|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   imeti štiri otroke
24.9.2007 13:10:49   
vesna_14
ja takšen kot je naslov je tudi vprašanje kako to izgledauser posted image ok sej si predstavljam ampak bolj me skrbi kako je ko gredo v šolo? Finance -drugo  gre.
Zdej imamo tri sončke (4 leta +2 leti + 4 mesece) in si zelo želim imeti še enega z možem se o tem pogovarjama malo pa me zanima kako je potem ko so naenkrat vsi v šoli. Ker od zaćčetka ni problema ker imaš vse stvari od cot do opreme pol pa je to drugače vrjetno da nočejo več nosit stvari od bratca ki jih je prerastel in hočejo nove ...
Vse se mi zdi mogoče edino pri denarju se nama porajo vprašanja in sicer bolj možu kot meni (zaenkrat to ni problem neveš pa kako bo čez nekaj let)

No ker vem da je tole mal zmedeno napisano upam, da veste kaj me najbolj skrbi (šola-iz finančnega vidika)
in tiste ki jih imate a so kej drgačne ugodnosti kot pri trehuser posted image

Hvala za vsak odgovoruser posted image

Lp Vesna

< Sporočilo je popravil bonnie_ -- 24.9.2007 13:36:09 >


_____________________________

Dneve mi lepšajo moji trije mali sončki in možek....januarja 2010 pa dobomi še enega razgrajača...in tako nas bo veliko.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: imeti štiri otroke
24.9.2007 13:19:53   
KIKI****
user posted image Če se boste odločili še za enega

Jaz imam isto vprašanje v glavi že dobro leto ampak za 3. otročka.
Dokler ne bom imela redne službe z najmanj 1.200€ na mesec se ne bom spuščala v touser posted image
sedaj imam sicer manj ampak 2 otroka, pa veliko stvari dobim, kar mi ostane pa vlagam v njuno prihdnost.

(odgovor članu vesna_14)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: imeti štiri otroke
24.9.2007 14:45:29   
mert
Sama imam 4 otroke.
Stari so od 14 do 4 let. Plače imava povprečne (moja okoli 800 EUR, moževa malo boljša), živimo v hiši, pa nam čisto nič ne manjka.
Vidim, da se otroci navadijo, da je na stvari treba pazit, da se kakšne premajhne obleke brez problema lahko ponosijo tudi za kom drugim, predvsem pa se mi zdi fino, da se ne zmrdujejo pri znamkah oblačil.
V šoli lahko dobiš regresirano prehrano, pri taborih če vložiš prošnjo lahko dobiš pomoč šole za plačilo, pa tudi dokladi so malo večji. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da ni nobenih težav.
Edino, kar se morda pozna je to, da jih ne morem vozit na popoldanske - plačljive dejavnosti, ker mi enostavno zmanjka časa, pa tudi denarja bi verjetno. Tako smo se zmenili, da ima vsak eno dodatno dejavnost, na katero ga vozimo, v okviru šole pa si še vsak lahko izbere dejavnosti, ki ga veselijo.

Torej, le pogumno, če se sicer - psihično in v zakonu čutita močne in vsklajene vama ne bo žal za nobeno življenje, ki ga bosta sprejela!
Marsikdaj je bolje, da ima otrok kakšno materialno stvar manj kot pa preveč! (Takšno je moje gledanje in zaenkrat se to kaže kot pravilno!!!) 
Upam, da sem ti povedala kar si želela slišat, da nisem le nakladala, če pa te še kaj zanima mi pa piši!!!

(odgovor članu vesna_14)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: imeti štiri otroke
24.9.2007 14:54:28   
Tiamo
Moj se to sprašuje že pri mojem načrtovanju drugega otroka...bravo za vas user posted image

