|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 10:41:02   
adriana_m
Mamice na Pomoč!

Še zadnjo šanso imam, da se premislim glede nakupa vozička:

http://www.soncek.si/shop/page/detail/gitm/6879/Quinny_Speedi_SX_Oceanic_Reflection_KOLEKCIJA_2007/-/

Zagovor prvega: majhen, vodljiv, lahek, dobro zložljiv, gre tudi v majhen avto.
Slabosti: nima varnostnega držala spredaj, ne dobi se ga v svetli barvi za poleti, da mu ni preveč vroče..., naslonjalo naj ne bi šlo v pravi kot.

ali

http://www.soncek.si/shop/page/detail/gitm/3651/Freestyle_3_XL_Comfort_Sand/-/

Zagovor drugega: boljši amortizerji, varnostno držalo, možno sedenje v pravem kotu...
Slabosti: glomazen, težek, ....


Kaj menite ve?

Hvala za vsako mnenje že v naprej,

A. user posted image



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 10:47:36   
Mina1
Definitivno Speedya, tudi mi imamo črnega, sploh ni vroč poleti in tistega držala spredaj sploh ne pogrešamo.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 10:52:13   
adriana_m
 Mina koliko pa je star vaš otroček? Pravijo, da je problem kasneje, ko zraste in postane zvedav.

Pa še to me zanima, ali ima katera voziček Quinny v peščeni barvi? ALi je res tako občutljiva?

Hvala,user posted image

Lp, A.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 11:53:16   
Anonimen
Jaz sem imela najprej speedi-ja, pa smo menjali za freestyle-a. Res da je kar se zlaganja tiče malo problematičnejši, pa več prostora zavzame v avtu, sam če kolesa pobereš dol (kar gre z enim klikom), ni take panike. Jaz sem na koncu že popizdevala zaradi speedi-ja, ker se ni dal čisto posest (pa tudi poležt ne), tamala je sedela v njem popolnoma zverižena (tudi potem, ko smo kupili dodatni vložek, da ji je bil voziček bolj prav, ker je za tako male enostavno prevelik), ker se ji ni dalo potrudit sami pokonci sedet in je bilo ful slabo za njeno hrbtenico, pa ona ima zelo rada ta lok spredaj in nam je tudi manjkal. Zdaj smo vzeli freestyle-a in smo veliko bolj zadovoljni. Je res bolj štorast za zlagat in dat v avto (pa ga itak redko v avto dajemo, ker imamo v avtu stalno voziček-marelo), ampak mi druge stvari preveč odtehtajo. Ko spi, jo lahko čisto poležem, drugače sedi lepo pokonci in vzravnano, sedež lahko obrnem proti sebi ali stran od sebe, česar speedi nima, vodljiv je ravno tako kot speedi, glede tega ni nič drugačen, pa tamala je vsa srečna, da se lahko za lok spredaj drži.

Adriana, naš speedi je bil peščene barve, pa se mi ni tako grozno občutljiva barva zdela. Sigurno se prej pozna kaka packa gor, samo ne vem, ali smo ga mi tako dobro čuvali ali enostavno ni občutljiva barva (ali pa material user posted image ). Smo pa vseeno freestyle-a vzeli rdečega.

(odgovor članu adriana_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 11:58:03   
Mina1
Ja vidiš, jaz imam ta prvi model Speedya, tistega, pri katerem se prvo kolo NE vrti in je foenomenalen, naš prvi je sedel notri do tretjega leta, tako fajn mu je bilo in ta prvi model je malo drugačen od potem tega modela, pri katerem se prvo kolo vrti okoli svoje osi, zato nimamo nobenih problemov.

Ja, svetla barva zna biti občutljiva, se pa da vse sčistiti z mehko gobico, zato raje priporočam temnejšo oz. živahnejo barvo. Izbira je pa seveda vaša.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 13:52:47   
sazi
Jaz bi samo dodala, da se novi speediji veliko pobl posedejo od starejših (no, moj je iz leta 2005, pa se žal ne posede prav visoko in to delamo po svoje).
To napako so torej popravili. Če boš kupila ta voziček pa samo preveri, kako je narejen dvig, ker je kar precejšnja razlika.
Sem pa z vozičkom zelo zadovoljna. Sestavljam in spravljam v avto ga večkrat na dan, tako da koles ne bi želela non stop dol jemat, pa tudi v stanovanju imamo tako malo prostora, da gre speedi super ob steno, freestyla pa ne bi imela kam dat.
Mali držala ne pozna in ga zato ne pogreša. v vozičku uživa.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 14:11:50   
adriana_m
Ojej, to bo res težka odločitev. Amapak tole si odbro izpostavila SAZi. Ne gre samo za prostor v avtu, ampak tudi v stanovanju!
Ja kaj pa amortizerji. Ali ni toliko bolšji potem Comfort glede tega? za po kakšni makadam cesti?

pa-pa

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 14:14:13   
Mina1
Speedy je zakon, amortiziran, vse se da, ni da ni, če me razumše. Kupi speedy. Pri tolikoh vozičkih, ki so na trgu, bi jaz spet kupila Speedy in to točno tega, ki ga imam Maxi Taxi Speedy.

