|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
6.4.2007 10:10:31   
eya
Jutro!

Mojčika, ne verjamem, da se da iz mp3 v cd spravituser posted image  Amapk tudi nimam kaj dosti pojma o tem, tako da mogoče pa vseeno gre?

Mi pa zadnje čase ful dolgo spimo, do pol devetih sigurno, zadnjič enkrat celo do 10ih... Mogoče ima mM samo tako obdobje. A greš ti še kaj v službo zdaj pred poletjem?

A ste že vse dale svinjino tamalim? Mi še ne. A tele prekajene svinjske šunke, pa klobase boste dale tamalim jest? Ker bomo na teh velikonočnih zajtrkih pri starih starših, pa bodo sigurno dali malemu. Pa saj lahko jedo malo prekajenega, mendauser posted image

Lep dan!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
6.4.2007 10:23:45   
mojčika
Eya delati začnem v torek...

se to vstajanje ni napačno ugotavljam, po tem imamo dvojno spanje, zdaj mi je že mrknila, po bo pokonci, ko bom jaz v službi bo budna v varstvu in spala, ko pridem, pa si bom še jaz malo počitka privoščila, no če bo ratalo.... Pred tem tednom je spala samo še enkrat na dan, a je bila proti večeru že boga, zdaj pa bodo dolgi dnevi in če bo spala dvakrat, bomo lahko več časa zunaj in šli spat po 20. uri, ni to tako napačno, samo jaz se moram prej spravit spat...

Mp3 na CD že gre, samo moraš imeti možnost poslušanja tudi mp3 verzije, tudi jaz se ne razumem najbolje, no lahko da bluzim, meni cd-player predvaja, kolegici pa ne, na računalniku pa obema... Pustimo, danes spečem in jutri pošljem, a je prav...

No zdaj pa kuhat, da greva potem spet ven na sonce...

A ja še svinjina, mi je še nismo dali, pa tudi po mojem še ne bomo, če bo probala kaki kos šunke, se ne bom sekirala, ker jo poznam in vem, da se bo rpi prvem koščku ustavilouser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 6.4.2007 10:31:25 >

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
6.4.2007 10:34:48   
Krista28
Ojla punce,
Glede pretvorb mp3: vtipkaš mp3 converter. Skoraj povsod imaš Free Trial in ti pusti 15 dni uporabljat zastonj. Tko sem jaz naredila z navadnimi cd-ji, jih spremenila v mp3 in naložila mp3 player.

Men je pa dons kar težko. Dajte me mal potolažit. Mali je v vrtcu in dons je vstal že ob 5.40 in je tečen ko user posted image .č Ob 8h sem ga nesla v vrtec in ob 9h šla domov, zdej pa kar neki bluzim. Vem da bo dons kar kriza tam, ker so tud drugi otroci kot sršeniuser posted image . Je kar težko tko oddat user posted image , pa do zdej je blo kar vzpodbudno. Je tud včeraj tam spal, sam sm ga jst dala spat. Kolk časa se pa drugač uvajajo? A kej veste?

Mojčika, pri nas že od malega tko vstajamo user posted image , mali ni nič po mamici glede jutranjega vstajanjauser posted image user posted image

Svinjino je pa Kristjan jedu v torek v vrtcu in zaenkrat nič reakcije, pa tud domačo suho salamo je probal pri meni, sam je blo tolk mal,da skor ne more nič bit. Vidim da moram kar vse sprobat (dat mu poskusit), da ne bi bilo kake panike v vrtcu.

