|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 10:59:28   
Anonimen
Čao !

Jaz pa sem pravkar živčna ko user posted image . Prej so me prišle k nam domov dve preverjat iz socialnega, pa me seveda ni blo doma. Zaprosla sem za ISP pa so prišle ne vem kaj gledat. Očitno je to na Ptuju nekaj normalnega. Zaprosla sem za borih 60 eur, da bi mi dali za tista očala pa še to komplicirajo. Tak, da sploh ne vem kaj naj nardim. Prijavljeno pa mam svoje gospodinjstvo tu. Tak, da zaj celo študiram, da prijavim začasno bivališče pri fantu, pol, ko bo pa otroček pa stalno tudi tam pa gotovo. Baje bodo začeli vse samohranilke tudi preverjat, tak, da se vsaj v našem koncu kaj se tiče tega več ni za špilat. Groza v glavnem, me kar zvija po trebuhu in čakam, kdaj se bo kaka koza iz socialne spet prikazala na vratih. A je kera že mela kdaj taki primer?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 11:06:03   
petraz
Preverjati lahko pridejo, le če te kdo prijavi, da živiš drugje in to mora prvo prijaviti na občino, šele nato te pridejo preveriti iz CSD.. Tako, da če si samohranilka in si doma tam kjer si zakaj se sekiraš. Ja, njih je v interesu, da bi se prijavili skupaj, da bi tako dobila manj denarja (pa saj ne gre iz njihovega žepa). Ti povem, da če bi naša država poskrbela za mlade družine, potem bi bilo tudi manj ločenih družin in samohranilk... Ne oziraj se na njih... Žalostno pa je, da si zaprosila za kar eur, pa ti pridejo domov gledati premoženje ali kaj drugega user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 11:11:21   
nejcko
Verjamem, da mora biti zoprn občutek, če te kdo pride preverjat, ampak po drugi strani pa se strinjam, da bi se te zadeve začele čedalje bolj preverjati, in to brez da te kdo predhodno prijavi. Izgovori v stilu, da naj država bolje skrbi za mlade družine, pa bo lažnega samohraniteljstva manj, je mlatenje prazne slame. Ker nekaterim ni nikoli dovolj in večinoma goljufajo predvsem tisti, ki imajo že itak dovolj.

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 11:14:02   
mika
Groza v glavnem, me kar zvija po trebuhu in čakam, kdaj se bo kaka koza iz socialne spet prikazala na vratih.


zakaj so pa kozeuser posted image , saj samo opravljajo svoje delo. dvomim da  jim je v veselje , da morajo hodit po tujih hišah in preverjat, če prikazano stanje drži.

si pač bila v tgovini al kaj podobnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 11:31:45   
Anonimen
Ja saj ne bi rekla, če bi res mela dnar, v tem primeru sploh ne bi prosla zanj. Ampak ga res nimam. Tip ma minimalno plačo, živiva v najemniškem stanovanju, čez dva mesca pričakujeva user posted image , mama en 17 let stari avto. Jaz pa dobim 175 eur DSP. In nisem hotela od socialne čist nič druga, kot, da bi mi dali vsaj tistih 60 eur za očala, ki sem jih mogla kupit, ker se mi je vid tak poslabšal. In, ko bova midva skupaj prijavljena tak nem samohranilka, ker za tistih 40 eur kolko bi dobla več se ne mislim živcirat.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 11:33:08   
karmy
jaz se tudi strinjam s tem da te je mogu kdo prijavit da so prišle pogledat..namreč pri nas nič ne pridejo na dom, in so rekli da le v primeru prijave raziščejo...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 12:00:46   
Anonimen
Ja možno je vse. Foter je celo reko, da so pol stale pri enih sosedih prek travnika...tak, da vprašanje, če ni oni butl me prijavo. Je pa ful zanimivo to, da je prijavo lastnika gostilne - spet sosed in tudi sorodnik, že ne vem kolko krat pa nikjer butec ničesar ne doseže. No v glavnem mi ni dalo mira pa sem klicala na socialno in se pogovarjala s svetovalko, ki me je iskala. S to svetovalko sem se glede tega že itak pri njej pogovarjale, zdaj pa so še prišle s kolegico malo pogledat kak pa kaj. V glavnem nič tak pretresljivega, kot sem na začetku mislila. Moja vloga gre itak naprej na komisijo ampak mi je že naprej rekla, da verjetno ne bo odobrena - teh bogih 60 eur se jim smili.
Saj bom že preživela...ampak koliko ljudi dejansko živi dosti dosti boljše kot jaz pa to pomoč vseeno dobijo. V glavnem bolj kot si pošten bolj te tepe življenje in za to sem pravi primer sama. Na srečo sem navajena skromno živet pa bom tudi to pozabla pa preživela. Pa tudi dnar ni vse.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
10.7.2007 14:01:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 14:04:11   
Nončika
Dosti žalostno je, da se vse to dogaja. jaz tudi živim na področju kjer ravno ne dežujejo delovna mesta- prekmurjes partnerjem sva se prijavila na isto gospodinjstvo po rojstvu hčerke. bolj si pošten bolj te tepe. jaz sem lani še brezposelna zaprosila za enkratno DSP. moj ima minimalno plačo, nekaj bivših stotakov nad min za socialno pomoč. pa so mi zavrnili da ni nobene vidne socialne ogroženosti. pol sem pa vprašala za utemeljitev in so mi odgovorili, da je soc. delavka imela proste roke pri odločanju, ampak ji je pretekla pogodba. nje ni in ne vedo zakaj se je ona odločila da mi pomoč ne pripada. odgovor pa originalen a ne?

