|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
2.10.2007 12:58:01   
Lona76
Mislim da ti povejo. Ampak kaj pa tudi sam pogruntaš kaj ne smeš. Našega je full zvijalo, če sem jedla krompirjevo solato, ampak predno sem to jaz pogruntala je pa tut trajalo.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
2.10.2007 13:02:58   
Nasy
No, vsaj da bo kdo kaj povedal, če ne bo pr meni tud trajalo, da bom kaj pogruntala. Moj bo pa itak tako paniko zganjal, da bo cel cirkus.

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
2.10.2007 13:03:28   
lucalu
Za kis vem, da ni dobr... Za ostalo bom pa že svakinjo vprašala - je 4 črvičke na svet spravla pa podojila, verjetn že kej ve! user posted image

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
2.10.2007 13:06:15   
Lona76
Ja, surovo res ni dobro. Mislim da so nam v materinski šoli povedali kaj lahko in kaj ne. Kislih stvari tudi baje ni dobro. To za goveje zrezke pa še nisem slišala. Bomo sprobale marca 

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
2.10.2007 14:05:21   
Nasy
aha, upam, da ne bo prehudo..no ja, vsaj nažirala se ne bomuser posted image samo kaj, bom pa tistga, kar bom lahko, več pojedlauser posted image

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
2.10.2007 19:14:45   
Arabela
Jaz sem na prehrano pri naši prvorojenki pazila kakšne tri mesece, nato je bilo vse ok, pa sva se dojii do10meseca.... saj hitro ugotoviš kaj malčku paše in kaj ne...

V pridelanih kg sem pa verjetno rekorderka.... dobrih 7kg jih imam že gor... v prvi nosečnosti sem jih imela +27kg, pa sem v 8mesecih po porodu prišla na -3kg... tako da se ne sekriam... brez diete..

Lahko noč, našo piko je treba spravit spat...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
2.10.2007 19:21:41   
lucalu
Arabela, sam za 1 kg me vodiš... Sem že mislila, da sem edina user posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
2.10.2007 20:25:08   
Nasy
eh pupe, nista ediniuser posted image jst sem tud tam-tam, točno ne vem, se nisem vagala že nekej časa. 

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
2.10.2007 22:06:07   
jagoga
Hrana in vaga so vaši pogovori, no pa nakoncu ste le prešle še na prehrano in vago po porodu. Pa da še jaz dodam svoj piskr.
V 16 tednih pridelanih 1,5 kg, to je 86 cm obsega trebuha.
V 1. nosečnosti sem se zredila za 12 kg in sem jih po porodu izgubila v 4 tednih, pa še dodatnih 5 minusa. To pa je naredila ene vrste lažja poporodna depresija oz. jaz ji rečem depresija zaradi težav z dojenjem.
Kar se tiče prehrane po porodu: nekaj tednov ali mesecev nič sveže zelenjave in sadja oziroma vse tisto, kar v normalnih pogojih napenja (stročnice, zelje,..), začinjene hrane. Izogibati se je potrebno hrani, ki je alergena (jagode, arašidi,...). Potem pa postopoma začenjaš s to hrano, ampak ne vse naenkrat in opazuješ, kaj naredi probleme pri prebavi pri dojenčku. Pri tem moraš upoštevati, tudi čas prebave in kdaj se hrana absurbira v telo.
Probleme lahko dela tudi mleko in mlečni izdelki, ki ga matere pijejo oz. jejo.
Nekatere se bodo pohvalile, da so jedle vse in da niso imele problemov.
Za krče pri dojenčkah ni vedno kriva samo prehrana matere, ampak tudi drugi dejavniki. O tem boste največ slišale v materinski šoli. Ali pa kje prebrale.
Pomembno je, da se veliko pije, no ne pa spet preveč. Kako je s temi čaji, ki so namenjeni doječim materam, ne znam povedat. oz. pri meni ni prav nič več mleka zaradi tega bilo.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
3.10.2007 7:10:53   
eva78
Megleno dobro jutro!  Pri nas na Štajerskem je ful megla...   user posted image
Vidim,da ste debatirale, kako ste kaj pridelale na teži. Jaz sem se zredila za cca 4,5 kg, sem se pa za foro zmerila čez popek in imam cca 89 cm. Samo nevem,kaj bi lahko iz tega razbrala. Namreč pred nosečnostjo si nisem nič merila obsega, zato ne  vem,kolk je zrastu. Majčkeno že, to se vidi bolj zvečer.
Ko se pogledam zjutraj v ogledalo, pa je bolj mali buši. Upam,da to ne pomeni nič slabega za dojenčka.