Moram pa se pohvalit, da je mali dons spal od 8.15 do 5.40 neprekinjenouser posted image user posted image . Vseeno premalo spanja. Bo pa še čez dan mal . Po kosilu v vrtcu kar glavo na mizo položi.user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
6.4.2007 10:42:55   
eya
Krista, saj bo. Po moje še kak teden, potem ga pa že ne boš mogla uz vrtca domov spravituser posted image

Aja, mp3 datoteke se da zapisat na navaden CD, jaz sem mislila, da hočeš mp3 muziko pretvorit na cd muziko, če me razumeš. Muzko, ki je zapisana kot mp3 (ful stisnjena), pa se da poslušat samo na mp3 predvajalnikih in računalniku, seveda. Aja,mojčika, jaz bi tudi te pravljice, ti pošljem naslov. Hvala!

Tole z dolgimi dnevi pa čisto drži, vam bo ustrezalo, če bo MM 2x spala. No, meni je pa bolj fajn, če spi od 1-3, sledi kosilo, potem gremo pa še vedno lahko ven. Sicer pa me lahko tu razgljabljamo, kako nam je bolj všeč, na koncu se pa tako malčki odločijo sami, kdaj bodo spali in kdaj neuser posted image

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
6.4.2007 10:49:13   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: eya
Sicer pa me lahko tu razgljabljamo, kako nam je bolj všeč, na koncu se pa tako malčki odločijo sami, kdaj bodo spali in kdaj neuser posted image

hi hiuser posted image , seveda imaš prav, mi je pa všeč, da je vse skupaj postalo bolj fleksibilno, ko so bili mlajši, je bilo več težav s tem spanjem, zdaj pa se tudi sami zamotijo, na rd je bila tako vznemirjena, da ni mogla zaspati, po sem jo pa do 21.30 pustila igrat, potem pa je zaspalauser posted image

Punce zdaj pa imam že toliko naročil za pravljice, da bi bilo fajn, da vam ji dostavim maja na srečanje, sicer bom bankrot na pošti, cd-je častim, a zdaj vas je res veliko, vam je prav tako, če bi pa katera res rada čimprej, pa naj javi...

< Sporočilo je popravil mojčika -- 6.4.2007 10:50:51 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
6.4.2007 10:56:54   
Krista28
Jst še enkrat:
Enkrat je ena, zdaj se ne spomnim katerauser posted image , objavila link za razvijanje fotografij prek neta in da je ugodno in fajn. A bi lahko še enkrat link nalepla, prosim? Zdaj pa res moram dat fotografije izdelat, ker nismo dali še nobeneuser posted image . Mi sploh nismo tolk pridni za slikat. Kar pozabim.......upam da mi ne bo kdaj žal.

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
6.4.2007 11:13:35   
mojčika
http://www.dt-foto.si/

Na sredi je okence, prenesi programuser posted image

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
6.4.2007 13:37:23   
maychika
eh punce...jaz sem ničkolikokrat spravila mp3 muziko  na cd kot navadno muziko, da mi jo je hifi vrtel, saj ni umetnost, ker ti samo pretvori. itak pa vidiš če deluje, ker tako spraviš veliko manj na cd, kot če je vse v mp3. ti bom poslala mail mojčika...zvečer enkrat...označiš da delaš audio cd in ne data cd in pol ti samo pretvori...aja, povej kateri program za snemanje imaš...

naša je za RD dobila knjigice, didaktične igrače, kake oblekice, nekaj bonov za BC, tisti napihljivi valj in napihljivega konjička...skratka...igrač milijon...aja pa prenosno posteljico in jogi je tudi dobila.

mi smo svinjino že dali...tako malo po malo pa ji ni nič škodilo, pa že kar dolgo nazaj...kuhano šunko je pa jedla ravno prejšnjo nedeljo. ji nisem imela namena dat, pa nam je sama kradla s krožnika in jedla ko ne vem kaj.

danes delam pico...eh kako fino...prej je nisem delala ker nisem znala testa narest, zdaj pa fliknem v kruhomat in mi naredi testo jaz pa samo skupaj pol vržem. mnjam....še kako urco pa bo...

danes je tako lep dan da je kaj. bo treba pol malo ven.

