|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brezposelna nosečnica
29.11.2004 13:10:42   
monga
Pozdravljeni!:)
Rada bi vas prosila za nasvet!Bratova punca je zanosila,tako da bo sedaj pustila šolo.Prijavila se bo na zavodu za zaposlovanje in CDS,vendar nas zanima ali je kakšna možnost da jo brat(torej njen fant)prijavi kot gospodinjsko pomočnico,saj ima kmetijo,da bi potem dobivala višjo porodniško?
Ker je nosečnost nenačrtovana vendar prijetno in zaželjeno :angel:presenečenje vas prosim za vse nasvete kako naj pomagamo!
Hvala.;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Brezposelna nosečnica
29.11.2004 14:09:17   
Anonimen
e to si vprasal namesto mene.:bravo:
sem vceraj ravno nekaj o tem slisala da bi lahko nosecnico navidezno zaposlil kot pomocnico in bi se naj dobilo okoli 70.000sit porodniske,kao.naj bi bila neka luknja v zakonu.samo nevem pa ce potem dobivas socialno in starševski..mislim da ne, če si zaposlen.pozanimaj se...da nebote nasrkali, ker ce se ne dobi tega se ne splača menda, ali je neki priiblizno enako:zmeden:
javi ce zves kaj novega:miska:

(odgovor članu monga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Brezposelna nosečnica
29.11.2004 14:39:16   
total
Lep pozdrav,seveda da se lahko prijavi za hišno pomočnico,lahko jo prijavi kdor hoče.Na CSD ti povejo vse o tem,tudi sama sem prijavljena kot hišna pomočnica.Pa čestitam ti,da boš postala teta.

Lp

(odgovor članu monga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Brezposelna nosečnica
29.11.2004 14:45:42   
Anonimen
total daj vec povedat o tem...mene tudi to zanima.:ups:

(odgovor članu monga)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Brezposelna nosečnica
29.11.2004 15:35:51   
Lunca1
Samo preveri, če ne more bit tak status 12 mesecev, glede na ostale službe. ker porodniške ne dobiš, če nisi zaposlen vsaj 12 mesecev.

LP Lunca

(odgovor članu monga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Brezposelna nosečnica
29.11.2004 17:41:28   
dix
Jaz sem bila zaposlena 2 meseca pred PDP pa sem dobila porodniško, ampak pač mimimalno ker gledajo prihodke za 12 mes, tako da ti kaj dosti ne dvigne povprečja, če si zaposlen glih pred PDP.

Sem pa čez 15 mes spet zanosila in avtomatično na podlagi takratne zaposlitve še enkrat dobivala porodniško. To pa je bilo že preveč za mene in sem si mislila vi že veste kaj delate, meni je itak en isti vrag. Razlika je edino da bom zdaj imela 2 leti delovne dobe.

(odgovor članu monga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Brezposelna nosečnica
30.11.2004 11:12:04   
kimi
Moj prijatelj je hotel svojo punco kot pomočnico prijavit in bi jo lahko...le, da je ona redno šolana in to ne bi šlo.

(odgovor članu monga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Brezposelna nosečnica
30.11.2004 12:07:26   
total
Mene je prijavila mamica ker sem brezposelna oz. imela sem status študenta do septembra.Prijemaš pa 55 % porodniške,ker sem zdaj zaposlena. Na CSD ti vse povejo in te usmerijo.

Lp:bravo:

(odgovor članu monga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Brezposelna nosečnica
30.11.2004 12:08:40   
kofetek2010
Ko sem bila noseča (1996) se je to na veliko prakticiralo. Ker, če je bila :nosecka: zaposlena na tisti dan, ko je nastopila porodniško je dobivala porodniško, drugače pa samo starševski dodatek (razmerje med dodatkom in najnižjo plačo je bilo ogromno). Paziti je bilo treba edino na to, da se "delodajalec" in "delojemalec" nista enako pisala in stanovala na istem naslovu. Če pa poznaš kakšnega, ki ima s.p. te lahko tudi on zaposli za določen čas (za čas porodniške), ti mu povrneš stroške prispevkov za plačo (npr. za tist mesec pred porodniško), ker ko si na porodniški nisi več breme delodajalca ampak ZZZS. In delovna doba ti teče, kar se pa kasneje, ko že enkrat v službo hodiš lahko lepo pozna pri plači (0,5% na 1 leto).
Glede aktualnega stanja bi ti pa lahko kakšna :nosecka: več povedala!
lp

(odgovor članu monga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Brezposelna nosečnica
30.11.2004 12:52:30   
monga
Pozdravljeni!
Torej mislite da bi bilo res možno našo:nosecka: en mesec pred terminom(ima ga 3 julija)prijaviti kot gospodinjsko pomočnico,da bi potem dobivala porodniško. A potem ni pomembno da še ni bila nikoli zaposlena?Nevemo sicer kaka je finančna razlika med porodniško in starševskim dodatkom?Ali se vse skupaj sploh izplača?
No ja saj jutri se tak gre prijavit na zavod za zaposlovanje in CSD ampak a naj že pove da je noseča?
Hvala za pomoč!:)

(odgovor članu monga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Brezposelna nosečnica
30.11.2004 13:16:33   
monga
Pozabila sem še vprašat ali je res da če zaprosi kot brezposelna za starševski dodatek da se ji za 12 mesecev šteje delovna doba?
lp

(odgovor članu monga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Brezposelna nosečnica
1.12.2004 13:19:05   
sabini
poglej sama sem v 4.mesecu pa sem se hotela prijavit kot gosp. pomo;nica, Ne vem ;e se ti iypla;a ya vsak mesec te pride okrog 50.ooosit moras placat prispevkov.Dokler ne gres na bolnisko.Vedno pa se ti steje porodniska ya 12,mesecev kakorkoli pojdi na to rajsi kot breyposelna oseba pa bos mela otr. dodatek plus 45.ooo bolniske.full se poyanimaj na vseh koncih pa bos videla kaj se ti najbolj spla;a ampak kot gosp.pom.yihr ne verjemi.sporoci:muca:

(odgovor članu monga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Suši
Oceania

Ali radi jeste suši?

Ja (11%)

Ne (43%)

Ne poznam (46%)


Število vseh glasov: 431

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!