|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   potrebujem nasvet
20.11.2007 22:04:43   
*erika*
a mi lahko katera pove zakaj moja 17 dni stara puncka poliva,malo prej je po 40 minutnem hranjenju(dojenju) je  sigurno vse pobruhala.silila je nism  sama se je oklepala dojke pa sm jo pustila,vmes sva parkrat podrle kupcek,ko sva pa koncali pa bum vse nazaj.kaj nj jo spet zj nahranim ker isce ali kaj??

_____________________________

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: potrebujem nasvet
20.11.2007 22:10:46   
mala maja
nimam kaj pravega nasveta. moj starejši je imel prav take težave.

Jaz bi stvar omenila pediatru, mogoče gre za hmm kako se že reče refleksus?? k se ti ena zaklopka ne zapre.

ja pa jaz bi jo še enkrat podojila, pa dala nekam ležat, kjer bi imela malo vzdignjeno vzglavje.

Pa srečnouser posted image user posted image

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: potrebujem nasvet
20.11.2007 22:19:01   
Anonimen
Če je to enkrat še ni panike.Če bi se ponavljalo pa le omeni pediatru.Če boš opazila da zgublja na teži.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: potrebujem nasvet
20.11.2007 22:40:32   
Anonimen
Meni je rekla babica na pediatriji v bolnci če otrok išče naj ga nahranim, tud če je potem polival. Tako da smo jedli 1 uro ne pa kot pravijo oni 20 min.
Če pa skoz poliva je najboljš da vprašaš babico kako in kaj?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: potrebujem nasvet
20.11.2007 22:48:49   
nerka
moj je isto delal, bruhal v loku tudi veckrat na dan, poliva pa se zdej pa je 6 mes star,,, amapk isto tko se je zacelo kmalo ko sva prisla iy porodnisnice.. sla sm k pediatru in so me 3 dni drzali not-groza!!!! na koncu ni blo vse skup nic. moj nasvet je da jo dojis veckrat a po malem, verjetno je prevec pozresna v narekovajih in se prevec naje,, pa se prevec zraka popapa...kupcek vsakic podrita, ter ne jo velik premetavat po rokah ko se naje, vsaj prvih 10 min naj bo dvignjena pa na svoj rame ji glavico polozi... dvigni ji jogi obvezno pa na bok jo dej lezat!!! ker sem to dala cez ti to svetujem.. pa ne se prevec sikerat, za zaklopko je pa se prezgodej!!! AJA, PA KOMOT JO LAHKO SPET NAHRANIS CEPRAV JE BRUHALA..
srecno in LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: potrebujem nasvet
20.11.2007 23:05:05   
mami_miki
naš je tud ful polival...še kako uro po hranjenju, sploh, če se je premetaval...ja...saj bo minilo...naš je tud potem iskal, ker je bil lačen, če je dost polil...pa sem mu dala..kaj hočeš drugega..

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: potrebujem nasvet
21.11.2007 11:33:20   
Mokka
Naj te potolazim jaz, da bo s caso tudi to minilo, Res. Nasa Pikica je stara 6m, pa se komaj zdaj koncuje s polivanjem. BNa zacetku je ves cas samo polivala... ma kar teklo je od nje... Meni je primanjkovalo mleka in sem se trudila za vsako kapljico... ko je prisla patronazna sem kar jokala od hudega, pa me je pomirila, da otrok s tem se ne izgublja na tezi. Predstavljaj si, da 10ml zlijes na plenicko - videti je orenk luza, v bistvu pa zelo malo v primerjavi s kolicino, ki jo ona poje. Tako mije ona razlozila in dokazala tudi s tehtnico, ces da nasa lepo napreduje. SEveda sem omedlevala ker sem porabila v enem dnevu tudi vse pajacke, ki sem jih imela, ampak zdaj ko gledam nazaj, vidim, da ni bilo nic hudega. Mala je lepo napredovala (danes, pri 6m ima 9kguser posted image ), le jaz sem mau vec prala. mejcekno vec telovadbe pa ne skodi sem si rekla, pa je blo....
Takooooooo da nic obupavat. Pa se nekaj je... nasa je polivala predvsem zato, ker se je najedla vecdno vec kot zmore. Pravi jedec je, se danes.
Upam, da sem te malo potolazilauser posted image
Luustno se crkljajteuser posted image

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: potrebujem nasvet
21.11.2007 19:07:12   
*erika*
mal si me potolazila,me pa se skrbi to da se med hranjenjem zelo zvija  mislim da so to krci,no ne zvija se zmeri,ampak ko se zvija jo dvignem da bi podrla kupcek in potem vse ven kar je pojedla,poliva ne vsakic do sedaj mi je ene 4 fajn polila skorj vse kar je pojedla vsaj tko je zgledal.uno k pa mal polije je pa sam visk


_____________________________

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/

(odgovor članu Mokka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: potrebujem nasvet
21.11.2007 22:25:46   
VesnaLana
O tem je bilo že veliko napisanega, če uporabiš brskalnik boš našla 1000 odgovorov, pa ti bom vseeno skopirala moje mnenje, ki sem ga že enkrat napisala.
Verjetno gre za želodčni reluks. Ima ga cca 80%dojenčkov. Bolj redko se zgodi , da je refluks tako močan, da ga je potrebno zdraviti (naprimer, da otrok toliko poliva, da se ne redi, da se zaradi polivanja davi in podobno).
Pri doječnkih mišica zapiralka, ki zapira prehod iz požiralnika v želodec še ni razvita in se dokončno razvije do enega leta. Refluks se ponavadi pojavi med 1. in 3. mesecem starosti. Otroku v posteljici dvignite vzglavje za 30 stopinj, po hranjenju je obvezno podiranje kupčka in cca 30 min še dvignjeno vzglavje, če ne dojite potem kupite adaptirano mleko AR (antirefluks) obstaja Novalac AR ali Aptamil AR. Če dojite, naj vam pediatrinja napiše sirup, ki ga otrok popije pred dojenjem in zgosti vaše mleko v otrokovem želodčku.
Refluks je popolnoma normalna stvar, zato ne delajte panike, skoraj vsi dojenčki polivajo. Če pa je refluks močnejši kot sem že prej omenila, pa se posvetujte s svojim pediatrom.
Srečno



_____________________________

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?