|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
24.8.2006 13:59:54   
*goldfish*
Meni se bo zmešalo. Obupana sva, jezna, besna, jaz jočem,...ker ne veva oz. ne znava kako bi lahko še preprečila, da mali, najin mali škrat, ne bi več bolehal za bronhitisom.

Luka je star, ravno danes, leto in pol, pa je v 9 mesecih imel že 3 krat bronhitis. Nazadnje junija. 2 meseca nazaj!!!
Pa smo v hiši več ali manj zamenjali karkoli bi lahko bil povzročitelj bronhitisa. Itison samo še v eni sobi imamo, preprog sploh ne, zaves več ne kot ja,...okna smo zamenjali, ker je bilo vlažno v bajti, še 2 tedna nista minila, ko smo prišli z morja, ki bi naj ful v redu bil za tiste, ki imajo bronhitis. Pa ja, seveda!

In danes kličem k zdravniku, da malemu se iz noska cedi in nekam suh kašelj pokašljuje, pa da noče jesti in piti.... pa mi zdravnica pravi, da se naj prideva kazat, da bo izključila angino...pol pa mi pravi da ima bronhitis. PA NE ŽE SPET!!!!

No, kaj še lahko storiva, da nama najin škratek ne bi toliko bolehal za bronhitisom? Na morje pa (moj se je totalno razpizdil) še enkrat gremo. Zdaj septembra.
Ali kateri še toliko otrok boleha za bronhitisom????

Čisto sem obupana, kajti mraz se še sploh ni začel....user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
24.8.2006 14:10:01   
mala maja
Moj ta velik je imel isto 4 bronhitise do enega leto. So že zdravniki obupavali. Pol je dobil še 4 plučnice do 3 leta.Med drugim obakrat eno za drugo v razmaku 2m. Po tretjem letzu se je stanje umirilo in tudi bolan(prehlajen) je zlo malokrat.

Meni je ena kolegicadala mazilo Kinderluff(bom doma pogledala točno) za mazat po prsih. Baje full pomaga.da mu je pa res ta mazilo pomagalo pa ne vem.

Pa vse naj naj pri zdravju. upam da se bo revčku stanje umirilo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
24.8.2006 14:16:56   
Anonimen
Ste mogoče kadile med nosečnostjo? Žal, lahko bi tu bil vzrok? Pa vse naj želim.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
24.8.2006 14:17:33   
al1*
Moj je imel prvi bronhitis, ko je bil star 4 mesece in od takrat do leta in pol vsaka dva meseca in to poleti in pozimi (še na morju smo okoli dohtarjev letali). Od leta in pol do sedaj je imel bronhitiš še dvakrat (zdaj je star 4 leta). Mi smo veliko hodili na Pohorjein mislim, da je imelo učinek

_____________________________

lp


(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
24.8.2006 14:28:41   
*goldfish*
OOOO ANONIMNA....

Kar se pa tiče kajenja....v najini hiši še ni nihče prižgal cigarete ali kar koli drugega. Niti jaz, niti moj, pa nisva pristaša kajenja! In ne dovolim nikomur da bi poleg mojega otroka kadil!

Tak da morebitni vzrok kajenje - ODPADE!

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
24.8.2006 14:41:38   
darjatimci
Ne vem,ampak jaz bi bila pri pediatru bolj vztrajna,da ga da na kakšen bolj natančen pregled pošlje in k pulmologu.Iz takih bronhitisev se lahko razvije tudi astma.

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
24.8.2006 14:58:21   
bambolina
Tudi moj je imel bronhiolitis prvič, ko je bil star komaj 3 tedne...je bil 10 dni v bolnici...potem pa se je nadaljevalo. Bronhitis pri 3 mesecih, pa pri 4-ih pa čez poletje nič in potem septembra spet...potem pa mi je ena kolegica rekla, da baje pomaga nek Noni sok, ki sem ga nabavla tud jaz za izboljšanje imunskega sistema in takrat mislim, da ni več zbolel. Zdaj je star 2 leti in pol in od takrat še ni imel bronhitisa (da potrkam). Lahko da je le naklučje, da se je ravno takrat nehalo, ko je začel piti ta sok - sirup ali pa je res pomagalo. Zdaj ga pa tudi nič ne pije čez poletje. Bomo zdaj jeseni spet začeli. Ne vem no? Lahko pogledaš tukaj pa se potem odloči:
http://www.a-zai.net/content.php?action=show&id=15
Aja, pa pri pulmologu je tudi bil in potem k sreči ni bilo nič resnega.
Naj ti da pediater napotnico za pulmologa, za vsak slučaj!

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
24.8.2006 18:26:48   
vidja
Čisto te razumem, ker je bilo z našo prvorojenko enako. Potem je dobila še laringitis in se mi je res skoraj zmešalo. Jaz sem se trudila za čimveč gibanja na svežem zraku, veliko zelenjave in sadja, potem pa se je vse skupaj uneslo. Zdaj pa ima alergijo na svetni prah in pršice, ampak nobenih težav z bronhitisi. Jaz upam, da se bo tudi pri vas uredilo, pa le pojdite še na morje, po možnosti na Lošinj. Morda samo rabi čas, da se opkrepi imunski sistem. Lahko pa so kakšni psihični vzroki, če verjameš. Jaz opažam, da v krogu ljudi, ki jih poznam, pri prvorojencih večkrat prihaja do takšnih težav. Menda zato, ker smo mame preveč prestrašene in preveč skrbimo za otroke in to bi naj otroke ''dušilo''. Ni zraslo na mojem zelniku, sem nekje prebrala, mogoče pa je kaj na tem... Pa lepo dihanje!

