|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rabim nekaj nasvetov
30.1.2007 9:52:39   
ksenjak
Julija pričakujemo drugega otroka, prvi bo takrat star 2 leti in 4 mesece. Počasi me začenja skrbeti, kako se bom znašla z dvema otrokoma, še posebej, v dneh, ko bom z njima sama. Niti predstavljam si ne, kako naj starejšega v vrtec in iz njega peljem, poleg pa mlajšega. Tudi kar se večernega kopanja tiče, mi ni jasno, kako bom skopala enega in potem še drugega.

Prosim za čim več nasvetov oz. vaših podobnih izkušenj.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rabim nekaj nasvetov
30.1.2007 9:56:05   
CUKRČEK
Naj te ne skrbi...ko boš imela ob sebi oba, se bo vse poštimalo in boš vse zmogla.
JAz imam tudi hčer , ki bo poleti, ko dobimo dvojčke, stara 3 leta. In me nič ne skrbi.  dobro voljo se vse da.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rabim nekaj nasvetov
30.1.2007 10:07:21   
April
Ja nič ne skrbi, tavelik tudi ne bo več tako majhen, da ne bi znal malo počakat. Kopat ti pa tudi ni treba vasak dan oba. Če se pa tako odločiš, pa tisti čas, ko kopaš velikega, dojenček čaka v ležalniku v kopalnici. Ko pa dojenčka kopaš, pa starejšega vključiš v nego. Za vrtec tudi ni problem. Pač obadva naenkrat oblečeš in greste.
Mene te dbevni opravki sploh nič ne skrbijo. Moj se čez dan že tko lepo sam zaigra, da bi jaz v tem času komot poštimala še kakšnega dojenčka.
Mene bolj skrbi, kako bo z večernim uspavanjem in potem spanjem.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rabim nekaj nasvetov
30.1.2007 10:16:10   
Marogica
No, ja..tako enostavno tudi ni, vsaj ne vedno. In zdi se mu upravičeno, da se bojiš oz. da te zanima kako in kaj. Pri nas je razlike 3,5 leta(ta večji 5,5 let, ta manši 2 leti-sedaj). Meni se je vseeno zdelo včasih zvečer zelo naporno, ko bi morala dojiti, ta večji je bil ravno v tistem trenutku lačen, mož pa v službi. Nekako sem mu skušala dopovedati, naj malo počaka, kar pa ni vedno funkcioniralo, tako da sem imela potem "sistem", da sem dala najprej ta večjemu večerjo, zraven pa sem dojila ta mlašega. Na srečo je bil toliko star, da je znal že sam jesti.
Tudi kopanje je bilo problematično, kadar sem bila sama. Po navadi sem najprej okopala ta manjšega in to v času, ko je ta večji pogledal kakšno risanko, ga odložila v ležanik, si ga prinesla v kopalnico in stuširala še večjega.
Kar se pa vrtca tiče je pa bilo pri nas tako. Jaz vedno oba zjutraj porihtam, mož pa je peljal ta večjega v vrtec, da mi ni bilo treba z dojenčkom ven, predvsem pozimi. Če pa je bil mož na službeni poti, sem pa tamalega poleg nesla(v jajčki), toliko, da sem ta večjemu pomagala, da se je preoblekel v vrtcu. Naporna stvar. Se je pa tudi zgodilo, da je bil ta večji raje doma, da mi ga ni bilo treba voziti v vrtec.

Tako, da je bilo resnično občutno bolje, ko je bil mož doma.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rabim nekaj nasvetov
30.1.2007 10:43:58   
ksenjak
Marogica mislim, da bo pri nas isto. Najbrž bo ta večji kdaj kar doma ostal, ker se mi ne bo dalo oba oblačit pa ta malega v jajčko pa oba nekako v avto spravit pa potem iz avta, mislim groza, res, še vem ne kaj vse me čaka.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rabim nekaj nasvetov
30.1.2007 10:49:42   
Jančika_
Res ni vedno enostavno. Tudi če se tavečji zelo lepo zamoti sam, ga vedno prinese okoli vogala, ko je treba v miru podojiti malega. Seveda hoče biti del dogajanja.

Obleči oba zna biti prav tako avantura. Primer iz resničnega življenja naše družine: oblečem sebe, oblečem tavečjega. Oblečem tamalega, vmes se tavečji sleče. Ga spet oblečem, se tamali pokaka. Ga slečem, previjem, vmes se pokaka tavečji. Pa spet slačenje, previjanje, oblačenje (še slediteuser posted image ?). Peš po stopnicah iz tretjega nadstropja v klet. Tlačim malega v voziček, tavečji najde podganji strup in se dere MAMI, KAJ JE TO??? Pol se pa samo še smejimuser posted image .

Pri nas je razlike slabi dve leti in prva dva meseca po porodu sem bila sama z obema, ker tavečji še ni bil v vrtcu (razen seveda prvih 14 dni, ko je bil ati na očetovskem). Od začetka sploh ni bil problem, ker je mali bolj ali manj spal, pa nič ga ni motilo, če je tavečji med dojenjem skakal okoli. Zdaj se moram zapreti v sobo ali pa dam tavečjemu risanke gor, ko je na sporedu dojenje, ker sicer mali ne more piti.

No, zdaj ko razmišljam, sem se vedno znašla in se še. Sicer nisem zelo pogosto sama, a se vendarle zgodi vsaj 1-2x na teden. Vasji se da precej dopovedati in moram tudi reči, da je, ko smo sami trije, enostavno zlat.

Vrtec: imamo ga v naši ulici, 300m od bloka. Malega napokam v štorkljo, rukzak ali izjemoma voziček, pa gremo. Če spi, ga pač zbudim, boh pomagaj, drugače ne gre. Nimam nikogar, da bi ga lahko popazil vmes.

Daljše poti: tandem voziček. Zakon!

Kopanja: mali gre spat eno uro pred tavečjim, tako da najprej zrihtam malega in ko je že v postelji, še tavečjega. In tista urica z njim je vedno super, ker sva drugače komaj kdaj sama.

Z dobro voljo in humorjem se da vse, pa še fajn je!

< Sporočilo je popravil Jančika -- 30.1.2007 10:50:28 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rabim nekaj nasvetov
30.1.2007 11:01:19   
Jančika_
To sem pozabila napisati: zjutraj Vasjo vedno pelje v vrtec mož. Do zdaj sem ga jaz 1x ali 2x, pa zdaj v četrtek ga bom spet. Ponj gre tudi večinoma on, vsake toliko pa jaz, recimo 1x na teden v povprečju. V četrtek mož začne z novo službo in bomo videli, kakšen urnik bo imel (je profesor); verjetno bom imela zdaj vrtec bolj pogosto preko.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rabim nekaj nasvetov
30.1.2007 11:12:17   
ksenjak
Jančika si me kar malo pomirila. Ma saj vem, da nekako bo že, razen, če bo drugi tak kot prvi, ki od rojstva pa do danes skoraj nič ne spi. Potem se mi bo pa res zmešalo.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?