|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  537 538 [539] 540 541   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
28.9.2007 14:36:01   
Anonimen
Ojoj....tudi jaz imam s tazadnjo toliko problemov. Ampak sedaj jem suhe slive po tekočem traku. Sem dobila ene fine sladke domače. Pa  polnozrnate kekse sem kupila z otrobi. Nenormalno mi paše sladko. Drugače pa se trudim še veliko piti, mažem s kremico, ampak cvetačica je pa še vedno.
Se mi je zdelo, da sem v nosečnosti imela težave......sedaj so se šele začele. Kriza user posted image



Danes ponoči mi je Nežika spet nekaj jamrala, kot običajno, pa tudi veliko vas piše, da vaši dojenčki tudi jamrajo.
Pred nekaj časa sem si ogledala filmček inserta Oprah, kjer so govorili o tipih dojenčkovega joka.
http://www.oprah.com/tows/slide/200611/20061113/slide_20061113_350_102.jhtml (filmčka žal ne najdem več)
Pa res, ko sem jo slišala jamrat je morala kupčka podret ali pa je prdnila. Takoj je pomagalo.
Drugače pa se dobi DVD s tem filmom in sicer je to Dunstan baby language.



(odgovor članu helenav)
  Neposredna povezava do sporočila: 13451
   RE: Septembrke
28.9.2007 14:45:20   
cuma
Daaaaan punce!
 
Pri nas vse spi in imam malo časa za vas.
 
Moja porodna zgodba je sledeča:
 
Po zunanjem obratu, ki je uspel 30.avgusta se je začelo čakanje na naravni porod Teden kasneje.sem ponoči dobila popadke a se je izkazalo, da je lažni alarm in po dveh dneh sem se iz hriba vrnila v dolino s trebuhom. 12.9. sem potem morala spet v P na sprejem, zaradi prvotnega CR (taka je procedura) in spet čakala. Dnevi so bili mučni brez moje Eme in moža. Tretji dan čez pdp so mi poskusno dali umetne popadke a ni bilo noenega učinka. Jaz sem bila še kar zaprta in nič se ni dogajalo niti naslednje dni. Šesti dan po pdp so mi končno sprožili porod. Popadke (umetne) sem dobila 7.30 in do dvanajstih trpela na 2min .... isusove muke za nič.  Rezultat ob 12ih je bil: odprta za dva cm. Potem je sledilo predrtje mehurja in nastavitev epiduralne. Na vprašanje anestezistke, koliko boli od 1 do 10, sem žal slabo ocenila in trpela še naslednji dve uri v popadkih na 1 min. Vmes nisem videla nikogar, saj so bili vsi zasedeni pri operacijah in sva bila z možem sama. Ob dveh so spet vsi prišli in ugotovili, da sem odprta komaj tri cm in da je vrat še vedno trd. Kot pikica na i pa je bila spet Tinkarina lega: zatilna okcipitoanteriorna vstava (z zadnjim stranskim delom glavice naprej) in zadnje upanje za naravni porod je izpuhtelo. Ob pol treh sem bila že v operacijski, kjer naj bi mi poglobili epiduralno, ker pa le ta ni prijela, so me kar uspavali. Zbudila sem se ob pol petih popoldne, vsa zblojena, a ko sem ob sbi zagledala Tinkaro in moža, sem kmalu prišla k sebi. Ob osmih zvečer me je babica odpeljala na oddelek in s Tinko sva se prvič podojili.  
 
Nič ni šlo tako, kot bi si jaz želela ... a danes lahko rečem samo, da sem srečna, da je Tinkara zdrava, pridno je,spi in se redi (osmi dan je že prekoračila porodno težo user posted image ), da jo je Ema sprejela in da se počasi navajamo na novo življenje. 
 
Ker ste pridne in veliko pišete, ne utegnem prebrati in komentirati ... se bom poboljšala, ko bomo iz tahujšega ven. user posted image  
Iskrene čestitke vsem novim mamicam in otročkom in tistim, ki že praznujete prve obmesečnice user posted image user posted image user posted image !
 