lp

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
6.4.2007 14:08:15   
Marjana77
OJLAPozdravljene.Se vam malo oglasim sedaj, ko Sara spi.Drugače pa sva bili midve danes, že zelo pridni, sva skuhali meso in pobarvali jajčka.Gremo popoldan v mesto po nakupih, in se mi zvečer ziher ne bo dalo še delati vsega tega.Žegen imamo pri nas jutri dopoldan ob deveti uri.Popoldan bomo pa praznovali Sarin roj. dan.In kako ve barvate jajčka? Jaz sem jih letos kar z kupljenimi barvami, drugače jih pa vedno kuham v čebulnih olupih. No lepo se imejte pa se oglasim spet, ko bom imela čas Želim vam vesele in blagoslovljene praznike.Veliko pirhov in trdega hrena!!!!!!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
6.4.2007 16:05:25   
ČebelicaMaja v služb
IZVIRNO SPOROČILO: alička

Mojega dragega kužata Aska ni več. Sem tako žalostna, da mi bo počilo srce. Pa še brez dragega sem, sploh ne vem kako naj mu povem, ko se bova kasneje slišala.

Alička, iz vsega srca sočustvujem s tabo. 15.maja bo eno leto, kar moje 15 letne huskice ni več (naša Hana Ela je bila takrat stara šele en mesec in 2 dni), pa je tako, kot bi bilo včeraj...še vedno mi pridejo solze v oči... sčasoma bo bolje, je pa hudo in brez tega pri teh naših srčkih ne gre...mojo kužo je zadela kap in smo jo morali uspavati...žal...spomini pa ostanejo in živijo z nami. Tudi  moji prijateljici se je pri Malamutu zgodilo enako kot tvojemu Asku, potem je pa posvojila eno zapuščeno huskyco in jo ful ful vzljubila...
Tudi mi bomo imeli še kužka, ful pogrešam sprehode in vse kar spada zraven- še vedno najdemo dlake po stanovanju, pa se jih ful razveselim...kakor, da je Cita še vedno z nami... boli pa vseeno... DRŽI SE!

Krista, jaz fotografije naročam pri HArtlauerju v City Parku v Lj.- lahko jih dobiš po pošti ali jih dvigneš v trgovini, so poceni in ful lepe fotke- po 16 sit: 10*14 -  link: http://www.hartlauer.si/ (poglej pod ePhotoLab)

Mojčika in ostale- kakšno torto ste naredile, da so jo lahko jedli naši malčki- kaj posebnega, al navadno, s smetano in vsem kar paše zraven?

Sicer pa vsem ki ste že praznovali želim vse najboljše in kar se da uživaški prihod v drugo leto svoje starosti!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mene pa ful skrbi, kaj je z našo pediatrinjo... je na bolniški že 2 m in smo spet prestavili naš sistematski pregled, tako, da sploh ne vem kaj naj naredim- ker pa sta še dva druga pediatra na bolniški, jemljejo samo nujne primere... mi pa čakamo in so se nam pojavile neke pikice po ličkih in rokicah, ki sicer ne srbijo (mislim, da je Marelica al pa Maychika enkrat tud pisala o nečem podobnem)- ampak vseeno mislim, da ima alergijo na nekaj... sej bi bilo čudno ker sem jaz astmatik in imam miljon alergij na vse živo (zdej ko sem "stara" je sicer bolje), pa imamo sedaj te pikice že par mesecev...

