|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

7 znakov, ki lahko pomenijo neplodnost

Petra Znoj, 25.3.2023
Kar 17 % vseh žensk ima težave z neplodnostjo. To je sedem najpogostejših znakov, ki kažejo na težave pri zanositvi.

image
Kar 17 % vseh žensk se sooča z neplodnostjo. (Freepik.com)
/11


Že dalj časa poskušata zanositi, pa se dve črtici kar ne pokažeta? V svojem boju se morda počutiš osamljena, vendar ima kar 17% žensk po vsem svetu težave s plodnostjo.

Navadno se neplodnost definira kot nezmožnosti zanositve po enem letu poskusov, pri ženskah, starejših od 35 let, pa po 6 mesecih neuspešnih poskusov.

 

7 najpogostejših znakov neplodnosti

Najbolj pogosto se znaki kažejo pri menstrualnem ciklusu. Če je menstruacija neredna, ali je sploh ni, je to že znak za alarm.

 

PREBERITE TUDI: Zgodba o ljudeh, ki sprašujejo: "In kdaj boš ti?"

 

To so menstrualni sindromi, ki kažejo na težave s plodnostjo:

1) Zelo močne menstruacije: če je menstruacija tako močna, da ovira vaš vsakdan, to lahko pomeni, da trpite za endometriozo.

2) Zelo boleče menstruacije

3) Zelo dolga ali zelo kratka menstruacija: načeloma menstruacija traja od 3 – 7 dni. Vse kar je manj ali več, pomeni, da morate obiskati ginekologa.

4) Hude akne: Hude akne so lahko znak hormonskih težav pri ženskah, in ker hormoni poganjajo menstrualni ciklus, lahko to kaže na težave s plodnostjo.

5) Poraščenost brade ali prsnega koša lahko kažejo na hormonsko težavo.

6) Neredne menstruacije: načeloma bi se menstruacija morala pojaviti na 21 do 35 dni.

7) Odsotnost menstruacije

 

Včasih so težave z menstruacijo lahko zgolj simptom stresa, slabe prehrane ali preveč/premalo gibanja, vendar je treba ob ponavljajočih se težavah obiskati zdravnika.

 

PREBERITE TUDI: Neplodnost – žgoč pečat zanikanega starševstva 

 

Bolezni in stanja, ki lahko prispevajo k neplodnosti

Dve najpogostejši diagnozi, ki pomenita težave s plodnostjo, sta miomi in endometrioza.

 

Miomi

Miomi so pogost benigni tumor, sestavljen iz mišičnih in drugih vrst celic. Kljub temu, da so benigni, ovirajo zanositev, najpogostejši simptomi pa so močne in boleče menstruacije.

 

Endometrioza

Endometrioza je stanje, pri katerem celice, ki sestavljajo notranjo sluznico maternice, rastejo na mestih, kjer ne bi smele. Diagnosticirana je pri kar 1 od 10 žensk, najbolj pa se kaže kot bolečine med menstruacijo in spolnimi odnosi.

 

PREBERITE TUDI: Dr. Stanko Pušenjak: Endometrioza je v porastu

 

Hormonske motnje

Hormonske motnje, ki jih je veliko, so pogosto vzroki za neplodnost. Stvari, kot so hude akne, dlake na bradi, dlake na prsih in zelo nepredvidljiva menstruacija, lahko kažejo na sindrom policističnih jajčnikov ali druge hormonske težave.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.
18
Najpogostejši vzroki za neredne menstruacije
V rodnem obdobju skoraj vsaka ženska doživi obdobje, ko so njene menstruacije neredne, kar je lahko vzrok za težave z za...
4
VIDEO: Zanositev po splavu - kdaj?
Pred ponovno zanositvijo po splavu je priporočljivo počakati vsaj en menstrualni cikel, da damo telesu priložnost, da se...
3
Ovulacija: miti in dejstva
Koliko veste o ovulaciji? Obstajajo stvari, o katerih niste prepričani? Strokovnjakinja za plodnost odgovarja na najpogo...
3



Po spontanem splavu ni treba odlagati zano...
Najnovejše raziskave razkrivajo, da po spontanem splavu ni potrebno tri mesece odlagati s ponovno zanositvijo. Ravno zan...
Biokemična nosečnost: ko zarodek umre tako...
Biokemična nosečnost je izguba plodu v zelo zgodnji nosečnosti, simptomov skoraj ni. Večina žensk sploh ne bi vedela za ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?