Se še kaj javim,
 
Cuma
 
PS
v albumu je tinkara user posted image
 
   

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 13452
   RE: Septembrke
28.9.2007 14:53:23   
nana 27
user posted image user posted image user posted image  Cuma user posted image  Končno! Jaz sem videla slikico v albumih, ampak mi je bilo čudno, ker se nisi javila. Na slikici si tudi ti, a ne. Upam, da čim prej prideš k sebi. En zdravilen user posted image  

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 13453
   RE: Septembrke
28.9.2007 16:07:01   
PBJ
Cuma, samo da sta ok, čeprav se je končalo s CR.
 
user posted image
Naša Ana je tudi imela to vstavo. Mi je ful znano delovalo, ko sem to prebrala, pa sem šla gledati na odpustnico.
Potem pa se je verjetno zaradi  tega pri meni malo podaljšal tisti zadnji del, čeprav je babica rekla, da bo šlo hitro, ker sem se hitro odpirala. Potem pa se ni spušala tako kot treba in sem še čepe predihavala popadke in pritiskala, tako da je šlo hitreje. Pa rekle so, da je presredek ful raztegljiv, potem pa sem se raztrgala in imam poleg šivov presredka še notranje vaginalne šive. Verjetno je ta lega malo ponagajalauser posted image

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13454
   RE: Septembrke
28.9.2007 17:25:37   
Rožica*
Živjo!


Jaz dojim najprej na eni nato previjanje in potem na drugi.
ZDAJ PA NE VEM KAKO JE PRAV.user posted image Meni so v P svetovali 10min na eni dojki in 10 na drugi. Seveda zdaj, ko je user posted image  že pri močeh in sam dovolj poje na dojki, dojenje poteka včasih malo dlje sploh  pred spanjem vleče včasih tudi 40min z večkratnim podiranjem kupčka. Po nasvetu patronažne sem se od začetka trudila, da je pred spanjem pojedel malo več. Kar pa takrat ko sem dodajala flaško ("beri zalivala") ni bil problem izvest. Zdaj pa opažam, da je navajen in zahteva več.
Potem pa navadno malo dlje spi. Danes je spal kar 7 ur skupaj potem sva se dojila in spala še 5 ur.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zdaj pa božček že spet spi.

Polivanje: smo dvignili vzglavje!!!!

Nora tudi jaz je nebi zbujala ponoči, če se dovoj redi.
Vstrajaj z dojenjem saj bo. KJER JE VOLJA JE TUDI POT!!!!!
Jaz sem se odločila da bom dojila in sploh nisem šla kupit aptamila še za rezervo ne. In priznam bil je dan ko sem se tolkla po glavi zakaj ga nisem kupila, ker mi je usahnilo mleko in kot nalašč je bila nedelja, lekarna zaprta....
Pa sem potem malo pazila kaj sem jedla, veliko pila in popila zvečer kozarec piva veliko počivala in pristavljala skoraj na vsako uro, ker je bil lačen in je tako zahteval. Že drug dan nisem več obžalovala, da niem kupila dodatka!!!!
Imela sem mleka še za izvoz.
Si pa shranjujem mleko ki ga izčrpam, tako da imam zdaj vedno rezervo v hladilniku, nikoli ne veš kdaj pride prav.user posted image Izčrpano mleko lahko imaš v hladilniku tudi do 5 dni. Malo za infrmacijo.

Mi imamo v stanovanju 22,5 stopinj in v spalnici, kjer spi samo ponoči 19,5 - 20 stopinj.
Tudi nam je patronažna rekla, da naj ne ogrevamo na več kot 22
Oblečen je v dva plajška, pajaca in nogavičke.

LP.


(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 13455
   RE: Septembrke
28.9.2007 17:35:30   
Rožica*
user posted image Kako se prehranjujete???

Ne sprašujem zaradi krčev, ker že od začetka jem vse in hvala bogu kar dolgo ni bilo krčev. Preživeli mo nekaj hudih dni. Zdaj pa je že dva dni bolje user posted image user posted image user posted image .
Še vedno uporabljamo Koroške kapljice.

Zanima me predvsem zaradi kilogramov, ker se meni kljub naporom ne premakne nikamor.
Še vedmo imam enako težo kot iz porodnišnice.

