|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred NS
13.3.2007 20:44:42   
*tajda*
Sem v 12 tednu nosečnosti.Pregled NS imam 21.3 v Domžalah pri dr.Strahovi,na prvem ginekološkem pregledu,ki sem ga imela v 8 tednu nosečnosti je bilo vse vredu,tudi bolečin in krvavitev nimam,tako da bi lahko rekla da je vse vredu.Ampak ne mine dan da ne misli kako bo na NS,najbolj me skrbi da mi reče da je plodek odmrl ker nevem kaj bom naredila.Tega otroka si res želim.Vglavnem čist sem napsihirana in samo razmišlam kaj bi šlo lahko narobe,tudi sanje imam moreče,zadnjič sem se zbudila s čist objokana.Poskušam misliti čim bolj pozitivno ampak ne gre in negre.Ali ima katere tudi podobne strahove?Občudujem tiste ki se obremenjujejo kaj bodo imele ali fantka ali punčko,jaz si želi "samo" zdravega otroka in da bi vse potekalo normalno.Mogoče je krivo tudi to da delam v zdravstvu in vidim ogromno groznih stavari.user posted image
Zanima me če je imela katera tudi podobne težave?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah pred NS
13.3.2007 20:57:30   
jasna
Uf, tajda še malo pa bo za tabo. Meni tudi ob misli na NS postane kar groza. Za sabo imam že slabo izkušnjo slabega rezultata ns, nato odmrtje in UPN v 14. tednuuser posted image . Verjemem, da vidiš ogromno takih stvari a vendar pomisli, koliko je nosečnic in boš videla, da vseeno to ni tako pogosto. 21. bo tu en dva tri in boš pomirjena, boš videla. Čeprav potem pa pridejo gibi, pa morfologija, pa, pa... Vdihni globoko, reci si vse jo OK, moja pikica raste in se razvija. In sporoči dober rezultatuser posted image

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Strah pred NS
13.3.2007 21:03:44   
*tajda*
Končno ena ki me razume,sem mislila da sem edinaki se tko obremenjue.Hvala za vzpodbudne besede.To si pa lepo napisala,da je treba mislit na pikico kako lepo rasteuser posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Strah pred NS
13.3.2007 21:10:06   
Anonimen
no evo tud jz delam v istem polkicu kot ti pa me je bla tud kr mal groza kaj bi vse lahko blo...zdaj mam pa sinka, navihanega in mislim da zdravega...sj to  je najbolj pomembno ane..??

ti se nič ne obremenjuj pa če boš mislila an take stvari se pa probj malo zamotit s kakšno drugo stvarjo..

lp in užiavj v user posted image ,,in potem tudi z user posted image

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Strah pred NS
13.3.2007 21:11:47   
mehurčica
Tudi mene je strah. V petek imam prvi pregled in upam, da tudi UZ. Čeprav nimam krvavitev ali bolečin in nosečniški znaki so ves čas prisotni, me je strah, če bo UZ pokazal kaj slabega. Vsi mi govorijo naj se sprostim, ampak enostavno ne morem. Sicer se ne obremenjujem ves čas, ampak me je res strah, če kaj ne bo ok. Se mi zdi, kot da sem si naredila en tak ščit okoli mojih misli, da slučajno ne bi bila pozneje razočarana, če bi res kaj bilo.

In toliko jih je tukaj, ki so imele ss... No, verjetno jih je bilo enako, ko sem zanosila prvič, ampak takrat nisem toliko vsega brala in tudi kakšnih prijateljic nisem prej imela, ki bi dale kaj takega(manj ali bolj)hudega skozi. Sedaj pa se bolj družim z mamicami in nosečnicami.


Držim pesti, da bo vse ok na tvoji NS in na mojem prvem pregledu.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Strah pred NS
13.3.2007 21:42:58   
AnaB.
Tudi mene tarejo prav isti občutki, dvomi in predvsem strah, če je vse v redu z mojo pikico. Zadnje čase (sem v začetku 10. tedna) tudi slabosti več ni in potem so dvomi toliko večji. Ko mi začne vsaj malce delati slabo, pa sem vsa veselauser posted image . Jaz imam pregled komaj 27. in kar ne morem dočakat.
Včasih me tudi kaj špikne in potem sem vsa žalostna....no, ampak upam na najboljše.

Tudi ti ostani pozitivnauser posted image , saj smo srečke nosečke!!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Strah pred NS
14.3.2007 9:04:25   
vidja
Pozdravljene punce!

