|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanimivo..
7.3.2007 13:31:10   
Miša...
Dan..
Morem povedat, ko berem te teme, se malo nasmejimuser posted image . Ker tole kompliciranje glede hrane je pri meni čisto tako smešno(mogoče za nekatere ni). Že tako jem malo stvari, pa še tisto kar imam najrajši bi naj spustila ven iz jedilnika - sj veste da to ni mogoče.user posted image
Mi doma jemo že kakšen mesec ali več regrat. Pa tudi pršut jem, in suhe salame, in paštete in vse,govejega mesa ne jem ker mi ni dober,jem svinjino, koker jo pač..., res je da rib ne jem, mleka ne pijem.
ampak za enkrat se dobro počutim, in moji izvidi krvi so pokazali, da mi za enkrat še nič ne manka.
in seveda sem se odločla, da dokler bo tako ne bom spreminjala navad.
Morem povedat, da spijem tudi kak dcl terana, pa kakšno coca-colo.
ampak dokler se počutim kot se, se mi zdi da ne bom komplicirala..
Ali pač moremuser posted image user posted image
lep danuser posted image

_____________________________

Bistvo je očem nevidno!!

15.9. 2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanimivo..
7.3.2007 13:40:23   
atinav
Ja men je tud zelo čudno, ko slišm kaj vse naj nebi nosečnice jedleuser posted image ...jaz sem res ma vse kar mi je pasalo jedla in še full dober sem se počutilauser posted image . Sem imela strašno željo po gaziranih pijačah (prej jih skoraj nikoli nisem pila)...tako da mislim, da ti telo že pove kaj je okuser posted image .
Lepo nosečnostuser posted image

_____________________________

TIAN nas je razveselil 20.02.2005, LIAM pa 19.10.2006

(odgovor članu Miša...)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zanimivo..
7.3.2007 14:25:10   
mika
jaz sem v nosečnosti začela pit kavo, zaradi utrujenosti. ne črne, ampak z veliko mleka in takšno pijem še danes. tudi kokakoli se nisem odpovedala. na morju sem jedla školjke na buzari, ki sem jih sama naredila in sem dobila sveže od prijatelja.

nisem pa jedla bifteka in gorgonzole. aja, poleti sem se izogibala majonezi. mislim, da sem se samo tem trem  odpovedala

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zanimivo..
7.3.2007 16:15:08   
Solero
Se strinjam s tabo, miša!
Ko berem sezname jedi, ki jih naj nosečnica ne bi jedla, pa ugotavljam, da gre za same take jedi, ki so lahko škodljive tudi nenosečim. Jasno, da je večja možnost za salmonelo in vse ostalo, če ješ surovo in polsurovo meso in majonezo... ter tako dalje.
Jaz tudi ne vidim tehtnega razloga, da ne bi jedla, tako kot sem prej. Paziti je treba pri količinah, zaradi kilogramov in seveda, zmernosti.
Na papanje!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zanimivo..
12.3.2007 18:23:22   
AnaB.
Jaz pa se ne strinjam. Meni se zdi, da moramo svoje želje in trenutne potrebe dati malce na stranski tir in se izogibati tistim stvarem, za katere obstaja možnost, da lahko škodujejo plodu. Zakaj bi tvegale? Saj veste, po toči zvoniti ... Vsekakor ni treba pretiravati, a s tistim, kjer obstaja potencialna nevarnost (npr. pršut, gorgonzola), se jaz ne bi igrala.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zanimivo..
12.3.2007 18:38:53   
Anonimen
Poznam punco ki je jedla gorgonzolo in zbolela za salomonelo v sedmem mesecu. Otrok se je rodil mrtev. Samo ona ni vedela da tega ne sme, je pa bilo to že ene 10 let nazaj.

Devet mesecev pa ja malo bolj paziš na sebe. No vsaj jaz nameravam. To pa ja ni glih nek problem, to bom pa že preživela za user posted image , saj ko pride na svet se je tudi treba marsičemu odpovetat.

Pa ni glih dolg seznam stvari ki naj jih nosečnice nebi jedle. Predvsem domače suho meso(pršut, salame....), surova jajca, biftek, suši, neoprano sadje in zelenjava, mehki siri - pol se pa počas že konča. Ne vem no men se to glih ne zdi dosti "prepovedane hrane".

