|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lulanje na stranišče...
30.10.2007 8:00:26   
Ula3
moj sin je star 2,5 let in vsak dan se privajava na lulanje na stranisce. Kadar gre na stranisce se polula, a sam nikoli ne pove in ko dobi nazaj plenicko se polula tudi v plenicko. Kaj naj naredimo, naj se počakamo, da bo dojel in sam povedal, ali naj nadaljujemo v tej smeri.
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lulanje na stranišče...
30.10.2007 8:05:44   
Anuška79
Jaz bi počakala.

KO bo sam pripravljen, bo pleničko opustil. Naš dolgo ni hotel niti slišat o kaki kahlici ali WCju, potem je bil pa v enem tednu suh podnevi in ponoči - ko je sam dal pobudo. 

(odgovor članu Ula3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lulanje na stranišče...
30.10.2007 8:16:51   
filipina
Moj je bil star leto in pol ko je bil čist podnevi in ponoči. jaz sem ga najmanj 100x na dan vprašala če gre lulat, pa smo hodili ven travico zalivat, pa rožice. Nikoli pa ni hotel na školjki na tistem otroškem nastavku sedeti, niti na kahljici. po travici, pa direkt v školjko. Malo ga skozi hec poskusi, pa bo.

_____________________________

Z nasmehom marsikomu polepšamo dan!

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lulanje na stranišče...
30.10.2007 9:39:26   
Naja31
Saj bo povedal, samo bodi potrpežljiva.
Pri nas je trajalo malo več kot en teden po tistem, ko smo se odločili, da ne potrebuje več pleničke,  da je začel govoriti, da bi lulal. In še malo več, da bi kakal. Je pa star toliko kot tvoj. Zdaj po enem mesecu se bolj redko zgodi, da se kdaj polula v hlače , ampak se pa dogaja.
Smo ga pa na začetku dajali na školjko na max, 45 minut, zdaj ko sam pove kdaj ga lulat, pa so ti "odmori" med lulanjem na srečo precej daljši.

(odgovor članu filipina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lulanje na stranišče...
30.10.2007 12:33:07   
Jessy
Jaz sem se jo lotila privajati na kahlo in stranišče že začetek poletja, pa nisva nikamor napredovali. Potem sem pa obupala in rekla, da bova pač naslednjo pomlad probali. Nakar je en večer rekla, da ne bi več pleničke. Zjutraj smo ji dali gor hlačke in je res sama povedala za lulanje in kakanje. V prvem tednu ji je 3x ušlo v hlačke, zatem pa nikoli več.

Jaz bi kar počakala.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Ula3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lulanje na stranišče...
30.10.2007 12:38:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ula3
Kadar gre na stranisce se polula, a sam nikoli ne pove in ko dobi nazaj plenicko ...


Zakaj pa dobi nazaj pleničko? Poskusite brez.

(odgovor članu Ula3)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lulanje na stranišče...
1.11.2007 22:10:37   
bernarda23
Naš bo star 2 leti pa še tudi ima planičko , se zgodi , da ga kdaj pa kdaj le prepričam ,da gre na wc a le poretko.Od znanke sin je star dobro leto in pol pa jih še tudi ima.Se bo že sam odločil kdaj bo pripravljen , da nebo imel planičke.Upam , da bo to čim prejuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lulanje na stranišče...
1.11.2007 22:41:06   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bernarda23

.Se bo že sam odločil kdaj bo pripravljen , da nebo imel planičke.user posted image user posted image user posted image



Eh joj, kje ste to brale. Napačno ste brale, ne strinjam se s temi knjigami in prelaganjem odgovornosti na otroka. Zakaj bi se on odločil, kakšen motiv ima (udobno je lulat v plenico) razen iz sramu pred ostalimi ali ker mu že tolko težite, da vas ima dovolj ali pa, včasih se ga da celo navdušit kakšnega sem in tja, ko tolk obožuje mamico, da pade na finto, vseh pa zihr ne..Kahla deluje, ko bo otrok fizično zrel (1.pogoj) in ko se bo starš odločil (2. pogoj), šele takrat bo otrok suh in čist.

