|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako izgleda
6.9.2007 14:46:59   
Naja30
alergija na jajca?

Sem uporabila iskalnik, pa nisem našla, kar me zanima. Namreč moja hčerka, stara 9m, ima odkar je pred 4-imi dnevi pojedla 3/4 rumenjaka (to je bilo drugič, da ga je jedla, prvič sem ji dala čisto malo) na ličku lišaj in rdeče pikice.  Po parih dneh še ni izginilo. A bi morala zdaj črtat iz jedilnika vse, kar je povezano z jajci? Naj povem še, da jo tudi še dojim, kar pomeni, da moava na dieto obe?

Zdravnica mi je sicer rekla, da naj ji ne dajem rumenjaka 3 tedne in potem spet probam, pa bomo videli. Me pa zanima, če gre res za alergijo, po kolikšen času fleki izginejo?

Čisto sem zmedena, saj je prvič ubadam s tako težavo. Prosim svetujte mi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako izgleda
6.9.2007 15:24:56   
Dejča
Poskusi zdaj črtati vse jedi, ki imajo med sestavinami jajca, seveda pa moraš na dieto tudi sama - potem boš lahko videla, če je res krivao jajce. Sama sem bila na dieti brez mleka in jajc več kot 4 M in verjemi - ni prav nič luštno!!! Upam, da boste kmalu prerasli alergijo - mi, na srečo, smo jo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako izgleda
6.9.2007 18:34:21   
Anonimen
Imamo alergijo na jajce. Iz izkušenj ti povem,da izloči jajce v celoti (tako rumenjak kot beljak). Po štirih dneh od zadnjega vnosa alergena bi morale biti vidne izboljšave na koži. Pazi na prehrano kjer je not jajčni lecitin, ker je to tudi jajce znano tudi pod oznako E322. Se pa da kar preživeti brez jajca. Od testenih imaš npr. Barillo brez jajca. Vsekakor pa prebrati vsako deklaracijo.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako izgleda
6.9.2007 21:02:51   
Naja30
Hvala obema! Danes sem še jedla nek preliv z jajci user posted image  Od jutri bom pa res gledala, da ne bom vnašala nič z jajci. Hvala Bojana za informacijo o E322, tega nisem vedla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako izgleda
6.9.2007 21:19:12   
Aja1
Naša ima alergijo na jajca. Kožo je imela na vseh pregibih rdečo, pikice, srbelo jo je. Bilo je res grozno user posted image . Zdaj sva že pol leta na dieti (no, jaz se zadnje čase včasih prekršim - pojem kakšen kolaček, palačinko user posted image ). Zdaj je imela ponovno testiranje (krvno) in čakamo izvide.

_____________________________




(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako izgleda
7.9.2007 8:50:18   
Naja30
Aja, jo še dojiš?
Držim pesti, da bodo testi pokazali, da ni več alergije.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako izgleda
7.9.2007 10:53:32   
Aja1
Še dojim (ponoči).

_____________________________




(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako izgleda
10.9.2007 14:27:24   
poliloni
E322 je lahko jajčni ali pa sojin lecitin in bodi res pozorna nato. Jaz šele sedaj vidim kje vse se to nahaja! Pa tudi nobenih kupljenih žemljic in podobnega ji ne smeš dati, ker je tudi tam prisotno jajce!!!!

_____________________________

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako izgleda
10.9.2007 22:52:02   
Naja30
V žemljicah je jajce?? Ti kot da bi vedela, da sem ji danes to dala!user posted image  Ampak po današnjem 3.dnevu brez jajc je stanje kože bistveno boljše. Je še malo hrapava, rdeča pa ne.
Sem pa opazila ja, da je tale šmentani jajc v veliko zadevah! Upam samo, da zaradi te žemljice  ne bodo jutri spet fleki user posted image

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako izgleda
12.9.2007 10:37:00   
Naja30
Naj povem, da so  po 4-dnevni dieti s hrano brez jajc fleki in pikice izginile. V bistvu že 3.dan zjutraj ni bilo več nič videti. Tudi hrapavo ni več.

