|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako se obnašati po prenosu zarodkov?

Uredništvo Ringaraja.net, 27.11.2023
Poskrbite za pretok krvi z gibanjem in svežim zrakom. Hoja zagotovo razbremeni stres. Bolj kot bo zanimiv vaš dan, hitreje bo tudi čas za test.

image
/11


Prenos zarodka je postopek "vračanja" zarodka v maternico. V trenutku, ko je bil poseg opravljen, je nosečnost uradno nastopila.

Ko se zarodek med 5. in 10. dnevom dovolj razvije, pride do implantacije. "Vgnezdenje" blastociste lahko povzroči rahlo krvavitev.

 

Dr. Paul Claman, specialist reproduktivne medicine iz Ottawe, trdi, da je ključ do nadaljnje nosečnosti komunikacija med maternico in zarodkom!

Njegov pristop k celotnemu procesu je zelo »živahen« in spontan, ženskam pa svetuje, naj najprej zaupajo svojim zdravnikom. Zarodek in maternica je prvi pravi stik med materjo in otrokom in dodaja, da če ne zanosite prvič, se vaše možnosti vsakič le povečajo. Za vsakogar obstaja pravi čas, da postane starš. Čakanje je lahko veliko več kot boleče, a bo pozabljeno. Otroci iščejo in najdejo svoje starše, morda je njihova pot le malo daljša kot pri nekaterih drugih otrocih.

 

PREBERITE TUDI: Ali lahko zaradi stresa pride do splava? 

 

dr. Claman kot eno od pomembnih postavk dodaja predvsem STROKOVNO ZNANJE.

»Danes zdravniki ta poseg izvajajo rutinsko, embriologi pa so pravi mojstri svojega posla. Menim tudi, da je prenos zarodkov rutina, obnašanje po njem pa bi moralo biti NORMALNO."

Kar je naštel kot zaželeno vedenje, je zagotovo gibanje.

»Ženska po prenosu ni bolna, ampak noseča. Nobena ženska v tako zgodnji »naravni« nosečnosti sploh ne ve, da je noseča in se obnaša svobodno.«

 

PREBERITE TUDI: Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12. tednom? 

 

Če vas je po prenosu zarodkov strah razpleta in ste utrujeni, počivajte, uležite se, spite in uživajte, ko pa vam telo reče, da se premaknete – tega klica ne prezrite. Prisilno ležanje vas lahko samo še bolj spravlja ob živce. Moral bi se počutiti udobno in prijetno ter početi običajne stvari. En dan počitka in premikanja po postelji ne bo škodil, dva tedna pa sta lahko neverjetno dolga in naporna.

 

Težko in naporno delo ni priporočljivo, ampak sprehod, odhod na kavo ali sok vam lahko le pomaga.

Poskrbite za pretok krvi z gibanjem in svežim zrakom. Hoja zagotovo razbremeni stres.

 

V Kanadi in Ameriki »strokovnjaki za reprodukcijo« celo svetujejo vrnitev na delo že naslednji dan, da ima celoten proces bolj spontano noto.

Instinkt in telo sta navsezadnje najbolj natančna svetovalca, pomembno je, da se čim bolj znebite strahu, da lahko z zmernim gibanjem kakor koli škodujete nosečnosti.


Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
118
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...
18
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
12
Kaj je bazalna telesna temperatura?
S pomočjo merjenja bazalne temperature lahko na naraven način načrtujete ali preprečite zanositev.
5



Pogosta bolezen, ki vpliva na plodnost
Kar 10 – 15 % žensk naj bi se spopadalo z boleznijo, ki povzroča neplodnost. Številke pa so precej višje, saj je pri mno...
Znaki, ki kažejo, da imate preveč "moš...
Ko gre za žensko neplodnost, je večkrat težava v preveč kot premalo testosterona. V članku preverite, kateri so znaki, d...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?