LP.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 13456
   RE: Septembrke
28.9.2007 18:40:02   
Anonimen
Dojenje: najprej podoj na eni strani, nato previjanje in nato še malo crkljanja na drugi. Dojim toliko časa, kolikor hoče user posted image  - vendar navadno ne traja dojenje na eni strani dalj kot pol ure. Crkljanje pa od 5-10 minut. Z uspavanjem vred traja vse skupaj okoli ene ure. Ponoči manj, podnevi več, ker je vedno več časa budnauser posted image
Spanje: najmanj po 3 ure skupaj.
Polivanje: zaenkrat še ne polivauser posted image
Temperatura v prostoru: okoli 22 stopinj.
Obleka: doma ima body in čez pajacka. Za sprehode se pa prilagajamo trenutnim vremenskim razmeramuser posted image
Kilogrami in prehrana: jaz jem vse - razen surovega sadja in zelenjeve ter svinjine. Kilogrami grejo kar sami dol - večino poje naša princeskauser posted image

Danes se je naša user posted image  prvič kopala. Kako je uživalauser posted image  In sedaj tako lepo dišiuser posted image

Vsem novim mamicam čestitke, čakajočim user posted image  pa čimprejšnjo pot v Rim in lahek poroduser posted image

(odgovor članu Rožica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13457
   RE: Septembrke
28.9.2007 20:06:33   
aljab
Pozdravček še od mene!
Sedaj smo pa postale pravi forum o dojenčkih. Nosečk vas je res bolj malo ostalo.Punce samo še 2 dni je  september!user posted image

Jaz sploh ne morem verjet, da bo moja pikica drug teden stara že en mesec. Tolk gre hitro!
No nama pa je dojenje kar steklo, sam zadnje dni imam mal malo, tako da večinoma popolnoma izprazni obe joškici. Mam pa težavo, ker mi leva mal štrajka in potem moram vedno več na desno dojit.... potem pa seveda rata začaran krog. Potem pa spančka kake dve uri pa pol. Sedaj ma pa že dva dni taka, da kar spi.

Danes jo je pa kopal moj možek. Sem prav ponosna.user posted image Mala je pa neznansko uživala.
A vaše bebice so se kaj oluple. Moja se cela lušči in ma grozno kožo. Pa ni važno s čim mažem...

Srček jaz na tvojem mestu ne bi dodajala niti čaja niti umetnega mleka. Čajčka naši pikci ne rabijo, ker se z mlekom dovolj odžejajo. Na začetku nam je blo vsem težko, ampak kmalu boš tudi ti ujela ritem.
Nefretiti tud jaz mam še cvetačico. Hvala bogu za Janinine robčke za ritkouser posted image user posted image .

No punce lepo se imejte čez vikend. Upam, da bomo imeli kaj sončka!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13458
   RE: Septembrke
28.9.2007 20:30:07   
dorotea
Pozdravčke!

O cuma, lepo slišat, da sta ok, čeprav po dolgih mukah...no je že usoda tako hotela, da je bil CR, kaj češ! Jaz sem prav srečna, da je šlo pr meni tako na hitro, sedaj ko berem kako dolgo in zapleteno je lahko...čeprav sem se tud jaz  vaginalno raztrgala in imam še notranje šive poleg šivov zaradi epiziotomije. Ma vse se pozabi ne, punce?

Res september se izteka, naših nosečk pa je tud vedno manj...no, zdržte še tazadnjeuser posted image ...saj bo hitro!Pa spanec si privoščite, nam ga primanjkuje!user posted image

Tud pr meni so kilogrami kar šli po porodu...zdaj pa sem ves čas lačna...ta mala se mi zdi da kar izsesa moje kosilo. Ponoči me grabi lakota in brskam po hladilniku...upam, da je to zato ker moje telo rabi in da se ne bo nabiralo.user posted image

Pozdravček vsem in mirno noč!

(odgovor članu aljab)
Neposredna povezava do sporočila: 13459
   RE: Septembrke
28.9.2007 20:30:08   
Anonimen
Živjo nosečke in mamice.

