ksenija.
|
Sem sedaj uspela prebrati vse za nazaj, pa ste spet od mojega posta toliko napisale, da vas komaj dohajam. Najprej čestitke vsem, ki ste v tem času praznovali, sedaj pa imamo skoraj vsak dan kakšnega slavljenca. Še posebej pa čestitke Marcelu, ki praznuje danes. Pa seveda čestitke Kajči za novo nosečnost, sem ful vesela. Marelica, sem brala, da ste imeli probleme, kako ponoči dat antibiotike, sedaj nasveta verjetno ne potrebujete več, mogoče pa bo pomagalo kateri drugi. Meni je moja pediatrinja svetovala injekcijsko brizgo in sem Zali kar med spanjem zdravila pofojtrala, je nisem rabla nič budit, pa tudi čez dan je zdravilo lepše spila po brizgalki, še sedaj ji včasih dam na brizgo. PA še polije se ne. Glede zobozdravnikov, pri nas kličejo šele pri treh letih, smo pa mi z Zalo sami šli, ko je bila stara leto in pol, pa tudi z Blažem bomo šli tako – septembra bo šel kar z Zalo ker je takrat naročena. Fluorjevih tabletk pa pri nas ne dajejo. Marelica, čestitam za fantka, mi pa smo se kar odločili, da tudi tretjič ne bomo vprašali za spol. Mi je bilo kar smešno, ko si napisala, da bo v Katarininih roza hlačkah hodil. Sem pogledala Blaža, ki ima danes oblečene roza hlače in vijola puloverček, ko smo bili prej zunaj pa sem mu gor oblekla še rdečo jaknico z rožicami. Prava punčka. Saj če kam gremo pa ga ne oblačim preveč v punčko. Maychika vaša Tia pa bo klepetulja kot naša Zala, kar pripravi se. Zala je tudi pri enem letu povedala že vsaj deset besed. Pri letu in pol, preden se je Blaž rodil pa je že pesmice pela. Sedaj pa ni niti sekunde tiho, samo sprašuje, zakaj, kdo, kje…. Sploh ni konec vprašanj. Včasih več skoraj ne vem kaj ji naj odgovorim, ko me preseneti z kakšnim vprašanjem. O, Maychika, Tiina torta pa je bila res ful lepa, pa sploh ne dvomim, da je bila dobra tudi. Seveda tudi ostale torte niso zaostajale. Jaz pa bom Blažu naredila torto v obliki pikapolonice. Jo je Zala imela za 1. rojstni dan tudi, samo smo jo naročili pa mi potem ni bila preveč všeč. Marjana 77, dobrodošla tudi na tem forumu, se bova še tukaj brale. Marelica kot si videla sva bili z Marjano skupaj na srečanju, sem sedaj začela malo na Mami sodelovat pri Ptujčankah in smo se zadnjič dobile v Qlandiji, če želiš, te obvestim kdaj se spet dobimo pa lahko še vidve z Katarino pridete. Aja, pa zadnjič smo se dobile v Dražencih smo šle na en daljši sprehod, verjetno se bomo še ta teden ali pa drugi teden dobile še enkrat pa lahko greš z nami. Marelica pa še za telovadbo: poteka na Ptuju na fizioterapiji. Sedaj smo imeli samo enkrat (ob ponedeljkih), danes imamo drugič. Poteka v treh skupinah ob 17.00, 18.00 in ob 19.00, jaz hodim ob 18.00. Sedaj se nekaj dogovarjamo, da bi bilo 2x na teden (še v četrtek). Je pa res fajn, cena pa je 12 EUR na mesec. Če te zanima me pokliči, pa se zmeniva, da greva skupaj. Kakšni so sedaj načrti za srečanje v maju? Upam in želim, da nam uspe priti, da vas končno spoznam. Včeraj smo preživeli en čudovit dan na sončku, smo imeli obisk atijevega polbrata, ki ima tri otrokem najmlajši je star 2,5 leta, tako kot naša Zala, sedaj pa pričakujejo četrtega. Celo popoldan je bilo živo na dvorišču. Zanimivo je bilo, da se Zala sploh ni tako ujela z Gabrijelom, ki je isto star, ampak je bila navdušena nad punčko, ki je stara šest let. Blaž pa je skoz samo za Gabrijelom hodil, njemu pa je bilo tako nerodno. Pa še nekaj novega je pri nas, Blaž in Zala sta za veliko noč dobila vsak svojega zajčka, koliko je bilo to veselja, Zala ju vsakemu pokaže, Blaž pa samo cvili, ko ju vidi. Maychika in Marelica ter ostale nosečke vam je že kaj napor naše aprilčke prenašat? Meni je včasih kar hudo, ko moram Blaža dvignit. Hvalabogu je res ful stabilen na nogah in ga ni treba non stop nosit. Se spomnim, ko sem bila noseča z Blažem in sem do zadnjega zelo veliko nosila Zalo, ki je bila zelo dolgo nestabilna pa še scartana. Tega si sedaj res ne predstavljam. No pa še par slikic: Blaž pozira: Zala prvič barva jajčka: Pa še njen končni izdelek: Tako sedaj pa se že mi počasi pripravljamo na praznovanje prvega rojstnega dne.