|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aima vendarle prav moj???
25.3.2007 21:44:12   
Anonimen

Ker bom v kratkem praznovala 25 let, je moj baje danes šel k mojim staršem, z namenom, da bi se dogovorili če bi se strinjali s tem da mi kupijo skupno darilo, pri čemer bi dali vsak polovico denarja. V mislih je baje imel televizor za 130000 bivših sit. No pri nas je menda rekel, če bi mi glede na to da bom tudi v roku 2 mesecev zaključila s študijem pač vsi skupaj kupili malce večjo darilo. Nakar mu je moja mama rekla da ne praznujem abrahama in da ne bo šlo.
Cel živčen je prišel domov in vse izblebetal meni. Doma sem vedno dobivala darila v vrednosti 10-12 tisočakov, letos tudi nisem pričakovala kaj več. Osebno se mi ne zdi polovica abrahama nič posebnega. Moj se je okvirno pozanimal da naj bi imela starša okoli 300-400 bivših tisočakov mesečno in da bi lahko namenila polovico darila zame, glede na to da je sestra letos dobila 2 večji stvari skupaj v vrednosti 800 000 za kar trdi mama da si je kupila sama, čeprav jaz vem da ima prvo leto štipendije okoli 40 000 sit (skratka jo zagovarja).
Moj me cel večer sekira kakšno razliko delajo. Full sem jezna nanj da je šel k nam to govoriti. Sedaj bodo pri nas itaq govorili da je darilo zanj kajti jaz nikoli ne izražam želj za darilo. In zdi se mi prevelik znesek. Ali ima moj dragi prav?


< Sporočilo je popravil wahoo -- 25.3.2007 22:14:51 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a ima vendarle prav moj???
25.3.2007 21:47:58   
Anonimen
Ne, po mojem nikakor nima. Starši imajo navade, ki jih pač imajo in to z njim nima nobene veze. V bistvu se mi zdi, da je on na en način hotel zase izilit darilo, zdaj se pa nad tabo znaša, ker ni dobil svoje igrače. Otrok ali pa človek z nizko samopodobo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a ima vendarle prav moj???
25.3.2007 21:48:11   
total
Mislim,da tvoj dragi sam hoče da prispevajo za tv,ker ga sam ne more kupit.Tvoji starši bojo že teb kupila kaj oni mislijo da je prav in mislim,da tu ni nobene razlike v darilu.Sej praviš da vsako leto ti kupijo in mislim,da si lahka zadovoljna.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a ima vendarle prav moj???
25.3.2007 21:50:21   
Anonimen
Hm...
Moj ne bi tega nikoli naredu, če pa bi bi pa krepke slišal od mene.

Mislim da je od staršev denar njihova stvar in ga lahko dajo kamor hočejo. Niso ga dolžni dat nikomur. Darilo za roj. dan je njihova dobra volja. In men se tud 25 let ne zdi nič tacgauser posted image ,

Če bi bla na mestu tvojih staršev, bi bla pomoje kar mal šokirana da mi pride nekdo z tako idejo. Ne vem no men je to čudno.

Tud če delajo razliko to ni stvar ki se tiče tvojga fanta. Če hoče televizijo naj špara in si jo kupi. Al si ti res tako grooooozno želiš televizijeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a ima vendarle prav moj???
25.3.2007 22:00:57   
Gina
Če bi bila jaz tale tašča, tudi sigurno ne bi dala polovico za tv. Najprej zato, ker se mi zdi, da si redkokatera ženska v resnici strašno želi tvuser posted image , drugič pa zato, ker se mi to zdi preveč denarjauser posted image . Niti na poroki ne dam toliko za darilo, kaj šele za rd.

Meni se zdi, da je bil netakten, saj bi najbrž tašča dala kaj zraven, če bi se na drug način posvetil zadevi, pa če ne bi vztrajal na tv-ju in na tako velikem znesku, ampak bi dal poudarek na kaj, kar si ženska v resnici želi, pa bi se tudi tašča lahko vživela v idejo. Če smem pripombo - malce je razvajen tale tvoj dečko. Denar ne pada iz neba in četudi imata tast in tašča še kar spodobne dohodke, imata sama pravico do njih in nista dolžna nikomur nič šenkat, razen če si tako sama želita.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a ima vendarle prav moj???
25.3.2007 22:07:59   
Marogica
Tudi meni se to zdi visok znesek za rojstni dan, ki ni ravno "visok". Tvoj dečko je naredil napako, da je tvoje starše "posiljeval" z darilom in ceno. In če on resnično misli, da si to zaslužiš, ti ga naj kupi. In to takšnega za 150 jurjev. Saj si ga pa njabrž vredna, ali ne?

Tvoji starši pa naj kupijo to, kar oni mislijo, da je primerno, predvsem cenovno.

