Anonimen
|
Živjo avgustovke ! No pri nas smo končno zaživeli tako kot je treba , nič več razbijanja, nič več prahu in nesnage..vse je kot iz škatlice. Včeraj sem pripravila vse za našo Tjaško in sedaj lahko mirno čakam na njen prihod. Sem prov pomirjena, da sem vse uredila in sedaj brez skrbi in obveznosti poležavam in lenarim 100 na uro . Danes sem imela najlepše sanje, sanjalo se mi je, da sem svojo princesko držala v rokah...bilo je tako lepo...bila je tako nežna, lepa in spomnim se njenega vonja ...ko sem se zbudila sem bila prov razočarana, ker je bilo tako resnično . O porodu se mi nič ne sanja tko, da zgleda da bo minil kot bi rekel keks . Drugače pa nič novega, včeraj smo zaključili z materinsko šolo, sedaj imam licenco za rodit tko, da sem ready to go. Noge imam še zmeraj zatečene, en dan bolj en dan manj...so mi pa natikači in čevlji še komaj prav, vse me tišči tko, da si moram kupiti nekaj, da me ne bo vse tiščalo. Tehtam se ne več, tko kot sem rekla...me vsaj ne mori, ker ne vem kolk sem težka . važno, da se dobro počutim. Jutri imam UZ pri Pušenjaku in komaj čakam, da spet vidim našo bejbiko . Sem totalno razočarana nad mojim gin. in nad samim Leoniščem tko, da se tako po porodu prestavim v kakšen ZD in bom imela mir. Vsakič kadar imam pregled, čakam 2 uri, da pridem na vrsto in potem sem pri gin. 1 ,minuto ( resnično...še mintuka ni), vse kar me vpraša je to, če sem ok in to je to. Pregedal me ni še nikoli, nikoli izmeri MV, nikoli pogledal trebušček, mu povem, da me peče v nožnici in da imam rahel izcedek reče to ni nič takega, imela sem 2 UZ in to samo zaradi tega, ker naj bi imela naša pupa majčken obseg glavice, UZ je minil v treh sekundah....PDP mi je zračunal na 31.7.po novem, čeprov mi je v kartoteko napisal enkrat, 3.8 enkat 6.8...( zanosila sem s pomočjo OBMP, tko, da tukaj ni dileme kdaj sem zanosila in datuma ne morem prestavljati, mislim same neumnosti , kri je ful slaba, je rekel,d aimam za nič kri in sem ga mogla sama prositi, da mi da železove tablete, pa naj bi bil ful strokovnjak . No, pregled sem imela v petek in mu spet povem,da me peče in nič..me pošlje domov. V ambulanti sem bila spet manj kot minuto in ker me je čez vikend ful peklo sem šla v sredo nazaj in ker ga ni bilo v službi se je zame odvijala nočna mora. Leonišče je res podn pd podna, za bruhat. Pošiljali so me od vrat do vrat...najprej sem mogla iti v sprejemno pisarno, kjer me je sestra napotila v pisarno za n aročanje, tam so mi rekla, da ker ga nihče ne nadomešča, da bom pač mogla počakati, da pride moj gin. nazaj . A si predstavljate to..imate težave v zadnjem mesecu nosečnosti in vas pošljejo domov, ker ni nadomeščanja...itak, da sem ven padla in sem rekla, da naj se ne hecajo in naj me dajo k nekomu drugemu in mi sestra prbije da me ne bo nihče vzel, da pa naj grem vseeno vprašat v dve ambulanti če me kdo vzame. Ura je bila nekaj čez 8. Preden je prišla tista ginekologinja je bila ura 9. Eno uro sem čakala sam na to, da sem lahko vprašala, če me bo vzela in mi reče sestra, naj grem v pisarno svetovanja, da me bodo tam naprej napotili...jst sem misla, da bom znorela...komaj sem se zbrala insem jo prosila naj me ne pošiljajo več od vrat do vrat naj me prosim vazme. In mi dala listek, da me bo vzela in da naj grem zdej nazaj v sprejemno pisarno da dvignem karton. In grem spet tja da vse uredijo in potem nazaj v čakalnico. In čakam, čakam, čakam....na vrsti sem bila ob 11h3 ure sem čakala, da sem prišla na vrsto... ..in potem že sedim pri sestri, mi izmeri pritisk, ko uleti druga sestra in govori nekaj o tem,d amora zdravnica v drugo nadstropje, ker jo tam čakajo ene pripravnice in da je nekaj časa ne bo..predstavljajte si ta občutek...3 ure čakaš zato, da potem spet čakaš. In mi reče sestra tok hladno in neprijazno... ja mi je prov žal, malo boste še počakala. No in nisem mogla več...sem ji rekla, da čakam 3 ure in da naj me ne hecajo,d aimam dovolj in ona men nazaj, da to ni njen problem. Sem rekla no fino, nosečnica z zadnjem mesecu nosečnosti s težavami čaka na pregled 3 ure zato, da potem še lahko čaka in to ni nikogaršnji problem. IN potem sem padla v jok, in zahtevala odgovrno osebo, ker se mi je mešalo,resno. Pa mi reče druga sestra naj grem raje v porodnišnico na patološko nosečnost, da je bolje da grem tja. Po 3 urah čakanja me pošlje drugam??????Sem pobrala stvari in odšla v ordinacije in se tolk zjokala zunaj pred stavbo, da sem mislila da me bo konec. Potem sem nekako prilezla do porodnišnice in potem itak..tam pa vrsta do Maribora, itak da me je vse minilo. Potem me je pa napadel tak naval jeze, da sem rekla, ma grem nazaj v Leonišče in bom pa res naredila štalo in v trenutku ko vstopim v ordinacijopo pride gin. nazaj in me sprejeme. Zmaga...mislim po 3h in pol živcev, bolečin in joka sem bila na vrsti. In vse kar sem potrebovala je bil recept za svečke. Za to sem morala čakati toliko časa... Takrat sem si pridegla, nikoliveč v Leonišče..mislim kakšen sistem in kakšen odnos...Pa nsem zahtevna, marsikaj potrpim, nisem prepirljivka in se nikoli ne razburjam ampak to mi je pa dvignilo pokrov. Res ste lahko srečne tiste, ki imate gin. v ZD. Joj, sem se mogla skašljati...groza kolk sem naklamfala ...če se vam da brati super, če pa ne pa štekam ampak jst sem mogla dat to ven. pozdravček.
|