Evo, tudi jaz se oglašam, da sporočim, kako nama je šlo in nama gre z Lukom. Toda še prej bi rada čestitala vsem novopečenim mamicam in zaželela čimprejšne rojstvo vsem nosečkam. Zahvalila bi se rada za vse vaše lepe želje in čestitke. 

Dva dni sem rabila, da sem se prebila skozi vse strani, a mi ni žal, ker sem spet zvedela ogromno novega. Nana 27 tvoji nasveti so res zlata vredni. Nisem si vse uspela zapolniti, zato upam, da ne boš huda, če boš kdaj morala še zame, kakšen nasvet ponoviti.
 
Guppy: najlepša hvala, da si sporočila na RR veselo novico in tudi za spodbudo, ko sva bila z Lukom v porodnišnici.

Sandra: Lukova porodna teža je prava, dolg pa je bil 50 cm in ne 53 cm. Ob odpustu sva bila že skoraj na porodni teži (3055 g), danes (teden dni po rojstvu) imava že 3150 g user posted image . Zelo mi je všeč slikica, ki si nama jo dodelila. Urejanje seznamčka, ki kar prepuščam, ker res ne bi zmogla, vesela sem, da si ga prevzela.

Srček: midve imava pa kar podobno stanje. Že porodni zgodbi sta kar podobni in tudi dogajanje po porodu.

Moja porodna zgodba: kot že veste so pri meni načrtovali sporžitev poroda, vendar so si vsakič premislili, v petek (21.9.), ko sem bila končno 3-4 cm odprta, pa so se odločili za sprožitev. Začelo se je lepo, po predrtju mehurja so se začeli moji popadki, nato smo malo dodali še umetne, ker sem se prepočasi odpirala. Bolelo me je zelo kljub analgetikom (po katerem sem postala zaspana in omotična), sem se popolnoma odprla. Nato pa je prišlo do zastoja poroda, ker se vodilni plodov del ni več spuščal, ob tem pa so tudi Lukovi utripi padli, ker je verjetno nekaj pritiskalo na popkovnico. Zelo hitro so se odločili za CR in po 4 urah se je rodil moj najlepši sonček. Okrevala sem kar hitro in z Lukom sva se nekako ujela, iz porodnišnice so me odpustili 5. dan. Zelo sem zadovoljna z obravnavo v Ljubljanski porodnišnici. Osebje je blazno prijazno in strokovno, že prej sem jim popolnoma zaupala, sedaj le še bolj. Za razliko od izkušnje pri Srčku, kjer so ji otroka odpeljali, sem jaz otroka pri sebi imela preko noči zadnja dva dni pred odpustom, sicer pa so bili stalno pri nas, ko smo odšli iz intenzivne in mi zato ni žal. Že tam sem spoznala Lukove navade in pridobila nekaj izkušenj. Bilo je naporno, vendar pa koristno.

Sedaj se še malo lovimo. Hraniva se preko dneva na 1,5-2 uri, ponoči recimo na 2-3 ure. Zvečer mi zmanjka mleka, zato dodajava Apatmil. Včeraj ga je prvič dobil in sicer 35 ml, kar niti ni tako veliko. Danes smo ga prvič kopali, v ponedeljek ponovim zadevo jaz v prisotnosti patronažne sestre. Je zelo prijazna in všeč mi je ker se spozna na zadevo. Vprašam karkoli, svetuje in govori iz izkušenj, kar mi je všeč, ker teorije iz priročnikov imam čez glavo zadosti.

Tudi jaz sem kar veliko na nogah, ker pač ne znam mirovati in me tudi moti, če ni vse tako kot mora biti. Prahu imam ogromno to že drži, pa ni tako bleščeče čisti kot v reklami, mam pa vsaj večje stvari sproti porihtane. Ljubi mi pomaga, presenečena sem, kako zna pomiriti malega miška. Bistveno bolje od mene. Vem bi morala več počivat, pa si mislim, kako so pa včasih uboge ženske zmogle po porodu. Rana me ne boli zelo, zato sem malo bolj pogumna, vaje poskušam čim večkrat izvajat in se držat navodil.

