|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne vem več...
6.2.2007 11:11:37   
binabona
Pozdravljene

Naslov je tak,  kot se trenuno počutimuser posted image .

Moja 6.mes. hči ima po obrazu male rdeče pikice (beri mozolčke), hrapavo kožo-ki se tanko lušči (oz ta mozoljček se pozdravi in olušči) in rdeča lička. Joj je težko opisati. Zjutraj je koža lepa in nič rdeča-mogoče malo pikic bolj kožne barve, nato se čez dan stanje poslabša- ne nujno po obroku. Zadeva se umiri pa zopet izbruhne.

Prenehala sem z uvajanjem hrane, da se je zadeva nekoliko umirila in nato začela znova. 3 dni korenček+jabolko nič, četri dan adaptirano mleko BebaII (drugače sva na enki), drugi dan koža slabša-nazaj na Beba I. Nato 2 dni korenček cvetača-pop. na obisku frutek jabolko, 3 dan dodam banano-naslednji dan živo rdeče pike, ki so pop. prešle v male rdeče mozoljče (namazala sem jo z hladilnim mazilom). Zdaj jo od včeraj mažem z hladilnim mazilom in stanje se izboljšuje. Preseneča me, ker sem ji včer op., ko se je stanje umirilo zopet dala banano, da vidim, če bo ponovno izdruh in NIČuser posted image . Bojim se ji kar dajati "problematično" hrano, čeprav ne vem ali je to vzrok. Ali lahko s tem, ko večkrat zaporedoma poskusim npr.banano, močno poslabšam stanje, čeprav v drugo ni reagirala?

Dojila sem jo do 4.5 mes. vendar me polno-smo dodajali Beba. Ves čas sem pila mleko in jedla ogromno jogurtov... Nikoli ni imela problemov z kožo.

Najbolj me preseneča ker jo lička NIČ NE SRBIJO.user posted image  Pike se od 10.01. niso nič razširile po telesu. Nima nobenih problemov z dihali in odvajanjem blata. Zdi se mi, da pomaga hladilno mazilo, kar menim, da ni logično v primeru alergije. Dr. pravi, da naj poskušam ugotovii vzrok-KAKO? Veliko vas je napisalo, da dr. ni odreagiral oz., da je trdil, da to ni alergična reakcija. KAKO VEDETI?

So se vaši otroci vsi praskali, se je zadeva hitro razširila po telesu, je pomagalo hladilno mazilo...

Jaz res več ne vem, vedno bolj sem prepričana, da ni alergija.ALI PA SE SAMO TOLAŽIMuser posted image .

Uau sem zatežilauser posted image , ampak sem čist user posted image

Hvala za odgovore.

< Sporočilo je popravil Moyca -- 17.2.2007 23:17:57 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NE VEM VEČ ...
6.2.2007 11:15:56   
Felicity
Malo pritisni zdravnika naj ti vseeno da napotnico za alergologa.

Sicer smo mi imeli podobne težave, ko smo začeli z uvajanjem goste hrane. In zdr. je posumila na AD. Ampak potem na testih ni nič pokazalo. Samo da ima bolj občutljivo kožo. Pikice je imela pa bolj po telesu, na obrazku skoraj nič, lih okoli ust.user posted image
Pri teh alergijah je res težko...ker nikoli ve veš kaj škodi... če sploh škodi...

Srečno.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NE VEM VEČ ...
6.2.2007 11:19:58   
binabona
Hvala bomo malo zatežili dr. Upam, da ni nič hudega, sem že čist prestrašena.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NE VEM VEČ ...
6.2.2007 14:16:44   
piščanc
lahko da bo pomagalo, lahko da ne.

ko se jaz začela uvajati gosto hrano pri žigu, je dobil grozen izpuščaj pod vratom - koprivnico. prav oteklo mu je. razlog je bilo mleko beba II (naredila sem mu riževo mlečno kašico) in pa vročina (poletje). do takrat je bil dojen, jedla sem tudi mleko in mlečne izdelke. večjih težav s kožo prej ni imel, je bil pa strašansko občutljiv na vročino, na kreme itd.

