|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 14:15:28   
Tejči
Ojla,

jaz ne vem več kaj naj naredim, da bomo že enkrat zdraviuser posted image  Začelo se je že pred 14 dnevi: prvo smrkanje, vročina, vneta ušesa, obloge na jezičku in grozen kašelj. Ker naša zdravnica ni delala, smo šli k nadomestni. Dobili smo antibiotik (Hiconcil), sirup proti vročini (Calpol)  ter fiziološko raztopino za nos. Ko smo pojedli antibiotik do konca, so bile uhice vredu, vročine ni bilo več (tudi sirup proti vročini smo do konca pojedli), kašelj pa je postal še bolj grozen, tako da je že bruhala od tega. In tako smo spet obiskali zdravnika (dežurnega) in dobili sprej za inhalirat. Po 3 dneh je sledila kontrola pri naši zdravnici-še vedno grdo kašlja in zato je dobila še en sprej za inhalirat. Kašelj se je končno po 12-ih dneh malo umiril (inhalirat še moramo vedno) in včeraj je imela spet kontrolo..rezultat-vse Ok, zdrava. Danes zjutraj pa se je spet zbudila z 38 vročine in pravi, da jo bolijo uhice, kašlja pa še vedno po malem. Naj povem, da res pazimo na njo, da v vrtcu ni bila nič, kopali je tudi nismo (samo enkrat smo jo na hitro potuširali) in nimam pojma kako se to lahko takooo vleče. Danes nismo šli k zdravniku, ker še imamo svečke proti vročini in bolečinam doma in bomo videli kako bo jutri. Sicer je dobro razpoložena, vesela, polna vragolij..samo še zdravje manjka, ki pa noče in noče pritiuser posted image  Svetujte mi, kaj še naj naredimo, da bo naša princeska končno zdrava???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 14:28:08   
Anonimen
Zakaj pa ne tusirat in kopat?user posted image  To itak zbija vrocino, pa se ko se otrok bolan se najbrz tudi poti, tako kot odrasel.

Uses pac ne zalivas (kar jih itak ne) in je user posted image

Upam, da bo cimprej ok,

Ribica

(odgovor članu Tejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 14:34:28   
Tejči
Ni bila tako visoka vročina, da bi jo morala tuširat. Drugače pa tudi jaz če imam vročino, mi ne paše pod tušom statuser posted image  Saj rokice, obrazek in nogice vsak dan umivamo; ritko pa vedno, ko se pokaka..tako, da ni umazanauser posted image  Pa toplo tudi imamo notri, tako da res ne vem, kaj je to..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 14:42:26   
StBarbara
Tejči, mi smo lani tako obdobje bili 2 meseca skoraj na antibiotikihuser posted image  Ne vem, skozi je imel mali uneta ušesa, potem je od vseh teh antibiotikov (mi smo imeli Ceclor) dobil drisko...skratka jara kača.

Po končani "kuri" antibiotikov sem začela dajat vitamine, ki sem jih dajala 1-2 meseca neprekinjeno (meni je pediatrinja rekla, da vitamine začnemo dajat, ko nehamo antibiotike dajat, ker se baje vitamini drugače vežejo) in od takrat nismo več bili bolani (trkam).
Ne vem, ampak mislim, da so nam vitaminčki pomagali. Pa še to mi2 sva res veliko zunaj (kadar je zdrav), če je lepo vreme 3-4 h, ker mu koristi, da se malo "prelaufa"....


Sej bo tudi vaša kalvarija končana. Držte se user posted image

_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 14:45:46   
StBarbara
Aja še to glede tuširanja; jaz ga kadar ima vročino nižjo od 38 tuširam, ker mu paše.