Toliko za zdaj. Se še tipkamo,

T. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13460
   RE: Septembrke
28.9.2007 20:55:04   
taja83
Drage mamice lep pozdrav, souser posted image vidim, da je bolj malo tukaj, ali so pa že vse v porodnišnici, samo jaz še čakam.user posted image Hvala vsem za porodne zgodbe in upam, da čimprej okrevate, sploh tiste, ki ste imele CR. Meni je že kar malce dolgčas, ker nobena več ne čveka kje jo vse boli in kako težko se premika, edino jaz sem še tukaj. Vendar pa vas vseeno berem, da si že sedaj pridobim nekaj informacij v zvezi z dojenjem, krčki in podobno. čeprav bom verjetno večino stvari pozabla in bom pol še enkrat spraševala.
drugače pa že komaj čakam, da stisnem svojo štručko. rok imam čez dva dni ampak se mi zdi kot da bom šele čez en mesec rodila. sploh se mi ne zdi, da se bližam dnevu D. Nočem se več ubadat s tem, ker ko bo bo, ker če bom preveč razmišljala pol se mi čas samo še bolj vleče.
sicer me je danes dopoldan spet nekaj zvijalo, ampak je že spet dobro. ves čas sem mislila, da bom rodila pred rokom, zdaj pa se že bojim, da mi bodo morali sprožiti porod, ker meni ne pomaga ne generalno čiščenje stanovanja ne user posted image .


V glavnem drage mamice, želim vam čim več lepih trenutkov z vašimi sončki, sicer se vam pa v roku 14 dni sigurno pridružim.

P.S. Je pa ena dobra stvar tega, da sem še v enem kosu. jaz lahko spim celo noč, razen tega da moram ene štirikrat na WC.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13461
   RE: Septembrke
28.9.2007 21:14:15   
*tajda*
taja jst sem še stabouser posted image
Meni tudiuser posted image čist nč ne pomaga.Se bom verjetno kar k oktoberkam preselila.
Drugač pa jst skor vsak dan do 11 spim,ponoči redno obiskujem stranišče in sem si tud jt rekla da se ne bom več obremenjeval ker ko bo pa bo.Men je ginekologinja obljubila da ne čakajo več kot en teden tko da upam da bom vsaj do 8 oktobra rešenauser posted image

(odgovor članu taja83)
Neposredna povezava do sporočila: 13462
   RE: Septembrke
28.9.2007 21:46:40   
Taja339
Hej punce - mamice in user posted image ,

jaz sem vam javljam po doooooooooolgem času.

Kot že veste, sem 21.9.2007 ob 11.58 povila pupiko Hano Brino z merami 3910 gr in 52 cm, OG 36 cm.

Jah, vem, da sem se še 20.9.2007 zvečer javila, da nič ni ... se mi je ponoči začelo dogajati ... in naslednji dan sem bila že v dveh kosih!!!

Punce, ki še niste rodile ... vam samo to povem, da mi poroda ni sprožilo 9 dnevno ležanje v bolnici, kjer sem že skoraj depresirala, saj so vse rodile pred mano, temveč en dan izhoda iz bolnice.
V četrtek sem si komaj priborila, da me je zdravnica spustila ven iz P, ker se itak nič ni dogajalo ...
Prišla sem domov ob 12.00, šla po tamalo v šolo, katera je skoraj učke zgubila, ko me je zagledala, nato sem doma skuhala kosilo, šla v trgovino, na dolg sprehod in zvečer še na tečaj joge moje prijateljice.
No, da ne spustim še mučkanja in user posted image z dragim zvečer --- in poooooooooooooook ob treh ponoči mi je odtekla voda.

