moci
|
Pa bili smo v apartmaju. Pa ne vem če bom jaz v življenju imela kdaj tako zrihtano. Skratka, potem pokličem gospo iz agencije (moram reči, da sva se dopoldan zelo ujeli, nasmejali in imava enake poglede na določene stvari). Mi bi to meli. Je rekla da je vesela, da se ji zdi super, jutri nesem varščino in dokumente. Še vedno me skrbi, kaj če kaj ne bo. Ampak jaz mislim da bi moralo vse klapat. Mož je potem poklical lastnika najinega stanovanja, pa ne vem kaj sta se pol zmenila. Upam da se selimo v roku enega meseca. UPAM! IZVIRNO SPOROČILO: mis No, da na kratko pokomentiram. Upam da se mala ne zbudi vmes, ker zadnje noči se noro zbuja. Sem šla zdaj gledat. Je fuuuul na dolgo napisano. Če se vam ne da brat, nič hudega No, včeraj sem rekla da čakamo en odgovor, ali bodo eni vzeli v najem.Danes zjutraj me pokličejo iz agencije, da niso uni nič sporočili in da gremo na ogled. Sem rekla ok, ob 10:15h malo dam v varstvo ob 16h jo poberem, potem pa lahko. Ja, kaj pa do 10:15h? Ura je bila pa 9:15. Jah, lahko. Malo oblečem, pa sebe, čez 15 minut... In ravno tisti cajt mi je mala cukr raztresla, gate sem zlagala... Čez 15 minut pobereva gospo in že gremo. Ji razlagam da vse kar sem do zdaj videla me je razočaralo, slabo opremljeno, previsoka cena za to kar ponujajo.... Pa pravi... no, česa takega še niste videla... Ok, agencija pač... No, pridemo tja (tudi Tina jasno...), da dol padeš. Punce, jaz sem mislila da se mi bo strgalo. Gremo počasi. Zunaj vrt, kot se reče. Pa ne vrt. Trava kot na golf igrišču, drevesca pristrižena.... Ni da ni. Ogromno in tako urejeno da samo gledaš. Pride lastnica, zelo prijazna, vdova... Odpre vhodna vrata. Po tleh marmor, na hodniku steklo od tal do vrha hiše, greš po stopnicah širokih gor... prideš v stanovanje, tako sončno da dol padeš. Z vseh strani sonce. Pol pa pazi: hodnik, omare do stropa (nove...), dnevna: ene 3 metre dolg lep kavč, omare, pianino, tv, miza... ni da ni. Spalnica: zakonska postelja z novim jogijem (brez luknje!), omare do stropa. Otroška soba: 2 postelji, omare, miza... pa še ful placa za posteljico zraven. Kopalnica: masažna banja, tuš kabina, umivalnik, wc, pralni stroj, pa fuuuul placa za previjalno (mam od nekdaj željo imet previjalno tisto omaro, pa vse lepo urejeno. Zdej doma mam na stroju. Kuhinja: omare po meri, nova kuhinja, hladilnik, pomivalni stroj, na sredini ogromna miza z dvojnim steklom in lepi stoli... Skratka punce, ni da ni. Cena je 350 evrov. Mogoče se vam to zdi veliko, ampak ni. Zdaj plačujeva 230 evrov za 56 kvadratov, v bloku, vse staro, ne vse opremljeno... Pa stroškov 200 evrov pavšala (vse vključeno: gretje, kabelska, internet, komunala... brez pavšala bi bilo več). Tina je takoj v tuš kabino splezala in se smejala na vsa usta Skratka, gremo ven, pokličem moža...to je to! Greva popoldan gledat in se danes odločiva, ker bo šlo za med! OK. Delam, me pokliče mož, ne morem danes... Jutri odpira družina nov velik vinarski center. MORAŠ! NUJNO! VERJEMI! OK. Grem zdaj takoj za 15 minut in šibam. KOnčam, me osdelavka spusti 10 minut prej, ker je blo čisto malo otrok. Pejt. OK. Mož, kje si? Še tukaj. OK, prihajam. In smo klepetali z gospo še eno uro. Pazte. Hiša je velika 540 kvadratov. Ja, parav ste prebrale. 540! Ona ima 200, ima še en apartma ene 100 kvadratov za goste (hčere), eno dvosobno stanovanje in še teh naši 115 kvadratov. Vrt ji hodijo urejat, zunaj hodijo kidat sneg, aja...pa hišo G7 varuje... No, in ga samo pogledam in vem kaj misli. To je to. Gospa gre po mleko za kavo v klet in vmes rečeva par besed. To je to. Boljše ne more bit. Postregla je pa vinček, sok, kavo... Pa bili smo v apartmaju. Pa ne vem če bom jaz v življenju imela kdaj tako zrihtano. Skratka, potem pokličem gospo iz agencije (moram reči, da sva se dopoldan zelo ujeli, nasmejali in imava enake poglede na določene stvari). Mi bi to meli. Je rekla da je vesela, da se ji zdi super, jutri nesem varščino in dokumente. Še vedno me skrbi, kaj če kaj ne bo. Ampak jaz mislim da bi moralo vse klapat. Mož je potem poklical lastnika najinega stanovanja, pa ne vem kaj sta se pol zmenila. Upam da se selimo v roku enega meseca. UPAM! vauuuuuuu noro. sem mislila, da santa barbaro gledam. sem si že vse narisala pred oči super, sem res vesela za vas.
|