|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
8.6.2007 17:48:36   
dulcinea
Gina, saj učiteljice kritiziramo predloge, samo uni bodo svoje tupili in to naredili. Briga jih naše mnenje. Jaz bi vse "strokovnjake" dala samo za en mesec v razred... Upam, da bo tole res prišlo v Preverjeno ali Tednik ali pa še najbolje v Trenja. Če pomislim, da smo mi imeli ulomke v 6.razredu, zdaj pa jih začnemo jemati že v 4. razredu, ko otroci 3 leta mlajši... haloooooooooo

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
9.6.2007 13:38:08   
Gina
Dulcineja, decimalke bodo v tretjem! Naša učiteljica za mat pravi, da jih v šestem otroci težko dojemajo, pa imajo samo desetiške decimalke.
Bom pa napisala, kaj konkretno se spreminja, oz. dala linke od reči naprej, ker očitno niti učiteljice niste seznanjene s tem, kaj konkretno se dogaja okoli sprememb, ne le pri UN, tudi v novem ZOFVI-ju in Zakonu o šolstvu. Pri nas nam ni nihče povedal, sem morala sama izvohat in obvestit osebno učiteljice, pa nisem zastopnik SVIZA, samo naša svizovka je nesposobna. Imate tudi pri vsa take predstavnike? ali veste, da so bile vse zbornice, od pedagoške, do sviza, od vzgojiteljske, do ravnateljske...ravno tako vsi ostali delavci v vzgoji in izobraževanju, pa v kateremkoli združenju že PROTI SPREMEMBAM. In vse so povozili. Vlada ni upoštevala niti enega samega predloga kogarkoli. Vseeno jim je, peljejo svoje. ...žal na račun otrok.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
9.6.2007 19:05:22   
Serendipity
...Sprašujem pa namreč zato, ker ima moj Jan cvek pri angleščini (še vedno upam, da ga bo do konca konference popravil, pa čeprav imajo vmes še Šolo v naravi oz. Kolonijo)... [/quote by Kerensa]

Kar se tiče negativne ocene (poučujem angleščino na OŠ in se srečujem s podobnimi primeri tudi sama) - se ne da zmeniti z učiteljico/učiteljem, da bi pripravila vprašanja na nivoju minimalnih standardov, na katera bi se pripravil (s pomočjo specialne pedagoginje in tebe)?
Kolikor vem, imajo ponavadi ti otroci določeno število ur s specialno pedagoginjo, ki jo posvečajo podobnim problemom. Pred kratkim sem imela podoben primer in se je fant lepo naučil in dobil zelo lepo zadostno oceno, kasneje (čez kak teden) sem še malo pretipala stanje, ko smo ponavljali in je njegovo znanje še vedno bilo prisotno... Tako da ni bil goli piflaraj in le boj za oceno. Pač lažje si je približal snov na ta način. Ampak je odvisno od posameznika.
No, samo predlog... user posted image

LP, J

< Sporočilo je popravil Jasnaa -- 9.6.2007 19:07:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
12.6.2007 16:20:53   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Slabo mi je ob misli, kaj si "strokovnjaki" na Ministrstvu dovolijo. Že tako je šolstvo v razsulu, čeprav si večina učiteljev resnično trudi po najboljših močeh, ampak če na Ministrstvu in raznoraznih zavodih nimajo stika z realnostjo, nobenega posluha za potrebe otrok, staršev in učiteljev, res ne vem, koliko časa še, preden se bo celotni sistem sesul. Že pri devetletki je bilo narejenih ogromno napak, to zdaj na horuk uvajanje sprememb pa je sramotno.

Bom posredovala naprej.

(odgovor članu Serendipity)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
12.6.2007 22:16:31   
purple
Že zdaj je devetletka težja od osemletke! To vidim,ker spremljam razliko istih razredov.Mislim, da bi se tudi starši pridružili peticiji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
19.6.2007 7:42:00   
tinita
Ali ima katera od vas možnost čimprej (že danes) seznanit tudi katerega od poslancev, poslank v državnem zboru, ki pokriva področje šolstva? Mislim, da ne bi bilo slabo, saj bodo te dni obravnavali Zakon o Osnovni šoli.
Tinita

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
19.6.2007 7:49:58   
mika
ker očitno niti učiteljice niste seznanjene s tem, kaj konkretno se dogaja okoli sprememb,


drži, žal. moj mož uči športno vzgojo na oš in pri njih sploh ni govora o kakšnih spremembahuser posted image .