testiranja so pokazala samo senzibilizacijo, ne pa alergije. čez poletje sem mu dajala pregomin, potem pa sva začela z mlekom HA od aptamila, ki ga je zelo dobro prenašal. to je bilo samo za mlečne kašice, še vedno se je dojil, jaz pa sem ukinila vse mlečne izdelke. s kožo je bilo potem OK, do naslednjega poletja, ko je spet izbruhnilo (po nasvetu alergologinje ni bil na brezmlečni dieti). na bioresonanci pa so mu ugotovili alegijo na mleko in sedaj smo že počasi proti koncu s terapijami. nima hude alergije, ampak če se poklopi več dejavnikov, potem se mu izpušaj vrne. na začetku ga prav tako ni srbelo, pri letu in pol, pa se je začel praskati do krvi. to je bil tudi razlog, da smo se odločili za bioresonanco.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NE VEM VEČ ...
6.2.2007 18:58:54   
maja1488
Živjo, naša pikica je dobila izpuščaj po frutku jabolko + banana. Na samo jabolko ni reakcije, na samo banano tudi ne. Samo po frutku. Tudi ko sva bili na bioresonanci je terapevtka rekla, da znajo bit že pripravljene kašice problematične.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NE VEM VEČ ...
6.2.2007 22:21:44   
Irisa
Tudi naša devetmesečnica ima alergijo. Že več kot pol leta sva obe na dieti, ker se še delno doji. Izključili sva že vse (za medicino) možne alergene v tej starosti, pije Pregomin AS, pa koža še ni bila povsem dobra. Vedela sem, da mora biti še nekaj. Pa smo s pomočjo bioresonance ugotovili, da je alergična tudi na vse meso in sadje. Kot zanimivost naj povem, da je npr. na meso odreagirala šele tretji dan po zaužitju, čeprav sem prepričana, da ga je pokakala že po 1 dnevu. Ravno zato, ker je reakcija prišla tako pozno, je tudi toliko časa trajalo, da smo odkrili še ta alergen. Poskusi res uvajati nova živila zelo počasi, mogoče na 4 dni in jo opazuj. Če se je pri nas pojavila reakcija, smo potem še enkrat testirali z istim živilom, seveda, ko se je koža popolnoma pozdravila.
Naša je pikice najprej dobila po ograzku (lička, čelo), potem po rokicah, nazadnje pa pod vratom, trebuščku in hrbtu. Najbolj so srbi po nogicah in pod vratom.
Zanima me, ali je katera opazila pri svojem malem alergiku gnojne možoljčke po glavici, ki zelo srbijo in se posušijo v dveh dneh (odpade velika kratsta) ali pa bele krogce na jezičku? Zdi se mi, da sta ta dva pojava pri naši posledica alergije.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NE VEM VEČ ...
7.2.2007 7:28:01   
binabona
Jutro

Hvala za vse odgovore. Samo še nekaj bi rada izvedela:
- koliko časa je trajalo, da so se pikice razširile (naša jih ima že 1.mesec samo na obrazu)
- ali so zjutraj prisotni (naša ima zjutraj lepo kožo, gladko in nič pikasto)
- ali poznate kakega alergologa -lahko tudi privat, da se da naročit.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NE VEM VEČ ...
7.2.2007 12:24:40   
piščanc
irisa gnojni mozoljčki v ustni votlini so soor - glivice se preveč namnožijo in poškodujejo sluznico.

prav tako je glivično vnetje povzročitelj večine alergij - glivice se preveč namnožijo, poškodujejo črevesno sluznico, ki začne prepuščati preveč oz. nepravilne hranilne snovi (ponavadi so problem beljakovine) in posledica so alergije. z zdravljenjem glivic se sluznica obnovi in alergij ni več.

pozabila sem omeniti, da je imel naš žiga tudi soor kot dojenček - dobil je daktarin za usta.
vnetje je bilo ponavadi hujše zvečer, poleti... ob mirovanju so znaki skoraj izginili

alergologe imajo v vsakem večjem zd. domu. najlaže in najhitreje te bodo vzeli na vrazovem trgu v lj, gužve pa npr. ni v zagorju. privat alergologinja je tudi na regentovi (dr. vodušek), ki pa je jaz ne priporočam.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NE VEM VEČ ...
7.2.2007 22:09:54   
Irisa
piščanec, nisva se prav razumeli. Naša ima mozoljčke na vrhu glave, ne v ustih. Najprej nastane rdeča izboklina, ki jo zelo srbi, potem izgleda, kot bi se nabiral gnoj. Ponavadi si vsageka spraska do krvi, nstane krasta, po dveh dneh odpade, ali si jo spraska.

binabona, naša je imela izpuščaje po obrazu do nekako četrtega, petega meseca, šele pozneje so se pojavili po nogicah, rokicah in trupu. Po nogicah in rokicah je sploh imela drugačno obliko kot po obrazu-majhne brbončice, združene skupaj v krog, ki se je širil. Zanimivo je,da so bili ti krogi sismetrično razporejeni po nogicah in rokicah (veliki premera cca 3 cm). Potem smo ca. 14 dni mazali s Tee trea manuco in mogoče še eno terapijo z Advantanom in od takrat imamo tam mir. Trkam.Ne vem, mogoče je bila tudi še glivična okužba.
Sedaj se alergija kaže pri nas na različne načine: pikice po obrazu, ličkih-če napreduje, potanejo lička hrapava-srbi, gnojni mozoljčki po glavici-srbi, posamezne brbončice na udih, ki se združujejo skupaj-srbi, drobne pikice ali lise po telesu.
Naša ima navadno zkutraj slabšo kožo, boljšo ima, ko gremo ven.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NE VEM VEČ ...
9.2.2007 16:17:37   
binabona
Hvala za vse odgovore.

