|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaradi kajenja ni nosečnosti?
20.12.2006 14:00:28   
puhica13
pišem vam v upanju na pomoč.
Z mojim si že nekaj časa želiva user posted image , vendar se še vedno ni prijelo. Bojim se, da se ne prime zaradi tega ker jaz kadim, saj slišim, da jih veliko zaradi tega  ne more zanositi. Ali ima katera že izkušnje s tem. Tifol jemljem že kar nekaj časa, vendar se ne prime. Upam, da bom kmalu videla user posted image , no ja sicer moram pa počakat na 31.12. ko bi morala dobiti user posted image .
Hvala za vaše odgovore.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 9.3.2008 22:06:04 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kajenje v nosečnosti
20.12.2006 14:02:23   
lana38
Tifol nima nobenega vpliva na to, da bi se kaj prej prijelo. To je samo folna kislina, ki je vitamin. Kadit pa raje kar nehaj, preden boš user posted image . Bi bilo bolj zdravo.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu puhica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kajenje v nosečnosti
20.12.2006 14:12:12   
Anonimen
Zdrava partnerja imata samo 25 % možnosti ob vsaki ovulaciji da ženska zanosi torej...ne si mislit da bo kar takoj se prijelo,žal se ne.Tistim ki se so prave srečnice.če bi bilo tako,potem kadilke ne bi imele sploh otrok.
nehaj jemati tifol in jej hrano,ki vsebuje folno kislino.če jo ješ ne potrebuješ tablete,pa še poceni skozi prideš

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kajenje v nosečnosti
20.12.2006 14:12:26   
janapan
Po mojem kajenje tudi vpliva na zanositev in ti predlagam da če si res želiš otroka da kar takoj prenehaš...jaz sem načeloma ful proti kajenju, sploh pa obsojam mamice, ki kadijo tekom nosečnosti-zastrupjajo sebe, svojega otroka in druge...bljak.... .tako ali tako boš morala nehati ko boš noseča naredi to kar zdaj. Če ne drugega boš vsaj enega izmed možnih vzrokov odpravla.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kajenje v nosečnosti
20.12.2006 14:13:03   
KIKI****
Tud jaz se strinjam z LANO38, nehaj kaditi preden boš zanosila... ni zdravo za nosečnico ne za otroka. Jaz sem prej kadila a sem nehala takoj ko sem izvedela da sem noseča pa nisem načrtovala nosečnosti.

lepo nosečnost želim :)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kajenje v nosečnosti
20.12.2006 14:22:40   
srki
Sama sem pred nosečnostjo kadila, ne sicer fejst. Takoj, ko sem zvedela, da sem noseča, sem prenehala. Menim, da vzrok za to, da ne zanosiš ni v tem, da kadiš.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kajenje v nosečnosti
20.12.2006 14:28:31   
Marogica
Sama sem kadila pred in po nosečnosti, v nosečnosti sem kar precej zmanjšala, nisem pa nehala. PRvega smo "naredili" v prvem poizkusu, drugega v tretjem. In to v moji starosti 35 in 38.5 let(mož je 6 let starejši). Zase lahko vsekakor rečem, da kajenje ni vplivalo na "hitrost" zanositve.

Je pa dejstvo, da če boš v nosečnosti lahko prenehala kaditi, da bo vsekakor bolje.

NAjbolje, da se obrneš na svojega ginekologa-on ti bo najbolj strokovno svetoval in napotil tja kot je treba, kar se tiče možne nosečnosti

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kajenje v nosečnosti
20.12.2006 15:13:01   
ronja
Kajenje definitivno vpliva, vsaj tako pravijo g.! Moja prijateljica je nehala kadit, ko ni in ni ratalo - no in čez nekaj mesecev po prenehanju jima je uspelo! Držim pesti zate! pa itak je za user posted image boljše, če starša ne kadita... Zdaj boš mela večjo motivacijo, go for it!user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kajenje v nosečnosti
20.12.2006 15:34:55   
ona
Prvič sem zanosila pri 24 in kadia ko turk!zanosia pa sem po skoraj enem letu martvanja,pa je vseeno ratalo.Med nosečnostjo nisem kadia,sem pa kmalu spet začela in pri 30 še enkrat zanosila,tokrat v prvo in ravno tako nehaa kadit med nosečnostjo!Pravijo,da res kajenje zmanjšuje plodnost,samo pri meni menda ne veljauser posted image

(odgovor članu puhica13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kajenje v nosečnosti
20.12.2006 22:21:42   
lelaval
Tudi jaz sem med tistimi, ki so kadile in zanosile - in to v prvo vseh 3x. Ko mi je še test pokazal pozitivno, sem rekla, to cigaret še skadim, ka jih imam v škalici, poem pa neham. In sem 3x čez noč nehala kadit (sem sama sebe prepričala, da, če že sebi škodim, otroku ne bom). Tako v nosečnostih nisem kadila, ko me je primlo, pa sem zopet začela.
Tako, da kajenje ne vpliva na zanositev. Lahko prenehaš kadit, pa bo psiha še bolj slabo vplivala, ker boš nevozna bez cigaret, pa še živčki, da vama nikako ne uspe.  

