eya
|
Ja, mali je v soboto več kot 10x driskal, ampak je veliko pil in me ni toliko skrbelo. No, zvečer je bila ta driska čisto rdeča in smo se ustrašili, da je kri. Smo klicali na Metelkovo (mislim, da je Pokora dala direktno številko zadnjič, sem si jo zapisala-100x hvala!), šli tja in od tam so nas poslali na infekcijsko. No, rdeča driska je bila od jagodnega jogurta (by the way: so mi rekli, zakaj smo že dali jagodni jogurt ), k sreči, ampak je moral Žiga ostat not zaradi tega, da ne bi dehidriral, ker so bile driske obilne. Jaz pa seveda z njim. Včeraj je bilo stanje enako in sva mogla ostat do danes, je dobil še drugo infuzijo. No, danes je imel drisko "samo" 5x, tako da smo lahko k sreči odšli domov. Te bolnice mi čisto nič niso všeč, čeprav je tu na infekcijski dosti bolje poskrbljeno za mamo spremljevalko kot na pediatrični-sem imela svojo posteljo, ob Žigu, pa sama sva bila v sobi. Celo TV je bil notri, le delal ni Aja, še par nasvetov, ki smo jih slišali v bolnici: otrok mora vsak dan spiti 1 l, če tehta 10kg (900 ml, če tehta 9 kg, itd.), v to količino štejejo tudi juhe in mleko. Če ima drisko, mora spiti za vsako kakanje še 1-2 dcl zraven. Lahko mu damo slane palčke, da nadomesti izgubljene soli. Za piti pa naj ima malo sladkan čaj ali sok. Je pa naj tisto, kar otroku paše, ni potrebna nobena dieta. Ja, je pa Žiga že spet shujšal , upam, da bo imel po preboleli driski kaj več apetita. Aja, mu pa niso ugotovili, kaj ima, eno virozo-verjetno. Ker so prazniki, laboratorij ni delal , so mu samo vzeli kri in blato, izvide dobimo po pošti. Ste opazle, da nam naša nova moderatorka manjša vse tiste slike, ki gredo čez okvir? Moram malo pazit na mere slikic, da ne bodo prevelike in ne bo imela RibicaRR preveč dela... RibicaRR, če bereš, kako velike so lahko max slike, da nise prevelike? Tile ježki so pa bile res take luštne tortice Pa alička in Marelica, vaši pa lepo v stilu s prazniki, super Marelica, pri nas je tudi Žiga na svoj rojstni dan jedel, kar mu je pasalo, pa kaj potem, če kak dan poje malo več sladkarij-še posebej, če je to rojstni dan Pri nas Žiga načeloma pusti umit zobke, le kak dan se pritoži. Mu jih moram pa vedno bolj na hitro podrgnit, predolgega drgnjenja pa nikoli ne pusti. Mojčika, uspešen začetek jutri! Pa alička-a ti tudi? Tudi tebi uspešno! Pa lepo spite!