saj ne bi prosila, če ne bi rabila. račun sem pa dala od zamrzovalne omare, ki nam je crknila.

zdaj sem hvala bogu do konca decembra na javnih delih. malo nam gre boljše. znižali so mi otroške. to je to.

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 15:22:18   
Anonimen
Jaz pa si nisem mogla niti problema zaposlovanja rešit, ker sem bla že od januarja delovno nesposobna, priložila sem tudi zdravniško potrdilo, ki pa jih seveda ne briga. Se mi res zdi, da delajo kot se jim zazdi. Za take male vsote komplicirajo, tam, ko pa majo res en kup namišljenih samohranilk pa jih nihče ne hodi preverjat. Že sama jih poznam par pa ma tip dobro službo pa ona špila samohranilko-saj takih pa ne bodo preverli. Ali pa tisti primeri, ko so ljudje prijavljeni na domačem naslovu po 20 let pa jih tudi nihče ne preverja, ljubica pa vleče vse mogoče dnarje. Mene pa nekaj preverjajo, ki sem še user posted image  povrh in mam še dva mesca do poroda. Dobro, da sem nekaj cotik dobila, previjalno sva dobila 50 %znižano, voziček kupla rabljen...mam še to srečo, da se znajdem. Pač nem mela Per Peregota pa vrag še po njem. V prekmurju pa je situacija res še slabša.

(odgovor članu Nončika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 20:40:05   
Anonimen
Tako ti je mala moja kad te ljubi slovenac.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Preverjanje socialnih delavk
10.7.2007 22:05:15   
Anonimen
Ja, njih je v interesu, da bi se prijavili skupaj, da bi tako dobila manj denarja (pa saj ne gre iz njihovega žepa).


Ne napačna interpretacija.

Ne gre iz njihovega žepa gre TUDI iz njihovega žepa, tako kot gre iz mojega in tvojega in kot gre iz žepa vseh slovenskih davkoplačevalcev.

**** socialna država pač stane.

(odgovor članu petraz)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Preverjanje socialnih delavk
11.7.2007 9:21:38   
Nončika
_mala_:moja zaposlitvena situacija je delno res rešena, preko javnih del. do konca decembra, nato pa spet zavod. seveda, če me prej striček ne pokliče in mi res ponudi službo kot mi je obljubil.

obstajajo tudi pri nas taki, ko so prijavljeni na različnih naslovih in vlečejo socialno. jaz mam pa tako srečo, da mam v bližini eno babo, ki bi me 100% prijavila, če bi se midva bognedaj pozabila prijaviti na skupno gospodinjstvo.

no, no. ne šinfat peg peregoja. jaz sem bila tudi brez službe, moj z minimalko pa smo vseeno meli peg perego. ja, seveda ne ta najnovejši model, pa še podedovan povrhu. ha, ha.user posted image

Ja Prekmurje in situacija pri nas ni ravno rožnata. mogoče pa bi morala poiskati kakšnega delodajalca z vašega konca, če je pri vas kaj boljše. ali pa se spakirat in iti v lj. samo,....

