, vendar pa bilo vseeno fajn, če bi bil cenejši kot dražji....
Vseeno hvala....

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
23.7.2006 19:55:44   
Olivija
Mi imamo Peg perego, ki tudi povsod paše. Sicer jo imam jaz zaradi airbaga v Cliotu zadaj, drugače se pa v Cordobi vozi spredaj. Pa tudi v petko  in hrošča paše. Res pa je, da se da v Cordobi airbag izklopit,  pri Cliotu bi mi pa to pri serviserju naredili, tako da je to pri Corsi verjetno podobno. Meni je bolj udobno, če se vozi spredaj, ker ji vsaj lahko glavo popravim ali pa dudo (sem pa tudi slišala pripombe na vožnjo spredaj), samo zadaj jo res ne vidim in nimam pojma kaj dela. Tako, da bi bilo po moje bolj nevarno, če bi se jaz nazaj stegovala in tamalo rihtala, kot pa da je spredaj. 


(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
23.7.2006 19:59:59   
ada2
no vidiš, pri cliu in laguni je pa to res fajn, ker lahko sam izklopiš airbage, pa ko več ne rabiš izklopljenih nazaj vklopiš.
res nerodna zadeva zdaj za vas. ampak kaj je pa res za naredit? nimam pojma. oprosti....

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
23.7.2006 20:02:38   
ada2
Olivija pri našem cliotu se pa da s ključem izklopit airbag. na sovoznikovih vratih je ena taka ključavnica v katero daš ključ pa obrneš na off, pa je.

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
23.7.2006 20:12:09   
Gina
Enkrat je bila že ena taka debata, lahko malo probaš z iskalnikom, ker jaz se v resnici ne spomnim več točno. Vem pa, da je v naši zafiri bil zadaj na sredini tudi tak sedež, ki je imel prekratek pas. Pa sem vprašala na servisu, kaj se da naredit, pa je rekel, da nič, ker je varnostni pas ravno zato tako kratek, ker daljši bi zavzel več prostora, tam pa prostora za spravit daljši pas ni.user posted image  NO, ker so bili vsi ostali pasovi ok, sem ga pač vozila tam, spredaj pa tudi ne, ker bi bila cela procedura, da bi mi air bage izklopili na avtu, zato jih pač nisem, mali se je vozil zadaj.

se mi pa zdi, da v vseh ostalih primerih, ko pas pač ni spravljen sredi sedeža, v podlogi ali kako že, ampak je spravljen pri strani, lahko mirno pas zamenjaš za daljšega.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
23.7.2006 20:55:40   
Antigona
Tudi jaz sem imela hauckovo lupinico in tudi v mojem Twingu se jo je dalo pripeti samo spredaj. V moževem Touranu pa se jo je dalo pripeti spredaj in zadaj. Če bi sedaj še enkrat kupovala lupinico bi bilo to verjetno od maxi cosija. Če se odločiš zadevo menjati, ti predlagam da čekiraš internetno stran beby centra, ker imajo vsak dan v akciji nekaj izdelkov, ki so zelo ugodni. Pred časom vem, da je bila v akciji ta lupinica za cca 15 tisoč sit.

_____________________________

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
23.7.2006 21:12:36   
Annny
Oj,kako je z varnostnimi pasovi, ne bi natanko vedela.Mi smo izbrali lupinico Concord Baboo, ker je zelo udobna in najprostornejša med lupinicami.Paše pa zagotovo tudi v novega Opla Corso (jo ima naša babi in je tudi že peljala svojo pravnučko) user posted image  LP 

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
23.7.2006 21:40:00   
Anonimen
Dajta jo na prvi sedež. Avto pelji na servis pa bodo izklopili airbag.

(odgovor članu digi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
24.7.2006 8:21:54   
goldi
Živijo!

Jaz imam tudi Opel Corso, celo isti letnik, z sicer malo drugačno opremo, pa to ni pomembno.... Naj ti povem, da se pri Corsi air bagi ne dajo izklopiti. Meni so na servisu rekli, da mi lahko deaktivirajo le oba - voznika in sovoznikauser posted image . No, s tem se pa nisem strinjala. Tako sem svojo user posted image malčico od samega začetka vozila zadaj - malo bolj nerodno je, ker nič ne vidiš kaj se z njo dogaja, dostikrat se moraš kje za cesto ustaviti, da ji lahko kaj daš, pomagaš, ....
Glede avtosedeža pa - tudi jaz imam Haucka in ni bilo nobenih problemov. Če ti ne paše v avto se zapelji še enkrat do tiste trgovine in ga naj oni montirajo, če ne ga naj pa zamnejajo za drugega. Očitno ta ni po standardih....user posted image

Veliko sreče ti želim!

Alenka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
24.7.2006 9:19:43   
puncica
Ja pri nas isto imamo maxi cosi lupinico:
- suzuki swift ni šans da bi kje zapel lupinico, za voznikovim sedežem ne gre, ker potem moj nima kam nog dat za sovoznikovim pa tud ne, ker so pasovi prekratki, spredaj sicer gre a se lupinca dotika armaturke user posted image
- hundai getz, ni šans spredaj zarad air bagov, ki se ne dajo izklopit razen na servisu user posted image zadaj za sovoznikom ne gre prekratek pas, zadaj za voznikom pa gre koooommmmiii, tako da se moram res pomatrat a lupinca urnk stoji, tko da zaenrkat je ok.

Naša rešitev: kupujemo nov avto  in ne kako limuzino, pač pa enoprostorca user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu goldi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
24.7.2006 9:30:48   
Anonimen
Digi, daj res vprašaj na servis, če se dajo daljši pasovi montirat.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
24.7.2006 10:14:20   
Evina
Ojla

Tudi mi smo imeli isti problem s prekratkimi varnostnimi pasovi - notri ni šla nobena lupinica. Zato smo šli do enega tapetnika, ki nam je podaljšal varnostni pas - na kakšnem odpadu ali kje drugje dobi en konec varnostnega pasu pa se odpelji do tapetnika, pa ti bodo zašili - je pa tako močno zašito, da ni panike glede varnosti.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Joj, ugriznila bi se v rit!
28.7.2006 13:44:06   
digi
No, da vsem sporočim.... Sva šla na opel servis in lupinica valda ni šla not, čeprav je to čudilo celo prodajalca. Pasovi so prekratki zadaj, spredaj pa kot rečeno ne smem uporablajti lupinice, ker se dajo le vsi air-bagi izklopit, razen če imaš sistem za zaznavanje zasedenosti sovoznikovega sedeža in originalni sedež- vseskupaj stane cca. 150.000 sit. 90 sedež in 60 MONTAŽA TEGA SISTEMA. Potem sva šla še na amzs, ker nama je prodajalec tam dajal neke domače nasvete in so nama rekli, da mora biti lupinica obvezno montirana kot v navodilih, ker drugače ni prav, pa brez kakih dodatkov, podstavkov itd. Valda pa če ti odklopijo vse air-bage je to prekršek.... Torej sva šla potem v baby center in nama je tudi prodajalka rekla, da to ni možno, da ne bi šla lupinica not, boga reva je bila cela mokra ko se je mantrala in ugotovila, da imava prav- lupinica ne gre not. Je šla po maxi cosi, ni šla, römer- nbi šla itd., potem pa je dala not to s podstavkom od per perego, ta pa gre.... <Upam, da bo to kateri v pomoč in da ne bo imela istega laufanja kot midva.... PA PA

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Evina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?