|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 9:44:26   
bambi
Mene pa nekaj zanima. Vem, da dobim porodniško nadomestilo v višini zadnjih 12 povprečnih plač, ampak sedaj ko sem prebrala vse o tem na strani CSD-ja sem malo zmedena.
Porodniški dopust nastopim namreč 01. septembra. Vlogo za porodniški dopust in nadomestilo lahko vložim 60 dni pred predvidenim dnem poroda, ki je v mojem primeru 01.10.. In sedaj preberem, da je Višina porodniškega nadomestila v času porodniškega dopusta je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12. mesecih pred vložitvijo vloge za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta. Torej se mi šteje zadnjih 12 plač od vložitve vloge, a ne????  Meni bi pasalo, da bi se mi štela še avgustovska plača, ker sem lani do oktobra prejemala porodniško za 1. user posted image  in bi se zaradi tega sedaj porodniška malo zmanjšala. Glede na to, da bom vlogo morala vložiti avgusta, se mi potem avgustovska plača ne šteje, tako jaz to razumem user posted image user posted image user posted image ???

A i

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 10:00:32   
pajac
Bambi,

nastopiš porodniško največ 28 dni prd PDD (ne le delovnih) in pri večini CSD se da zmeniti da prineseš papirje kasneje kot 60 dni prej, samo se moraš pozanimati pri točno določenem, ker vsaki ima različne finte. Meni so na Ptuju rekli da lahko prinesem tudi 1dan pred  nastopom porodniške. Pokliči in vidi kaj se da zmeniti, sicer pa ja veljajo plače, ki si jih prejela pred oddajo vloge.

Srečno!!
Pajac

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 10:14:06   
TONČI.
Zelo dobro se pozanimaj na csd-ju. Jaz sem želela v 1 nosečnosti oddat malo manj kot 60 dni prej. Mi je rekla da naj pridem tik preden nastopim z porodniško. (1m pred rojstvom). Pridem točno en mesec pred rojstvom, mi reče da sem prezgodnja. Da naj pridem kasneje. Pridem en teden kasneje ( 3 tedni pred porodom) mi pa reče, da sem prepozna. In da mi bodo plačali od tega dneva naprej in ne od začetka porodniške. Če jaz takrat potem nebi popiz....... bi dobila prvi mesec samo 3/4 porodniške.

Tako da se zelo dobro pozanimaj!!!!!!!

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 10:36:53   
sazi
Če imaš PDP 1.10, potem nastopiš porodniško 3. septembra. Avgustovska plača bi se ti lahko v porodniško vštela samo, če bi bila izplačana pred tem datumom, oz. pre 2. 9, ker 3. že nastopiš porodniško in moraš papirje pa res urediti vsaj 1 dan prej (ni pa treba 60 - v tem primeru se ti ne bo štela niti julijska). Na žalost pa sta letos 1. in 2. september vikedn, torej moraš oddati papirje najkasneje 31. avgusta, takrat pa verejtno avgustovske plače še ne boš imela izplačane. pozanimaj se na CSD-ju in v podjetju, če je kakšna možost, da se ti vsi ti dnevi datumsko ujamejo. 

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 12:43:49   
Anonimen



 
Če imaš rok 1.10, potem nastopiš, če se ne motim porodniški dopust  3. 9.2007, vlogo pa lahko oddaš od 2. 8. dalje pa do dneva pred nastopom porodniške. Jaz bi nesla papirje na CSD v sredo 5. 9. 2007 in sicer z nekim utemeljenim razlogom, zakaj nisem tega storila do 31. 8. 2007, ko je bil dejansko zadnji dan oddaje. Po ZUP-u (103. člen) mislim, da je to možno. Takrat boš imela seveda lahko v roki potrdilo za izplačilo avgustovske plače. Premisli... osebno sem se tudi zafrknila in bom imela ene 30,00 evrov nižjo porodniško, ker sem vlogo oddala 6. 6. in se mi je štela majska plača, če bi pa oddala 3. 6. se bi mi pa aprilska, kar bi bilo bolj ugodno zame...ampak pri meni 103. člen ZUP-a (vrnitev v vloge v prejšnje stanje) ni prišel v poštev, ker dejansko nisem zamudila roka....

(odgovor članu bambi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 13:13:36   
sazi
sredo 5. 9. 2007 in sicer z nekim utemeljenim razlogom, zakaj nisem tega storila do 31. 8. 2007, ko je bil dejansko zadnji dan oddaje. Po ZUP-u (103. člen) mislim, da je to možno. Takrat boš imela seveda lahko v roki potrdilo za izplačilo avgustovske plače


toliko se sicer ne spoznam na ZUP, ampak verjamem zgoraj napisanemu
vendar pa to velja samo v primeru, če jim v podjetju do 5. izplačujejo plače - v prejšnjem podjetju smo plačo dobivali šele 20. v mesecu - tako da v tem primeru ne bi pomagalo nič, pa večina kolegov, ki dela v gospodarstvu dobiva plače 10. ali pozneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 13:31:42   
pikceva
Ojla,

