violinski
|
S polno paro dalje, kaj? Nanka kar dobesedno. Tudi od mene , da hitro mine. Saj, da ne boš mislila. Jaz sem se uparila s paro iz likalnika v torek. Imam likalnik na kotliček (močnejša in več pare, seveda) in polkrožno likalno desko, ki nima polnega dna, ampak samo mrežo. In pri likanju sedim. Tako so kolena pod likalno površino. Pa sem si uparila eno koleno. K sreči ni velika površina, vsaj ne tako, kot pri tebi, sem pa predvčerajšnjim naredila to napako, da sem bila s komolci naslonjena na kolena in ko sem roke odmaknila, sem posnela vso tanko kožico dol z opekline. Takrat je šele začelo boleti kot hudič. Spodaj seveda živa rana. Danes je 100% bolje, dobro pa še ne. Je pa to res grozno, da se vam vedno tako dogaja. Mi imamo vsako leto zadnjo soboto v juniju družinski piknik po očetovi strani, vedno na drugem kraju. Letos gremo mimo tebe, Jessy, saj se dobimo na Vojskem. Letos smo tudi prestavili na prvo soboto v juliju, ker smo kar nekako zasedeni, pa moj mož je prihodnji teden dežuren in tam gor ne lovi GSM pa tko naprej. Včeraj je pa še moja mama padla, ji je med zalivanjem spodrsnilo na sveže zaliti zemlji, ker je šla na hitro zalit, pa kr v japonkah, namesto da bi vzela svojo standardno stabilno obutev za vrt. No, in je bilo usodno. Ima počeno golen od kolena dol, zdaj mora pa 100% mirovati. V torek se bodo odločali, če je potrebna operacija, ampak mislim, da ni. Bo pač imela kake tri tedne longeto, kaj pa more. Včeraj je bila še kar dobre volje, danes je pa čisto tečna sama sebi, pa ne ve, kaj bi počela, ker mora ležati. Tako da je očitno ta teden bil zelo lunatičen, čeprav ni bila luna prava. Teya, mene kar srh spreletava, ko berem, kaj vse se ti dogaja, si nič ne predstavljam, da bi imela tâko v visoki nosečnosti. Upam, da vas vsaj norice ne zadenejo, ampak jaz vam res predagam - norice mogoče niso huda stvar, le vročina pride lahko zelo visoka in praskanje je precej neprijetno, zato bi bilo mogoče dobro, da daste otroke cepit. Pri nas se je pri Lani zelo obneslo, v torek bom pa naročila še Aljošo. Aljoša je drugače te dni kar priden in to, no, nagaja že, enkrat bolj, enkrat manj, ampak to je karakter pač, pa potrpimo. Problem imamo sedaj z njim, ker so ga prvi dan, ko smo prišli v KP po nogah zelo hudo popikali komarji, to je bilo pred 14 dnevi in je imel še ves ta teden hudo reakcijo, razen tega, da je vse spraskal do krvi. Reakcija je pa šele danes malo boljša, prej je imel vijolične kolobarje okoli mesta pika, zdaj so samo še temno roza. Tako da na morje imejte s sabo vse možne stvari proti komarjem, od sveč s citronelo dalje. Mi imamo sedaj ta novi Raidov Night&Day, ki se ga vtakne v električno vtičnico. Vem, da je tam mogoče nekaj kemije, ampak vseeno raje to, kot zastrupljene in podplute otroke. Ti tigrasti komarji so zgleda hudo strupeni, pa tudi ne slišiš ga, ko pride mimo. Ga pa zato prekleto čutiš. Letim po meso v zmrzovalno, bo rižotka danes!!!
|