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kajenje v nosečnosti
20.12.2006 23:24:34   
Anonimen
Saj ko ni drugega izgovora, so pa cigareti za vse krivi. Jaz sem kadila pred in med user posted image , in to 2x, sem brez problema zanosila. O.k., 1. ne tko hit, ker sem mela drug gin. problem, ki so ga odpravili....
Mi je pa moj gin. rekel, da bo bolj slabo ce neham kadit in bom pod stresom, kot da kadim naprej, ampak manj.
Iskreno povedano, ko sem bila user posted image , mi je namesto kumaric ipd. pasal cigaret, oba user posted image  pa sta kljub mojemu kajenju zdrava ko dren, je pa res, da ne kadimo v stanovanju, odkar se je prvi user posted image  rodil. 
Je pa vsekakor bolje nehati kaditi, da me ne bo katera narobe razumela.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 17:59:44   
dojenč
lep pozdrav!kako ste kaj bodoče mamice ali mamice?veste kaj me zanima'kako je zvami kadilkami, in ste zdaj noseče.naj vam povem da sem v 17 tednuuser posted image  in kadim.prej sem pokadila 40 cigaret dnevno zdaj pa tam 10-15.nikakor ne morem nehati, edino kaj sem sem zmanjšala količino, in kadim manj močne cigarete.mislim da je slabše to če bi nehala kaditi pa bi bila živčna, kaj pravite ve?kako pa nikotin skodi na mojegauser posted image ?eni me full strašijo pa pravijo da so otroci kadilk lakho prizadeti, pa nevem kaj še vse.od moje mama prijeteljica je rekla da je v user posted image  kadil KOT  turk ker so ji pač pasali, pa je njena hčerka popolnoma zdrava, kadi pa tud ne.res bi rada slišala vaše izkušnje.kaj priporočate?lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 18:10:57   
aqua77
Priporočam ti da nehaš takoj!!! Verjetno si ne bi mogla odpustiti, če bi bilo zaradi tvojega kajenja kaj z otročkom narobe. Sicer je pa p tem že veliko napisanega, pa si kaj preberi na to temo. Boš videla sama in na koncu se moraš tudi sama odločiti. Pa veliko sreče!

_____________________________

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 18:24:10   
tasa.m
Jaz ne kadim, ti pa lahko povem iz izkušen prijateljice, ko je zanosila je hotela nehat, pa ji je zdravnik odsvetoval, ker je bilo telo navajeno na cigiretni dim in ji je samo svetoval naj količinsko zmanjša, zadnji mesec nosečnosti ji pa sploh ni pasalo, otrok je zdaj star eno leto in je čisto zdrav. To je zdaj tvoja odločitev kako naprej, pa veliko sreče ti želim! 

_____________________________

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu aqua77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 18:26:38   
tasa.m
Pa še to, če bi želela nehat z kajenjem, bi morala to storiti že pred načrtovano user posted image .

_____________________________

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 18:41:33   
YULIAH
Tudi jaz sem kadila, sedaj več ne. Ko sva rekla da bova imela dojenčka sem nehala. Nisem samo jaz v igri, sedaj gre tudi za mojega otroka, ki bo rasel v meni. Vsekakor nočem posledic, ki bi jih zaradi moje GRDE "RAZVADE" prevzel otrok.
Ženske, nehajte s kajenjem, v kolikor načtrujete družino. Četudi ste že zanosile, je potrebno TAKOJ odnehati, ne postopno. To, da nehaš postopoma med nosečnostjo, mi ne bo rekel nihče, saj je za otroka definitivno bolje takoj nehat, kot pa da ga še nekaj časa postopoma filaš z nikotinom.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 18:53:04   
bastian111
Sama sem nekadilka,poznam pa par kolegic ,ki so kadile in ko so zvedele so takoj prenehale z nikotinom. Vem da sem vprašala kako lahko samo tako nehaš ,pa mi je odgovorila ,če nisem prej zaradi sebe pa bom zdaj zaradi otroka! Srečno in Lp

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 20:13:11   
Anonimen
Oj jaz sem kadila pred zanositvijo.Ko sem zvedla da sem noseča sem kadila se kakih 14 dni ampak vsakega sem prizgala s slabo vestjo,potem pa so se začele slabosti in so se mi zagravzale,zdaj sem v 32 tednu mi včasih ful zadišijo pa probam enga przgat pa ugotovim da to ni to.Tud moj kadi in mi smrdijo.Tko da jest sm mela to srečo da so mi zasmrdel ko mi je blo slabo,ker drugač ne vem kako bi nehala.
Probaj vsaj zmansat če ne nehat.