Skratka s temi zdravniki je res grozno- pediatrinja na bolniški (pa smo sicer ful ful zadovoljni z njo), sem se hotela naročit pri ginekologinji (tudi krasna zdravnica)- je šla v pokoj, drugi, ki so OK, imajo pa vse zasedeno, se hočem naročit na zobarja, je šel med privatnike z astronomskimi cenami- katastrofa, aja- kličem druge zobarje s koncesijo- vse polno... v ZD pa ne grem več, ker se mi je tolk zameril zobar- sem čakala 5 ur, je rekel da je vse OK, potem sem mu pa sama luknjico za popravit pokazala- je pa rekel, ja tole bi pa res lahko popraviliuser posted image

No toliko zaenkrat...me je ful ganila Alička, pa sem se morala oglasit, ker točno vem, kaj preživljaš- v naročju pa mala pikica, ki ne razume, zakaj mami jokauser posted image  user posted image

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
6.4.2007 16:28:05   
alička
Punce hvala vam vsem za spodbudne besede in tolažbo user posted image .
Čebelica Maja tebi hvala se posebaj, sem se ob tvojem postu seveda zjokala, ker najbolj razumeš kako je, ker so spomini še tako sveži.
Sploh tisto, mala pikica v naročju, ki ne zastopi zakaj mami joka...
Hvala, se vam oglasim, še kaj zvečer.

(odgovor članu ČebelicaMaja v služb)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
6.4.2007 18:29:39   
barba
Maychika - pri nas je bla tud pica user posted image

Alička - sočustvujem s teboj. user posted image  Vem kako je izgubiti svojega psa. Jst sem doma imela 2 nemška ovčarja. Prvega so mi zastrupili, ker je hodil k ljubici v vas (star je bil 12 let), drugi je imel pa neko kožno bolezen in smo ga mogli uspavat. user posted image

Jst se morem dons mal pohvalit, čeprov sem crknena še sam za v pojstlo.user posted image  Sem spekla prato (tradicionalna jed v tem koncu), orehovo potico, šunko v testu in pobarvala pirhe.user posted image  
Meta je bla dopoldne dokaj znosna in brez vročine. Pred kakšno uro pa je spet zakuhala. Včeraj sem ji dala svečko pred spanjem, zgleda da bomo dons vajo ponovili. Močno sumim zobke, spodnji dvojki sta čisto beli, zgoraj mi pa ne pusti pogledat. Z nosom nimamo več težav, jemo samo lino variante po flaši, par žlic juhe, skuto in vložene češnje.user posted image  

Zdej morem še kuhno pospravit, možek bo pa Meto porihtal.

goda13 nas bere user posted image user posted image user posted image  ... lohk bi tud kej napisalauser posted image

< Sporočilo je popravil barba -- 6.4.2007 18:30:48 >

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
6.4.2007 21:32:27   
Pokora
Alička moje sožalje ob izgubi pesjana! user posted image  Te ful razumem. Jaz sem še za vsakim pesjanom tulila ko dež! Še ko mi je pol leta umrl zajček, ki sem ga imela 8 let, sem se ornk jokala. Ga prav pogrešam, je bil res prava pokora!

Mojčika mi tudi že ene 14 dni ful zgodaj vstajamo. Prej je vedno spal najmanj do 8h, še raje pa do 9h, potem pa kar na enkrat do pol 7h. Meni je to tu mač zgodi. Tako da ko se zbudi, ga grem iskat in se potem kobaca po moji postelji, jaz pa poležavam. Sej bi vstala, sam kaj ko nimam zobotrebcev zraven postelje, da bi mi oči narazen držal.user posted image
Mojčika a bi te lahko še jaz lepo prosim prosila za te pravljice? Bom čisto zadovoljna če jih dobim maja na srečanju.

Jaz mu svinjine še nisem dala, ampak naš še kaj drugega ne je. Še s5 že od nedelje kregava za vsako žlico. Po eni žlici zapre usta in konec. Dones je v celem dnevu pojedel eno skutko, jogurt in 4 žlice juhice. Potem me pa ponoči meče gor na dve uri da nadoknadi. Sem že kar zgubila upanje da se bom kmalu lahko do sitega naspala. A si morate misliti, da od njegovega rojstva sploh še nisem spala več kot 5 ur v kosu!!! Pa še to je bilo bolj izjemoma!!!