Denar je težko služiti- tvoji starši vedno to bolje, kakor tvoj fant.

Koliko pa dobi tvoja sestra, je pa v bistvu nepomembno. Mogoče je danes ona dobila 800 jurjejv, jutri pa jih boš ti 1 milijon. To se ne gleda tako.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   A ima vendarle prav moj???
25.3.2007 22:12:17   
Anonimen
Tvoji starši so ravnali pravilno.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 25.3.2007 22:15:19 >

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a ima vendarle prav moj???
25.3.2007 22:14:37   
cmokec
Darilo je res predrago, neglede na število dopolnjenih let. 

Tudi meni se zdi, da si je tvoj sam zaželel nov TV, ampak zanj ni pripravljen toliko plačati. Zaradi tega krivi tvoja starša, ki naj bi bila krivca, da ne pride do TV-ja. Še najslabše je, da je svojo željo želel izpolniti na tvoj račun, sedaj ga pa še poslušaš, kako jamra. Namesto, da poslušaš vse najslabše o tvojih starših (jaz tega nebi pustila, vas bo nazadnje še skregal), mu raje povej, da si TV-ja sploh ne želiš. Me prav zanima, kako bi na to odreagiral?

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a ima vendarle prav moj???
25.3.2007 22:15:15   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
človek z nizko samopodobo.


Oprosti, ampak tole je pa malo mimo. Nič nima s samopodobo, prej res huda želja po novi igrački. Tipično moško, bo že prebolel.

Anonimen, kar mirno kri. Sicer pa pri nama tudi sestra vedno več denarja dobiva, ampak tako pač je. Jaz sem se med študijem sama financirala, mi pa zato starša z otročkom veliko pomagata, kar je meni več vredno kot $$.
Sem pa dobila za diplomo nekaj 100EUR, pa od druge žlahte nekaj, čeprav nsiem pričakovala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a ima vendarle prav moj???
25.3.2007 22:32:50   
lelaval
Meni se tudi zdi, da ti je hotel podariti darilo, ki si ga sam želi (pa še čim ceneje je hotel priti skozi, zato je prosil tvoje starše, če prispevajo).
Tudi meni se zdi to drago darilo, prepričana pa sem, da ti bodo starši kupili darilo - kot vedno. In - ko boš zares potrebovala pomoč v večjem znesku, verjamem, da ti bodo kaj primaknili (kot npr. sestri).

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Aima vendarle prav moj???
25.3.2007 23:11:43   
Anonimen
Recimo, da tebi rojstni dan in darilo veliko pomenita in da darovanje "pomembnega" darila veliko pomeni tudi njemu, a zanj nima denarja.  V tem primeru je fant napravil ok korak, povprašala starše o njihovem prispevku oz. o tem, kako bi ti skupaj pripravili veselje ob rojstnem dnevu, čigar številka se njemu zdi pomembna.

Očitno obletnica nekomu od treh vpletenih strani ne pomeni toliko kot fantu, zato je prišlo do kratkega stika.

Kdo ima prav? Vsi in nobeden, vsak skladno s svojimi vrednotami glede daril, ki so v konkretnem primeru pač različne.

Upam, da bosta/e rojstni dan kljub temu lepo praznovali user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 7:05:53   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ne, po mojem nikakor nima. Starši imajo navade, ki jih pač imajo in to z njim nima nobene veze. V bistvu se mi zdi, da je on na en način hotel zase izilit darilo, zdaj se pa nad tabo znaša, ker ni dobil svoje igrače. Otrok ali pa človek z nizko samopodobo.


To je bilo prvo, na kar sem tudi jaz pomislila. 

Ne vidim razloga, da bi moral bit besen kot ris, ker niso ugodili njegovi želji.  


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 8:16:20   
Kalamaki
Ne, nima prav. Nikakor. Kot prvo, starši se bodo menda sami odločili, kakšno darilo ti želijo dati in če sploh, 25 let res ni neka okrogla obletnica, čeprav jaz osebno pointa vseh cirkusov pri okroglih itak ne štekam, ampak to je že druga zgodba.
Kaj me je pa najbolj zbodlo. To, da se je frajer pozanimal, kakšne imata mesečne dohodke. Ja halo??? Pa če imata 3 milijone ali pa 300.000. Kaj hudiča to koga briga, še najmanj pa njega.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 8:32:54   
Anonimen
odvisno od navad v familiji. meni so tudi lahni kupili za čisto brezvezen roj dan lap topa, s tem da nisva prijavla da nama morjo dat ampak sem js sama rekla (pri nas darila niso skrivnost) da imava za noj roj dan kupit laptopa. in pol že vsem potegne! tako sem vsakomur ki me je že slučajno reku kaj naj mi kupi za darilo rekla da naj mi namesto darila da denar ki ga je namenil za darilo. pa smo bli zmenjeni :) js ful ne maram brezveznih daril, lap top bi kupila tko al tko če mi pa en 2 jurja prispeva je pa še tolk boljš!
je pa res vprašanje v tvojem primeru al si sploh želiš tv al ne?

