|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dostava otroka v vrtec in prihod novega člana
7.8.2007 11:31:25   
mojca235
Pozdravljene,

posila bi vas za nasvet kako urediti dostavo in iskanje dvoletnika v vrtec ob prihodu novega člana.

Namreč v novembru pričakujemo naraščaj, mož je v službi nekoliko dlje od vrtca, ki ga obiskuje dvoletni sin, tako da te stvari urejam jaz. V vrtec ga grem iskat z avtomobilom, za vse skupaj (tja in nazaj) pa porabim priblično 30 minut. Ne predstavljam si kako bom to urejala še z enim malim otrokom. v prvih mesecih.  Namreč  z možem živiva precej daleč od naših starševi n  sorodnikov tako, da na njihovo pomoč ne moremo računati.

Kako to urejate vi?

Hvala za odgovore.

Mojca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dostava otroka v vrtec in prihod novega č...
7.8.2007 11:40:20   
žigolino
Tudi pri meni je bilo nekaj podobnega.Pol sem pa tavečjo parkrat kar doma pustila.Pa on je mel prvih 14 dni dopust,pri enem mesecu pa že ni blo več takega problema,sem ga včasih kar spečega dala v avto in sva se peljala na sprehoduser posted image ,pač z avtom ne pa z vozičkom.Saj kr gre,si jaz tudi nisem mogla prej predstavljat kak bo.Pa še v vrtcu so nas bli veseli otroci ker vidijo tako majhnega user posted image

(odgovor članu mojca235)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dostava otroka v vrtec in prihod novega č...
7.8.2007 11:43:08   
taška30
Si ne predstavljam. Pri nas jo zjutraj odpelje v vrtec mož, ni debate. Jaz jo oblečem, potem pa gresta, si ne predstavljam, da bi morala zjutraj buditi dojenčico, pa jo na hitro oblačit, po možnosti še dojit preden bi šli, pa v vsakem vremenu zjutraj - predstavljaj si da moraš še strgat led iz šip avta pozimiuser posted image ...uf.
Čepravuser posted image , če bi morala, pač bi.

Ti kar moža prepričaj naj ga zjutraj lepo odpelje (bo pač naredil malo ovinka), iz vrtca ga boš pa ti vzela. Če si z avtom, bi jaz kar z lupinico vred šla v vrtec, lahko jo tud natakneš na voziček, odvisno kako daleč je parkplac, ko je malo večji, pa greš s kengurujčkom recimo. Čeprav sem že dostikrat videla pri nas, da starši pustijo dojenčke kar v avtu, ko grejo iskat vrtičkarje. Jaz to ne bi mogla.user posted image

(odgovor članu mojca235)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dostava otroka v vrtec in prihod novega č...
7.8.2007 11:48:25   
Pajaca
V vrtec naj otroka obvezno pelje mož. Iz vrtca pa pač prilagodiš ritem otroku tako, da boš lahko hodila z njim po tavečjiga. Saj ni panika. Otroka daš po hrani direkt v lupinco, se prštimaš, flikneš v avto, preneseš v vrtec (men je mem puščat otroka v avtu), skočiš po tavelikega in oba odpelješ. Dokler je otrok v lupinci ne bo problem, težje bo potem ko bo imel mlajši ene 8 mesecev in bo že v tavelikem sedežu ko je dost več enga pripenjanja.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dostava otroka v vrtec in prihod novega č...
7.8.2007 11:51:36   
nejcko
Definitivno naj to obveznost vsaj prvi mesec prevzame mož, pa čeprav bo moral sin zato kakšne pol urice dlje ostajati v vrtcu. Dokler novorojenček ne bo ujel nekega določenega ritma, boš sama res težko vozila otroka v vrtec in nazaj, sploh ker je avto v igri, pa še v zimskem času boste imeli novorojenčka.

Jaz sem pri drugem otroku imela to srečo, da je bila mala rojena poleti, vrtec pa imamo oddaljen 100m. Tako sem lahko malo zjutraj še spečo kar v pižamici preložila v voziček in odpeljala večjega v vrtec, enako sem storila tudi popoldan, ko sem šla ta starejšega iskat. In največkrat se mala niti zbudila ni v vsem tem času.

Kolikor pa opažam pri večini drugih, ko pride nov družinski član, nalogo jutranje "dostave" starejšega otroka v vrtec prevzamejo očetje, popoldan pa jih pridejo iskat mamice z dojenčki.

Saj bo šlo - malo več organizacije bo treba, ampak ni panikeuser posted image

(odgovor članu mojca235)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dostava otroka v vrtec in prihod novega č...
7.8.2007 11:55:30   
Lenny
Zjutraj oči-taxi, popoldne običajno jaz in mini peš. Glede na vreme in razmere pač.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dostava otroka v vrtec in prihod novega č...
7.8.2007 12:12:32   
spelaz
Jaz sem rodila nov lani in je bil mali tudi star 2 leti - prvi teden/ 14 dni ga je peljal mož ali moja mami, ki je prišla k meni malo na pomoč (je iz LJ, mi v MB).

Potem pa sem prevzela vse jaz (redko, da ga pelje mož ali ga gre iskat - zaradi službe) - se navadiš, ni kaj. Zjutraj smo se zverzirali, tamalo oblekla, nahranila, oblekla ta velikega, tamalo v voziček (prej smo živeli blizu vrtca in smo hodili peš - če je bil dež pa z avtom), taveliki peš. Popoldne pa isto.

Zdaj smo se preselili in zjutraj oba zrihtam, v avto in potem midve s tamalo nazaj domov (ali po opravkih).

Sej najprej te je groza, potem pa vse fajn zalaufa. Men sploh ni problema.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?