Včasih je treba biti potrpežljiv, pa na noben način mu ne smeš dati pleničke nazaj gor. Prvi teden se nekajkrat zamenja oblačila na dan, drugi teden ponavadi otrok hodi na kahlico večino časa. Po treh tednih najkasneje se skoraj ne polula več v hlačke. Obstaja možnost, da gre hitreje, ampak bolj počasi pa ponavadi po tem sistemu ne. Lahko se pa mučita in odvajata celo leto, če vama je to boljše. Eni imajo raje to, ker jim ni udobno, če morajo 3 tedne mislit na to, da ne bodo mogli tisti čas z otrokom v trgovino, pa z otrokom v avtu jim bo grozno, pa z otrokom na obisk sploh ne....tako da iz lastnega udobja vlečejo te reči nekaj časa, otrok pa dobiva zmedene signale, kaj bi bilo ok in kaj ni, pa mu ni jasno, al mora na stranišče oz.kahlo, ali je ok, če v plenico, pa seveda potem navajanje poteka zmedeno, kot je zmedena volja njegovih staršev. Tako da...otrok gre na kahlo, ko se starš odloči (pod pogojem, da je tisti hip fizično zrel za to).

(odgovor članu bernarda23)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lulanje na stranišče...
1.11.2007 23:22:46   
pravljica
se strinjam z Gino...sama spadam med tiste starše, ki se jim "ne da" user posted image  smo bili poleti že skoraj na cilju...je bil vse dneve brez pleničke, potem v vrtcu kak teden, ampak se jim je večkrat na dan polulal in nikakor ni hotel tam na wc ali kahlo, tudi če sem ga jaz hotela peljat, ko sva prišla v vrtec, potem smo to opustili za nedoločen čas user posted image

kakorkoli, starejši kot je otrok, lažja je tudi odločitev staršev user posted image  se mi ne zdi s plenicami na riti ničesar prikrajšan, jaz pa tudi ne (pozabimo tistih nekaj 10 eur na mesec) user posted image



_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lulanje na stranišče...
2.11.2007 10:14:15   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: pravljica


kakorkoli, starejši kot je otrok, lažja je tudi odločitev staršev user posted image  se mi ne zdi s plenicami na riti ničesar prikrajšan, jaz pa tudi ne (pozabimo tistih nekaj 10 eur na mesec) user posted image




Točno tako, se strinjam. Nič ni narobe, če ima plenice. Narobe je pa reči, (če te živcira, da ima plenice, pa se ti ne ljubi k temu spravit) se bo že otrok odločil. Reci si, ne da se mi še, pa naj ima plenice, samo živcirat se je pa potem brez veze. Pa najbrž se potem itak ne, ker si razčistil pri sebi.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lulanje na stranišče...
3.11.2007 9:46:55   
piščanc
no mi smo ravno pri tem. zaradi operacije kile je bil brez pleničke, pa sem mislila da bo hitro osvojil kahlico, ker rad posnema sestrico. ampak ni tako lahko, pogruntal je kdaj lula in kdaj kaka, ampak direkt v hlače. enostavno se boji novosti in ne mara siljenja. tako sploh ne pali, da ga opominjam za kahlico, ker enostavno dobi odpor in ne gre. na stranišče kljub nastavku noče, ker ne more iti sam, kahlica pa se mu je spodmikala. pa zna lulat in kakat, samo hoče vse sam.

ravno včeraj pa je dobil novo kahlico v obliki majhnega stranišča. najprej se niti usest ni hotel, zvečer pa je presenetil, ko je šla sestrica lulat, je šel še on. pa zjutraj je kakal in lulal, seveda popolnoma na svojo pobudo - šel iskat stranišče, se slekel in uštimal. mogoče bomo uspeli.

poleg fizične pripravljenosti in odločnosti staršev, pa je pomembna tudi želja otroka - le tako bo misija kmalu uspela. je pa odvisno od staršev, kdaj in kako ga prepričajo, da je to bolje.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lulanje na stranišče...
3.11.2007 23:28:39   
bernarda23
Naš ima tudi tamali wc,kahlico nastavek,a noče ne na eno ne na drugo.Včasih ga prepričam,da gre na nastavek user posted image user posted image .Še nismo pripravljeni kot pravi Gina.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?