(odgovor članu mert)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: imeti štiri otroke
24.9.2007 19:49:28   
šmarnica
Evo, pa še moj odgovor.
Tudi mi imamo štiri otroke; verjetno v starosti, za katero te stroški najbolj zanimajo. Imamo dva dijaka (eden četrti in eden prvi letnik SŠ), enega šoloobveznega v drugem razredu in eno, ki jo trenutno čuva še mama, drugo leto pa gre v vrtec.
Stroški šole: zelo različni. Pri ta velikem, ki dela tehnično gimnazijo praktično ne vem, da hodi v šolo. Vozi ga mož, ki ima nekaj sto metrov naprej službo, učbenike dobijo čisto vse v šoli za zares simbolično obrabnino. Drugi dela zdravstveno - tu je bilo noro stroškov. Kljub učbeniškemu skladu je bilo ogromno delovnih zvezkov za dokupit, uniforma, avtobusna mesečna vozovnica,.. Ampak vseeno ni tako hudo. Pri tistem v drugem razredu imam občutek, da kar ni konca položnicam. Cel kup preko šole, pa cel kup delovnih zvezkov (madona celih 12 komadov) v lastni režiji, pa vse živo še zraven (kosilo, malica, fotokopiranje, doplačevanje dodatnega špotnega pedagoga, .. in vsako leto šola v naravi, pa cel kup izletov, ...). Ampak v primerjavi z vrtcem so vsi cenejši. Zato ni tako hudo. Res pa je, tako kot je napisala že moja predhodnica, da imajo tudi naši otroci le po eno plačniško izvenšolsko dejavnost.  Manjka jim pa nič. Imamo novo hišo, nova avta, vsak svojo sobo (in to zares velike sobe, ker je tudi hiša velika), veliko parcelo na kateri imamo lastna igrala,... Eden za drugim praktično ne "dedujejo", ker stvari enostavno ne preživijo več kot enega. Vsak dobi svoje novo kolo, pa svoje obleke,.... Tisto z podedovanimi oblekami gre le pri majhnih otrocih - potem itak kupujejo vsak po svojem okusu. In po svoji velikosti. Nismo ravno bogati, revni pa sploh ne. Otroci so pa strošek toliko velik, kot si pač lahko privoščiš. Nekatere en sam stane več, kot mene moji štirje.
Prihodnost me ne skrbi- ravno toliko so narazen, da več kot dva naenkrat tako ne bosta na faksu. Pa so tudi za tam štipendije. Za izbiro pametnega študija, se najdejo tudi štipendije. Tako ali tako pa varčujeva na več različnih krajih - tudi za morebitne stroške šolanj otrok (če bi bilo slučajno potrebno).
Na morje hodimo letno vsaj dvakrat; je pa res, da se ne poslužujemo hotelov in avijonov. Najamemo apartma in kuhamo sami. Ampak na ta račun preživimo letno vsaj tri tedne na morju. Če se ravno ne preseravaš ostane za vse dovolj.


_____________________________

Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: imeti štiri otroke
24.9.2007 20:39:13   
abj
Čestitam Vesna za željo po še enem otroku. user posted image Tudi mi imamo štiri in je super. Dva sta že v šoli, dva še v vrtcu. Med najstarejšim in najmlajšim je 6 let razlike.

Kar se financ tiče ne imej skrbi. To je tako kot s časom - toliko ga imaš, kolikor ga znaš prerazporediti.  Če bodo drugačni časi, se bo pač temu potrebno prilagoditi s tremi ali štirimi otroci. Vendar iz izkušnje povem, da so se oblačila in otroška oprema v desetih letih zelo pocenili in izboljšali.

Tudi dopust nas ne pride prav ogromno, pa gremo tudi v hotel in dvakrat letno.  Moraš pa vse preveriti in poiskati glede popustov in raznih ugodnosti. Ko so otroci večji, pa lahko tudi sami že kaj privarčujejo in zaslužijo - tako se tudi sami naučijo, da znajo ravnati z denarjem in jim ta vrlina v življenju pride prav.

Se strinjam tudi z Mert, da ni vse v materilanih dobrinah in zna otrok ceniti v življenju še kaj drugega. Sploh si pa ne znam predstavljati, da na primer ne bi imeli naše najmlajše sončice, če se z možem ne bi odločila še za četrtega otroka. user posted image  Kar pogumno.




(odgovor članu vesna_14)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: imeti štiri otroke
24.9.2007 21:19:06   
purple
Pri nas jih imamo pet. Stari so od 12 pa do 4 leta, torej so štirje šoloobvezni. Meseca avgusta in septembra se malo za glavo držimo, saj je treba nabavit vse šolske stvari ( letos je bilo cca.500 € ), izven šolsko dejavnost pa imajo eno- glasbena šola- kjer za prvega plačaš polno ceno, za drugega polovično, vsi ostali pa jo imajo zastonj.user posted image

Vesna, vse se da.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu abj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: imeti štiri otroke
24.9.2007 22:51:56   
anckabancka
Purple, kje pa je ta glasbena šola?

_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: imeti štiri otroke
24.9.2007 22:52:41   
vesna_14
super steuser posted image user posted image in hvala za toliko odgovorovuser posted image .
Sma se z možem že odločola, da bo še en user posted image takoj ko bo ratalo (zdej še polno dojim tako da vrjetno ne bo kr takoj)
upam pa da dugo leto, da bomo imeli podobno razliko kot pri ostalih.
Res pa je da vse gre in majn ko kompliciraš boljše je.!!!
Bi jih pa do svojih 30 let imela tolk koker si ji želim (čeprav prvotno je bilo to tri zdej pa bi še imela kakšnega) pol pa bi dal obrt doluser posted image in mogoče do 30 r.d. še celo dva user posted image user posted image nikoli se ne ve- sploh če bo naslednji tako nezahteven in zadovoljen kot je ta tretji cukeruser posted image jih imam še 5 takoj!!!

Lp in javim ko ga naročimouser posted image




_____________________________

Dneve mi lepšajo moji trije mali sončki in možek....januarja 2010 pa dobomi še enega razgrajača...in tako nas bo veliko.

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: imeti štiri otroke
25.9.2007 7:24:26   
purple
IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

Purple, kje pa je ta glasbena šola?


V Velenju. Mislim, da bi morale vse javne glasbene šole biti tako organizirane, saj jih financira ministerstvo.

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: imeti štiri otroke
25.9.2007 7:26:22   
purple
IZVIRNO SPOROČILO: vesna_14
Lp in javim ko ga naročimouser posted image






user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu vesna_14)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?