|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec in praznovanje rojstnega dne
24.11.2006 23:06:12   
muza


Kako po vaših vrtcih otroci praznujejo rostni dan user posted image . V našem vrtcu (skupina 1-3 let) obeležijo dan zelo enostavno a hkrati ljubko. V vrtec se ne nosi niti sadja niti sokov, kaj šele sladkarij, lahko pa se po želji prinesejo npr. baloni in kakšne druge reči za okrasitev in popestritev igralnice. Vzgojiteljice se potrudijo narediti dan poseben tako, da se vsaj del dneva nameni slavljencu, se mu zapoje, takrat je "glavni", za darilo pa se mu podari kakšen lastnoročno narejen izdelek s podpisom in podatki skupine. Letos vzgojiteljici podarjata simpatične srčke-obrazke, sešite iz blaga in polnjene z mehkim polnilom. Naredijo tudi foto posnetke oz. kaj posnamejo. Pogostitev pa pripravijo iz sadja, ki ga imajo v vrtcu na voljo in domiselno aranžirajo oz. pri vsakem slavljencu uporabijo domišljijo drugače. Kako pa je pri vas?


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec in praznovanje rojstnega dne
24.11.2006 23:41:48   
nejcko
Pri hčerki, ki je v jaslih, se prinese sadje in tista sladka že stepena smetana v tubi ali kako se že reče in naredijo sadno kupo, pa balone. Lani so dobili tako mehko zvezdico s svojim imenom, letos pa plakat z odtisi rok vseh sovrtičkarjev.
Pri stareješem pa lahko prinesejo, kar hočejo. Dan je posvečen slavljencu - sam si izbere, kaj bi rad počel, za darilo pa je zadnji 2 leti dobil tako zloženko z željami in dobrimi mislimi ter risbicami sovrtičkarjev v raznih oblikah (letos je bil vlak).


< Sporočilo je popravil nejcko -- 24.11.2006 23:45:06 >

(odgovor članu muza)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrtec in praznovanje rojstnega dne
25.11.2006 9:20:55   
Anonimen
Pri nas smo do letos nosili kar torto, s svečkami. Potem so imeli kar tako pravo zabavo, s plesom, risanjem slikic za slavljenca, igricami in  seveda torto. No, letos pa imamo v skupini tudi otroke zdravnikov, tako da so sladkarije menda prepovedane. Čeprav je meni to totalno brez veze. Zdaj bodo menda jedli sadje.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
25.11.2006 20:23:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vrtec in praznovanje rojstnega dne
30.11.2006 8:17:35   
Grascakinja
Pri nas ravno zaradi te zmede visi na oglasni deski, kaj je priporočljivo prinesti (suho in sveže sadje, zdrave piškote, sokove in podobno) in kaj odsvetujejo (čokolada, torte, smokiji in podobno - zaradi alergij). Meni se zdi to super, točno vem, kaj naj prinesem, da bo v skladu z vrčevo usmeritvijo (zdrava prehrana).
V jaslih imajo potem torto iz stiropora, ki jo dajo na mizo in skupaj zafeštajo ob pojedini.
Vzgojiteljica pa nam je dala simpatično doma narejeno darilo: lušten povšterček za crkljanje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vrtec in praznovanje rojstnega dne
30.11.2006 8:50:40   
Katrin

Otroci naj ne nosijo hrane v vrtec razen za rojstni dan (POMEMBNO!  Suho in slano pecivo, sokovi, mehki bonboni) – po HACCAP sistemu – V vrtec se ne sme več prinašati doma pečeni piškoti, torte, kremne rezine …
O tem smo se pogovarjali na roditeljskem sestanku. Zaradi HACCAP sistema se v vrtec ne sme prinašati vse vrste hrane. Tudi naše vzgojiteljice imajo sedaj neko torto, na kateri se prižigajo svečke; za darilo pa vsak otrok prejme nek ročno narejen izdelek.
 
lp, katrin

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vrtec in praznovanje rojstnega dne
30.11.2006 12:40:13   
Pajaca
Jaz nesem eno škatlo piškotov (pa ne oblitih s čokolado) pa mogoče tamehke bonbone. Itak se ne sme nosit nič kar ni zapakirano in pa ja za lizike so prosile naj jih ne nosimo, kar je men logično, saj pol otroci norijo z liziko v ustih in lahko se kaj zgodi. Pa kakšen balon al pa kaj. Se mi ne da komplicirat.

Eni pa pretiravajo. Pajacka dostikrat prinese domov celo vrečko polno sladkarij. Zadnjič je prinesla kinder jajček, smartis bombone, rolado pa še liziko in balon. Men je to precejšne pretiravanje, da bom za vse otroke v skupine še paketke štimala.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vrtec in praznovanje rojstnega dne
2.12.2006 16:29:46   
srki
Prinesem kakšne čokoldane bombone, smoki, bobi palčke, potem pa jim vzgojiteljice vsak dan po malem to razdeljio, da ne pojedo vsega naenkrat. Potem pa za slavljenca naredijo kakšno igrico oz. zavrtijo pesmico in plešejo v krogu, slavljenec pa na sredi s posebnim klobučkom, ki ga imajo za vsakega, kateri praznuje rojstni dan.

Torte in druge sladice (krmešnite, razni biskviti), narejene doma ali kupljene, so pri nas prepovedane zaradi možnosti okužbe s salmonelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vrtec in praznovanje rojstnega dne
8.12.2006 11:19:03   
Pia67
Pri nas je podobno kakor pri tebi muza.
je pa še ena zadeva, v dogovoru z vzgojiteljicama, starša oz. en izmed njih, pripravijo kaj zanimivega in popestrijo del dneva vsej skupini.
kako zanimivo predavanje, glasbeni nastopi, igranje lutk itd.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vrtec in praznovanje rojstnega dne
8.12.2006 17:25:33   
iva01
Podobno kot pri vas, le da lahko  starš v vrtec prinese tudi hrano vendar ne sladkarij:sadje, krekerje piškotke, plačke, oreščke,sok in pa dekoracijo:balone,krožnike z kakšnimi motivi,...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vrtec in praznovanje rojstnega dne
8.12.2006 18:30:29   
darjatimci
Tako kot piše katrin je tudi v našem vrtcu že kar nekaj letna praksa.Vsaka stvar mora imeti deklaracijo,nič doma pripravljenega.Znajo pa vzgojiteljice zelo lepo pripraviti zabave in otroci vedno dobijo kaj za spomin na praznovanje njegovega rojstnega dne.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?