Jaz tudi uporabljam kruhomat za izdelavo testa za pico! Maychika probaj narediti še testo za potico not. Ful je dober. Jaz sem naredila v kruhomatu tudi testo za cimetove rolce in je res fajn. Nobene packarije; zmečeš not, vklopiš in čez dve uri samo ponucaš!

Barba kako se naredi prata? Vem da je iz suhega kruha, pa suhega mesa, pa jajca, samo ni mi pa poznano točno kaj in kako.

Malo pozno, ampak za vse ki še niste pobarvale jajčka, pa jih nameravate, prilagam navodila za barvanje z naravnimi materjali:

1. Jajca dobro operi – lahko tudi z milnico, da odstraniš mastno prevleko, ki preprečuje barvilu, da bi se prijelo na
jajčno lupino.

2. Jajca daj v posodo za kuhanje (v eni plasti) in dodaj toliko vode, da so vsa pokrita.

3. Vodi dodaj žlico kisa, kar bo naredilo barvo močnejšo; vendar pazi, preveč kisa začne topiti jajčno lupino in jo zmehča.

4. Dodaj naravno barvilo. Več ko je barvila, močnejša bo barva.

5. Segrevaj vodo z jajci in barvilom. Ko zavre, zmanjšaj temperaturo in kuhaj še 15 minut.

6. Če želiš še močnejšo barvo pirhov, odstrani jajca iz vode in precedi vodo z barvilom skozi filter za kavo. Če barvila ne prefiltriraš, bo površina jajc lisasta. Položi jajca nazaj v precejeno barvilo in jih čez noč shrani v hladilniku.

Kakšne barve pirhe želiš?

Barva pirhov je odvisna od tega, kaj uporabiš kot barvilo:

rumena
pomarančna ali limonina lupina ali korenje ali zmleta kumina ali kurkuma ali žafranika

oranžna
veliko suhe lupine rumene čebule

rožnata
sok rdeče pese ali brusnice ali maline ali
rdeče grozdje ali šipek ali rdeči ribez

rdeče rjava
veliko suhe lupine rdeče čebule

svetlo vijolična
cvetovi vijolic ali sok rdeče grenivke

modro vijolična
malo suhe lupine rdeče čebule ali črni ribez

modra
borovnice ali sesekljani listi rdečega zelja
– to barvilo deluje le hladno

zelena
špinačni listi ali listi kopriv ali kislice

rjava
močna kava ali črne lupine orehov

siva
zdrobljena hrastova skorja

črno rjava
pravi črni čaj

Lahko preizkusiš tudi različne kombinacije barvil in opazuješ, kakšne barve nastanejo.

Sveže ali zmrznjene plodove (borovnice, maline, višnje) lahko uporabiš tudi kot barvice in z njimi "rišeš" po jajcih.

Barve bodo lepše, če barvaš jajca z belo lupino.

Jaz jih sicer načeloma ne barvam, mi je pa tole zanimivo, pa bom po mojem probala.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3588
6.4.2007 21:54:15   
alička
Barba, res nisi vedela, da sta rojeni na isti dan? Ko sem se vam priključila, se enkrat napisala, pa si verjetno spregledala user posted image .
Marelica, tricikel je zakon, naša sedi v njem ko na trronu in gleda levo desno, če jo vsi vidijo, pol pa malo muziko prižge, da jo še slišijouser posted image , nogice da pa najraje na sprednje kolo, da fino bremza user posted image .
2mak, moj nick je pomanjševalnica mojega imena (Alja), ena sodelavka me tako kliče, sem pa tudi Aljica, pa Aliček, pa Ajla, pa vse živo sam Alja ne prav dostikrat (v službi namreč), pa nisem ravno med najmlajšimi , sem pa definitivno med največjimi, pa verjetno najbolj prijaznimi do vseh user posted image , od tu verjetno vse te pomanjševalnice. Tudi naš tricikel ima štango za peljat, nisem še prav vešča šofiranja, ampak kar gre...stresla je še nisem! Zapeljat na pločnik pa ne znam, zato jo zaenkrat skupaj s triciklom raje dvignem.
Mojčika, tudi moja pupa je zgodnja ptička...najkasneje ob 7h je pokonc, pa če gre spat ob 19,20 ali 21h.user posted image

Živa je svinjino že jedla, ko smo ji dali faširano meso (mešano), pa ni bilo nobene reakcije.