Sem pa včeraj srečala znanko,ki ima ogromen trebuh. Sem jo pobarala,da bo  kmalu user posted image , pa ima rok šele 15.01.08, torej le 2 meseca pred menoj. Sem bla ful presenečena nad njenim velikim bušijem, ona pa verjetno nad mojim majhnim, ker je mogla orng pogledat,da je sploh kaj vidla...user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
3.10.2007 9:12:43   
Arabela
Že 3x mi je vse zbrisalo...user posted image user posted image user posted image user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
3.10.2007 9:13:24   
san
mah, sem napisala cel spis pa me je vn flikniluser posted image aaaaauser posted image zdej se mi pa ne da še enkrat tolk natipkat

kako ste? meni bo glavo razneslo. v petek imam pregled in že komaj čakam. danes nisem nič spala, upam da bom zdržala čez dan, ker napovedujejo tako lepo vreme, da ga ne bi prespala.
trebuh je napram prvim dvem nosečnostim že zeloooo veliiik, no koliko kg sem pridelala, pa se mi tudi sanja ne.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
3.10.2007 9:14:37   
Arabela
No še enkrat..

Na Štajerskem je že sonček....
Mene je včeraj ful začelo boleti v sp. delu trebuha, no še nižje, sem imela prave krče... user posted image user posted image ... čez noč ko sem počivala je bilo boljše, zdaj pa me spet boli... treba bo bolj počivat... zato pride po malecko babica, mami pa na kavč... če me le ne bo premagal kup perila ki čaka na likanje..user posted image

LEp pozdrav vsem...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
3.10.2007 9:47:18   
Dinki
hej, hej, dobro jutro....blagor vam na štajerskem k ste že na sončku....mi v Ljubljani smo še čist zaviti v meglo. V službi sedim v 8. nadstropju in se ceste do dol skor ne vidi user posted image .
Arabela, tudi jaz imam vsake toliko časa te trgajoče bolečine v spodnjem delu, a mi je G rekla, da je to normalno, da sedaj maternica hitro raste. Ti kar počivi in pozabi na tisti kup z oblekami. Sej ne bodo nikamor pobegnile, če pa bodo, pa še bolj user posted image .
Zdej se moram pa še jst ko pridem domov zmerit okol trebuha - se še sploh nisem odkar sem user posted image . Torej okrog popka, a ne?

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
3.10.2007 9:50:06   
meryy
Dbro jutrouser posted image  !!
evo pridružujem se čveku! smo na bolniški zaradi krčev in ne boste verjele ampak mene že križ boli kouser posted image . kaj bo šele pol ko mi res buši zraste!! no sem vidla da se greste statistiko pa še mene vključite...moje stanje 4,5 kg premer trebuha zjutraj ga ni zvečer se pa že lahko kotalim. prav zanimivi so vsi ti občutki. kar se pa kg tiče me pa kar malo skrbi ker niti nimam nekega apetita vaga pa kar raste. no ja joške pa mamo ! ampak tudi te prenašat okrog mi ni več zanimivouser posted image (samo še moj dragi je še vedno očaran)
Tko me firbec matra a bo user posted image aluser posted image ???? do morfologije počakat je pa še uf velik!!
Tko lepo je bit domauser posted image user posted image  no punce kje ste vstat gremouser posted image !!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
3.10.2007 10:57:43   
Lona76
Evo jaz sem za enkrat pridelala 2kg, ampak minoben ne verjame, ker trebuh mam ogromen. Se bom prou dons k pridem domov zmerla. Upam, da se kmal sonček pokaže, ker tale megla je prou smotana. No naj bo popoldne sonček, da gremo lahko na kakšen sprehod.

(odgovor članu meryy)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
3.10.2007 11:04:17   
san
ma me že celo jutro vn meče. da vidmo, če bo zdej ratal

sem si šla zmerit obseg trebuha in imam celih 89 cm, ampak se mi tud sanja ne koliko sem imela prej obsegauser posted image . pridelala sem 1 kg (sem se zdele stehtala) ampak videti je pa kot, da sem jih veliko več - no mogoče bo v petek pri G več pokazalo, pa ta moja vaga kej laže.
drugače pa mene tudi špika spodaj v trebuhu in še neko vnetje sem fasalauser posted image

včeri je ena pisala, da si je v Zari kupila nosečniške hlače - a to kle v Lj. v btc-ju. sem za luno, pa sploh nisem vedla, da majo nosečniški oddelek. jaz sem vse hlače potalala, pa mi je zdej žal. sem mela res dvoje ful hude od prenatala, ene kavbojke, ene pa obične in so ble tko komot in super, pa me skrbi, da zdej ne bom takih dobila, ko jih bom rabila.