< Sporočilo je popravil karin24 -- 12.3.2007 18:39:27 >

(odgovor članu AnaB.)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zanimivo..
12.3.2007 22:51:09   
skačica
jaz sem se celo nosečnost pazial,sedaj sem pri koncu. Ker sem toxo negativna, nisem jedla pršuta,sploh ne domačih salam,biftka(ki ga drugače obožujem) in svežih sirov. Pa tudi regrat-ne hvala.
Sem preveč panična zaradi toxe in se raje vzdržim kot pa da bi se potem sekirala ali pa potem celo očitala,če bi se okužila.

Ne gre se zato kako se po zaužitju določene hrane počutiš,gre se zato,da se lahko okužiš-s toxo ali salmonelo. In je brezveze raskirat.

Sicer pa vsaka po svoje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zanimivo..
13.3.2007 8:05:00   
Afnica
Ne vem, če je ravno smešno to, da nosečnica skrbi za svoje zdravje in zdravje svojega še nerojenega otroka. user posted image
 
Meni na misel ne pride, da bi jedla suhomesnate izdelke, biftek, pašteto...Pa sem dala skoz Božično-novoletne praznike, ko je tega vsepovsod na pretek...ampak mi ni žal, ker vem, da glede na to, da imam toxo. negativno, da sem si morda prihranila marsikatero skrb. Sej morda bi bilo o.k. tudi, če bi jih jedla...ampak ta morda zame ni dovolj prepričljiv.
 
Res pa je, da se pregrešim drugje...kakšen pomfri, pizza, keksi, gazirana pijača, kozarček vina....to tudi paše tu in tam. Ampak mislim, da ni preimerjave med tem in izdelki, ki ti lahko dajo toksoplazmozo. Čeprav tudi s tem ne gre pretiravat....posledica so lahko sladkorna, visok tlak.... Res pa je, da se je v nosečnosti še težje upirat vsem skušnjavam, ampak imamo pa zelo dober razlog, da se upremo. user posted image
 
Pa tudi ne zdi se mi lepo, da se "norčuješ" iz tistih, ki imajo že v osnovi slabo zdravstveno stanje, iz tistih, ki morajo za lastno preživetje in zaradi preživetja svojih user posted image  gledat na vsak gramček hrane, ki ga bodo izbrale za svoj jedilnik. Bodi raje hvaležna, da zate ni omejitev.


_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zanimivo..
13.3.2007 23:45:36   
Solero
Če prebereš natančneje, čemu se Miša smeje, potem ugotoviš, da to ni skrb za zdravje, kot ene bistroumno interpretirate, ampak ji je smešno kompliciranje okoli prehrane, ki ga na teh straneh nekatera dekleta izražajo.

Tudi meni se zdi izogibanje določenih jedi precej enostavno in glede tega ne vidim razloga za nepotrebno paničarjenje v obliki poneumljenih in izkrivljenih vprašanj, ki sodijo, kot ste zgoraj zapisale, v splošno znanje oz. vedenje o zdravi prehrani nosečnice.
Je pač tako, "100 ljudi, 100 čudi". Vsak pa ve zase, kaj bo storil, ali bo vzel seznam "škodljivih" jedi za dodatno breme, ali pa v zakup in kot nekaj samoumevnega.

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zanimivo..
14.3.2007 7:09:01   
Afnica
Oprosti, ampak govori o tem kako si ona vseeno privošči pršut, biftek...ki so na seznamu nevarnih živil, ampak ne za nosečnico in nenoseče ampak za PLOD! In če si toxo. negativen tega NE smeš, ker obstaja nevarnost okužbe ploda. Do problemov seveda pride, če si okužev v nosečnosti in ne že od prej, temu torej skrb okrog tega v času user posted image .
 
Nezdrava prehrana ala fast food, coca cola je pa razred zase. S tem ne moreš direktno "poškodovat" otroka.

< Sporočilo je popravil Afnica -- 14.3.2007 7:10:04 >


_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zanimivo..
14.3.2007 7:20:45   
pikam
Tudi jaz se popolnoma strinjam z Afnico. Mislim da se je potrebno izogibati hrani, ki lahko škoduje otroku. Predvsem na toxo in salmonelo je potrebno paziti, kar pa se mi zdi da tudi ne pomeni blazno veliko odrekanja, sploh pa to ni za celo življenje. Tudi jaz sem se med novoletnimi prazniki odpovedala biftku, ki ga sicer obožujem. Pa mi sploh ni bilo težko, ker sem vedela zakaj to delam.  Včasih se lahko zgodi, da zaradi enega koščka salame dobiš bolezen in se potem celo življenje kesaš.

