|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mastitis
20.8.2006 10:52:38   
*Uršula*
Mene pa zanima kako zgleda mastitis? Mene namreč boli samo ena dojka in to tako kot pod udarca, včasih imam občutek kot da me bradavice pečejo pa še okoli braavic imam rdeč flek. Mleko si pa redno črpam, čerav ga v celem dnevu načrpam ven maximum 100 ml. Kaj mislite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mastitis
20.8.2006 11:11:30   
Rožica I
Koliko se spomnim, mastitis ponavadi spremlja visoka vročina (počutje pa ne tako grozno, glede na visoko T).
Tisti rdeč madež (boleč na dotik), bi lahko bil pokazatelj.. Nujno je, da si črpaš in masiraš dojko, saj boš s tem vzpodbudila nastajanje mleka in preprečila "širjenje" mastitisa. To je laično mnenje in tudi moja izkušnja s mastitisom.     Dobro črpanje, Rožica 

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mastitis
20.8.2006 11:36:52   
Bonnie_RR
Po moji izkušnji zgleda mastitis približno takole:
Visoka telesna temperatura (meni je nihala v ekstreme), zelo boleča dojka, trda na dotik, na tistem mestu živo rdeč flek. Boli ko user posted image !!!

Pri tem pomagajo samo antibiotiki. Pa čim pogostejše pristavljanje bejbija na obolelo dojko.

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mastitis
20.8.2006 11:48:52   
ada2
čim večkrat si stuširaj obolelo dojko z mlačno vodo. lahko pa daš tudi kak obkladek gor. pa ne pij zala harmony vode (od bele breskve), meni je namreč ta voda še spodbujala mleko. pa čimvečkrat doji, čeprav boli.  pri mastitisu pa je visoka vročina, grozna bolečina in rdečina na dojki.

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mastitis
20.8.2006 14:10:06   
siniti
veš imaš mastitis obstaja pa tud zastojno vnetje... mastitis nastane ker skozi bradavice vdrejo bakterije in so zato potrebni antibiotiki... ostalo je pa tako kot so predhodnice napisale, visoka temperatura in to...

pri zastojnem vnetju je pa tako kot si sama napisala... boli ampak ne tako zelo, dojka je trda ni pa vročine.. pr tem pomaga vroča voda da odmaši mlečne žleze ker so najbrž zaradi zastajanja mleka nastali "vozlički"... ali pa daš brisačo pod vročo vodo in potem takoj na dojko- to delaš kakšne pol ure po tamalem... pa pazi da se ne opečeš...

jaz sem si pomagala tako da sem iz zdrave dojke črpala mleko na drugo sem pa pristavljala tamalo da so se vozlički odmašil...

ponavadi je bilo v 24urah že bolje...


_____________________________

bil je 25. maj 2006 in rodila se je LIYA

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mastitis
20.8.2006 19:53:41   
Felicity
Čeprav so moje predhodnice vse omenjale visoko vročino, se pri meni, ko sem imela mastitis, ni pojavila. Oz. se je šele 5 dan po pojavu rdečine, in še to ne visoka (37.5).
Meni so svetovali tudi mrzel obkladek, a za ful malo časa, da ne zmanjka mleka. Meni je pomagalo. A zares kratek čas.
Če ne bo bolje, pa je najbolje obiskati G.
Srečno!

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mastitis
20.8.2006 22:11:42   
Pokora
Jaz sem imela oboje -zastoj mleka in mastitis. Po mojem imaš ti zastoj mleka. Sej v bistvu je oboje isto, samo da pri mastitisu pride še do infekcije tako kot je že napisala predhodnica. Meni je svetovalka za dojenje svetovala da si naj dojko grejem kar s plenicami (tetra). Peč prižgeš na 50 stopinj in imaš stalno eno plenico na dojki, eno pa greješ. To je zelo pomemno da narediš pred podojem, ker toplota odpira mlečne vode. Vroč tuš tudi pomaga, samo ne moreš biti stalno pod tušem, tako da tale nasvet s plenicami se je pri meni zelo obneseluser posted image  Aja, pa pred podojem si dojko še zmasiraj - vendar ne pregrobo, da si ne poškoduješ tkiva. Nikakor pa ne pozabi počivati!!!!

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?