|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zunanji obrat ali CR???
19.10.2007 9:17:13   
Anonimen
"Grozi" mi zunanji obrat ali CR, saj je moja pikica še vedno v medenični vstavi v 33. tednu in zaradu velikosti ginekolog ni bil nič optimističen, da bi se lahko še obrnila okoli. Prvič sem imela čudovit porod, ki je trajal le slabi dve urci in res enkratne spomine. Sedaj pa me je strah. Za zunanji obrat sem nekako odločena, da na to ne bom pristala, CR pa se tudi zelo bojim. Predvsem se bojim okrevanja po njem. Zanima me koliko časa je treba ostati v porodnišnici, koliko časa te matrajo šivi.... Ali ima katera kaj izkušenje? Bi bila zelo hvaležna....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zunanji obrat ali CR???
19.10.2007 9:29:44   
Pingvinčica
Jaz sem bila v enaki situaciji pred 2,5 leti. Odločila sem se za zunanji obrat. Ni mi žal. Če te zanima kaj več se mi lahko javiš na ZS. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zunanji obrat ali CR???
19.10.2007 9:45:36   
eva1
jaz sem šla na zunanji obrat, vendar mi ga niso delali, ker je bil mali prevelik in že vsidran v medenico! Drugače pa ni to noben bau-bau-nihče ti ga ne bo na silo obračal, nisem še slišala, da bi bilo zaradi njega kaj narobe! tako da jaz bi se na tvojem mestu odločila zanj! Sploh pa ne vem, sej se porajajo otroci tudi vaginalno, kljub temu da so v med. vstavi-edino če bi bilo nesorazmerje med glavo in telesom, ali če bi bil plod prevelik ali premajhen! meni so naredila CR 11 dni pred pdp, ker sem imela še druge težave(visok pritisk..) in tudi mali se je rodil z 3500g in 53 cm-no za 38 teden kr konkreten, so rekli da če bi na rok čakali, bi vrjetno imel čez 4 kg!
CR-zame ni bil nevem kok boleč, tut okrevala sem hitro-čebi pa bila na tvojem mestu, pa bi se odločila na ZO-ker CR in naravni porod sploh za primerjat ni! !00x bolje je naravno rodit!

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zunanji obrat ali CR???
19.10.2007 10:00:04   
Dejča
Tudi pri meni je bila user posted image  v 33.-34. tednu še v medenični vstavi, pa se je potem še pravilno obrnila (pa je bila ob rojstvu tudi kar velika: 53 cm, 3780 g), tako da mogoče pa še bo. Sem se pa tudi jaz že zanimala za zunanji obrat in so mi punce kar veliko napisale o tem. Če želiš, poglej med mojimi debatami.
Vso srečo ti želim!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zunanji obrat ali CR???
19.10.2007 10:11:50   
Stefka
Jaz sem imela tudi zunanji obrat v drugi nosečnosti v 36tem tednu (je bila še vedno na ritko obrnjena). Ko sem prišla v porodnišnico, so me še enkrat pogledali, pa se je noč pred tem obrnila na glavo.user posted image Menda se še do 37. tedna lahko obrne. Poznam tudi kolegico, ki se ji je obrnila tik pred porodom.

Bi šla pa raje na zunanji obraz kot pa CR; če bi že morala izbirat.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zunanji obrat ali CR???
19.10.2007 12:22:54   
Anonimen
Jaz bi se definitvno odločila za CR. Poznam eno, ki so ji delali zunanji obrat, pa ji je otrok umrl, ker so mu zlomili tilnik. O.K., bilo je to kakšnih 20 let nazaj ali pa malo manj, ampak vseeno, saj delajo še vedno po isti metodi. Meni je čisto dovolj, da to vem.

(odgovor članu Stefka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zunanji obrat ali CR???
19.10.2007 14:10:58   
kekec in mojca
Evo, Splišni, sem enakega mnenja kot ti. Raje CR, pa četudi jaz trpim po porodu, kot da se SLUČAJNO otroku kaj zgodi. Tudi če je majhna verjetnost poškodbe - JE PA!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zunanji obrat ali CR???
19.10.2007 14:42:43   
smigli
Se strinjam s predhodnicami, raje CR kot obrat. Tudi meni se je obetal, sam se je sine obrnil tik pred porodom. Tudi jaz sem slišala, da lahko poškodujejo otroka, tako da raje ne, sam ne vem kolk lahko same uplivamo oz. ali imamo sploh možnost izbire.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
19.10.2007 19:08:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zunanji obrat ali CR???
19.10.2007 21:11:23   
lorch
Moja mami je setro rodila en dan pred dopolnjenim 38. tednom in se je tamala šele na porodni mizi sama od sebe obrnila,tako da je vse mogoče.
Jaz sem v 34. tednu in mi je ravno danes g. rekla, da je otrok kar velik, ampak da to ni nobena ovira in ima še veliko časa da se obrne, zato je sploh brezveze že sedaj preveč razmišljat o tem in se obremenjevat. pri 34 tednih se je menda še  malo prezgodaj o tem pogovarjat.


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zunanji obrat ali CR???
22.10.2007 11:50:17   
klarisima
Tudi jaz sem v 33. tednu, ravnokar prišla od G., ki me je pripravil, da če se do naslednjega pregleda (37. teden) beba ne obrne, grem v bolnico na ZO.
Zanimivo pri vsem tem je, da sem pred tremi dnevi sanjala, da so mi bebo izrezali ven, naslednji večer pa da sem zaspala med porodom. Smešno boste rekle ampak če verjamete ali ne do danes sploh nisem pomislila na kaj takega =( Roditi si želim normalno, brez EA, svojo bebo hočem čutiti! Vem, da je možnosti ogromno da se še obrne in da je ZO načeloma varen in uspešen pa vendar...

Pozna mogoče katera kako to poteka v Izolski bolnišnici? Načeloma sem hotela iti rodit v Postojno, ker o Izoli nisem slišala nič kaj dobrega pa vendar...če se slučajno izteče ta scenarij, a mi lahko daste kakšen nasvet?


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?