Nama so svetovali,da ko ni več vročine, greš lahko ven, če je "lep" dan, samo une trakce rabi na ušeskih user posted image



_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 16:00:32   
Anonimen
Poskusite z inhalacijo kamilic. To je moji nečakinji edino pomagalo, po vseh tistih pumpicah in merjenjih kapacitete pljuč na razne načine pri specialistih. Prijateljica ji je povedala za to in je res edino pomagalo.
Drugače pa proti prehladu jaz mojemu otroku dajem zdaj kakšen teden sirup iz ameriškega slamnika, reče se mu Echinac Bimbi in mu res pomaga. Ponavadi je imel celo jesen in zimo vrtčevske smrklje, zdaj pa se je v parih dneh zadeva čisto popravila.

(odgovor članu StBarbara)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 16:56:05   
jazz
Ej,sočustvujem,ker vem kako je,saj se nam tole vleče že več kot mesec dni...poleg vsega podobnega,smo mi prišli že na 3.sorte antibiotik,ker je po hiconcilu dobil izpuščaje(po 18dnevni terapiji vsega skup...vzrok-alergija na penicilin)...potem drugi ki ne vem kako se mu reče...pretežek za želodec (bruhanje in bolečine v trebuščku),no, danes probamo tretjega Sumamed upam da bo brez posledic...pumpica pa itak rula še naprej,aja pa še učke so vnete, tako da imamo še tobreks antibiotik za očke. Res ti nimam kaj svetovat,lahko samo upam s teboj,da se bo to kmalu končalo in pri vas in pri nas,ker so boščki že čisto shirani k nič ne jejo.....držim pesti!!!!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 17:21:33   
Primoza
Ušesa netresk: kupite en lonček v cvetličarni in nadrobite list z žlico da dobite sok ki ga nakapljate v uho.

Odpornost: pesin sok: slebega pol decija dnevno, če zdržite 14 dni boste nato mesec dni zdravi ali pa le z enodnevimi vročinami.

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 17:54:17   
Anonimen
Kar se natreska tiče, ga dohtarji odsvetujejo, ker naredi nek črn film v ušesu in potem se ne vidi, kakšno je stanje. Ne vem, moja stara mama (Volga) ga je uporabljala, kadar je bila kriza, jaz ne, ker teh problemov nismo imeli.

Vitamini bi pa res znbali pomagati, saj je zdaj je že malo morje teh vitamisnkih sirupov od Čebelice Maje, do Pikovita, Kindervitala, itd...Škoditi ne more.

Aja, pa pri kašlju oz. šmrkanju sem jaz vedno v izparilnik dala par kapljic evkaliptusa za lažje dihanje, pa še tako lepo diši.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 18:11:15   
Primoza
Netresk je v večini primerov učinkovit smo večkrat preskusili in ravno z njim prekinili ponavljajoča se vnetja ušes pri Žanu.

Tistega filma pa nisem zznal, ali ga ne izloči ušesno maslo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 18:28:41   
Anonimen
Ne vem, očitno ne, pa verjetno tudi nisi pogledal dovolj globoko v uho.

Ne vem no, vem samo, da ga dohtarji odsvetujejo...

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 19:17:01   
Tejči
Tako, sedaj imamo vročine 39,4, sami sma doma, brez pravih zdravil in mislim da se mi bo počasi zmešalouser posted image  Imama Calpol sirup, ki je bil odprt pred kakšnima 2 mesecema in v hladilniku, rok uporabe piše leto 2009..je še uporaben??? Svečke tudi imama, a je bil rok uporabe: maj 2006, a sem ji sedaj kljub temu eno dala-ji lahko kaj škodi?? Sedaj bom malo počakala, če ne bo obljše, jo grem tuširatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 19:23:19   
Anonimen
Sem šla gledat na Daleron, pa piše, da je uporaben še tri mesece po odprtju. Je pa to isto kot Calpol, le da je od drugega proizvajalca. Tako da bi vaš Calpol še moral biti uporaben.
Če svečka ne bo prijela in bo vročina še rasla, jo daj v banjo s toplo vodo. Običajno troplo, kot pri kopanju. Potem počasi dodajaj hladno, tako da bo nazadnje toplo mlačna.
Upam, da ne bo potrebno. Dobro se rihtajte.