no, da te ne bom s tem morila. sem že sama z tem dosti zamorjena.

lp,klarika

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Preverjanje socialnih delavk
11.7.2007 9:35:09   
Anonimen
Ljudje božji, dajte se že enkrat zavedat, da če sami ne boste posrbeli zase, tudi nihče drug ne bo. Pa verjamem, da situacije niso rožnate, ampak je treba pa malo vnaprej misliti. Jaz otroka nisem imela prej, dokler ni imel eden izmed naju službo za NDČ. To je bil eden izmed najinih pogojev. Pa imava lastno hišo, tako da ni nekih stroškov z najemninami. Ne pa kar nekam  z galvo skoz zdi rinit.

(odgovor članu Nončika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Preverjanje socialnih delavk
12.7.2007 8:44:55   
Nončika
Albina!!!!

v kolikor nisi prebrala: službo imam!!!!!!!!!!!!!!!!!ni sicer za nedoločen čas in zagotovljena doživotno, ampak jo imam!!!!!!!!user posted image  moja situacija je lanska!!!! za september mam pa obljubljeno drugo delovno mesto!!!!  upam, da varianta, zavod z januarjem ne pride v poštev.
moj partner pa ima zaposlitev in to za tvojih NDČ. ampak glej!!!! stara sem 26 let, nimam službe za NDČ, nimam lastne hiše. v kolikor bi čakala na NDČ in na lastno bajto bi bila verjetno stara že nekje 30-35 let otroka pa še nebi imela. moja lastna odločitev je kdaj bom imela otroka in kdaj ne. pa tudi to: eni imajo z CDS vse in svašta, samo pomignejo. dva zaposlena in dobita 2x letno enkratno denarno pomoč. se ti to zdi fer? tudi ti si ta, ki plačuješ za njih in prispevaš za njihov razkoš!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image saj bravo!!!!!!!

plus tega nisem jaz kriva, da v prekmurju ni služb na pretek. saj so za natakarce. zaenkrat se pa še nočem spustiti z diplomo v roki v gostinjstvo. prvo bom probala na svojem področju nato pa če ne bo službe nato pa res grem za natakarco. samo da veš, da vseeno znam poskrbeti za sebe.
na zavodu za zaposlovanje sem bila cca 4 mesce-brez ficka socialne pomoči-z mininalno plačo mojega partnerja. šla sem celo opravljati popise nepremičnin-znam poskrbeti za sebe, pa še za svoje dete. moje dete hvalabogu do sedaj še ni pogrešalo nič takega. ok nima milijon barbik, pa milijon rezervnih cotk in znamk ih in oh.

pa za pravopisne napake se opravičujem. to ti napravi hitro pisarjenje.

lp.

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Preverjanje socialnih delavk
13.7.2007 17:31:55   
Anonimen
Nisem hotla komentirat Al binine izjave, da si kao naj prej službo za NDČ poiščemo. Ni vsem z rožicami postlano pač. Tudi odvisno v katerem delu Slovenije si doma in kakšno šolo imaš dokončano. Ko končaš z diplomo v roko se pač človek znajde na borzi, napiše 100 prošenj, hodi na razgovore in kljub temu ne dobi službe, ker pač nima izkušenj. Potem pa se pač mora odločiti kaj mu je bolj pomembno - ali čakati še par let, da bo dobil službo - v moji stroki lahko to traja tudi do 5 let, ali imet zdaj otroka, ali pa pač iti z diplomo v roki za natakarco. Ni tako enostavno kot si kdo misli. Mi smo se pa pač odločili za user posted image  in mi zaenkrat ni žal.
Mnogo ljudi izkorišča državo po 20 let pa jim ne stopijo na prste, živijo pa fajn. Potem pa ene, boge reveže, ki pa res nimajo dnarja zavrnejo za borih 60 eur. Saj nisem prosila za večuser posted image . Sicer pa je brezveze o tem razglabljati, ker bosta vedno obstajali dve strani. Samo vsak lahko govori samo iz svojih izkušenj, če se človek ne znajde v določenem položaju pa je bolje, da je tiho.