Jaz sem na bolovanju že od začetka julija, tako, da bodo  moji priihodki v zadnjih dveh mesecih do porodniškega precej nižji. Delam pa v javni službi, tako, da je pri nas plača sigurno do 5. v mesecu. Ker mi porodniško nastopi sredi septembra (do takrat imam tudi od komisije odločbo za bolovanje), mi avgustovska plača sigurno pride v poštev, a ne?
V zadnjem letu pa sem tudi zamenjala delodajalca. Na CSD moram torej prinesti izpiske plač od prejšnjega in zdajšnjega delodajalca, ali se motim? In ali je njim dovolj kopije izplačil?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 13:32:21   
bambi
Najprej hvala za odgovore, žal pa tudi če nesem vlogo šele 03.09. ne bo nič pomagalo, ker dobivamo plačo nakazano šele 15. vsak mesec in bi verjetno bilo malo čudno, če bi ravno septembra dobila plačo že 03. Tako se bom zgleda od avgustovske plače morala posloviti, kar se bo pri meni poznalo enih 45 EUR pri porodniški. Nimam pa nikakršnega utemeljenega razloga, da nesem vlogo kasneje, ker vem iz izkušenj, da takšne vrtnitve v prejšnje stanje morajo biti zelo zelo utemeljene in glede na to, da bom avgusta že v bolniški in doma, bom težko dokazala, da cel mesec nisem utegnila nesti vloge, ko sem imela to možnost..... če sem pa zamudila ravno zadnji dan, pa bojo rekli, je pač moja krivda.... saj vemo, kako radi državni organi in nasploh vsi, delajo v svojo korist.

LP Bambi

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 13:38:23   
*tajda*
Bom še jaz vskoćila vtemo,imam namreč podoben problem.Rok poroda imam 30.9.2007  liste za porodniško moram oddati 1.8.2007 kjer mi piše da moram vpisati tudi julijsko plačo ki pa jo takrat še ne bom prejela saj mi služba nakazuje plačo vsakega 10 v mesecu.Ful bi se mi poznalo na porodniški da bi vpisala plače od julija 2006 in do junija 2007 ker bi imela skoraj 40 evrov večjo porodniško,kot pa če bi morala čakati do 10 avgusta da dobim še julijsko plačo.
Zanima me če lahko oddam papirje 1.8.2007 (takrat ko je predviden rok za oddajo) ne da bi mi bilo treba čakati na letošnjo julijsko plačo,ki jo bom prejela šele 10.8.2007 in bi si stem ful zmanjšala porodniško,ker sem imela lani večje prihodke kot pa letosuser posted image

Bambi oprosti ker sem vskočila v temo še z mojim problemom ampak se mi zdi da bi bilo škoda odpirat  novo temouser posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 14:01:34   
zvezda71
Glede plač in izračuna porodniške ni važno kdaj je plača izplačana torej na tvojem TR važno je, kdaj jo v službi obračunavajo. Se pravi, pokličeš osebo, ki je v službi odgovorna za obračunavanje plač, to je navadno enaka oseba kot izpolni obrazce za porodniško, in se z njo dogovoriš če bi ti plačo lahko obračunali pred nastopom porodniške.
Upam, da nisem še bolj zabrkljala vsega. Srečno vsem nam, ki se borimo z raznoraznimi birokratskimi mlini.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 14:17:27   
*bubi*
Če so pravila taka, da je treba papirje oddat največ 60 dni pred PDP in seveda pred nastopom porodniškega dopusta (razpon je 32 dni), potem ne vidim nobenega razloga, zakaj nekateri CSDji v tem času zavračajo vloge (kot je recimo napisala TONCI).

Vsaka mamica bo v tem času imela en OD (v nekaterih primerih celo 2) in naj sama prekalkulira, če se ji bolj splača počakat, da ga bodo upoštevali, ali pa pohitet z vlogo, da ga ne bi. Jaz vem, da ga bom čakala.

tajda, ti se lepo sklicuj na zakon, če ti dovoli, da oddaš 60 dni pred PDP, pač oddaj 1.8. In ne čakaj plače, ki ti zniža povprečje.

bambi, ti pa se boš glede na datume res morala posloviti od avgustovske plače (izplačane v septembru).



(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 14:21:42   
*tajda*
bubi hvalauser posted image user posted image user posted image  Poznalo bi se mi 40 evrov na mesec-to je pa zame veliko.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 15:48:41   
bambi
Kaj pa če meni npr. obračunajo plačo zadnjega v mesecu, torej 31.08. in še isti dan letim na CSD oddat vlogo????

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porodniško nadomestilo!
12.7.2007 19:48:58   
*bubi*
bambi, po moje bi moralo it. Se pa raje prej malo pozanimaj na konkretnem CSD. Pa pazi tudi na to, katere dneve ima vaš CSD uradne ure. Običajno je to pon-sre-pet, samo na kakšnem manjšem je lahko tudi drugače.

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?