mi smo drgač na tako vrjanto kupil tut kamero pa še kaj :) bolje večje darilo kot pa 50 brezveznih enih vaz al pa kej tazga. če pa ni v navadi kupovanje daril pol je pa itak vse brezveze

(odgovor članu Kalamaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 8:55:13   
2 Sraki
Oj

Meni je moja draga (takrat še ne ženauser posted image ) zakuhala podobno štorijo. Za 25 roj. dan se je spečala skupaj z mojima sestrama in mojimi starši, da so vsak dali en del za darilo in dobil sem - ročno uro g-shock, ki sem si jo kakšne pol leta blazno želel, vendar je bila krepko preko denarnih zmožnosti. Vrednost je namreč bila (takrat) 43.000 sit.
Darila sem bil sicer izjemno vesel, po drugi strani pa sem bil malce hud, saj mogoče moji bližnji niso imeli namena dajati darila v tolikšni vrednosti, kot so jo sicer dali.
No pa vseeno, ura je mega in mi še vedno služiuser posted image user posted image user posted image

linkod ure:
http://www.cauti.ro/compara_preturi/bijuterii_si_ceasuri/ceasuri/Casio_G_Shock_G_5110_1AVER--pid-322860--notificari.html

(odgovor članu Kalamaki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 8:55:58   
Naty_ka
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

odvisno od navad v familiji.


Se strinjam z laro. Stvar navade.
Samo vseeno. Jaz si nebi upala iti k tastu in tašči in jima težit koliko naj data za darilo. Pa neglede na to koliko dnarja imata. Ker se mi pa vseeno zdi da je to zasebna zadeva kaj kdo kupi in koliko da za tisto. Mogoče bi moral na bolj prefinjen način rečti kaj ti bo/bi kupil in potem bi itak rekli, če bi hoteli kaj zraven dat.

Da pa meni nekdo reče da MORAM dat toliko in toliko... Hm... verjetno s principa nebi...

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 9:07:43   
kalbo
Tud sam mislim, da je to stvar navade v družini.
Sam tole, da ti gre pa govort, kaj je tvoja sestra dobila in kaj ne je pa zelo grdo od njega, od tebe pa, da ga ne ustaviš takoj.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 9:15:29   
Anonimen
Ljudje smo pa res obremenjeni s temi darili.Ali je res pomembno koliko kdo dobi?
Mislim,da kar drži tisti stari rek:Kdor z majhnim ni zadovoljen,velikega vreden ni.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 9:18:39   
Pajaca
Običajno se za 25 rd ne dela nekih blaznih daril. Se mi zdi, da so tiste mejnice v življenju 18, 30 in 50... 25 je pa pač en rd.

Mislim, pa tudi da bi starši čisto drugače reagirali, če bi rekel, da si želiš za rd rečmo na eno razvajanje v toplicah ali karkoli takega kar je res zate in bi prispevali denar, ne pa za televizor, ki je čist tko rečeno brezvezno darilo za 25 rd + diplomo. Saj lahko, da si ga res želiš, a men je to tko kot ženski za 50rd kupiti nove krožnike ali aparat za peko kruha....

Tko da ne tvoj nima prav. In kaj veš, kaj so imeli v mislih tvoji starši zate za diplomo, najbrž bi ti kupili kaj posebnega, a ne na ta način, da jih pride nekdo fehtat za denar. Če so sestri kupili nekaj za 800.000 potem bi ti za diplomo tudi tebi nekaj lepega. Sedaj pa kaj vem kako bodo navdušeni nad tem da ti karkoli kupijo, če je tvoj vse zasral.


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 9:31:54   
lex
Mi smo atiju sedaj za abrahama kupili 4 dnevno potovanje v Rim za 150€, dali pa smo 3 pari in moj samski brat, mami si je plačala sama svojo polovico. Mislim, da so vsi, ki so dali denar po paru zbirali 50€ (12.000 sit). Oprosti ampak več pa ne dam. Še posebej pa ne bi dala za 25 roj. dan ali zaključek študija. To je le igračka zanj tako kot pravijo druge. Saj lahko v Merkurju vzame kredit na 2 leti brez obresti (ali pa kje drugje) in si ga kupi.
Ti mu jih pa kar lepo napovej, da naj pusti tvoje starše in njihov denar pri miru.
Moj brat je treniral smučanje in vedno je dobil par parov smučk na leto, jaz pa rabljene za njim, pa sem mu bila malo fauš. Se je pa sedaj obrnilo, ko bova midva začela gradit (oz. sva prenavljala sedanje stanovanje) nama sta moja starša in še bosta kar malo finančno pomgala. Ko bo pa on na vrsti pa bo tudi on dobil kar bo rabil. tako da jaz ne gledam na to koliko dobi on in koliko jaz. Bi jih pa moj slišal, tak da bi se svet začel kontra sukat.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Aima vendarle prav moj???
26.3.2007 12:47:07   
ronja
Jaz ne bi bila jezna nanj, ker je šel k njim in predlagal to. Tudi sama sem v študentskih letih mela namen, da bi vsi skupaj kupili fantu kolo (sama pač takrat nisem imela dovolj denarja...), vendar sem se potem premislila. To se mi ne zdi sporno, sploh če si ti na tihem želiš ta tv. (on te navsezadnje precej boljše pozna kot starši in naj bi bolj vedel, kaj si želiš...)