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
19.6.2007 8:43:48   
tinita
Verjamem. O zakonu o Osnovni šoli bodo odločali (žal) poslanci. Zato bi si bilo potrebno čim prej obrniti na njih.
Tinita

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
20.6.2007 7:14:34   
mika
včeraj je mož videl obvestilo o spremembi načrtov na oglasni deski. noben o tem ne govori, nikogar ne zanima. ker je konec šolskega leta imajo učitelji ogromno dela in nimajo časa debatirat o drugi zadevah, kot o zaključku šole.

očitno se trenutne situacije zavedajo tudi na ministrstvuuser posted image in bodo lažje uvedli spremembe, saj se bodo le redki pritoževali.

(odgovor članu tinita)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
20.6.2007 9:25:01   
nejcko
Točno tako. Tisti gor že vedo izbrati pravi trenutek in način, kako nas žejne prpeljati čez vodo: tik pred koncem šolskega leta, ko je po šolah norišnica, študijske skupine pa so se odvijale preko spleta, kar je za odgovorne veliko lažji način, saj ni potrebno ljudem pri tem gledati v oči. Fej jih bodi!

So pa nekateri učitelji pozivali učitelje preko Šolskih razgledov, da naj se združijo v boju zoper šolsko reformo ad hoc. Odziv verjetno ni (bil) prav velik, zakaj, pa vemo vsi.

Prišel je trenutek začetka konca javnega šolstva. Žal se Slovenci vsega tega premalo zavedamo, ker smo zaslepljeni zgolj in samo z neko idilično podobo turbo kapitalizma in egoizma.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
20.6.2007 19:54:22   
Gina
Tinita, najbrž še zelo verjameš v pravični sistem, ti bom razložila, kako to gre....
Ljudstvo voli na volitvah. Zmaga neka stranka. Ta stranka dobi največ sedežev v parlamentu. Ker skoraj nikoli to še ne predstavlja večine, gredo v "koalicijo", kar v praksi pomeni partnerstvo. Vladajoča stranka ponudi drugi stranki določene ugodnosti, v zameno za glasove pri parlamentarnih odločitvah. itak so si stranke v koaliciji ponavadi tudi nekoliko podobne v mišljenju. Najpomembnejše je, da imajo večino v parlamentu. Seveda ima vladajoča stranka tudi največ ministrskih stolčkov. Se ne spomnim, da bi bila kakšna vlada, ki ne bi imela stolčka ministra za šolstvo. Tudi zdaj je tako. minister za šolstvo predlaga spremembe - ker so se njegovi ljudje spomnili nekaj spremeniti. Seveda ti ljudje to spremenijo, dajo predlog v parlament - tam pa se lahko nekdo iz druge stranke še tako pritožuje, nima veze - ONI IMAJO VEČINO - zakon bo sprejet v vsakem primeru. V preteklosti so se vlade še malo sekirale, če je kdo proti, zdajšnja vlada pa popolnoma nič. Briga jih, ker so monopolisti, brez občutka za to, da je še kdo drugače misleč na tej zemlji. Oni so bogovi. Sprejeli bodo svoje. V 14. dneh ponavadi in čez trupla. Taka je praksa zadnjih nekaj let. Tako da....v parlamentu je vsem jasno, kaj se sprejema. Sprejema se ZOFVI, sprejema se zakon o OŠ, sprejemajo se novi UN....vsi to vedo In sprejeti bodo. Ni druge šanse. Za ugodnosti in ministrske stolčke so prodali svoje glasove. Tak je "dil". Povsod je tako, samo ni povsod tako zelo čez trupla. Brigajo jih otroci. Edina možnost je še referendum, to je edina in izključna možnost. Žal, žal, žal.

(odgovor članu tinita)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
20.6.2007 23:57:11   
Baldi
Pa to je noro, nouser posted image  

Sem zadnjič slučajno odprl novice na "rtv slo" in prebral tudi komentarje na temo http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=144531 

Gina, a si tudi tam ti komentirala (glej komentar mike29), ali je nekdo samo skopiral tvoj post. 