Kdaj naj ji zdaj spet dam rumenjak? Hrano, ki vsebuje jajca sem sama že včeraj jedla, njej še nisem nič dala. Danes bo dobila kakšen piškot. Koža je lepo čista in če je alrgija, bi se naj hitro poznalo, ne?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako izgleda
14.9.2007 21:19:04   
Aja1
Naja, poročaj. user posted image

_____________________________




(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako izgleda
15.9.2007 9:30:05   
Naja30
Hrano z jajci zdaj sicer jeva obe, rumenjak ji bom dala pa neslednji teden. Verjetno ji moram dat čisto malo, kot prvič, ne?

Bom poročala. In še enkrat hvala za vse vaše nasvete, ki so mi res prišli prav. user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako izgleda
26.9.2007 9:45:19   
Naja30
Evo poročam user posted image

Potem, ko par dni nisma jedle živil, ki vsebujejo jajca, sem ta živila uvedla nazaj in ni bilo nič. V nedeljo je spet dobila 1/4 rumenjaka in pikice na ličku so se vrnile user posted image  Danes sem klicala P in sestra mi je rekla, da v tem primeru pa naj enostavno ne uživa nič rumenjaka in naj odstranim iz njene prehrane tudi živila, ki vsebujejo rumenjak. Za kakšno leto, potem pa spet probamo!? A to je to al kaj? Tukaj berem, kako vaši P spremljajo te alergije in pošiljajo otroke na testiranje, da se res prepričajo.
Ko sem ji omenila testiranje, je rekla, da se otrok do 3.leta ne testira, ker imajo itak še tak spreminjajoč se imunski sistem in jim pač na začetku kakšna hrana ne odgovarja.

Zelo me skrbi tole. Kaj naj naredim? Kaj pravite?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako izgleda
26.9.2007 11:07:22   
simona76
To je še meni čudno. Spomnim se, da je moj sin imel neke pikice in ker nismo potuhtali zakaj, nas je poslala na testiranje (odvzem krvi, ne na koži) in je bil takrat star leto in pol. Sicer ni nič pokazalo, tudi koža se je umirila in smo brez alergije. S testiranjem vsaj veš pri čem si, čeprav baje niti ni nujno da pokaže user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako izgleda
26.9.2007 16:47:36   
Aja1
Naja, če boš dala user posted image  v vrtec, boš morala imeti zdravniško potrdilo, da je alergična na jajca (zaradi diete). Probaj se s P zmenit, da jo pošlje na krvna testiranja (za kožna nam je dermatolog rekel, da so večkrat lažno pozitivna ali lažno negativa).


_____________________________




(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako izgleda
26.9.2007 18:08:00   
Natali07
Ja zaradi vrtca je dobro da imaš dokazilo o alergije, ker se edino tako držijo diet. Drugače pa testirajo tako majhne otroke. Naš je bil prvič testiran pri 3 mesecih zaradi suma alergije na mleko in jajce. alergijo smo dobili potrjeno s kožnimi testi, krvni so bili pa negativni. Tako da so lahko oboji lažno negativni. Če pa so pozitivni je pa zelo mala verjetnost, da alergije ni (praktično je ni). Ostalih živil na začetku ne testirajo. Nam so testirali le še krompir, ker sem sumila, da ko jaz pojem krompir moj malček bruha. Test je bil negativen (lažno negativen - kot pravijo je tako lahko do 18 meseca). Ravno včeraj sva bila na testiranju na vsa mogoča živila (kake 30). Dobili potrjeno da ima alergijo na krompir, še vedno jajce, mleko pa ne več. Tako da čakamo krvne izvide.

Če je alergija na mleko otroka kar naprej testirajo in ko so enkrat testi vsi negativni mu tudi v bolnici začnejo uvajat mleko. za vsa ostala živila pa moraš probavat sam po nekem času. Tako, da če si prepričana da ima alergijo na jajce, pojdi na dieto ti in otrok, pa bo lahko kmalu minilo. Jaz sem na dieti (brez mleka in jajc in cel kup zelenjave in sadja) že 8 mesecev, ker ga še vedno dojim. Pa ti povem, da se da. Res je v začetku hudo, ko ne veš kaj jest, ampak se hitro navadiš.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako izgleda
27.9.2007 8:21:35   
Naja30
Hvala za odgovore. Ve ste mi edina tolažbauser posted image
Tamala sicer ne gre v vrtec, ampak bom P opozorila na to.

Kako pa je s tem, ko sem noseča? Da ne jem živil z jajci? Je imela katera tak primer?

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?