|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vneta ritka
16.5.2007 21:30:18   
annie17
Pozdravljene mamice in atiji!

Nas mali user posted image ima cedalje bolj vneto ritko. Patronazna mi je svetovala, da naj 3 dni mazem z Daktarinom. Sicer je bilo malo bolje, a jaz temu ne bi rekla, da sem resila problem. Sem zamenjala tudi kremico. Nic bolje ni bilo. Mislim pa, da ni problem v kremi, ker so vse mastne in ne bodo resile problema. Moja tasca je rekla naj poskusim s pudrom, kar tudi sem, a se mi zdi, da je se slabse. Zdaj sem si nabavila se Bepanthen (roza) in bomo videli, kaj bo.

Me pa vsekakor zanima, kake so vase izkusnje priporocila.






Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vneta ritka
16.5.2007 21:32:56   
Anonimen
Za vneto ritko je dobra praška pasta. Kupiš jo v lekarni.
Če pa ima  zraven pikice pa Canasten+ribodermin, ker fajn zaščito naredi.

(odgovor članu annie17)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vneta ritka
16.5.2007 21:36:05   
eya
Nam je vedno pomagal bepanthen. Ritko umivaj z vodo, jo fajn popivnaj in osuši, še najbolje s fenom, potem pa na debelo namaži z Bepanthenom. lahko je tudi alergija na kako kemikalijo iz plenice, tako da če se bo ponavljalo, zamenjaj plenice.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vneta ritka
16.5.2007 21:37:00   
Peli
Najbolje je da maš otroka mal odvidga, da se rita fino posuši, če so ranice rito umivaj z vodo ne z robčki, potem pa praško pasto. Če pa ma glivice pa tako kot je pisala ninny.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vneta ritka
16.5.2007 21:53:04   
jooly
Praška pasta!!! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vneta ritka
16.5.2007 22:08:55   
barbi007
Sušenje ritke s fenom preveč izsuši kožo, kot drugo pa pospešuje nastanek glivic (ko je toplo, se glivice množijo). Mi smo vneto rito mazali s Canestenom, ki je zelo pomagal našemu malemu.

lp

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vneta ritka
16.5.2007 22:30:42   
kamy
Evo odgovor s prve roke, ker imam jaz z mojo user posted image  sedaj tudi te probleme in zadeva deluje!!! Nič ni pomagalo ne fen, ne razna maziva razen canestena, pa se  je zgodba zelo hitro ponovila! Ker nisem več poslušala nikogar in zadevo vzela v svoje roke je delovalo. Šla sem kupit baby puder ( v prahu) kar v DM in zadelo pričela zvečer! Po kopanju sem ji rito popivnala (nič drgnila) s pleničko, nato sem ji spodaj podložila drugo pleničko (suho in čisto) in rito poštupala s pudrom ter z rahlim dotikom s pleničko obrisala rito.Ja osušila sem jo s pudrom. Namazala sem jo še s canastenom in zapopala plenico! Ko so glivice oz. vnetje izginilo (pribl.3-4dni) sem prakticiranje s pudrom še nadaljevala in še vedno nadaljujem, ker od takrat še ni imela nobenega vnetja!user posted image user posted image user posted image Canesten sem po 7dneh opustila, ker pravijo, da je to zdravilo in naj ga ne bi predolgo uporabljal! Uporabljam pa hladilno mazilo od galenskih lab.

Veliko sreče in lepih trenutkov s user posted image  pa čim manj vnetij ti želim!

LP,K

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vneta ritka
16.5.2007 23:17:49   
simanej
Lep pozdrav, smo poskusili nešteto krem pa ni nič pomagalo razem garamicina se dobi na recept . Potem smo zamenjali pleničke in je teževa čez noč izginila in našli čudežno kremo za ritko od Welede in težev že kar nekaj časa ni. Upam ,da ti bo uspelo čim prej rešiti to težavo. Vredu pa je tudi praška pasta.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vneta ritka
16.5.2007 23:26:19   
Marogica
BebiVal, Mariborske lekarne. Canesteen je za glivična obolenja. Vsako vnetje ritice pa to ni, včasih je samo blato "premočno". Bepantheb je nula proti BebiValu. ENkrat do dvakrat namažeš (pri hudem vnetju) in je ritica kot nova. Ponavadi je že enkrat dovolj.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu simanej)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vneta ritka
17.5.2007 7:49:34   
asso
Sedaj si dobila milijon nasvetov in kaj sedaj. Nič. Začni od začetka in poskusi od ene do druge kreme, da vidiš kaj tvoji ugaja. Vsako kremo uporabljaj ene tri dni in če ni nič boljše menjaj oziroma če vidiš takojšnjo reakcijo, da je slabše takoj menjaj. Mi smo porabli celo premoženje za kreme...
Naša je imela tudi zelo občutljivo ritko in da je prišla k sebi sem potrebovala tri mesece. Ja točno prve tri mesece pa še kaj.
Poskusla sem vse živo... Dobesedno vse živo, vse možne kreme. Na koncu sem ugotovila, da če so glivice obvezno Canesten 3 do 4 x na dan, pred tem ritko dobro sprat - super je hrastovo lubje, ker tudi vnetje suši - blaži. Res vedno, ko je imela fajn vneto sem uporabljala za umivanje hrastovo lubje. Ritko samo z vodo umit oz. s hrastovim lubjem - nič z mili... dobro osušit tudi s fenom - tudi pediatri in patronažne priporočajo in ne da povzroča glivice (mokro okolje povzroča glivice). Poskusiš z roko, ko je čisto gladka suha namažeš s Canestenom, da dobro vpije (ni treba na debelo), čez na tanko s hladilnim mazilom (tudi na tanko) in plenico. Pri vnetih ritkah je pomembno pogosto previjanje, čim se polula oz. pokaka treba menjat pleničko, umit z vodo, fajn posušit in namazat.
Jaz sem poskusla od praške paste, bebivala... res vse kar obstaja na tržišču... v večini primerov je bilo stanje še slabše.
Na koncu sem ugotovila, da je najboljša (vsaj za nas) krema A-derma Dermalibour - irritated skins to je bilo priporočilo pediatrinje. Ta krema res hitro posuši vnetje. Pa tudi kesnejša ugotovljena krema, ki je zelo OK je od Mustele STELACTIV obe se dobi v lekarni. To drugo sem začela uporabljati sedaj pri 7 mesecih, ker se vnetja še vedno ponavljajo. Bolj poredko, ampak občasno vseeno.
No, prvo vnetje smo rešli predvsem s kremo Fucidin, ki se jo dobi samo na recept, ker je antibiotična krema in se jo uporablja zelo previdno, le ena 2 nanosa. Po njej je takoj boljše.
Sedaj za vsakodnevno nego ritke uporabljam preprosto lekarniško kremo sestavljeno iz 85% belobaze in 15% olivnega olja tudi priporočilo pediatrinje oz. dobim jo celo na recept. Ta ji res najbolj ugaja. Če se pojavi slučajno vnetje uporabim še Canesten pa one dve kremi, ki sem prej napisala.
Pa še to: Canesten je potrebno mazati tudi, ko glivice izgineje še nekje en teden. Čisto na tanko 2x na dan, ker če ne se glivice ponovijo. Nič ne škodi ritki. Jaz sem jo skoraj non stop uporabljala 3 mesece. Smo imela stanja izboljšave, dva dni je bila ritka OK, nato se je vse ponovilo. Glivice so zelo trdovratne in verjami, da vem, ker smo z našo ta drugo imeli res vneto ritko...

