|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija brez znakov?
22.11.2006 21:44:48   
sabinke
Moja mala je stara 13 mesecev. Letos sva bili že trikrat v bolnici (še vedno jo dojim). Prvič je imela respiracijski virus, drugič in tretjič pa vrsto bronhitisa. V vseh treh primerih je šlo za povečano količino sluzi v dihalnih poteh in oteženo dihanje (več kot 40 vdihov na minuto).

Ko sva bili nazadnje v bolnici, so ji naredili tudi krvni test za alergije in ugotovili, da je alergična na mleko, jajca, pšenico, beljak in pršice. Zdaj se pa sprašujem, kako je to možno, saj se ni nikoli nič pokazalo, recimo na koži. Naj povem da je strašen jedec, predvsem pa obožuje kruh in jogurte, tako da se mi kar meša, ko pomislim, da jo bom morala prikrajšati za to.

Ali je možno, da se tak test "zmoti"?
Se alergija kaže res še drugače, ne samo na koži.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija brez znakov?
22.11.2006 21:54:27   
Anonimen
seveda se kaže drugače. lahko se kot s pokvarjeno prebavo, lahko pa naprimer z bronhitisi kar je sploh značilno za pršico. moj brat je imel tudi tako alergijo. al pa na pršice, ki prebivajo v dlaki mačkov s solzenjem in kihanjem.

priporočam obisk kakega alternativca

(odgovor članu sabinke)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija brez znakov?
22.11.2006 22:52:58   
lelaval
Lahko je brez zunanjih znakov, so pa notranji - kot npr. bronhitis. Vsak zdravnik ti bo potrdil, da če je otrok alergen  na neko snov oz. stvar ali hrano in, če je temu alergenu izpostavljen, se kasneje lahko razvije v plučne bolezni. Lahko pa ima le prebavne motnje - očitno alergija ni tako huda.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija brez znakov?
23.11.2006 11:08:34   
piščanc
tako kot ti opisuješ je možno da ima preveliko količino glivic v črevesju - te poškodujejo črevesno sluznico in pojavijo se alergije ter velika količina sluzi.

in glivice se hranijo najbolj z mlečnimi izdelki, sladkorjem, zelo predelano hrano (bela moka, bel sladkor...). čimprej na dieto, saj ni tako težko

poglej na netu kakšne članke od bioresonance, tam kar obširno pišejo o glivicah in posledičnih težavah

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija brez znakov?
23.11.2006 12:20:58   
darjatimci
Tako kot so napisale predhodnice,se alergija res lahko pokaže tudi na tak način.Mi smo tudi bili pri pulmologu zaradi težav z dihali in bronhitisa.Po pregledu in testiranju,pa je testiranje pokazalo isto kot vam, alergijo.Odkar smo na dieti pa z dihali ni več nobenih težav.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija brez znakov?
23.11.2006 16:13:27   
piščanc
jaz bi samo še dodala, da je alergija posledica nekega obolenja oz. nepravilnosti in ne vzrok

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergija brez znakov?
24.11.2006 20:42:17   
tincci
Moja hči po uvedbi diete nima več zamašenega noska, prej ga je imela stalno. Tudi nima več tekočega blata, le koža je še vedno ubup.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Alergija brez znakov?
26.11.2006 10:31:42   
sabinke
Jaz sama pri sebi še vedno trdim, da NI MOŽNO, da ima alergijo, vem, nekatere me boste kregale, ampak pediatrinja je rekla, da krvni test ni 100%, zato jo bom čez 2 tedna peljala k specialistki dr. Deisingerjevi na Debeli Rtič, prej pa še na bioresonanco.

Pravite, da iti na dieto ni tako težko. Razložite to otroku, ki zjutraj odpre oči in zahteva kui-kui (kruh, kruh), potem pa poje cel jogurt.

Poleg tega so sojini jogurti OGABNI, da o kruhu brez glutena ne govorim.
Ok, vse za zdravje otroka, ne ...

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Alergija brez znakov?
27.11.2006 12:22:26   
mojcapr
Midve s tamalo sva imele pozitivno potrjeno alergijo  na krvi samo jajčni beljak. Na bioresonanci pa mi je naštepala, vso zelenjavo (riž, krompir, paradižnik, korenček,.....), vso meso razen teletine, mleko, in še in še. Samo da ne boš razočarana. mene je skoraj kap, ti povem, za zjokat.user posted image Tako da se raje držim zdravniške diete.
Pri nas pa se alergija kaže s premalo težo, nobenih izpuščajev, ničesar. Na dieti sva že 1 leto in alergija je izvenela, ampak imava dieto še eno leto - do marca 2007 prevnetivno. Saj se navadiš ti in  tudi otrok. Bolje to kot bolezen kar  narpej in bolnica. Pričele sva pri 1 letu in pol. Edino smotano je ker bratec lahko je vse. Ampak ne smeš popustiti. Veš ti bronhitisi se lahko razvijejo v astmo, potem pa imaš sranje.