Tako, da punce ne obupujte ...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Pa pravijo - mali otrok - male skrbi, veliki otrok - velike skrbi. Ja Lubi Bog, kaj pa še te bo ... :((

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 13463
   RE: Septembrke
28.9.2007 22:12:55   
Taja339
tako, tukaj pa vam predstavljam tudi našo prinčipeso:

user posted image

več sličic je v albumu

< Sporočilo je popravil Taja339 -- 28.9.2007 22:19:27 >


_____________________________

Pa pravijo - mali otrok - male skrbi, veliki otrok - velike skrbi. Ja Lubi Bog, kaj pa še te bo ... :((

(odgovor članu Taja339)
Neposredna povezava do sporočila: 13464
   RE: Septembrke
28.9.2007 22:21:02   
Taja339
Ja, joj kako sem zmedena!
Punce najlepša hvala za vse spodbudne besede, ko sem bila še v P ter za vse lepe želje in čestitke ob rojstvu naše male pupice!
Vsem, ki še pa čakate na svoje štručke pa želim čimlažji porod in da vam dnevi, pred spoznanjem vaših dojenčkov čimprej minejo!

_____________________________

Pa pravijo - mali otrok - male skrbi, veliki otrok - velike skrbi. Ja Lubi Bog, kaj pa še te bo ... :((

(odgovor članu Taja339)
Neposredna povezava do sporočila: 13465
   RE: Septembrke
28.9.2007 22:48:46   
nana 27
Taja in Tanja Lina, hvala, da sta z nami delili porodni izkušnji user posted image  Zdaj pa pazita nase in mali štručki user posted image   Taja, kaj ima laskov Hana Brina. Jih je imela tudi Alčika? Mihovi so po treh mesecih izpadli in je postal blondinec. Bomo videli, če bo tudi Maja blondinka user posted image  Septembra bo kmalu konec..še nekaj vas je v nestrpnem pričakovanju user posted image  Želim vam, da bi bilo čim prej za vami user posted image user posted image user posted image  Tianni se verjetno že dogaja user posted image   

(odgovor članu Taja339)
Neposredna povezava do sporočila: 13466
   RE: Septembrke
28.9.2007 22:51:44   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: aljab
A vaše bebice so se kaj oluple. Moja se cela lušči in ma grozno kožo. Pa ni važno s čim mažem...

Mojima se je to tipi topi uredilo, ko sem ju začela po nasvetu patronažne mazat z Riboderminom. Pa še ful lepo diši, po vaniliji (sem pričakovala ogabne ribe...)

(odgovor članu aljab)
Neposredna povezava do sporočila: 13467
   RE: Septembrke
29.9.2007 8:03:26   
PBJ
Ana se je tudi lupila sploh na nogah, pri gležnjih in na rokicah v zapestju. Jaz nisem z ničemer mazala, ker kakor hitro smo začeli s kopanjem  je skoraj vse šlo dol.

Taja, tvoja pa ima lask!! Bi lahko kar k frizerju šla po frizur'couser posted image user posted image  Pa veliko cartanja, zdaj ko ste doma. Enako tudi Tanji Lini.
 
Lep dan vsem skupaj.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 13468
   RE: Septembrke
29.9.2007 9:21:29   
taja83
IZVIRNO SPOROČILO: *tajda*

taja jst sem še stabouser posted image
Meni tudiuser posted image čist nč ne pomaga.Se bom verjetno kar k oktoberkam preselila.
Drugač pa jst skor vsak dan do 11 spim,ponoči redno obiskujem stranišče in sem si tud jt rekla da se ne bom več obremenjeval ker ko bo pa bo.Men je ginekologinja obljubila da ne čakajo več kot en teden tko da upam da bom vsaj do 8 oktobra rešenauser posted image


