|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 12:01:02   
Anonimen
Meni se namreč zbuja že od samega začetka na 2 uri in pol. Včasih tudi na manj. Prvi teden je pojedel med 80 in 100.

Zdaj pa se mi zdi, da mleka ni več zadost, pa da bi tudi spal že lahko malo dlje.
2 dni nazaj sem mu dala zvečer aptamil, mi je spal ponoči skoraj 6 ur.
Včeraj pa je po dojenju pojedel iz flaše še 80. Zvečer brez dojenja 120. Pa mu nisem upala dati več, da ne bi šlo potem vse ven.

Kaj naj zdaj? Mu dodajam vsak obrok? Ali samo zvečer? Pa koliko seveda?

Ne vem pa ne, kako se redi. Prvih 10 dni se je veliko (porodna teža 3960 g, odpustna 3730 g, 10.dan 4040 g). Zdaj pa ne vem več, ker ga je zadnja stehtala patronažna. 

Aha, pa še to. Ker sem mu dala parkrat flašo, sem mu seveda hotela dat tudi za pit. Pa ni šans. Noče. Ne vode, ne komarčka. Kaj naj še probam?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 12:42:14   
P_Petra
Saj ne normalno da se otrok večkrat zbuja.ne dodajaj,se bo že uredilo.tvoje mleko je zanj tudi tekočina in hrana in ker je zopet vroče potrebuje pač več.Raje doji naprej,pa ga pač večkrat pristavljaj.Saj pri nama je bilo enako in sedaj je star 2 meseca in se lepo dojiva na 3-4 urce.Ponoči pa lepo spi tudi do 5-6 ur

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 13:40:45   
Anonimen
moja je tudi 1 mesec in se zbuja na 1 uro in pol do tri ure, povprečno na dve.....pač tko je, nič ne dodajam, verjamem v to da sem sposobna prehranit svojga otroka in pika......se bo že uredilo in bo potegnila še kako urco....

(odgovor članu P_Petra)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 15:08:59   
Geja
Tako kot sta rekli moji predhodnici. user posted image  user posted image

ti samo pristavljaj, pa nič ne dodajaj! Vse je v glavi (Ulla 80user posted image )
Pa ne pozabi veliko piti !!!!

lp,
Geja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 15:28:11   
MiRaNi
Moja je stara tri tedne in je včasih budna celo popoldne in non stop hoče jest. Pa se mi zdi da zvečer pred spanjem potem nimam dovolj in je skoz jok. Koliko časa potrebuje ''joška'' da se zopet napolni? Nekje sem slišala da 2-3 ure.

Tudi jaz sem tako kot Ezica enkrat že dodala (ko je bila budna celo popoldne in nisem  mogla izstisnit niti kapljice mleka) in je mala spala 5 ur.

(odgovor članu Geja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 15:31:27   
Anonimen
Koliko časa potrebuje ''joška'' da se zopet napolni?


Večkrat ko vleče, prej se napolni. Čudno, ne?

(odgovor članu MiRaNi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 16:12:01   
Anonimen
Meni se namreč zbuja že od samega začetka na 2 uri in pol. Včasih tudi na manj.


Pri toliko starih dojenčkih je to normalno, in še kak mesec ali dva bo user posted image .

Namesto da se obremenjuješ, kaj in koliko je pojedel, zakaj naj pije in kaj naj še poskusiš, ga raje doji takrat, ko bo želel. Najkasneje v dveh mesecih bo hranjenje dobilo prijaznejši ritem.

Namesto da dojenčka tehtaš in zaupaš številkam in statistiki, raje zaupaj sebi. Poglej svojega otročka in če ga vidiš kot zdravega in zadovoljnega dojenčka, gotovo dobi dovolj; ne dovolj, ravno prav user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 17:35:12   
Anonimen
Tudi moj se hoče ful pogosto dojit in sem že čist crknjena. In glede na to, da imam tudi sebe malo rada, v končni fazi pa tudi drugega otroka, za katerega mi nekaj energije mora ostati, se podnevi potrudim in ga dojim, kolikor hoče, zvečer pa mu potem, ko mi sprazni obe joški, dodam še flašo, da mi spi vsaj 4 ali 5 ur v kosu, da mičkeno k sebi pridem. In zvečer vedno popije še 60-80 ml aptamila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 22:28:57   
pupi
Res je ženske, da je treba dojit kolko se pač da in da je treba user posted image  pristavljat kolko hoče, ampak vedno pa ne gre, pa če pametujemo kolko hočemo. Moja pupa ko se dojima hoče živčni zlom dobit, ko več ne teče niti z ene niti z druge dojke... Ja kaj pol pa jo naj lačno pustim al kaj , če ni dovolj mleka, če mi ne zdrži nitit minute kaj šele kako uro brez dodatka!! Vse bi dala, da bi šlo brez dodatkov pa žal ne gre!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 22:36:43   
MiRaNi
Se strinjam s pupi, če ne gre pač ne gre. Najbolj pomembno je da je otrok sit in zadovoljen.

(odgovor članu pupi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
18.8.2007 22:59:03   
BAMBINA_
Najvažneje je, da otrok ne sme biti lačen! Če nisi prepričana, ali imaš dovolj mleka, pojdi k izbranemu zdravniku, pa naj ga stehta, pa potem še 1x čez par dni. Če se bo v redu redil, brez dodatka, pač ne boš dodajala, sicer pa boš morala. Si lahko ti še tako zaupaš, pa vztrajaš, otrok pa morda strada. No, mi smo ravno pretekli teden bili zaradi nezadovoljivega napredovanja v teži v bolnici, pa je izgledal povsem zdrav in zadovoljen. Sploh ni jokal, da želi več. Ko smo se pa v bolnici tehtali, sem se pa dobesedno zgrozila, ko je mali po 20 minutah špuknil bradavico ven in zadovoljno zaspal na zizi. Ko smo ga stehtali, smo pa videli, da se je zredil samo za 40 g. user posted image Torej, ne ga "srat", če je v tebi samo kanček dvoma, pojdi do zdravnika, pa ga stehtajte. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
21.8.2007 15:27:16   
Anonimen
Hvala za nasvete.

Jaz pač mislim, da ni normalno, da otrok po dojenju iz flaše spije še 70 ali 80 ml.
Se preveč ne obremenjujem s tem. Upam, da bom lahko vsaj še malo dojila ampak tak občutek, kot ga imam zdaj, da so dojke prazne (ne po dojenju), sem imela prvič šele po kakšnem letu. Ne pa že po enem mesecu.

Bom pa res najbrž kar poklicala patronažno sestro, pa prosila, če lahko pride s tehtnico, pa ga stehta pred in po dojenju.


(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 1 mesec - a naj mu dodajam?
23.8.2007 14:56:02   
BAMBINA_
Ezica, razlika v teži dojenčka zgolj pred in po enem obroku ni verodostojen podatek, pač pa je pomembno, koliko pridobi v enem dnevu. Zjutraj imaš namreč drugačno količino mleka kot zvečer, zato bi bilo bolje, da dojenčka stehtaš npr. danes in ob isti uri jutri.
Lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?