Pokora tole za pirhke je pa zanimivo, vendar jaz letos ne bom delala nič, nimam volje, pa še sami sva, v ponedeljek pa ima tako rojstni dan.

user posted image  Lahko noč  

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 3589
6.4.2007 21:56:15   
Krista28
Pokora, dokler boš tako pogosto dojila ponoči, on dnevne hrane ne rabi toliko. Tako je bilo pri kolegici. Ko mu je ukinjala nočno dojenje (omejila na 1x na noč) je začel podnevi lepše jesti. Verjetno ne gre brez joka, ampak saj ga ne pustiš samega ampak mu daš vodo ali čaj, pa tolažbo.

Hvala za ideje za barvanje pirhov. Mi jih bomo delal s čebuline lupine pa pravega čaja. So pa malčki danes v vrtcu tudi barvali pirhe: skuhal jajca v čebuli, potem pa s palčkami za ušesa naredili razne črte (palčko pomočiš v razredčeni kislini/ful blagi in rišeš po jajcih).

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
6.4.2007 22:36:23   
Pokora
Krista jaz sem imela že 100x namen zmanjšati tole nočno dojenje, samo Nik totalno znori če ne dobi joške. Potem ga pa 2 uri ne pomirim - tako je bilo včeraj. Sem zjutraj čisto povožena, tako da po eni strani mi je lažje dati mu joško, poje itak v parih minutah, pa spimo naprej. Samo predno bom šla v službo, bo pa definitivno treba to omejit! Sej sploh ne bopm mogla razmišljat če ne bom naspana. Pa še, ker se še toliko doji, tudi premalo pridobiva na teži ker ne dobiva več dovolj hranilnih snovi, pa vitaminov in ostalega. Me pa že kar mori tole vse skupajuser posted image

A tako mičkeni kot je Kristjan so že barvali pirhe v vrtcu? Dobre so tele vzgojiteljice! So definitivno čisto premalo plačane glede na vse. So vrtci dragi kot user posted image , a ena varuhinja ima tako ubogo plačo, da se po mojem vsak mesec kar zjoka, ko dobi colngo.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
6.4.2007 22:38:44   
eya
Krista, to kar so delali v vrtcu je tudi fajn ideja, doma lahko uporabimo kar kis, po moje bi šlo. Sicer pa imamo mi namen stiroporna jajca malo pobarvat s prstnimi barvami, bomo videli, kaj bo ratalo.

Alička, oprosti, če sem preveč radovedna (lahko me tudi gladko ignorirašuser posted image ), ampak še nikoli nisem slišala, da bi se psu želodec obrnil. Ali veš zaradi česa pride do tega? Sicer pa je tudi naša psička stara 15 let in me je strah dneva, ko bomo ostali brez nje. Je pa fuuuul navezana name (in jaz nanjo), kot moja senca je in bom tudi jaz jokala kot dež za njo. No, je pa veterinarka rekla pred kakim letom, da bo lahko živela tudi še 5 letuser posted image , če ne pride kaj nepredvidenega vmes.

Prato pa dela tudi moja tašča, je tudi sicer iz Gorenjske. Vem, da je iz kruha, šunke, klobas, ful jajc in čebule. Seveda mora biti kombinacija prava. Barba, ti si bila pa res pridna danes. A si imela varstvo za tamalo? No, v vsakem primeru user posted image user posted image user posted image  Upam, da bo jutri Meta že kot nova. Naš mali ima tudi vročino, po moje bodo tudi zobki krivi.