A

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 14:15:43   
Mina1
ha, nisem še končala, kar ven me je vrglo:

a veš po kakšnih terenih smo mi hodili in še hodmo, to ni makedam ampak rovteuser posted image .

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 14:58:16   
Strawberrie Cherrie
Hm - mi smo imeli enak problem kot ti, adriana - najman 6x sem bila v arielu in preizkušala najprej Speedija, potem Freestyla -> na koncu je padla odločitev: 3xl comfort Freestyle; res je, da se Speedi zloži malo bolj na malo, ampak za moje pojme tam ni bil nič kaj bolj vodljiv -> in grozno me je motilo, da ni imel spredaj tiste zaščite; pa še polečti ga ne moreš do konca - v glavnem se splača dat tistih 20tisoč več za freestyla. Je pa tale freestyle v peščeni barvi, ampak men ni bil všeč, smo se zato odločevali med črnim in temno modrim, na koncu pa dobili temnomodrega.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Speedy ali Freestyle?
1.12.2006 17:16:36   
adriana_m
Hmmm, jaz sem se pa ravno vrnila iz Baby centra, kjer sem najmanj eno uro testirala in enega in  drugega.
Ugotovitve: freestyle je bistveno težji in manj vodljiv, za umret mi je težek.
Zaenkrat še ni dokazano, da bi Speedy slabo vplival na hrbtenico otroka, zato se na to ne morem sklicevati.
Peščena barva frestyle-a mi je grozna, žal se nisem mogla navdušiti nad njim.

Če bi se slučajno kasneje izkazalo, da je speedy res tako grozno slab zaradi te opore v hrbtu, potem ga bom prodala in kupila freestyle-a. V trgovini sem sicer sprobavala to finto: http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1170462, vendar mi ni uspelo. Šment. Prodajalka seveda o tem ni nič vedela.

Pri freestyle-u me je motila torej predvsem teža. Ne predstavljam si porivati tisto reč čez kak drn in strn, recimo malo bolj neraven teren (korenicice, kamni)...

Sicer pa ugotavljam ima vsaka mamica različne izkušnje in svoje mnenje. Najbolje je, da vsaka poskusi zase. Edino kar bi mi preostalo v tem slučaju je, da zamenjam firmo. Ne vem zakaj Quinnny ne nadgradi speedy-a tako, da bi opdravil te pomanjkljivosti, ker konec koncev spet niso tako zelo težko izvedljive...

Vesel december vam želim in hvala za vaša mnenja,

A.user posted image


(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Speedy ali Freestyle?
4.12.2006 19:00:45   
Strawberrie Cherrie
Pa javi, kaj boš na koncu kupila -> ker jaz sem govorila popolnoma enakouser posted image user posted image , pa mam freestyla doma sedajuser posted image
Je pa res, da sem se odločila tudi na podlagi tega, da bomo ob vozičku rolali, pa dost imamo hribčkov in dolin, in kužeka, ki ga je potrebno voziti na sprehod, a še dost velik avtomobil bomo januarja kupili (kangoo, doblo ali berlingo).

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Speedy ali Freestyle?
11.1.2007 14:37:11   
Mokka
Hoojla punce!
Ekolaa se jaz se pridruzujem vasi razpravi. Tako me je potegnilo notri v branje, keer sva tudi midva z mozem cisto zbegana kaj vzeti. Oba quinny-ja sta nama zelo vsec, predvem freestyle, ampak je malo res prevelik, ceprav so me povsod prodajalke prepricale, da ne potrebujem dreamy kosare, ker lahko v freestayle model polozis posebni vlozek, ki je v hrbtnemu delu zozan in prialgodljiv dojenckovi hrbtenici. Hm... ampak naju base mali avto, tako da bova najbrz vzela kar speedyja in dokupila dreamy kosaro. Vsa vesela sem vcera ugotoviola, da imajo na spletni trgovimi soncek akcijo nakupa speedy vozicek in kosara dreamy. Saj res da nam le Baby center zelo na roko ampaaak cene so v primerjavi s sonckom in Pikapolonico na Rudniku, pa hude. user posted image Tak nasvet sem na sreco dobila ze od mamic, sem preverila in je res tako. Vsak tolarcek pa prav pride.

http://soncek.si/si/page/detail/gitm/7523/Speedy_Dreami_set_vozicek_Speedy_SX_kosara_Dreami_OBOJE_PO_IZBIRI_/-/

p.s. Tasonka, tudi moja prijateljica ima PDP na 07-07-07 !!!!
Midva pa 28/04/2007, pa takooo dolgoo se mi se zdi do tarkraaat user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Speedy ali Freestyle?
13.1.2007 11:47:25   
lilka
No midva sva pred prazniki kupila speedya, dreami košarico, vrečo in torbo. Nama je bil najbolj všeč in najbolj funkcionalen. Kako se bo obnesel še ne morem povedat, morem pa rečt, da so si novi modeli vozičkov zelo podobni in da so vrejetno vsi vredu, tako da ne vem če lahko nevem kakšen kiks narediš ne glede na to kakšen voziček izbreš, pač po svojem okusu in potrebah.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Mokka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?