< Sporočilo je popravil asso -- 17.5.2007 7:54:07 >


_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vneta ritka
17.5.2007 8:00:29   
madela
Tudi mi smo imeli težave z ritko,pa sem mazala z nevem kolikimi kremami,pa je pomagalo,ampak čez kaki dan je bilo spet enako-rdeča ritka. Zdravnica mi je svetovala,naj ne uporabljam teh odišavljenih robčkov za čiščenje ritke in naj kupim tiste za enkratno uporabo,ki jih zmočiš z navadno vodo. Pri nas je 100% pomagalo samo to in nikoli več nismo imeli vnetja. Pa tud vse kreme sem dala vstran,ker mu niso odgovarjale.
Poskusi mu ritko umivat samo z vodo,pa boš po enem dnevu videla,če je kaj bolje.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vneta ritka
17.5.2007 11:38:14   
živa
Krema za vneto ritko, Lekarna Šentvid (v Ljubljani) user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vneta ritka
17.5.2007 16:23:26   
malička
ojla še moj navet, tudi naša je imela skoraj dva meseca zelo vneto ritko zaradi tistih vrečk za urin ki so ji limali v bolnici gor, pa ni pomagal niti daktarin nobena kremiica ampak suha ritka torej brezvsake kremice in pogosto previjanje tudi na 1 uro če treba in je pomagalo edino to danes je ritka zdrava pa se ne mažemo z nobeno kremo, baje bi naj hrastovo lubje pomagalo ampak nam ni pomagalo čisto nič razen suhe ritke brez kreme

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vneta ritka
17.5.2007 17:39:50   
annie17
Ogromno nasvetov, res ne vem kje zacet.
No, povejte mi za Canasten. To sem tudi jaz uporabljala med nosecnostjo pri glivicah. A je to ista kremica?
Javite, pa bom nato probala se s tem.

Hvala.

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vneta ritka
17.5.2007 17:52:54   
madela
Ja ista kremica je. Res zelo pomaga,sam še vseeno poskusi ritko umivat samo z vodo in ne z temi odišavljenimi robčki.Lahko,da je alergija kot pri našem.
Čimprej si pozdravite ritko.

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vneta ritka
17.5.2007 21:23:21   
Naja30
Se strinjam, da ritko umivaš z vodo. Naša tamala od rojstva do cca 4.meseca ni imela težav ne s plenicami ne z vlažnimi robčki, potem pa je imela na enkrat grozno vneto ritko. Ni pomagalo nič, ne praška, ne bepanthen, ne ribje mazilo, nič! Ko pa sem jo nekaj dni umivala samo z vodo, je bilo bolje.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vneta ritka
17.5.2007 21:25:23   
zungi
IZVIRNO SPOROČILO: jooly

Praška pasta!!! user posted image user posted image user posted image


Ja Praška pasta. user posted image

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vneta ritka
18.5.2007 13:56:23   
Mateja82
Naši je najbolj pomagala praška pasta  ali pa  krema Bepanthen PLUS .
Drugače pa je najboljš ritko umivat z vodo in fajn posušit, prezračit pa namazat.

< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 18.5.2007 13:59:52 >


_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu zungi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vneta ritka
18.5.2007 21:00:14   
annie17
Mi mamo glivice, zato se bom lotila kar pudra in Canestena. Bomo videli.
Samo, ali lahko Canesten uporabljam pri vsakem previjanju? To bom le gledala, da ne bom uporabljala vec kot sedem dni!

LP

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vneta ritka
18.5.2007 21:12:42   
NRMM
Pri glivicah smo uporabljali daktarin in praško pasto,super stvar res.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




tuširanje
tanjusi

Kdaj oz. kako pogosto se tuširate?

zjutraj (11%)

zvečer (64%)

zjutraj in zvečer (9%)

3x na teden (11%)

redko (4%)


Število vseh glasov: 454

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!