(odgovor članu Nončika)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Preverjanje socialnih delavk
13.7.2007 20:18:23   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: _mala_

Nisem hotla komentirat Al binine izjave, da si kao naj prej službo za NDČ poiščemo. Ni vsem z rožicami postlano pač. Tudi odvisno v katerem delu Slovenije si doma in kakšno šolo imaš dokončano. Ko končaš z diplomo v roko se pač človek znajde na borzi, napiše 100 prošenj, hodi na razgovore in kljub temu ne dobi službe, ker pač nima izkušenj. Potem pa se pač mora odločiti kaj mu je bolj pomembno - ali čakati še par let, da bo dobil službo - v moji stroki lahko to traja tudi do 5 let, ali imet zdaj otroka, ali pa pač iti z diplomo v roki za natakarco. Ni tako enostavno kot si kdo misli. Mi smo se pa pač odločili za user posted image  in mi zaenkrat ni žal.
Mnogo ljudi izkorišča državo po 20 let pa jim ne stopijo na prste, živijo pa fajn. Potem pa ene, boge reveže, ki pa res nimajo dnarja zavrnejo za borih 60 eur. Saj nisem prosila za večuser posted image . Sicer pa je brezveze o tem razglabljati, ker bosta vedno obstajali dve strani. Samo vsak lahko govori samo iz svojih izkušenj, če se človek ne znajde v določenem položaju pa je bolje, da je tiho.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Preverjanje socialnih delavk
13.7.2007 20:29:47   
Anonimen
Malo bolj si preberite Albinin post.Mislim, da ni mislila nič slabega, in da ni njen post letel na nobeno osebno, ampak na splošno.Če se pa katera najde prizadeta, pa sama ve zakaj.
Kar se tiče kontrole socialne mislim, da premalo kontrolirajo, če pa že, pa tiste, ki so pomoči res potrebni, izkoriščevalce pa največkrat pozabijouser posted image
Saj bi še kaj napisala, samo potem se bodo tisti, ki se največkrat oglašajo na teh temah spet počutili ubogi in usmiljenja vredni.Zakaj že? Zato, ker je najlažje jamrati in se zanašati na druge, oziroma jamrati in nič narediti.

(odgovor članu Nončika)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Preverjanje socialnih delavk
13.7.2007 21:14:08   
Anonimen
Se strinjam kar naj preverjajo. nežna velikokrat si napisala JAMRAJO IN NIČ NE NAREDIJO na teh temah. Kako veš, da nič ne naredijo user posted image  Verjetno si malo preveč pridna in obremenjena in ti gre v nos, da nekdo prejema socialno pomoč, vendar nekaterim ne znese drugače, kot tako, saj imajo otroka, ali več otrok in si ne morejo privoščiti delati tkole po cele dneve, ali poprijeti za kakršnokoli delo, saj danes služba zahteva celega človeka, kaj pa otrok, otrociuser posted image
Če bi imela malega otročka, bi videla, kako težko te nekdo zaposli, saj otrok je veliko bolan, veliko bolniške itd.......Tko razmišljajo verjetno delodajalci, saj od takšne mamice nima veliko koristi.
Daj malo razmisli in se postavi v našo kožo in ne govori, da eni mislijo, da samo na njih osebno leti.
Seveda me prizadene, kako me nebi, vendar me prizadene najbolj to, ker praviš, da se smilimo sami sebi in jamramo in nič ne naredimo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Veliko je mamic, kolikor sem opazila na forumu, ki so izgubile zaposlitev zaradi nosečnosti in pristale ali pa še bodo na CSD.
Hotele so imeti otroka in to je kriva država, ker dovoli, da se kaj takšnega dogaja v naši državi.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Preverjanje socialnih delavk
13.7.2007 21:37:27   
Anonimen
Malo neumesno...pa vendar!

Na take in drugačne poste odgovorijo tisti, ki jih resnica boli.Žal, prevečkrat sem to pogruntala, ker nisem od včeraj tu na RR.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Preverjanje socialnih delavk
13.7.2007 22:02:51   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Ljudje božji, dajte se že enkrat zavedat, da če sami ne boste posrbeli zase, tudi nihče drug ne bo. Pa verjamem, da situacije niso rožnate, ampak je treba pa malo vnaprej misliti. Jaz otroka nisem imela prej, dokler ni imel eden izmed naju službo za NDČ. To je bil eden izmed najinih pogojev. Pa imava lastno hišo, tako da ni nekih stroškov z najemninami. Ne pa kar nekam  z galvo skoz zdi rinit.