Meni pa moj G. sploh nič ni rekel, samo to, da čez en teden CTG, če bi pa kaj že prej blo pa itak mam napotnico. To mi vedno reče, druzga pa nič. Jst bi pa rada, da tudi kaj spodaj pogleda kako in kaj kaže, ker vsak dan še vedno nestrpno čakam čep. jst zadnje čase tko super spim od 22-8:30 s tem, da vmes hodim na WC, sam zvija me pa nič ponoči, proti jutru me sam začne križ bolet. Drugač se mi pa zdi da se čedalje boljše počutim, pa čedalje več elana imam. Dones me sicer nekaj tam spodaj boli, ampak itak vem, da to ni nič oz. sploh nočem pričakvat nekaj, ker vem da očitno še ne bo nič.
Mam pa eno vprašanje, na katero mi verjetno lahko tudi mamice odgovorite: A je katero bolel trebuh, tko konstantno? Mene je včeraj skoz neki tiščalo v trebuhu, sicer je pol popoldan nehalo, me je blo že malce strah in sem hotla G poklicat, sam naš piki se je pa včeraj premikal tok kot že dolgo ne. Mogoče mi je sam tko kam pritiskal.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 13469
   RE: Septembrke
29.9.2007 9:25:40   
taja83
Aja Taja339 luškana tale tvoja Hana Brina, pa kok laskov. Mislem, da sem bla js tudi takšna ko sem se rodila. Zdaj pa že komi čakam, da svojo štručko spoznam, kakšna bo oz. kakšen. A OG pomeni obseg glave, ker mene to mal skrbi, ker moj je že v 33 tednu imel 31, pa je G rekel, da je to ful lepo, pol sem pa vidla, da je to za 35t, zdej pa mal cvikam, kok ma že sedaj. Sam to sam tko mal tuhtam se nič ne obremenjunem, če bom pa fajn šivana pa bom, kaj hočmo, sam da pridejo naši srčki na svet

(odgovor članu taja83)
Neposredna povezava do sporočila: 13470
   RE: Septembrke
29.9.2007 9:59:47   
Anonimen
Jutro!

Taja ne se sekirat za cm, včasih UZ ne pokaže ravno natančno. Moji je za 300g sfalil težo (pri2000g to predstavlja 15%), tko da.....
Upam, da se te res kmalu usmilijo in ti sprožijo. Če boš pa slučajno šla po podobnih poti kot Srček in še katera pa se nikar ne ustraši CR. Sprejmi ga s čim večjo mero optimizma in pozitivizma, saj tako tudi s svojo energijo pozitivno vplivaš na operaterja. Srečno!


Mi smo pa danes maratonci. Celo noč, od 11h do 5h je z dvema dojenjema pančkala Nežika, potem pa sem jo morala previt in se je razbudila. Ob 7h je spet zaspala in še vedno spi. Superca.
Jaz sicer nisem toliko spala, ampak sem se relativno kar spočila.

Nežika se je tudi olupila 2x, ampak se je s kopanjem in rednim mazanjem z oljem to ustavilo. Začela se je pa lupit že kake 4 dni po porodu.




(odgovor članu taja83)
  Neposredna povezava do sporočila: 13471
   RE: Septembrke
29.9.2007 10:37:28   
taček
Hojla punce!

Tudi jaz vam moram sporočiti veselo novico, da sem 22.9.2007 ob 3:21 povila prelepega sinčka z imenom Staš! Dolg je bil 52 in težak 3740! Najino bivanje v porodnišnici se je malo zavleklo zaradi zlatence, vendar je sedaj že vse ok in se že pridno carkljava doma! Je zelo priden dojenček, ki samo spi in je (no tu pa tam ga tut malo šravfa)!
Drugače pa je bil moj porod zelo hiter in se je končal v 3 urah!

Uživajte v carkljanju, ko pa najdem kaj več časa vas pa preberem za nazaj, ker sedaj pa sploh nisem več na tekočem!

PA-PA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13472
   RE: Septembrke
29.9.2007 10:40:02   
PBJ
Taja s temi merami se res ne preveč obremenjevat, ker hitro pride do napak pri uz meritvah.

Sicer pa taja in tajda, zagotovo pride tudi vajin čas, zdaj se pa še fino spočijta do takratuser posted image ... Ja proti koncu res ni fajn, ker veš, da bo kmalu, pa še vse te tišči in nervira, dajejo te mešani občutki, ampak vse smo dale to skozi in koliko jih bo še za namiuser posted image

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13473
   RE: Septembrke
29.9.2007 10:45:12   
taček
Saj sploh nisem vedela, da vi že veste za moj porod! Mi sestra ni nič povedala, da vam je že sporočila! No pa saj ni kaj! Ignorirajte moje sporočilo!

PA-PA

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13474
   RE: Septembrke
29.9.2007 11:23:26   
lumpa6
  user posted image taček čestitam

(odgovor članu taček)
Neposredna povezava do sporočila: 13475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  537 538 [539] 540 541   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  537 538 [539] 540 541   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?