|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zadrževanje blata
25.7.2007 13:06:59   
*mamuška*
Naša skoraj 3.letnica ima že od lanskega septembra težave z odvajanjem blata. Začelo se je z zapeko, ki smo jo počasi odpravili s spremenjeno prehrano, hrano z vlakninami, tekočino. Potem se je odvajanje blata normaliziralo, če pa se je zapeka spet pojavila, smo ji nekaj dni dajali sirup Portalak, ki je blato zmehčal.
 
Meseca junija je bila bolna, en teden je imela vročino, ni jedla in kakala, kar je povzročilo novo zapeko. Ob odvajanju je jokala in zelo jo je bolelo. To se je nekajkrat ponovilo, potem pa se je blato spet toliko zmehčalo, da ni več bolelo. Nastal pa je drug problem. Izgleda, da si je bolečine zapomnila in ima zdaj velik odpor. Vedno, ko jo tišči kakat se drži za ritko, toži, da jo boli. Blato dobesedno vleče nazaj, zadržuje. Posledično je tudi trše kot bi bilo, če bi kakala vsak dan. Zdaj odvaja vsak drugi ali tretji dan, redko na 4-5 dni. Vmes toži, da jo boli ritka, kakat noče. Ko se zamoti z igro ali se vleže na posteljo, je ne boli več. 
 
Problem pa ni več v bolečinah pri odvajanju. Ona joče zaradi tega, ker noče kakat. Cele dneve hodi po prstih, stiska ritko, samo da ni treba it. Ko je že tako daleč, da vidim, da ne bo več mogla zadržati, jo prisilim, da sede na kahlico in kaka. Seveda zraven joka (ne od bolečin – ker ko gre blato ven neha jokat in ko je konec pove, da ni bolelo), ampak drugače bi še kar zadrževala.
 
Kaj naj naredim? Vem, da je silit na kahlico ne smem, ampak drugače ne gre. Naj povem, da lula v kahlo ali v stranišče… to sploh ni težava. Veliko se pogovarjamo o kakanju, uvedli sva lepljenje nalepk za vsakič, ko to opraviva… prepričujemo jo v nedogled, samo da bi šla…
 
Ima kdo podobne izkušnje? Kaj narediti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zadrževanje blata
25.7.2007 13:16:42   
Anonimen
Pri nas je bila zgodba popolnoma enaka, samo da je vse skupaj trajalo 2 meseca, potem pa kar naenkrat kot bi presekal in je začela normalno kakat...nbismo je mogli prepričat z ničemer...V vrtcu sem vzgojiteljico prosila naj jo da čimvečkrat na kahlico, ko gredo drugi otroci in je očitno pomagalao.

(odgovor članu *mamuška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zadrževanje blata
25.7.2007 13:26:52   
viv_
Pri nas je bilo isto, le da je to trajalo od leta in pol do dveh let. Preiskave na pediatrični, Portalak dnevno... Pa nikomur nisem mogla dopovedat, da ni zaprta, ampak da zadržuje. Potem sem na lastno pest Portalak ukinila, ker je bilo stanje s sirupom ali brez enako. Meni se je kar mešalo... Plenica je bila pokakana non-stop, ponavadi samo kakšna črtica, ali pa minimalno blata, kolikor ji je "ušlo".

Ko je pri dveh letih prenehala uporabljat pleničke, je bilo stanje čez noč normalno in lepo kaka vsak dan!

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zadrževanje blata
25.7.2007 13:32:30   
*mamuška*
Aja...naša hoče, da ji dam plenico gor, ko je že ful sila... ampak, če ji dam plenico še skuša vlečt nazaj in to ji še malo uspeva, ker stoji. Zato jo dam na kahlo, kjer ne more več fejst stiskat.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zadrževanje blata
25.7.2007 14:49:35   
TinkiBinki
Kar se tiče zadrževanja blata brez fizioloških težav,  je lahko vzrok psihičnega izvora. V takem primeru se je dobro posvetovati s kakim otroškim psihologom, ponavadi je to falična faza, ko se otrok boji dati nekaj od sebe... poznam fantka, ki je tudi po en teden zdržal in trpel v hudih bolečinah.

(odgovor članu *mamuška*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zadrževanje blata
25.7.2007 15:03:15   
*mamuška*
Ja.... tudi Freudovo teorijo sem prebrala... user posted image

Ampak, da to tako dolgo traja je pa tudi user posted image

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zadrževanje blata
25.7.2007 17:03:37   
nynna
Naši se je to začelo dogajati, ko ni imela več plenice. prej je kakala vsak dan potem pa je začela zadrževati, zdej pa enkrat ali dvakrat na teden. vmes ne joka in ne kaže nobenih težav, da bi jo bolel trebušček. Tudi jaz ne vem kaj naj naredim.user posted image  mogoče pa toliko porabi in ne potrebuje večkrat iti kakat. skrbi me samo, da se poleni črevo.

(odgovor članu *mamuška*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zadrževanje blata
25.7.2007 21:05:03   
eya
Uh, uboga. Upam, da čimprej mine ta faza, kakega pametnega nasveta pa žal nimam. Se pa strinjam, da je to zadrževanje ziher posledica tistih bolečin pri kakanju.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?