Tebi se je v življenju pač fajn izšlo, vsi pa nimajo take sreče.V današnjih časih niti ni rečeno, da boš obdržal službo za NDČ, to ni takšna garancija, kot je bila v Jugoslaviji.Kaj pa, če ima partner službo za nedol. čas , potem pa se razideta, ona pa brez službe?Naj da otroka potem v posvojitev?
Po tvoji logiki naj bi bilo pol parov v Prekmurju brez otrok, če ne več.In na drugih koncih, kjer situacija s službo ni rožnata.
Potem hiša ali lastno stanovanje.... o tem marsikdo lahko le sanja celo življenje.Verjamem, da bi načeloma vsak rad imel službo za nedol. čas, hišo ali stanovanje...vendar se ne izide vsem tako lepo ,kot se je tebi.In jaz jih zato ne bom nič grdo gledala, če si bojo kljub temu omislili otroka.Kaj, pa če se jim ponesreči...naj gre ženska na splav,zato ker nima službe za NDČ?user posted image
V današnjem svetu je tako, da , ko prideš do službe za nedol. čas, lastnega stanovanja....si lahko že kar precej star.In potem je enkrat prepozno za otroka in ti tudi vse materialno ne pomeni veliko.
Pa ,da ne bo pomote...sama nisem ena izmed brezposelnih, niti s slabo plačo.Meni gre čisto fajn, vem pa ,da nikoli ne morem zviška gledati na tiste, katerim trenutno (ali daljše obdobje) v življenju ne gre.

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Preverjanje socialnih delavk
13.7.2007 23:05:35   
Anonimen
Tukaj se ne gre samo za službo.Lahko dobiš delo, če hočeš delati in vsaj nekaj zaslužiti.Ne dajem vse v isti koš, in vem, da je mnogo takih, ki potrebujejo pomoč, še več pa takih, ki državo izkoriščajo.Se strinjam z Nati.
Ti Čipka se pa zmeraj na takšnih temah razburjaš, vendar neupravičeno.Zmeraj iščeš izgovore, kot bi te kdo kaj vprašal.Ne vem zakaj se opravičuješuser posted image Zdaj bom pa raje utihnila, da ne bom še kaj preveč rekla.

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Preverjanje socialnih delavk
13.7.2007 23:08:17   
kofetek2010
še dobro, da na CSD-jih nimajo PC in interneta, tako, da ne morejo na RR pokukat kaj vse se dogaja user posted image user posted image user posted image









(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Preverjanje socialnih delavk
13.7.2007 23:10:24   
Anonimen
Ja res je.

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Preverjanje socialnih delavk
14.7.2007 7:00:24   
Anonimen
Zaradi mene lahko začnejo vse preverjati. Saj v bistvu v mojem primeru nisem mela kaj skrivati, lahko bi čisto vse dokazala zakaj sem to napisala kar sem. Saj mi je na socialnem vse pol lepo razložla. No in sem dobila odločbo-seveda zavrnjeno, ker pač kao nisem bila dva meseca ogrožena. Saj, ko odšteješ od 175 eur, 50 eur za položnice, 20 eur za dodatno zav., 60 eur za očala, 12 eur za dipl.list, ti baje po njihovem zadosti ostane. No pa si pač sposodiš pa je, drugi mesec pa vrneš, ko nisi več kao socialno ogrožen.
Saj eni res rabijo, ampak prav včeraj sem gledala kako lahko mata dva (ona 31, on-verjetno ta drugi mož al fant, ne vem, star 19 let) kar 5 ali 6 otrok pa še en je na poti. No in so logično socialno ogroženi, v slo novicah je napisana bla cela stran o njih pol pa še po časopisih skoraj prosjačijo--naslov je bil nekaj v zvezi z revščino. Ja kak pa naj nebi bli ogroženi, če samo skačejo ko zajci en po drugem-takim bi raje kak avtomat s kondomi poslali. Tak, da taki primeri, kot sem jaz in še marsikatera, ki si pač omisli enega user posted image  še niso tak hudi.
No pa, da še pokomentiram o službah. Ja v naši ljubi Sloveniji jo takoj dobiš - če se hecaš seveda. Kaj je eno najpogostejših vprašanj na razgovori - Kdaj pa načrtujete družino oz. kdaj boste pa imeli otrokeuser posted image . Pa nisem bila samo na enem razgovoru, kjer bi me to vprašali. Ampak pazite, po zakonu te tega ne smejo vprašat. In jaz, ki ne znam niti lagat prav sem pač povedala po resnici..da pač še zdaj ne, če pa bo pa pač bo. No pa jim je blo očitno vse jasno pa me niso dalje več vabli. Se ne spomnim kolko krat sem šla razočarana iz razgovora. Pa tisto, da te bodo poklicali..aha sigurno. Če pa te že vzemejo pa te itak samo za DČ, tak, to pa ne zagotavlja glih socialne varnosti. Ne moreš vzet kredita, da bi si kaj ustvaril ali kupil.
Kdo pa ne bi rad imel svoje hiše, dobrega avta, otroke...tak kot je blo v starih cajtih nekaj običajnega. Meni ni jasno kako sta moja starša nardila tako vlko bajto kot jo mamo...ampak takrat so prodali npr. (doma mamo kmetijo zato govorim na takem primeru) kravo pa so lahko iz tistega nardili zlo veliko. Vsi okoliški ljudje so prišli pomagat pa je to blo hitro zrihtano. Danes je stanje za 1 do 2 krat slabše, če govorim samo o tem primeru.