(odgovor članu Tejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 19:53:52   
Primoza
Dohtarji ga odsvetujejo če gre za vnetje srednjega ušesa, ko netresk ni učinkovit. Drugače pa prepišejo antibiotik (verjetno dobro plačan s strani ZZZS in v veselje farmacevtov) ki itak nič ne rešijo in se vnetje ponovi, pa spet antibiotik dokler ne postane otrok resisteten.

Ravno zato se izplača poskusiti z netreskom, ker drugače postaneš že izmlada nosilec sojev resitentih bakterij. Potem gre pa kdaj kaj bolj zares pa nič ne prime in si fertik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 19:54:56   
Primoza
Paracetamol v Calpolu ni nikamor pobegnil, kar popijte ga.

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 21:17:38   
Tejči
Stanje se je izboljšalo, sedaj že aja, vročina pa ji je padla na 37,4. Dala sem še ji 2 žlički Calpola in upam, da bo vzdržala noč. Jutri zjutraj pa, če bo še imela vročino, šibama k zdravniku, da dobima sveže svečke in sirup. Oma me je še dodatno prestrašla, da kaj pa če ima glisteuser posted image  Nimam pojma kako naj to ugotovim..kakala ni danes nič..jao meniuser posted image  Samo ni mi jasno kako se lahko to tako vleče, pa kako to, da ji ne vzamejo krvi ali urina?? Jaz mislim, da bi to po tolikem času bolehanja bilo potrbno! Kaj pa mi vi priporočate-če grem jutri k zdravniku, naj zagnjavim za pregled krvi, urina??

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 22:00:07   
corfu
Jaz bi na tvojem mestu zahteva pregled krvi in urina. Kakouser posted image  lahko kar nekaj da, če se bolezen vleče, saj ne ve katera bakterija je prisotna in katero zdravilo bo učinkovito. Zahtevaj še CRP ( to je pokazatelj vnetja).


Srečno in dobro opravite!

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
20.10.2006 22:06:41   
beti 1
Calpol ima drugačno formulo kot Daleron in podobni sirupi na osnovi paracetamola in ima po odprtju praktično neomejen rok uporabe (enak roku napisanemu na steklenici) in ga niti ni treba hraniti v hladilniku. Za dolgotrajno bolezen pa tud jaz svetujem vitamine, proti ponavljajočim vnetjem ušes najbolj pomaga redno izpiranje nosu z obilo fiziološke in pa da si ga fajn spiha, če ne zna sama pa s pumpico.
Kopanje v vsakem primeru da. Vsakič, ko ji vročina pade se spoti in zato je dobro da se tudi stušira. Pač poskrbiš da je kopalnica primerno topla (ne preveč!), pa da tudi ko gre ven iz nje ni prevelika temperaturna razlika, pa je. Če je otrok bolan ne rabi višje temperature v stanovanju kot sicer.
Upam, da se kmalu pozdravite.
beti 1

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
21.10.2006 11:48:42   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Za dolgotrajno bolezen pa tud jaz svetujem vitamine, proti ponavljajočim vnetjem ušes najbolj pomaga redno izpiranje nosu z obilo fiziološke in pa da si ga fajn spiha, če ne zna sama pa s pumpico.


to sem pozabila napisat, mi je lani Beti isto svetovala, pa smo res bili rešeni za eno leto antibiotikov.


_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
21.10.2006 13:03:56   
Tejči
Kakšne vitamine to? Zdaj ji že lahko začnem dajat, ali potem ko se pozdravi?