(odgovor članu bambolina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
24.8.2006 20:08:20   
Anonimen
Mana, te čisto razumem. Tudi jaz imam otroka z bronhitisomuser posted image . Sicer se mu pojavlja predvsem v zimskih mesecih - tako približno 3x na zimo. Jaz mislim, da je pri nas tole dedno po moji strani.user posted image  Čeprav jaz nikoli nisem imela bronhitisa, sta bila moja dva brata zares uboga in stalno po bolnišnicah zaradi bronhitisa.user posted image

Tudi mi nimamo talnih oblog iz blaga, zavese imam samo v kuhinji in v spalnici, nihče pri nas nikoli ni kadil, izogibamo se prahu ....ampak vseeno zboli.user posted image

Pravijo, da kasneje to mine.... Držimo pesti user posted image

(odgovor članu vidja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
24.8.2006 20:33:48   
sjug
Pozdravljene mamice "pljučkarjev"!

Sem že pisala na forumu na to temo, ker je moj mali iz laringitisa, bronhiolitisa - nekajkrat, bronhitisa - nekajkrat -> sploh ne štejem več, prešel na norice in na pljučnico. Začelo se je z laringitisom pri 6 tednih, potem pa se je od 7 do 9 meseca nadaljevalo kot plaz. Sploh ni bil zdrav 1 teden v treh mesecih user posted image ! Tudi sedaj na počitnicah je imel vnetje srednjega ušesa, potem pa je 14 dni kašljal, tako da sem samo čakala, kaj bo. Trenutno je spet prehlajen, držim pesti, da ne bo šlo na pljuča. Septembra grem spet na morje (aja, letos sem več na morju kot doma, smo se razkurili in kupili prikolico). Pa še spalnico tla bomo dodatno izolirali in stene, ekr to je res višek. Sem dobila pa zelo dober nasvet naše kadrovske (na osnovi izkušenj): taki otroci ne smejo piti kravjega mleka - zamenjati s kozjim, jesti sira, skuto in jogurte občasno, ne smejo banan in belega sladkorja. Vsa ta hrana tvori sluz. Ne vem, pri nas mali pije pri meni in kozje mleko, če je kašice. Sladkarij z izjemo kak piškot itak ne je. Je full sadja. Hodim tudi k homeopatu (ker sem se trdno odločila, da moj otrok ne ves čas zadrogiran z antibiotiki (AB)). Njegovo mnenje je, da se mu imunski sistem porušil po cepljenju. Indejanskoje frekvenca obolevnosti takrat povečana. Prvo rundo 3 mesece nismo prišli na zeleno vejo, bomo videli kako bo sedaj. Moram hitro potrkati na les, da vsaj ni šlo še na pljuča. Čeparv je poletje in je zdrav vsega skup 1 teden. Naslednjič ga bom dala cepit šele pri terh letih in to poleti, da bo upam čim manj posledic. Kako pa bo, bo pokazal čas. Če sem ti kakorkoli pomagala draga mana_t in vsem ostalim ... Srečno in zdravo!

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
25.8.2006 17:59:35   
Sofi
Tudi moj malček je imel v začetku junija (takrat star 10 mesecev) prvi bronhitis - sva pristala v bolnišnici. Drugega je pa fasal že v sredini julija, dan pred odhodom na morje. Smo na morju inhalacije dajali in se pač malo bolj čuvali, pa smo prestali. Upam pa, da se več ne ponovi. Je pa šlo obakrat za virusni bronhitis, na kar pač žal nimamo vpliva - se ne moremo pred tem zaščititi in nismo bili zdravljeni z antibiotiki.
Se pa kar bojim jeseni in zime, ko pišete, da je takrat povečini še slabše.
Držim pesti, da naši malčki ne bi več zbolevali.

lp

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
25.8.2006 18:48:16   
Sibil_
Kot otroku so mi diagnosticirali spastični bronhitis, pa na morju smo doma in na morje smo hodili na dopust itd., ampak jaz sem imela teh bronhitisev en cel kup.Kar mi je pustilo zožene bronhije.user posted image

Zdaj pa pri vsaki virusni okužbi dobim bronhitis in to ornk močen, če seveda nimam pumpice.Sem bila pri pulmologu in je rekel da še sam ne ve ali je kronični bronhitis ali astma.Ampak odkar imam pumpico za vsak slučaj je dosti dosti boljše.Ob prvih znakih virusne okužbe-boleče grlo, boleča glava itd.začnem s pumpico in le ta prepreči najhuje.Sem bila sposobna obležat za več kot tri tedne, zdaj je pa navadno v enem ok.user posted image

Moj nasvet je-nabavite primerno pumpico in ob prvih znakih začnite otrokom to dajat, bo dosti bolj blaga oblika bronhitisa in bo vsem lažje.user posted image

LP,
Sibiluser posted image

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bronhitis - v 9 mesecih ŽE 3 X!!!!
25.8.2006 22:53:36   
tins
taki otroci ne smejo piti kravjega mleka - zamenjati s kozjim, jesti sira, skuto in jogurte občasno, ne smejo banan in belega sladkorja. Vsa ta hrana tvori sluz.


Jaz bi napisala enako!
Taka kronična obolenja pri taki starosti sigurno nakazujejo na to, da otrok nečesa ne prenaša!
Moja mala je bila preobčutljiva na kravje mleko (se je kazalo na koži), kozjega pa lahko pije na tone.
Upam, da boste čimbolj zdravi! LP

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?