Mojčika velja glede pravljic, prinesi jih na srečanje, CDje pa tud dobiš nazaj. A vidiš, si nam ponudila prst, pa smo zagrabile celo roko user posted image

Pokora, sočustvujem s tabo glede neprespanih noči, to je pa res kriza. Upam, da boste kmalu našli rešitevuser posted image  Ne vem, če ste to že poskusili, da bi mu dal očka ponoči čaj, ti bi pa v drugi sobi spala, podojila bi ga pa recimo samo 1x? Gotovo pa bi rabili par noči, da bi se tega navadil. Kaj pa pediatrinja pravi, glede tega, datako malo GH poje?

Lepo spite!

< Sporočilo je popravil eya -- 6.4.2007 22:41:00 >

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
6.4.2007 22:46:38   
maychika
IZVIRNO SPOROČILO: barba

Maychika - pri nas je bla tud pica user posted image

grem stavit da boljša kot pri nas...našo je vedno treba rezat z motorno žago. ne vem zakaj se mi spodaj testo tako zapeče, da je čisto trdo (pa ni črno ali kaj, ampak spodnja plast testa je trda ko beton), zgoraj pa ni do konca pečeno....halooo...kolk sem slab picopek...prosim...nasvete za naslednjič...kaj naj naredim da bo bolje (ne mi rečt naj naročim...hi hi)

uau prato si spekla. sem jo enkrat probala, pa je bla kar v redu, sam nimam pojma kako se naredi...
no...uau je tudi še za vse druge izdelke, samo prata me jenajbolj fascinirala.

tudi sama se bojim dne ko bova začeli vstajati takooo zgodaj...zadnje čase prakticiramo vstajanje ob pol desetih. seveda na račun večernega miru, saj hodi spat pozno pozno...

ja tole za pirhe je zanimivo...mogoče pa celo kdaj uvedemo velikonočne pirhe...do zdaj jih nismo delali...

lepo bodite...tia spi, moža je zmanjkalo itak še preden je tio zmanjkalo, zdaj pa grem še jaz, da se do jutra naspim...

lahko noč

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
6.4.2007 22:59:19   
Krista28
user posted image user posted image  Pokora, naš je bil bolj za zgago tam. To je vrtec, kjer je 9 otrok, od tega so 4 majčkeni - jasli, in ostali veliki, ki so barvali pirhe. Imajo 2 vzgojiteljci. Najprej so bili ločeni, ko pa so se naspali pa so bili skupaj. Dva sta še spala, Kristjan pa je dons prej vstal, pol je pa jajca po mizi loviluser posted image  (sem ga gledala čez okno).

Aja, dopoldne sem bla pa kar povožena.....ma baje je bil kar v redu. user posted image je samo ko je hotel bit v naročju, pa ga je potem zamotila. Baje da tud ni bilo posebnih problemov za zaspat, edino kake pol ure se je prehmal zbudu. Jer pa zajokal ko me je zagledal, pa se je potem hitro pomiril. Popoldne je bil pa priden.

Pokora, da ne boš mislila da ti kaj pametujem glede dojenja. Vsak user posted image  je drugačen. Pri nas smo tud enkrat pri 7m tako naredl kot je pisala Eya, sam takrat še niso imeli tako močne volje kot zdaj. Jokal je eno uro in pol, ampak naslednjo noč že nič več (samo zbudil se je za dudo), tretjo noč pa ni več silil v dojenje (prsa).

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 6.4.2007 23:06:53 >

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
7.4.2007 0:43:00   
alička
no jaz pa ne morem spat, pa spet tukaj gor visim in berem tisto kar je novega...
Eya , pa ni tako redka bolezen sploh je značilna za velike pasme. mi pa je vceraj vet. povedal, da tudi pri malih ni redka, reče pa se ji zasuk želodca. Celo življenje smo ga pazili, da ni tekal po jedi, ali skakal... pa je vseeno prišlo do tega user posted image , s tem da včeraj sploh ni jede,l niti na sprehodu ni hodil brez vrvice, torej ni letal ali skakal, tako da si že od včeraj razbijam glavo, kako jo do tega sploh prišlo. Je pa tudi njegova "sestrica", no ni bila iz istega legla, umrla zaradi tega.

http://www.pesjanar.si/index.php/2006/78

Joj, zdaj pa že težim!