Mi je bilo že čudno, da na RR ni govora o teh spremembah, pa sem danes po slučaju našel tole temo.
Tako kot že nekaj ostalih, tudi mene zanima, kako prispevati v boju poti obetanim spremebam???...in še enkrat, kaj narediti, da se bo glas nestrinjanja in nasprotovanja spremembam RES slišal?

Mogoče bi bilo na začetku fino, če bi o tem vedelo več pripadnikov RR-a. Moderatorji, dajte to temo še kam drugam na vidno mesto, pa naj tam še utripa, al kaj podobnega...in naj se za začetek čim več ljudi seznani z temi norimi spremembami....mogoče na čvek, ali pa še kam!!! Meni se zdi, da je ta forum premalo bran.

Punce, vsaka čast za truduser posted image


< Sporočilo je popravil Baldi -- 21.6.2007 0:05:40 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
21.6.2007 11:28:12   
Katrin
Naš šolski kolektiv se je odločil za odprto pismo javnosti, ki bo objavljen v naslednjih dneh user posted image

Če bi nas posnemal še kak drug šolski kolektiv in morda celo starši, bi pa mogoče uspelo! Vsaj poskusimo lahko!

lp

PS: Baldi, tvojo željo bom prenesla na Admin user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
21.6.2007 12:23:04   
Urša
Ja, res so nori! Ne vem kaj hočejo naredit iz otrok?! Robote? Letos sem učila v 2. razredu-toliko snovi, da smo jo komaj uspeli predelat, utrjena pa niti slučajno ni! user posted image user posted image user posted image  In če bi dodali še kaj več? user posted image user posted image user posted image  Pa saj niso normalni! Na študijski skupini sodelujem in tudi berem komentarje-vsi so striktno proti takšni prenovi! Tudi jaz sem mnenja naj gre tisti Zverjasec v razred za en mesec in naj zrealizira kar je načrtovanega, utrdi, preveri in oceni, pa bo videl!user posted image  

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
21.6.2007 13:23:34   
F*S*M
Punce sama nisem učiteljica sem pa ravno včeraj govorila z učiteljico ki je učila že takrat ko sem jaz hodila v šolo in je rekla da zopet pričakujejo nove učbenike, zopet bo presedela cele dneve za mizo pri pripravljanju novih učnih listov in njenih priprav, sama pravi da to kar je sedaj ni bilo še nikoli, in je rekla da ko je nas učila da ni bilo toliko dela in tudi učiteljice so si med seboj pomagale in so skupaj stopili ko je bilo kaj narobe, sedaj pa samo še polena dobivajo pod noge, je rekla če bi bila mlajša bi šla kr nekam drugam.

_____________________________

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
21.6.2007 19:50:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Še dobro, da sem se odpovedala karieri v šolstvu, ker bi drugače živčnega fasala.user posted image user posted image user posted image
Imam pa bližnja srečanja s šolniki in vas razumem.
.


Se kar pod to podpišem.

