|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2 otroka v isti sobi
2.7.2007 9:41:21   
ajdaN
Tiste, ki imate 2 mulčka in samo eno sobo, pa po možnosti še majhno razliko (cca. 1,5leta) - kdaj ste jih dale skupaj v sobo in kako je to zgledalo?

Pri nas tamala trenutno spi v dnevni. Oz. zaspi v spalnici, ko greva midva spat jo pa prenesem v dnevno. Zaenkrat je to še možno, ker spi v košari od vozička, ko jo bo pa čez kak mesec prerasla. In takrat bi jo rada dala k bratcu v sobo.

Se pa moooočno bojim kakšnih dvojnih žurk!

Zvečer ju skupaj stuširam, potem gre mali spat, prej spije še flašo, se lepo uleže na bok in zaspi. Ponavadi takoj, včasih po kakšnih 10 minutkah. Potem grem v spalnico dojit tamalo. Problem je ta, ker po dojenju niti slučajno ne zaspi takoj, ampak traja kakšne pol urce. In vmes seveda tudi joka - glasno! Če sta narazen ni panike, če bo pa v isti sobi, si pa ne predstavljam kako bo zgledalouser posted image .

PA tudi ponoči. Ana ponoči ponavadi 1x je (izjemoma 2x), drugič je proti jutru - nekje okrog sedme (včasih prej, včasih kasneje).  In tisto rundo proti jutru, bo sigurno zbudila tamalega, ki ne bo več hotel zaspat. In potem še Ana ne bo zaspala, ker bo seveda Lovro glasen.

Dejte mi povedat, če se preveč sekiramuser posted image ? Pa malo povejte kako je to zgledalo pri vas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 2 otroka v isti sobi
2.7.2007 10:00:19   
Anuška79
NO, naš drugi bo pokukal na svet v naslednjih nekaj tednih, a vseeno...

Taveliki ima trenutno svojo sobo, mala pa bo spala pri nama v spalnici, dokler se bo ponoči zbujala (tako meni ne bo potrebno hodit okrog sredi noči, pa tudi bratca ne bo zbujala z jokom). Ko bo prespala celo noč, jo bova dala pa v sobo skupaj z bratcem. 

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 2 otroka v isti sobi
2.7.2007 10:51:51   
Jančika_
Prvič sva malega dala v otroško sobo pri 4 mesecih, ampak sta se oba drla in sva po dveh dneh obupala. Dva meseca kasneje je pa šlo brez problemov. Narazen sta dve leti; mali se je takrat ponoči še 1x dojil, tavečji načeloma celo noč spi. Če se eden dere, se drugi skoraj nikoli ne zbudi; če pa že, pa brez problemov zaspi nazaj.

Spat gresta istočasno in včasih se še malo pogovarjata - no, ker je tamali star eno leto, to zgleda takole. Mali: bu! Ba! Tavečji: Kajči, tiho! Zdaj spimo! user posted image No, najkasneje po petih minutah je tišina. Skratka, pri nas imamo dobre izkušnje.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 2 otroka v isti sobi
2.7.2007 10:57:05   
eva1
Mi imamo možnost 2 sob, samo moj je nekako len, pa ne uspe druge zrihtatuser posted image , tako da zaenkart tamala spi v svoji sobi , ta velik pa z nama v svoji postli v spalnici...pa bi tok rada da bi šla skupaj, ampak ne upam,ker ima Luka včasih burne noči in veliko sanja, pol se pa joče, pa dere, pa ubistvu še kr naprej spi...kr neki bluzi, sploh ob polni luni...sicer oba prespita noči...ne vem mogoče bomo 1x probali, če ne bo stari hitro druge sobice zrihtal...če ne prej bosta na morju skupaj spala, pa bomo videli kako se bo obneslo!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 2 otroka v isti sobi
2.7.2007 10:57:28   
CUKRČEK
Si pa predstavljaj 3 otrtoke s starši v spalniciuser posted image Tako bo zaenkrat še pri nas, dokler hiša ne zraste. tri letnica+dvojčka dojenčka+tastaredva(midva). Pa kaj lahko naredim?? Bomo že potrpeli......se bomo pa rajši imeliuser posted image