(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Alergija brez znakov?
27.11.2006 16:46:00   
tincci
Sabinke, lahko, da še ni alergija, da se je senzibilizirala, kar pa vseeno pomeni, da je treba na dieto, drugače gre v alergijo. Sicer pa sama veš, če nočeš, pač ne pojdi.

Pa tudi jaz imam 13 mesečno hči in ona JE imela simptome in sva morali skenslat VSO hrano in sedaj 5x dnevno pije Pregomin AS in to je to. Pa tudi nima otroških travm, ker ne dobi kruha in jogurta. Tudi sojini jogurti in brezglutenski kruh so ful dobri, samo navadit se moraš okusa in so ti potem ti izdelki še boljši kot navadni. Če bo treba na dieto in boš gledala na te stvari tako kot gledaš sedaj, potem jih tudi tvoja hči ne bo hotla jest.

(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Alergija brez znakov?
27.11.2006 20:26:03   
sabinke
Tincci, če sem prav razumela, je imela tvoja zamašen nos, tekoče blato in izpuščaje. Kako je zgledalo vaše testiranje? Kri? Koža? Kakšni so bili rezultati? Kaj ji daješ za zajtrk in večerjo?

Hvala za odgovore.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Alergija brez znakov?
28.11.2006 12:14:08   
tajtaja
Tudi naša Taja ima skoz zamašen nosek, včasih ji sicer kaj teče, običajno pa nič. In hrope, prav smrči, ko spi, pa tudi ko je budna, tako težko diha.
Njena koža pa je  obup,predvsem v pregibih, vsa rdeča, pikasta. Sum na atopijski derm. Imamo v ponedeljek v alerg. amb. pregled.
Me zanima, če je brokoli alergen, ker sem nekaj slišala, da bi naj bil, pa nisem sigurna?


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Alergija brez znakov?
28.11.2006 15:46:58   
piščanc
jaz ti predlagam čimprej na bioresonanco, da ti povedo na kaj je otrok občutljiv in potem prilagodiš hrano. uradna medicina bolj kot ne tava v temi. vsaj pri nas je bilo tako.

za dieto sem pa mislila, da se začnete prehranjevati bolj zdravo - kruh iz polnozrnate moke (bel kruh odpade, prav tako ves mehak kruh, ki vsebuje mleko, jajca) mi smo nabavili kruhomat in ga sama pečem, nobenih umetnih barvil, arom (bonboni), jogurt lahko zamenjate s sadnimi kašami, več sadja (banana za malico), sadni sladkor, nobenih konzerv, salam, konzervansov, dodatkov (E)... res veliko lahko spremenite v prehrani.

mi smo naenkrat ukinili mleko in mlečne izdelke pa je tudi najraje jedel skute s sadjem, sedaj pač za večerjo naredim pire krompir (samo z margarino brez mlečnih dodatkov - je treba zelo paziti katera je prava) in repo, pa špinačno juho s krompirjem in rižem (brez smetane in masla)... in še in še, pa zelo rad je. veliko več kuham in manj se zanašam na hladilnik.

lahko da ima otrok samo povečane glivice, in te poškodujejo sluznico in posledica je preobčutljivost. mogoče je to posledica kakšne viroze, ko je imela zmanjšano odpornost.... to je ozdravljivo in pozdravi se lahko že samo z dieto ali alternativno medicino.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Alergija brez znakov?
28.11.2006 20:42:41   
tincci
Sabinke, za zajtrk in večerjo dobi 230mml Pregomina AS, za malico in kosilo pa prav tako user posted image user posted image user posted image user posted image Naredili so kožna testiranja, pri vsaki črtici je bla urtikarija ogromna, potem še krvna: alergija na mleko, kazein, korenček, in močne alergije na pšenico, jajca in vse oreščke. Vse te alergije so ji odkrili pri 8m in naju dali na dieto riža, jabolk, bučk in zajčka ter navadnega Pregomina. Ker je imela po 4m še vedno tekoče blato in je bila koža spet slaba, sem jo peljala nazaj in so ugotovili, da je alergična na riž in ker ga je tok dobivala, je razvila še več alergij (na sojo, korenček...), zato so jo dali samo na Pregomin AS in nič drugega. To je sedaj 3 tedne, blato je ratalo kompaktno po dveh dneh, koža je še vedno boga. Včeraj sem recimo pekla jajca in je bla v 10 min vsa v izpuščajih po bradi in vekah. Pa je bila samo v istem prostoru. Jutri začneva z uvajanjem goste hrane, žlička polente za začetek, potem bomo pa vidl.

(odgovor članu sabinke)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Alergija brez znakov?
7.12.2006 15:46:00   
sabinke
Tako. Včeraj smo bili na bioresonanci in bajalica je pokazala alergijo na:
- mleko user posted image
- jajčni beljak
- pršice
- pelod tropotca
Veseli smo, da ni zraven tudi pšenica user posted image . Sicer pa gremo čez en teden še na kožne teste, tako da bo slika vsaj približno popolna. Potem pa bomo kar začeli z bioresonančno terapijo.

Ali je imel kateri od vaših zaradi alergije vnete oči (več kot 1 teden) in se ni dalo pozdraviti npr. s tobrexom?
 
 

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?