Se spomnim, ko sem študirala, se je pripravljala bela knjiga (pri nastanku sem tudi sodelovala) in tudi izšla. Takrat je vsa strokovna javnost zatrjevala, da se učni načrti za 9-letko spploh ne bodo razlikovali od tistih za 8-letko, samo raztegnili se bodo na 9 let. Ja, seveda... Že takrat mi je smrdelo. Potem sem ugotovila (pri uvajanju 9-letke), da temu ni tako in sedaj UN še trpajo. Saj se bo pa ubogim piščančkom že v OŠ sfuznilo. Vsi pa vemo, da nivo znanja pri posameznikih upada. Enako kvaliteta znanja. Zaradi tega njihovega "prepucavanja" in širjenja UN. Že tako ali tako pa ima večina tistih, ki so zaključili 9-letko pri vstopu v SŠ težave, ker didaktične prenove SŠ programov ni bilo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
21.6.2007 23:05:24   
Gina
Baldi, jaz nisem vedela, da so me tolikokrat kopirali po internetu, očitno je rr zelo obiskan. Kroži moj post vsepovsod. Je pa tako, da pišem tako tipično, da me ni tako težko spoznati, četudi ne bi bilo direkt kopirano. Sem pa vesela, da je vsaj šlo naprej. Vendar če sodiš po odgovorih, ljudi malo sicer zanima, nekatere pa popolnoma nič, največji problem pa je, ker ne vedo, kako naj sploh sodelujejo. po moje je itak edina rešitev v referendumu in takrat morajo ljudje vedeti, kaj se dogaja in kaj hočejo obkrožiti, če bo do tega prišlo. Referendum je edina možnost, kajti tukaj v nobenem drugem primeru ne more zmagati zdrava pamet, da se zofvi in učni načrti, kot so sedaj ponujeni ne bi sprejeli. Ni šanse, glede na zakon povprečja, ko se niti enkrat samkrat še ni zgodilo, da bi vlada hotela kaj popustiti, sklepati kompromise... Naša vlada sprejme vse ne glede na mnenje širših množic, če pa kdo kaj tuli, pa ne slišijo popolnoma nič. Najbolj nesramno in podlo pa se mi zdi, da v javnosti rečejo, da smo učitelji bili seznanjeni s spremebami že od jeseni....to ni res, nismo bili, spreminjalo se je kompletno mimo nas, kot da lahko nek strokovnjak, ki ne dela drugega kot se bubi v svoj predmet, sploh ima kaj pojma o tem, kakšno množico česa lahko otrok prebavi v nekem določenem času. Uh, žalostna sem....če komu pride na misel, kako lahko pomaga, pa naj le pove, bom vesela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
26.6.2007 21:08:13   
atteya
jaz v zadnjem letu nisem popolnoma na tekočem, pa vendar dovolj (me informirajo kar sami starši mojih nekdanjih učencev). Hja, kaj naj rečem? Že kaka tri leta govorim, da naš sistem tone, krepko tone. V prvi vrsti nastradajo učitelji, ker morajo nekaj naučiti božčke male tako, da bo to njim prijazen način in potem od njih na prijazen user posted image (D!) način veliko zahtevati. Kako vse to uskladiti je kar dilema. Potem pa zaradi tega nastradajo malčki, ki niso krivi, da je tako in za njimi njihovi starši, pa potem se to razleze še v mnogo smeri.
Moje mnenje je, da itak vse spremembe, ki so prišle v šolstvo odkar so uvedli devetletko, so podn! Fajn je 1. razred, ampak potem preskok v drugem, kaj šele naprej, je pa katastrofa!!!! Naš vrli minister posluša samo in le in zgolj SEBE in se požvižga na popolnoma vse ostale pritožbe in pobude in učiteljev in staršev (GRRRRRRRRRRRR!!!!!), on samo pazi, da bo čimveč prihranil na račun otrok seveda, pa tudi na račun kvalitete dela učiteljev (če ti da v razred 35 otrok, od tega 3 s posebnimi potrebami, 5 problematičnih zaradi vedenja in vzgoje, potem lahko veste kakšne kvalitete bo pouk v takem razredu). Tudi v vrtcih se zelo trudi strpati čimveč otročkov v eno skupino, da lahko prihrani denar za 1 ali 2 vzgojiteljici, kako se pa potem godi otrokom, ga pa ne zanima niti najmanj.

Kaj pa je manjkalo osemletki in načinu dela v njej? Vsi smo šolani, nobenemu nam nič ne manjka in nismo zarukani.

Pa, a ni pouk, ki je čim manj zakompliciran, boljši, a ni razred, v katerem je 15-20 otrok bolj prijeten in se imajo otroci raje, pa več odnesejo od tega in raje hodijo v šolo? A ni lepše imeti zadovoljne in prijazne učitelje in s tem tudi vesele otroke, pa starši nimate skrbi glede šole potem???
Mislim, a tale naš minister res ne more, da ne bi gledal samo preko denarja in kako bi bli čim bližje Evropi ali pa svetu (kdo pa je rekel, da je naše šolstvo tako slabo, da se moramo prilagoditi drugim reformam po svetu????!!!) Mislim, da je naše šolstvo BILO čisto OK, dokler niso začeli mešati dreka in štren. Oh, ubogi naši otroci, če se bo tako nadaljevalo! Ubogi starši in ubogi učitelji!!!