Oni pa imajo seveda pravico reči ne. Darilo mora bit dano iz srca in če jim ni za dat pol tvja, jim pač ni, pa konec, bilokoji že razlog... Boljše potem ne dat kot pa dat, pa ne iz srca.

Da delajo razliko, je verjetno res in se mi ne zdi prav, tako da raumem tvojega, da ga to moti, saj smo vsi občutljivi na to, kako drugi delajo z našimi "boljšimi polovicami". Tudi meni ne bi bilo vseeno, če bi se mi zdelo, da imajo njegovi starši nejga manj radi kot njegovega brata (na srečo nimam tega občutka:). Vendar pa on tega ne more spremenit, torej je najboljše, da se sprijazni, sploh če tebe to ne moti.

Ker se ti tega po svoje zavedaš (da res delajo razliko), nočeš pa tega direkt priznat, ga še bolj mori. Po moje je najlažje, da mu rečeš, da ga razumeš, da si se mogoče ti tudi nekoč sekirala zato (če si se, mu vsekakor povej!), pa si šla čez to in te zdaj to ne moti več (v tem primeru mu povej, zakaj te ne moti več, oz. kako ti je ratalo it čez to, da bo lažje razumel).

Če te še vedno moti (kar se mi zdi, da malo te, zato si bila tudi tako zelo jezna nanj), pa mu tudi povej, "Lej, tudi meni ni všeč, da delajo razliko, ampak midva jih ne moreva spremenit, rajši imam, da mi dajo 10 jurjev iz srca kot pol tvja s stisnjenimi usti!" To bo razumel in ti ne bo več težil, vsaj po moje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 12:52:02   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Ljudje smo pa res obremenjeni s temi darili.Ali je res pomembno koliko kdo dobi?
Mislim,da kar drži tisti stari rek:Kdor z majhnim ni zadovoljen,velikega vreden ni.


user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 15:33:43   
Anonimen
Vse to je stvar navade v družini. Nekaj mi je pa itak nesmiselno. Zakaj bi kupovali skupaj? Če živita vidva na svojem, potem se tudi obdarujta med sabo, brez pomočnikov. Sploh pa za 25 let.user posted image

Jaz sem bla tud letos stara 25, pa nisem bila zasipana z darili velike vrednosti.
Sama pa se "stegnem" samo za obletnice: abraham, 70 let, pred kratkim bratranec 18 let....In darilo ne presega vrednosti 50€, tolk bogata pa tud nisem. Pri nas je še tolko večji problem, ker smo vsi zimski, strici, tete, starši, sestra, moj dragi, oba stara starša, najboljši prijatelji (generacija, ki smo skupaj rasli). Ja, vsi smo december, januar, februar, marec. Si predstavljaš kolikšen strošek je to?Da ne govorim še o vseh 18 bratrancih in sestričnah.

Postavi fanta na realna tla. Če misli, da si kaj zaslužiš za svoj rojstni dan, potem naj ti to pokloni sam, tud če je samo vrtnica, pa magar plastična, važno, da ti izkaže pozornost in da je to iskreno predano.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: a ima vendarle prav moj???
26.3.2007 18:16:59   
Angellina
Nisem brala vseh odgovorov...

Pri nas je tako, da kadar kdo v družini praznuje, zberemo denar in mu kupimo nekaj dražjega oz neko svar, ki si jo želi ali potrebuje. Npr kupili smo že: 3 x fotoaparat, 2x sesalec, 1x tv... Nas je pa kar nekaj in na vsakega pride od 5.000 do 15.000 sit, odvisno od vrednosti darila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Slovenija ima talent
marantz

Kdo je tvoj zmagovalec talentov?

Lina Kuduzović (21%)

Maja Keuc (44%)

Maestro (16%)

Alen Vogrinec Vesel (8%)

Sanja Poljšak Pesan (6%)

drugi (6%)


Število vseh glasov: 346

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!