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 2 otroka v isti sobi
2.7.2007 11:14:18   
Dadi
Midva sva dala našega razgrajača spat k sestrici v sobo, ko je dopolnil 8 mesecev. (zdaj sta stara 3 leta, mulček pa bo septembra dve)Prej je blo treba vstajat še ponoči in ga dojiti.
Nekaj časa sva prakticirala tako, da je najprej zaspal ta mali in sva potem dala še ta veliko spat. Da je bil mir. En čas je sicer bil.......user posted image

Zdaj je pa tako, da najprej dava ta malega spat, s ta veliko pupo grem pa jaz zvečer spat v spalnico, da se še malo pocrkljava in ko zaspi jo preneseva v otroško sobico.
Če ne, ne zaspita do polnoči. Se gresta žurke, ta velika spleza v bratčevo posteljico (ga zbudi) in juhuhu....Zdaj samo še čakamo kdaj bo ta malega naučila kako se ven iz postelje spleza....Pol pa res ne vem kako bomo hodili spat.user posted image   

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 2 otroka v isti sobi
2.7.2007 11:25:39   
eva1
ok dadi-sedaj sem prepričana, da bo vsak romal v svojo sobouser posted image

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 2 otroka v isti sobi
2.7.2007 11:32:41   
katjandraž
Pri nas je razlika sicer večja (3 leta in pol), ampak vseeno ni nič fajn, da sta skupaj v sobi. Oba zaspita pri naju v dnevni na kavču, ki je tudi najina postelja, potem pa ju odnesva vsakega v svojo posteljo. Ponoči se pri nas dogajajo "selitve narodov", mali pride sam, malo pa je treba iti iskat v njeno posteljo. Pri mali včasih pali, da ji dam samo dudo, vendar ji največkrat uspe zbudit brata in potem se vsi stiskamo ali pa nosim otroka nazaj v njune postelje in upam, da bosta spala do jutra.

Tako da, če imaš možnost imeti 2 otroški sobi, ti priporočam. Komaj čakam, da se mi preselimo, potem pa bom mogoče kakšnega pustila vsaj sekundico pojokat v svoji posteljiuser posted image . Sm optimist, a ne?!user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 2 otroka v isti sobi
2.7.2007 13:00:30   
viv_
Razlika 2 leti in 10 mesecev:

Ko je bila tamala stara 4 mesece smo jih dali skupaj v sobo. Vse super. Ne zbudita druga druge. Spat hodita z zamikom ure in pol, pa je vse OK:

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 2 otroka v isti sobi
2.7.2007 12:46:28   
Lenny
Razlika 3 leta in 8 mesecev. Skupaj sta od 5.dneva, ko je prišel mini domov. Maxi nama ne bi "odpustil", če bi si minija prisvojila user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 2 otroka v isti sobi
2.7.2007 15:04:20   
ajdaN
No dveh otroških sob nimamo, drugače bi bila mala že zdaaaavnaj v svoji sobi. Iz spalnice sem jo izselila pri 3 tednih, ker je bilo cel kup jamranja, stokanja, godrnjanja, renčanja... (vse med spanjem). In zaradi tega jaz nisem spala nič. Nazaj v spalnico je nočem dat, ker se bojim da me bo vohala in spet začela jest po 4x na noč!

Edina varianta bi bila, da se midva seliva v dnevno. Ampak je kavč grozno neudoben za spanje, za teh par mesecev pa ne bi kupovala novega.

Mali ima sicer zelo trdno spanje in če bi mala res začela jest striktno samo 1x na noč, ni nobenega problema. Ko se zbudi jo takoj slišim - otroška soba je direktno čez hodnik, poje v 10 minutkah in tudi takoj zaspi nazaj.

Eh kakšen mesec imamo še časa, dokler ne preraste košare, potem bomo pa probali pa bo kar bo. V skrajni sili se seliva v dnevnouser posted image .

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?