Res se poskušajte sprostit in mislit pozitivno. Nič druga ne bo pomagalo, kot da se zatrdno odločite za tak način. Sama sem dvakrat doživljala pravo živčno vojno. Prva nosečnost je potekala super, veliko stvari sploh nisem poznala in se nisem niti malo sekirala. V drugi sem imela krvavitve, počitek in čas, da premišljujem o tem, kaj bi lahko šlo narobe. Po tretjem mesecu sem si rekla zdaj pa dovolj in sem obrnila ploščo na pozitivno stran. V tretji nosečnosti spet krvavitve, počitek, prijateljici, ki sta otročka izgubili v 20 tednu, skoraj se mi je zmešalo! A vendar sem se začela bolje počutiti šele tisti dan, ko sem se sama odločila, da bom razmišlajala pozitivno. Resnica je taka, da gre vsak trenutek lahko kaj narobe, če je tako namenjeno, zato se poskušam ne obremenjevat s stvarmi, na katere nimama vpliva. Priznam pa, da je to v nosečnosti najtežje. Zato vam želim veliko notranje moči, da boste uživale v nosečnosti in rodile zdrave otročke!user posted image

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Strah pred NS
14.3.2007 9:22:09   
Mateja82
Sprosti se  razmišlaj pozitivno. Vem pa da je bilo tud mene pred  tem pregledom strah pa ne  toliko tega da bi imel DS ampak če je še sploh živ in da bom doživela šok. Potem pa smo šteli prstke, poslušali srčka in bilo je neverjetno lepo.user posted image
Pri čisto prvem pregledu v drugi user posted image  se srček ni videl in sem bila že 80 % prepričana da je konec.  Ponovni pregled pa šele čez en mesec. Lahko si samo misliš kako mi je bilo. Še sreča da obstajajo samoplačniški UZ, ker bi mi vrjetno do takrat že user posted image . No pa je bilo vse vredu.

Potem ko enkrat začnejo brcat in se javljajo mi je bilo veliko lažje ker potem vem aha saj si še tam in s tabo je vse ok. user posted image

_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu vidja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Strah pred NS
14.3.2007 10:21:07   
Jumpy
Tajda!
Te čisto razumem. Tudi jaz sem delala v zdravstvu in videla svašta, sedaj pa delam v sociali (z osebami s posebnimi potrebami) in mi je še huje. Tudi mene je bilo strah NS en mesec prej,...user posted image  Pa je bilo vse v redu. Vem, da je težko mislit pozitivno. Jaz sem se vedno tolažila s statistiko, saj je VEČINA dojenčkov zdravih, za to, da bo kaj narobe, je manjša verjetnost. In če bo, se bom s tem kasneje ukvarjala in obremenjevala.

Tako kot so ti svetovale. Vseeno misli pozitivno, saj boš tako pikici nudila optimalne pogoje za normalen razvoj. Stalno obremenjevanje je v škodo tebi in tudi nerojenemu otročku.

Pa, srečno!

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Strah pred NS
14.3.2007 11:03:21   
baja*
Tudi meni se je pred NS mešalo od skrbi. Enkrat me je moj oče vprašal, kako se počutim, pa sem takoj dobila solzne oči, ker sem bila prepričana, da bo nekaj narobe. Grozno mi je bilo. Skoz neke negativne misli... hkrati pa sem vedela, da NE SMEM tako mislit. No, rezultati NS so bili super in šele potem sem se sprostila. Sedaj pa max uživam v nosečnostiuser posted image .

Držim pesti zate in za tvojo pikico! Boš videla, da bo vse v redu!!
Pa user posted image  za srečo!

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Strah pred NS
14.3.2007 11:25:43   
ursyka21
Pozdravljene vse skupaj. No naj še ti jaz povem svojo zgodbo o živčnosti in nenehnem razmišljanju o bitju ki mi leži pod srcem. Skušaj sama sebe kontrolirat in si preusmeri misli, ko se boš zalotila da razmišljaš o nosečnosti in NS. Verjemi da pomaga 100%. Jaz imam težave z nosečnostjo že od samega začetka. Krvavitve v prvih tednih pa tam nekje do 20t. Bolečine kot ob mesntruaciji neprenehoma, mogoče kateri dan manj nekatere dneve bolj. Preživela sem mesec dni v bolnišnici ker bi se naj odpirala in bila pri 18t zaprta le še 8mm. O cerklaži več ne razmišljajo in so, kot sem dobila občutek še samo čakali kdaj bo vse skupaj šlo. Kasneje so mi naredili pri 22t UZ in ugotovili da je moj MV čudežno zaprt in dolg 4cm. Predstavljaj si koliko sem prejokala in se presekirala saj sem pred tem že zgubila eno malo pikico. Od jokanja in sekiranja v bolnišnici sem pri 20t dobila popadke in spet začela krvaveti. Hvalabogu da je medicina toliko napredna da poskrbijo za vse skupaj. user posted image  Ko mi je sobna zdravnica naredila zadnji UZ pri katerem je ugotovila da sem popolnoma zaprta in me spustila domov sem ji bila zelo hvaležna in takrat sem se odločila da se ne bom več obremenjevala s svojo nosečnostjo. Pa ne mislit da so se mi s tem težave končale. Še zmeraj so( motena toleranca za glukozo, lažni popadki...), le da sem jaz toliko bolj mirna in se s tem ne obremenjujem. Verjemi da je veliko lažje. No pa dovolj nakladanja, samo ko je pa tak dolgčas. user posted image  Želim ti, da ti čim prej minejo dnevi do NS in da bo vse ok. Vsem skupaj pa želim lepo in zdravo user posted image

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Strah pred NS
14.3.2007 14:24:24   
tinaaja
Tajda in ostale,
21.3. bo minilo eno leto,od kar sva na NS dozivela sok. Namesto da bi se zacela veselit, sva bila postvljena pred dejstvo, da je nekaj hudo narobe in da bo potrebna prekinitev. Sli smo cez UPN in spomin bo vedno ostal.
Julija naju lepo repseneti pozitiven test in lahko so samo mislite,kaj sva prestajala pred NS. Jaz sem mislila,da mi je lazje umret kot pa se enkrat it cez to. Ampak tokrat sva sla ven z nasmehom, vse je bilo OK user posted image In pri veliiiki vecini je.