Lepo nosečnost ti zelim

(odgovor članu bastian111)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 21:28:51   
lilija*
O tem, da ni pametno kr nehat ampak postopoma in o posledicah, ki jih kajenje pušča na otrocih, sem brala mal na MedOver, tu so nekateri odgovori dr. Pušenjaka:

"Statistično ste pač kadilke bolj ogrožene, velika večina kadilk pa vseeno povsem uspešno donosi, v povprečju lažjega otroka, 2x pogosteje prezgodaj kot nekadilke, v povprečju otroci kadilk večkrat zbolijo za boleznimi dihal, imajo več alergij itd. itd. Če vam to pač ni dovoljšna motivacija, da prenehate, to vzmetite v zakup in se potem nehajte sekirat."

"Sicer pa je škodo težko izmeriti pri posamezni kadilki temveč gre pri tem bolj za statističen popjem, večjega pojavljanja prezgodnjega poroda, manjših otrok, več zastoja rasti ploda, več abrupcij posteljice, celo več nepojasnjenih smrti plodov v maternici (???), pa tudi malenkost manj preeklampsij kot pri nekadilkah..."

"Ta teorija o prednosti zmanjšanja kajenja nad prekinitvijo je neumnost, razen seveda, če ima zato nosečnica hude abstinenčne težave, ki lahko poslabšajo že tako včasih hude težave v zgodnji nosečnosti. "

Se zaradi vsega tega ne splača nehat kadit pred načrtovano zanositvijo?! Vsaka ravna po svoji vesti....

Lep večer!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 21:32:24   
frutka_
Kajenje na splošno ni koristno, tudi v nosečnosti ne. Da bi vplivalo na zanositev pa dvomim. Koliko časa pa se trudita?!

(odgovor članu puhica13)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 21:42:18   
mimi81
Sama sem že 10 let strastne kadilka (20 cigaret na dan), pa je že takoj ratalo (prvič ko sva poslusila v plodnih dneh). Zdaj sem v 3. mesecu, pa pokadim nekje 3-4 cigarete na dan, kmalu pa nameravam popolnoma prenehati. Ampak glede teh besed "kadilke ... med nosečnostjo ..." pa ... ne vem, se mi zdi blaazna razlika če nekdo pokadi 15-20 cigaret na dan ali pa 3-4, kaj mislite? Meni se zdi tako - vse v mejah normale, saj imajo tudi alkoholičarke med nosečnostjo lahko težave, ampak ali mednje sodi ženska, ki ob kosilu popije kozarec vina? Pravijo, da s tem naj ne bi bilo nič narobe in tako mislim da je tudi s cigareti, če jih je zelo malo (in sploh če so lahki - z malo nikotina in katrana). Tiste,  ki ste kadile med nosečnostjo - koliko cigaret ste pa pokadile na dan? Se mi zdi kar pomemben podatek.

(odgovor članu puhica13)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 22:37:50   
babyg
Telo se dve leti in več čisti od nikotina,zato med nosečnostjo ni dobro nehat ampak zmanjšat. Drugače "grejo# vsi strupi na plod. Tako da je dobro zmanjšat. Moji kolegici,ki pokadi 20 cigaretov na dan je g. rekel naj zmanjša na 5 cigaretov.

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kajenje v nosečnosti
9.3.2008 23:05:11   
memole
Jaz sem tudi preden sem zanosila kadila,ko sem izvedela da sem noseča sem pokadila še zadnje cigarete ki sem jih imela in potem prenehala!
Začela sem spet kadit kakšno leto nazaj sicer pa kadim samo v družbi ko je kakšen roj.dan novo leto in kaj podobnega!
Moja mama je kadila med nosečnostjo in z sestro sva obe zdravi in pa teža je bla tudi velika ker pravijo da nosečnicam kadilkam se otroci rodijo z nizko porodno težo!user posted image
In pa dvomim da cigareti manjšajo zanositev!
Potem zakaj tiste ki ne kadijo ne morejo zanosit tako hitro?
Mislim da ne more bit za vse krivo kajenje in podobne reči!


_____________________________

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu babyg)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kajenje v nosečnosti
10.3.2008 8:51:28   
...Martina...
Živijo.

Moje prijateljice, ki so kadile do zanositve, imajo vse zdravega otročička pod streho. Jaz, ki sem tudi kadila do zanositve, sem imela ss. Mogoče ni zaradi tega, a sem nehala, ker nikoli ne veš. Sem vesela, da se me je ta izkušnja odnavadila od te navade.
Ni da zdaj se boljše počutim, ni da zdaj mi bo ratalo donosit zaradi tega... je pa ena možnost več, da bom tudi jaz imela zdravega otročička pod streho.

srečno moje drage.

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kajenje v nosečnosti
10.3.2008 9:02:37   
Anonimen
Jaz in moj partner sva oba kadila, pa sem zanosila takoj. 

(odgovor članu ...Martina...)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Risanke
Michonne RR

Ali otroku vsak dan dovolite, da gleda risanko/e?

Da (56%)

Ne (44%)


Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!