Še enkrat lahko noč!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
7.4.2007 7:53:46   
flecker1

Pozdravljeni!

Pošiljam vam  zajčka, ki rad barva jajčka,
eno pišče, ki hren išče
in kuharico lisico, da vam speče orehovo potico.

Ker imate zdaj pomoč,
v miru in harmoniji uživajte Veliko noč!

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 7.4.2007 8:00:38 >

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
7.4.2007 7:56:47   
flecker1
Joj mi ne uspe prilepit smeška, zajčka, pišče in kuharico lisico user posted image
Mi gremo kmal po nakupih nato gremo v mb k staršem na obisk. Se kaj beremo
Mojčika lep avatar imaš, MM je ljubka user posted image

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 7.4.2007 7:57:23 >

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
7.4.2007 8:31:40   
mojčika
Dobro jutro, hvala flecker, sem morala malo zamenjat, pa sta mi včeraj MM in naš 12-letni mačkon naredila celo veselje pred blokom, joj so se ljudje smejali, eden je bolj cvilil kot drug...Večje slike so v albumu...user posted image res sta sladka...

Za pravljice ni problem, CD-je mi ne rabite vračat, bo to malo darilce za RD, imamo pa še vsaj 15 Nodijev in 10 Frančkov, če bi katera user posted image , pa ene 4 telebajske, v slo se jih težje dobi...

Zdaj pa iščem Barbapapo, se mi je tako zaluštalo malo spominov na otroštvo, to so bili naši Telebajski, a neuser posted image

Mi pa malo driskamo, sumim pomarančni sok, prvič pri 9-ih mesecih je dobila vneto rito, zdaj pa drisko, tako da ga bo dobila le sem in tja kako žličko pri kosilu, me pa še ni strah, ker je samo za zajtrk zvrnila flašo čaja, odkar pije sama, spije precej večuser posted image

Zjutraj smo zaradi odeje na oknu potegnili do 7.00, me je pa prav groza, sem bila zvečer tako utrujena, šla sem spat ob 23-ih in MM pustila v svoji posteljici, zjutraj se je znašla pri meni, nimam pojma, kdaj sem vstala in jo dala k sebi, prav grozljivouser posted image

Tako se pa imata rada moja sončka, sicer pa imam še dvauser posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 7.4.2007 8:35:36 >

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
7.4.2007 8:46:26   
alička
Mojčika, lep mačkon, pa da je že 12 let star? MM je pa itak vedno sladka ko bombonček. Sem te že hotela vprašat, kako ji sušiš laske, ali že uporabita fen? Žiži je vedno bolj dolgolasa in že kar traja, da ji posušim lase (z brisačko in krtačko). Ampak fena bi se pa bali tele naši pikci, a?

Tudi midve sva auf že od 6.30, sva se še malo crkljali v postelji, zdaj pa pereva pospravljava...pol pa na sončka. Čimprej!

< Sporočilo je popravil alička -- 7.4.2007 8:47:59 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
7.4.2007 8:57:22   
mojčika
alička, mi se ga nič ne bojimo, fenamo pa že od 4. meseca naprej, kaj pa bi sicer, ko je toliko las, če je 6x že ne bi postrigla, bi ornh repke delaliuser posted image

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
DOGODKI za OTROKE v AVGUSTU 2025
Pripravili smo izbor dogodkov za otroke, ki se bodo odvijali v avgustu – kulturne delavnice, ustvarjalni tabori, počitni...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?