kikaa
|
meeryana - mislim, da si gela ne rabiš odstranjevat, še posebej, če se skozi vidi. Jaz sem bila sicer v Lj, tako da nisem (žal) imela anestezije, ampak kakor vem, v MB dajejo samo anetezijo za 10-15 min in to tako, da ti ravno za toliko časa vbruzgajo zdravila, da zaspiš. Ni to taka anestezija, kot pri operacijah, ko te tako globoko uspavajo, da te morajo intubirat in da aparat namesto tebe diha. Če bi imela tako anestezijo, bi bila večja procedura pri pripravi - ekg, anesteziolog bi te pregledal itd. Tako, da res mislim, da je to zelo kratkotrajna anestezija za par mint, ki ni nevarna, ampak opozoriti in dati navodila ti pa vseeno morajo. Poseg je to vseeno. Ampak mislim, da ni panike. Tudi jaz v službi apliciram taka zdravila pri elektrokonverzijah (elektrošokih) pri motnjah ritma srca, in dajemo take kratkotrajne anestezije. Dve uri pa je potem treba odležat, da se res povrnejo vsi refleksi (požiralni itd...), da je pacient popolnoma zbujen in v redu, ko gre domov. Ti naredi glede gela kakor hočeš, jaz pa mislim, da ni panike... še posebej, če je prozoren. Srečno.
|