Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kristina_1 Jaz sem mela danes pregled in mam dobre novičke. Količina podovnice ni več tako velika, je še vedno povečana, dsam ni panike. G. je rekel, da mogoč še do roka zdržim, glede na to kako zgledam spodaj . Posteljica še vedno dobro funkcionira, maternični vrat zaprt, otrok obrnjen na glavo in nekoliko spuščen. Punce, če bi katera delala test za dokaz prisotnosti bakterije Streptococus agalactiae (S.A.) v nožnici. Test se dela med 35 in 37.tednom. Če si + na začetku poroda dobiš antibiotik in okužba se ne prenese na otroka, ki je sicer lahko nevarna zanj. Je pa samoplačniško, jaz grem jutr dat bris. Kristina, meni ga je ravno zaradi vnetij naredila moja G in tudi imam Streptokok B pozitiv. Nam ta bakterija kaj bistveno ne škoduje, zadržuje se v sluznicah (usta, nos, nožnica, anus) in pa v koži. Pač tam živi in to je to. Problem je pri porodu, ker se lahko okuži v procesu iztisa čez nožnico. Če se okuži, lahko dobi meningitis ali pa sepso, kar lahko povzroči tudi (sicer v redkejših primerih), da umre. V SLO se teh testov za streptokoka sploh ne dela, če ne obstaja utemeljen sum. Čeprav se pogovarjajo, da bi zamenjali preiskave in bi preiskavo za Sifilis ven vrgli (ker v zadnjih nekaj letih sifilisa skoraj in zaslediti) in uvrstili preiskavo za streptokoka, to dolgo traja. Tudi G nočejo (vsaj nekateri) kar tako delati, čeprav ne vidim razloga, zakaj ne. No, recimo v AUT se ti testi delajo avtomatično vsaki nosečnici, saj nočejo imeti enega smrtnega primera zaradi tega butastega streptokoka. Torej, glede na to, da ga sama imam, imam v materinski knjižici na veliko napisano, da sem streptokok B pozitivna in ob porodu dobim injekcijo antibiotikov, ki naj bi mene in otroka zavarovali pred čim hudim. Če grem na CR pa ne vem, če bom dobila ali ne..... aja, pa dobro jutro punce
|