Zjutraj se je spet zbudila z 39,2 vročine in odšle sma k zdravniku. Že na začetku me je razpi..ila sestra, ki sprejema kartice, saj bi po njenem morala imeti vsa zdravila doma user posted image  Najboljše, da ji dam prastari antibiotik, ki nima več roka uporabeuser posted image  "Srečo" sma imeli tudi pri glavni zdravnici, ki je bila Hrvatica, malo je zgrabla kot kakšnega psa, ji na silo pogledala grlo (drugače s tem ni problema), mala se je seveda začela jokat, kot drugače NIKOLI pri zdravniku, potem še na silo ušeska, lih toliko, da ji ni vstran vtrgala..poslušala me sploh ni kaj ji pravim, rekla je samo, da je angina in arivederči..mat.. user posted image  Dobili sma Ospen 750 in adijo. Seveda sem toliko pri pameti, da sem zahtevala tudi recept za Calpol, ki mi ga seveda ni dala, čeprav sma prišli ravno zaradi vročine tja... ma ni besed, pred mano je bilo okrog 5-8 otrok, na vrsti pa sma bile čez 15 minut, tako da veste, kako nas je hitro ven zmetala. Da ne govorim, ko je prišel en mali romček noter, pa je bila cela blažena guci-guci..kaj taki zdravniki sploh delajo pri nas??? Jaz bi to vse gnala..Slovenci pa nimajo služb..mater-še zaj mi lasje stojijo pokonci, tolk sem jeznauser posted image  
Vročina ji pa po svečki+sirupu še vedno ni čisto padla in jo ima 37,4. Kdaj bo tega konec ne vem...vem samo, da bom v ponedeljek spet naslikana pri svoji zdravniciuser posted image

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
21.10.2006 14:09:10   
nana 27
Tea, Calpol lahko dobiš brez recepta v lekarni. Ti ga kar kupi in zbij vročino. Boga punčka. Ne vem, koliko je stara, ampak teh vitaminskih pripravkov je v lekarni ogromno: Pikovit, Čebelica Maja sirup in še in še. Upam, da bo mala kmalu bolje. Pri nas se je vleklo tri tedne.

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
21.10.2006 17:12:49   
Primoza
Calpol=tudi paracetamol.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
23.10.2006 10:39:52   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: Tejči

 Zdaj ji že lahko začnem dajat, ali potem ko se pozdravi?



Vitamine ji začni dajat, ko boste "pojedli" vse antib. Je pa res velika izbira le-teh, pojdi v lekarno, ti bojo tam svetovali (mi smo na začetku dajali Kindervital, ampak ga je mali s tako težavo jedel, zdaj pa dajemo Pikovit).



_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
24.10.2006 21:43:22   
tasika12
Pozdravljena,
lahko ti povem da sem jaz čisto na istem, naša mala je bolana že od začetka meseca, bila je samo dva dni v vrcu, potem vneto grlo in sva dobili antibiotik, ko ga je pojedla do konca je bilo dva dni v redu nakar je pričela spet smrkati. Sva odšli do zdravnice in ker ni bilo vročine in je rekla da je to virusno obolenje ni dobila antibiotika. Nekaj dni kasneje sva bili na kontroli smrkala je manj, in tudi kašljala je že manj. To je bilo isto do danes, prej sem prišla domov, in ker se mi je zdela topla sem ji zmerila vročino - in to je 38. To je že grozno. Dajala sem ji sirup za kašelj  - slez, kapljice sinecod, in vitamine - Pikovit - vse po nasvetu zdravnice. Edino kar sem opazila je da je nekaj dni je zelo malo in nima apetita. Res več ne vem kaj naj naredim - ali naj grem jutri spet do zdravnice če ne bo bolje in bo imela vročino?  Hvala za nasvete.
Tašika

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Bolezni ni in ni konec:(
24.10.2006 21:48:24   
Primoza
Poskusite s kuro s pesinim sokom. Otroci ga ne marajo, ker je gnusen vendar se mi zdi, da hitro dojamejo, da jim naredi nekaj dobrega. Žan in Ajda ga zdaj redno pijeta v majhnih količinah, od začetka jeseni.

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?