Ko sem bila nazadnje na borzi sem še jo posebej vprašala kak je s službami za ekonomiste pa je rekla, da jih sploh ni. Sem rekla kaj pa pol sploh  lahko delam s tako dipl. v rokiuser posted image  pa je bla tiho. In sem vprašala kaj pa kaki tečaji, izobraževanja, prekvalifikacije...če borza sploh kaj financira pa je spet rekla, da ne-no pol pa res nimaš na voljo ne vem kake izbire. Se spomnim primera, ko sem dala vlogo v eno podjetje za delo v pisarni in me pol kličejo, da pač tega dela ne bi opravljala in če bi šla za čistilko...ne vem no. V takem primeru je skoraj bolje da sem doma, si na njivo posadim zelenjavo pa jo prodajam. Sem si mislila tudi s.p. odpret pa mi je na borzi rekla, da gre za kar hudo investicijo, borza pa ne sofinancira nič. Pa smo spet tam. Kredita pa si ne morem vzet, avto, če bi ga prodala pa še 200 eur nebi dobla.

Da pa hodimo sem gor jamrat...ja kje pa naj, če tu ne. Saj, če keri kaj ne paše ne rabi odpisovat. Ene se pa v takih in drugačnih zgodbah najdemo, mene zanimajo predvsem izkušnje tistih, ki doživljajo isto ne tistih, ki se nikoli niso znajdli v takem položaju. Ampak glih ponavadi tisti so najbolj pametni.

Pa še nekaj o preverjanjih t.i. samohranilk. Tega je po mojem mnenju premalo, ker kolko jih jaz poznam niso prave samohranilke. Živijo lepo s svojimi tipi, moži...pa so kao same z otrokom. Saj, ko si greš preživnine urejat te nihče ne vpraša kak pa kaj..njih samo zanima kdaj pa kolko dnarja se bo nakazovalo bogi mamici. Tak primer pa zelo dobro poznam, ker mi je sošolka iz faksa svetovala naj tako nardim. No in onadva živita v fajnem stanovanju, mata vse lepo moderno zrihtano, neko minimalno najemnino plačujeta, ker je on po vezah to stanovanje tako dobil pa lepe dnarje kasirata.
Če si pa pogledate mamo samohranilko, ki v resnici to je pa ni tako enostavno. Če ni bila prej zaposlena ji pripada samo starševski dodatek. Otroškega dodatka ne more dobiti prej kot takrat, ko ma urejeno preživnino. To se pa lahko zavleče tudi do par mescov. Sicer je upravičena do socialne pomoči, ampak se ji preživnina in starš.dodatek štejeta v dohodek. Konec koncev ji ni lahko. Na začetku preživeti s kakimi 200 eur z malim otrokom..ne vem no, jaz si ne predstavljam. Da še živi v najemniškem stanovanju...Tak, da če bi bilo po moje bi preverjala samohranilke in bi dala tistim, ki dejansko so to, kar vzamejo tiste, ki to sploh niso.

Ampak jaz sem vedno optimist, se znajdem, znam obračati mali dnar, ne bom bolj bogata ali revna za 60 eur. Mislim pa, da je dosti tu kriva država, da se take stvari sploh dogajajo. O tej temi bi lahko človek razglabljal v nedoglet pa ne bi prišel do zaključka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?