A mislite, da bi bila lahko alergična na adaptirano mleko, čeprav ga pije že od 2.meseca, pikice pa so se pojavile pri 5.5 mesecu?Mleka nismo menjali in količina zaužitega mleka se je celo zmanjšala.

Hvala.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NE VEM VEČ ...
9.2.2007 18:31:26   
maja1488
Seveda je lahko alergična na adaptirano mleko. tako je bila naša (je še vedno). Od prvega dne je poleg mojega mleka, ki ga je bilo samo za vzorec, dobivala Novalac 1. Pri 3 mesecih je dobila pikice po telesu, drisko in krče. Po nasvetu pediatra sva presaltali na Allernovo in je bilo isto. Potem sem ji sama menjala mleko in ji začela dajat pregomin. Po kakih treh dneh se je stanje popolnoma umirilo. Alergiaj na kravje mleko in mlečni sladkor.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NE VEM VEČ ...
12.2.2007 22:31:19   
jana-2
ojla, še ena taka kot jaz, na žalost nisem edina. Imam dva ortročka, oba za moje pojme alergika, za alergologe pa oač ne.
Prvi je star 3 leta. Ko sva pričela uvajati hrano je dobil hrapava in zelo rdeča lička, sčasoma pa še suho kožo po rokah in nogah. AD. V redu, kremca, a stanje se je spreminjalo iz dneva v dan. Ker smo imela sorodnica hčerko alergično na mleko sem še jaz povzela dieto pa se mi je zdelo da to ni to. Pri enem letu je bil otrok vse bolj pikast in rdeč, včasih je kar žarel, kot bi imel vročino. Zdravnik mi je dejal, naj preneham jesti čokolado in dal osnovna navodila za dieto - ni bilo spremembe. Ker sva z dojenjem prenehal sem mu pripravljala hrano s pregominom. Po drugi škatli se je pojavila driska ki ni ponehala (17 dni), dokler nisem slučajno prenehala z njim.
Nato sem se odločila za bioresonanco. Ugotovili so, da je alergičen skoraj na vse. Jedel je le polento, rozine, riž, suhe slive, kolerabo, cvetačo...  Stanje se je izboljšalo z dieto, zravn pa se ponoči ni več zbujal.
Na bioresonanci so ga "ozdravili", ostalo je mleko in soja.
Sčasoma so se zopet začeli kazati znaki alergije, zopet smo bili na začetku, otrok pa še v vrtcu.
Druga bioresonanca v Podčetrtku - zopet alergija na vse. Med drujim ni kazalo alergije nakozje mleko. Super- skuham mlečni riž - mali ga z užitkom je, saj je nov okus, popoldne in zvečer. Gre spat, se zbudi hrope in kašlja. Joka , ga tresem, se umiri in spi naprej , malce še hrope a ni hudega. Zjutraj k zdravniku (prehlad) - ne gospa, alergična reakccija, imeli ste srečo, da se ni zadušil.
Nato smo poskusili še v "planet zdravja" tam so mu svetovali žličko lešnikovega olja pred jedjo in deci posebne vode. Otroku se je stanje izboljšalo, reakcije niso bile tako močne. Za foro preverimo stanje na bioresonanci v Ljubljani - alergičen le še na mleko in živalske dlake - super.
Danes zopet suha koža in suhi fleki....Še bioresonanca v Rogaški - alergija na meso in začimbe - ok. to bo že šlo, pa bo zdravljenje pomagalo?

Drugi otrok je star 8 mesecev. Dojen. Pri 6 mesecih okusi jabolko. Kri na blatu - pediatrična - diagnoza - najverjetneje alergija.
Pri 7 mesecih pričneva z dodajanjem. Previdno, da bom opazila spremembe. Suha rdeča koža po obrazu. Enkrat ja, drugič ne. Iz prehrane odstranim mleko, jajca sojo in znane alergene. Živim od kruha. Otrok izmenično rdeč. Pojavi se driska, ki noče ponehati, blato je kot zelen žele. Po 14 dneh preneha.Konec. Rdečica po obrazu ostaja.
Še njega odpeljem v rogaško - alergija na žita, začimbe, koncentrat jabolka.


Saj gre, a kaj bomo jedli. Pa če bi bila sama z otrokoma bi zmogla. A tu so še sestre in babice in ati in.. ki pravijo da sem že malo nora in naj otrok je vsega po malem, zraven pa me grdo gledajo, ker otroku ne smejo dati čokolade.

Res se mi že meša in sprašujem se ali kaj pomaga in ali delam prav. Čisto sem že obupana. Po eni strani nočem videti da otrokoma sploh kaj je, po drugi me grize.
Odločila sem se za zdravljenje. Upam, da bo uspešno...
Boj z mlinom na veter...

Lp in veliko volje







(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NE VEM VEČ ...
13.2.2007 9:59:30   
piščanc
u jana2, tole pa ni luštno. sem čisto brez nasveta!

a krvne teste na vrazovem trgu ste že dali skoz?

želim vam čimprejšnje okrevanje in da bi našli kaj tako muči vaše srčke

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu jana-2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?