Nekaj bo treba naredit. Starši imamo največjo veljavo v šolstvu. Če se starši spravimo pošteno zaropotat, bodo na vrhu počepnili, samo treba se je spravit v to! Če bo kdo pripravljen kaj organizirat, ali pa bo slišal za kake peticije, proteste, karkoli, naj nas le obvesti, jaz sem takoj zraven!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
26.6.2007 21:12:54   
Anonimen
Učitelje bodo spravili na raven proizvodnih delavcev, ki bodo štancali osebke brez znanja in lastnega mišljenja. S takimi osebki pa, kot vemo, je lahko manipulirati. In kaj je lepšega za oblast, kot narod, ki ne zna razmišljat z lastno glavo?

(odgovor članu atteya)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
27.6.2007 15:58:55   
Solero
Taka prenova učnih načrtov, ki se nam obeta sedaj, prinaša katastofo z močjo cunamija, ki bo "pometal" z kar nekaj generacijami šolarjev, in to tistimi, ki so trenutno že vključeni ali pa se v kratkem bodo vključili v OŠ.

Da je devetletka ena ogromna napaka, nam je postalo kar hitro jasno, sprememb na bolje ne moremo narediti, ker nas (učitelje in tudi starše) hladno ignorirajo, posledice pa nosijo trenutno šolajoči se otroci in tisti, ki vstopajo v SŠ.

Te tako imenovane "spremembe, prenove, izboljšave, in kar je še podobnih besed" pripravljajo ljudje, ki jim nikakor ne morem reči strokovnjaki, saj s stroko nimajo nobenega stika, ne opravljajo pedagoškega dela, ne delajo z otroki in najstniki, in tudi učiteljev-praktikov ne jemljejo kot strokovnjakov, ampak kot proizvodne delavce. To so navadni birokrati, ekonomisti, menedžerji, pravniki, vsi politično in ne strokovno nastavljeni, samopašni in ignorantski.

Če hočemo spremembe na bolje, si jih bomo morali izgleda izboriti. Ne verjamem v odprta ali javna pisma, v javne razprave, v medijsko spopulariziranost problema, peticije in niti v referendum ne. To pri tej pokvarjeni vladi ne zaleže. Lahko bi se šli vse to in si umazali roke in srca z njihovim (se opravičujem) drekom, dosegli pa ne bi nič. Ves trud sindikatov in drugih združenj do zdaj ni žel opaznih rezultatov ali izboljšav, zato moramo spremeniti predvidljivo taktiko in načine.

Predstavimo svoje predloge oz. zahteve (o učnih načrtih, ocenjevanju in napredovanju v razredih, vključevanju otrok s posebnimi potrebami, jasno opredeljenih dolžnostih...in vse ostalo, kar se nam nalaga v glavah in predvsem, kar ni dobro za otroke, kar jih bremeni, kar je odveč in ne pripomore prav nič k njihovemu miselnemu, psihološkemu in še kakemu razvoju), jih strokovno utemeljimo, argumentiramo in strokovno podkrepimo z razlagami in jasnimi dejstvi. Za konec postavimo pogoje. Ultimativno. In od tega ne odstopamo in ne sprejemamo kompromisov.
Učitelji in starši skupaj.  In koliko nas je...?
Potem pa naj štejejo glasove. Ali otroke v razredu.

"Primerljivost z Evropo", "statistični podatki", "meritve znanja"... so samo nekateri od zavajajočih izrazov, s katerimi se javnosti polnijo ušesa in perejo možgani.
Dejstva zvenijo drugače. Naši šolarji, ki končujejo devetletko, so po znanju, delovnih in učnih sposobnostih dosti slabši od tistih, ki so OŠ končali v osemletki. Že ob tej ugotovitvi se naj vse ustavi. Evropa naj dela, kakor ji paše, mi smo odgovorni za svoje mlade generacije, mi moramo poskrbeti, da se bodo nivoji znanj, vedenj in splošne, osnovne razgledanosti najprej vrnili na že znane višine, potem pa se še kvečjemu dvignili.
Nikakor ne smemo dovoliti, da se nadaljuje ta propad.





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
27.6.2007 16:44:27   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Baldi

Meni se zdi, da je ta forum premalo bran.




2095 zadetkov teme se mi ne zdi tako malo.

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Prenova učnih načrtov! Starši pomagajte!
27.6.2007 21:04:23   
Gina
Ateya in solero, tole sta resnično zelo dobro napisali. user posted image user posted image user posted image  

Se strinjam.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?