No, vsaka po svoje....se mi zdi pa smešno, ko nekatere sprašujejo za mnenja in jim druge odgovarjajo v stilu: "ni panike, jaz vse jem pa mi ni nič". To ne pomeni, da nihče drug ne more dobiti bolezni in se mi zdijo ti nasveti zavajajoči. Drugo pa je glede fast food hrane.


(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zanimivo..
14.3.2007 14:48:57   
Anonimen
Se moram parav malo sem umešat. Celo ginekologi pravijo, da naj jemo kar nam paše. Če imamo poseben apetiti po sardelcah iz konzerve naj se jim ne odpovejno, ker telo očitno to rabi. Isto je s pršutom, svinjino,... treba je samo gledati, da je industrijsko predelano in pakirano, saj tam naj ne bi bilo toksoplazme. Pri domačih salamah in paršutu pa ta garancija ni 100%... sej tudi v trgovinah ni, ampak je pregledana roba.
Kaj pa jemo v menzah?
Kaj vse je v konzervah? Ketchup?
A veste, da je sestavni del žele bonbonov prašičji parklji in prašičji ostanki - ta želatina? Pa jo jedo vsi tamali. Najboljši bončiji.

In največji dejavniki za okužbo s toksoplazmo so mucki. Mi jih imamo 9 v hiši, ki so notranji in zunanji. In ker sem zanosila - naj jih poteramo iz hiše, naj jih oddamo? Vedno sem imela po rokah mačke, že od malega, skozi vso nosečnost, le da sem skrbela za higijeno rok in se nisem okužila s toksoplazmo.

Mislim, da je treba razlikovati skrb in pretiravanje. In zdi se mi, da je to hotela povedati tudi Miša.

Karin24, če zbolela za salmonelo ni vzrok, da je rodila mrtvega otroka! Mogoče je salmonela kaj pripomogla k temu, ampak to je en lari fari. Ne bi rekla, če bi zbolela za toksoplazmo, ampak za salmonelo? Veš poznam dve nosečnici, ki so se okužili s salmonelo + jaz, le da takrat nisem bila noseča. Vsi smo bili v bolnici zaradi dehidracije (dobili smo infuzijo), ker imaš hudo drisko, nekateri pa še bruhajo in dobesedno gre vse čez tebe - vsa hrana. Pa še temperatura skače - jo imaš full, potem pade na normano in zopet enako. In ena je rodila sicer pred rokom, ker ji je odtekla voda (skoraj 3 tedne prej), druga par dni čez rok. Obe pa imata zdrave otroke. In že tam so povedali, da ni salmonela takšen problem. Jedli pa smo tiramisu.

Lp

(odgovor članu pikam)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zanimivo..
21.3.2007 19:26:05   
šapica
ok, ne bom se spuščala v debate o kompliciranju ali ne, me je pa presenetilo nekaj o regratu. kaj ga ne bi smela jesti? in zakaj ne, če ne?? jaz sem regratožerka, dobesedno in sem ga že veliko pojedla, mali je enako živahen in sploh ni nobenih problemov ne z njim, ne z mano (da bi jaz kaj opazila). opran je itak v 115 vodah, tako da...
lp šapica, 33t

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zanimivo..
23.3.2007 7:46:41   
2ursae
šapica, regrat je nevaren za nas, ki smo toxo neg. Raste namreč zunaj, na njivah, kjer je veliko zemlje, po kateri kakajo mački in bržkone tud po regratu skačejo ... res, lahko ga temeljito opereš, sam jaz osebno se mu raje odpovem, kot pa da kaj fašem. Iz tega razloga letos tud solate ne bomo sadili na vrtu.

jjasna, a misliš da pri teh simptomih salmonele, ki si jih opisala, res ni nevarnosti za plod? Dehidrecije = otrok ne dobi ne hrane ne tekočine; nihajoča vročina = šoki za otroka; tuj virus v telesu, ki se lahko prenese na plod ... po mojem sta imeli tvoji prijateljici veliko srečo user posted image , da sta rodili zdrave user posted image . Je pa najbrž tudi odvisno od tega, kako hitro poiščeš zdr pomoč.