Strah - razumljivo, da je. Moj zmeraj pravi, da se naj obremenjujem takrat, ko bo do problema prislo. Pa smo zenske mal prevec emocionlane, me nosimo otrocka in je logicno, da drugace reagiramo. Ampak nekaj se morate zavedat, ne glede kok je kruto slisat: ce gre kaj narobe, ce ni vec utripa,... potem je bilo nekaj hudo narobe s plodom in je za vse bolje, da se tko konca. Zalost in bolecina slej ko prej zbledita. To vam garantiram.

tajda, predvsem moras zavestno potisnit svoje strahove na stran. MORAS.Jaz se to trudim delat celo nosecnost. Ko pride crna misel, zavestno reci NE in preusmeri tok v nekaj lepega. Moras verjeti, da bo vse OK,ker ce ti ne bos,kdo bo. Popolnoma te razumem, kaj se ti dogaja, sem sla sama cez to in ne bos mirna, dokler ne bos izvedela,da je vse OK. AMpak pol pride obdobje, ko ne trebuscek ne raste, otroka se ne cutis, morfologija,.. cela nosecnost je kup enih neznanih obcutkov. Zato probaj biti sproscena in zaupati, da bo vse OK. Daj mali pikci vedeti, da se je veselis user posted image Upaj in zaupaj vase in v svojo pikico user posted image



(odgovor članu ursyka21)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Strah pred NS
14.3.2007 19:13:16   
lunca2
Veš saj je vsako strah NS in nasploh vsakega pregleda pri ginekologu kaj bo rekel. A se ne smeš preveliko sekirati in obremenjevati saj ni dobro za plod. Imej pozitivne misli in bodi optimistična. Čisto normanlo je pa res da te je strah tudi mene je bilo in me je še včasih kako in kaj bo.
Sporoči po NS kako je bilo. Držimo pesti zate user posted image user posted image user posted image .


_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Strah pred NS
14.3.2007 21:06:57   
*tajda*
Sporočim kako bo na NS,ste me pa zelo potolažile in je res najbolje da ko začnem razmišljat kaj slabega se enostavno zamotim in je bolje.Pa tolažim se stem da se ne smem sekirat če ni pa še nič narobe,ko pa kaj bo bomo pa naprej reševali stvari.Pomagala mi je tudi misel ki sem jo nekje prebrala da se ne smeš upirati življenju,tako kot je tako ga sprejmi in rešuj težave.Še vedno pa mi je tista misel všeč da misliš na svojo pikico kako lepo raste in je vse vredu.Ker pol se lahko res človek celo nosečnost obremenjuje....ali pa življenje in samo čaka kaj bo šlo narobe in tako ne more biti srečen.
Želim vsem lepo nosečnost in zdravega user posted image
lep pozdrav vsemuser posted image

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Strah pred NS
14.3.2007 21:15:01   
škorpionka
SEM TUDI V 12 TEDNU IN IMAM PREGLED NS PRI DR.STRAHOVI 24.03. IN PRIZNAM DA JE TUDI MENE STRAH TEGA PREGLEDA.UPAM DA BO VSE V REDU IN DA JE MOJ STRAH ODVEČ

LEP POZDRAV

_____________________________

ANDREJA BAN

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Strah pred NS
15.3.2007 7:38:37   
pupica25
Pozdravljene!

Moje vprašanje vrjetno trenutno ni najbolj vmesno, ampak bi vas vseeno prosila za pomoč. Noseča sem 11t in 6d, torej kmalu 12t. Rada bi se prijavila za pregled nuhalne svetline pri dr. Kseniji Pelkič Ogrizek v Mariboru, pa je na telefon nikakor ne morem priklicat (02 25 23 830), na e-mail pa tudi nisem dobila odgovora. Zato lepo prosim, če ima katera novo (?!) telefonsko ali bilo kakšno informacijo, da mi čim prej javi. Hvala za pomoč

_____________________________

Moja pupica je stara že dobri 2,5 leti in čaka na družbo!

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Strah pred NS
17.3.2007 10:09:41   
ursyka21
pupica25!
Lepo pozdravljena. Dr. Pelkičeva dela redno tudi v MB porodnišnici in jo je zelo težko dobit na telefon. Ko so se moje kolegice naročale jih je poklicala nazaj in jim določila datum za NS. Če pa ti je vseeno h kateremu zdravniku greš, ti priporočam dr. Zdravka Weingerla ki dela v zdravstvenem domu na Vošnjakovi. Meni jo je delal on in sem bila zelo zadovoljna.
Pa lep dan še naprej vsem skupaj.

(odgovor članu pupica25)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?