kekec in mojca
|
Tosja, v prejšnji nosečnosti sem imela po trebuhu FUUUUUUUUL strij in posledično so me vsi "trebušni" UZ boleli kot sto . Enkrat sem to omenila sestri v porodnišnici tik pred pregledom, pa me je nadrla (ampak res nadrla!), da si vse skupaj zmišljujem in da UZ že ne more boleti. Jaz pa v jok... Da pa je bila slika še popolna, je takoj, ko sem stopila v ordinacijo na pregled, zdravniku rekla, da sem občutljive sorte in da me UZ bolijo. Ko je dr. Japelj pogledal moj trebuh, pa mu je tako ali tako postalo vse jasno in ni ničesar komentiral. Skratka, na pregledih sem bila v MB P samo 2x, pa se jih bolj ali manj izogibam. Je med nami katera iz SG? Tja bi namreč rada šla rodit... če bo šlo vse po načrtih. Zato bi bila vesela kakršnekoli informacije o tej porodnišnici. Glede prehrane pa takole: pri malem Kekcu sem v 15. tednu zakrvavela in sem morala it za nekaj dni v bolnico. Tam sem od drugih nosečk slišala, da ne smeš jest kivija, ker povzroča splav, pa pršuta, ker meso ni kuhano in je lahko okuženo, pa biftekov in paštet ter podobnih stvari... Obrnila sem se na eno zelo prijazno sestro in mi je rekla, kar sem se potem držala in se držim tudi danes: jemo lahko vse, vendar v zmernih količinah. Če bi bilo res kaj prepovedano, a mislite, da ne bi dobile pri G seznama, kaj lahko jemo in česa ne??? (Mimogrede, v bolnici smo za zajtrk dobile pašteto...!)
< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 26.9.2007 16:28:03 >
|