(odgovor članu meryy)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
3.10.2007 11:09:09   
lucalu
To je pa noro... kok pa danes šteka neki tule! Grrrrr user posted image  2x sm že pisala, tak, da, če zdej ne prime, ne bom več!!!
Sem htela povedat, da je na Štajerskem res lep sonček in čudovito vreme! user posted image
Trebuh je pa v podobnem stanju kot ostali: zjutraj ga skoraj ni, zvečer je pa prava žogica! user posted image

(odgovor članu meryy)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
3.10.2007 11:23:46   
lucalu
pa o teh ostrih in zbadajočih bolečinah sem tud brala... smo v obdobju, ko maternica zelo hitro raste in je to čisto normalno.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
3.10.2007 11:29:52   
Špela100
Dan ženske, no jaz imam še vedno - 5kg, trebušček pa je že rahlo viden, no od mojih -7kg sem se zredila 2kg.
Zmerila se še nisem, se pa bom...to bo zanimivo...

Danes sem imela pregled, vse je ok, user posted image je zrasel ful, smo kar veliki,  začeti moram piti magnezij proti otrdevanju trebuha- preventivno. Naslednji pregled je že morfologija. Danes se je začel 17. teden.

Hrana - še vedno solata, motovilec, solata, motovilec....zelje, pa spet solata...pa jagode....
Trebušček- ja se mi zdi, da zadnji teden že kar viden, zvečer pa ful.
Hlače- še vedno vse prav
krema proti strijam- sem si kupila od eucerina olje, ga neki ful hvalijo
težave- glava me boli občasno

uživajte in božajte bušije

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
3.10.2007 11:40:58   
Nasy
pravite, kako so vašiuser posted image navdušeni, mene moj še pogleda neuser posted image zdej je beseda seks prepovedana, kje pa še, da bi kaj takega delali. V začetku razumem, ker sem malo krvavela ampak pol..
user posted image no, G ni nič rekla, da ne smemo ali kaj, moj pa stalno paničari tako, da nimam volje. Silila ne bom več, bomo pač po dolgih letah na suši toliko časa. Mojga to ne moti, zgleda. Sem bila zadnjič prav žalostna, ko sem se začela muzat okoli njega, pa mi reče, ja pa prav danes?!?!
user posted image on je seveda svoje opravil že prej, jaz sem komaj zadrževalauser posted image potem se pa kljub temu nisem pustila odgnatuser posted image user posted image user posted image če mi kaj pripada..user posted image

No, punce, mal sem se pojokcala, uf, je prec lažjeuser posted image

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
3.10.2007 11:57:55   
Katy13
Da se še jaz malo oglasim.
Sama se pridelala +0,5 kg, če pa si izmerim trebuh pri popku pa imam 82 cm.  Zakaj se meri pri popku, saj ni tam največji obseguser posted image

Včeraj bolj pozno popoldan sem se lotila peke, in sicer sem naredila Pohorsko omleto (sem že zelo dolgo delala na tem, vendar si nisem vzela časa). Mi je prav pasala, vendar kaj hočeš, ko pa je tako hitro zmanjka.user posted image

Sama nosim še stare hlače, je pa res, da sem kavbojke že zdavnaj nehala nositi, ker so me tiščale (cca. 2 meseca nazaj).

Pregled imam šele 26.10. in upam,da bo hitro minilo. Preglede imam vsake 4 tedne, zadnjega sem imela v petek. Na tem pregledu sva poslušala bitje srca in še en hiter UZ, da je izmeril plod, čeprav sem bila pri njem v četrtek na NS.

Lepo se imejte in uživajte v user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
3.10.2007 12:04:46   
eva78
Katy13, meni se vsaj zdi,da je pri popku najbolj ven, zato sem si ga izmerila na tej točki.user posted image  

Veliko vas govori,da imate neke krče in podobne težave... Jaz pa tega nič ne čutim. Kakih 2x sem se ponoči zbudila, ker me je res nekaj zabolelo in malce špikalo, 1x verjetno zaradi polnega mehurja -   drugače pa še nič. Sem pa 17.teden.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
3.10.2007 12:18:54   
lucalu
Katy13 tudi moj trebuh je največji POD popkom! Ima pa 89 cm

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
3.10.2007 12:39:25   
Katy13
Ja, saj tudi moj trebuh je največji pod popkom. Punce, ki so pisale, da so si merile obseg trebuha, pa so pisale okrog popka, čez popek,... Zaradi tega sem raje še enkrat vprašala. Verjetno se pač niso natančno izrazile.user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ali spolni odnos res lahko pomaga sprožiti...
Mnogi verjamejo, da lahko spolni odnos v zadnjih dneh nosečnosti spodbudi začetek poroda. Ali to tudi v resnici drži?
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Napoved spola?
qloq

Ali vrjamete v kitajski kolendar za napoved spola ali bo vaš otrok fantek ali punčka ta starodavni kitajski kolendar naj bi napovedal spol vašega otroka glede na starost mesec spočetja?

Da (45%)

Ne (44%)

Nevem (11%)

Število vseh glasov: 100

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!