Drgač pa afnica, jez se 100% strinjam s teboj user posted image . Jaz mislim, da reje pretiravat v smeri varnosti kot v smeri nevarnosti.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu šapica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zanimivo..
23.3.2007 16:45:55   
Anonimen
Jaz sem toxo negativna in posledično temu ne jem solate iz domačega vrta, regrada, pršuta, suhe salame, paštete, biftek...tu se pa menda že konča spisek. Pa mi res ni težko zaradi tega, saj to res niso nekaj osnovna živila da brez njih nebi mogla.

Drugače pa jem vso drugo hrano, tudi coca-colo kakšno popijem ker mi zna na trenutke tako zapasat da se tresem zravenuser posted image . Pa za en rojstno dan sem nazdravila z 1dl Refoška...pa smo vsi še živi in zdravi.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zanimivo..
23.3.2007 19:36:37   
juniorka
Ja, mene je tud strah, da bi toxo staknila, zato pa regrat tud 115 krat operemuser posted image ! Se mi ga je preveč luštalo in preveč je zdrav, da bi ga kar spustila... Pol ne bi nobene solate smela jest ker nikol ne veš, a ne?
Moje mnenje je, da je potrebna previdnost( 115 krat pranje po moje to jeuser posted image ), ne pa pretiravanje...

_____________________________

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Zanimivo..
25.3.2007 23:13:56   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO:
tuj virus v telesu, ki se lahko prenese na plod ...

Salmonela je bakterija in res prehaja na plod. Toksoplazma je pražival, še bolj nevarna in spet prehaja čez placento na plod. Gre v otrokovo glavico in se tam množi.
Virusov me je še najmanj strah.

Jaz sem se zadnjič pregrešila z kosom kruha s tatarcem, apak se res nisem mogla upretiuser posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Zanimivo..
27.3.2007 11:30:14   
Miša...
Dan..
Me dolgo ni blo na tej strani. In ko sem tole brala, čemu se smejim, vidim da bom morala malo bol natančno opisat.
Js sem kot prvo zelo zbirčna oseba glede prehrane. Če povem kaj jem se bo večina od vas samo za glavo prijela , pa bo kera napisala da hočem škodit otroku, ampak za enkrat je še vse v najlepšem redu in tudi moja krvna slika je zelo dobra, glede na mojo prehrano.
npr.: obožujem sadje,sadne kompote, paradižnik, papriko,pa kuhan grah in korenček, tudi špinačo. jajcam se izogibam, ker mi niso neki dobre, ampak pojem mogoče eno pečeno jajčko na mesec, glede suhih salam in pršuta je pa tako, koker js pojem tega mi nima kaj škodit, ker pojem na en velik kos kruha eno ali eno tanko rezino pršuta, ker ne obožujem okus mesa, mogoče še kakšen zdenka sir, zelo rada si prvošim regrat in ponavadi kuhan krompir na vodi, glede mesa je tako , da omake jem,meso pa čisto mali košček, rib ne jem, in tudi tatarca ne,ob nedeljah pa goveja juhca, zdj jo mamo 2krat na tedn, mogoče kdaj še kakšna pica samo s pelati in sirom..... je še veliko stvari ki jih ne jem, in ni jih več veliko ki jih jem...
zato ne vem če lahko izbiram pri prehrani, ker če bom izločla še par stvari , ne bo več kaj jesti...user posted image
zato se smejim...

lep danuser posted image

_____________________________

Bistvo je očem nevidno!!

15.9. 2007

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Zanimivo..
27.3.2007 11:36:27   
Anonimen
Miša sej ne ješ nič tacga kar bi blo treba izločituser posted image .

Če je kupljen pršut itak ni nevaren, čeprav jaz bi se mu vseeno rajš odpovedala.

Pa pri regratu moreš pazit da je res dobro opran, druzga pa nič "spornega" ne ješuser posted image

(odgovor članu Miša...)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Zanimivo..
27.3.2007 12:11:15   
Afnica
Tudi meni se ne zdi nič spornega glede tvojega jedilnika. Pač imaš svoje priljubljene jedi. Kot vsaka od nas.
 
Razen...seveda pršut, katerega praviš, da samo eno rezino na kos kruha...vseeno je, če poješ samo eno ali pa 10 rezin, če je pršut okužen je okužen. Ne škoduje količina ampak bakterija. S to se pa lahko okužiš že, če samo z istim nožem režeš pršut in kruh.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?